cereusfoto 15.11.05, 13:09 Jak w temacie. Uwielbiam ten owoc o lekko żywicznym smaku. Obieram ze skórki i kroję np. do jogurtu. Ale macie może jakieś bardziej wyszukane pomysły? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Co robicie z MANGO ? 15.11.05, 13:10 niby chutney.. z czerwona cebulą, octem, cukrem.. dzis dodałabym jeszcze pestki z granata Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Co robicie z MANGO ? 15.11.05, 13:36 Ja robie tajskie curry z ryby z mango: www.deliaonline.com/recipes/thai-fish-curry-with-mango,1380,RC.html Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Co robicie z MANGO ? 15.11.05, 13:39 Dodaję do mięsa mielonego, do gulaszu, nawet do zup i sosów - niekoniecznie na słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Co robicie z MANGO ? 15.11.05, 13:41 mango lassi-postaram sie dziś dać do galerii Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 salatem 16.11.05, 05:58 ale to glownie z zielonego (jak sie uda kupic niedojrzale) mango mozna zastapic zielona papajom www.asianonlinerecipes.com/spicy_salad/thai_green_mango_salad.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: salatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:16 Bardzo przepraszam, że nie na temat, ale chcę zapytać, czy dojrzałe mango, prosto z drzewa, też ma posmak i zapach pasty do butów? :( Nie chcę urazić jego wielbicieli, ale mam wrażenie, że to co można kupić w Polsce różni się znacznie od świeżego, dojrzałego owocu.) Czy ktoś jadł może mango w kraju pochodzenia i może mnie miło rozczarować? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: salatem 16.11.05, 12:20 zapachma taki "żywiczny" jak ktoś napisał, ale te u nas w sklepach sa i tak tragicznej jakości, bo zrywaja je niedojrzałe dojrzałe na słońcu mango, to rozkosz, przepraszam za dosadność, orgastyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: salatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:25 Tak myślałam. Dziękuję za słowa otuchy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abelha Re: salatem 16.11.05, 12:24 Ja mam mango z wlasnego ogrodu i nie czuje w nim zapachu pasty to butow:))) No coz, moze to inna odmiana? Co do zastosowania to ja uwielbiam z rucula jako salatke do obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: Co robicie z MANGO ? 19.11.05, 16:46 jak wygląda mango? bo jadłam dzis owoc w zilono-czerwonej skórce - podobne do awokado,ale z płaska pestka w środku i nikti mi nie chce powiedziec co to było. smakowało podobnie jak cytrynya- lekko kwaskowato, z nutka eukaliptusa... a środek byłpodobnu - żółty- do avokado... Odpowiedz Link Zgłoś