kasia840 05.12.05, 18:10 Witam Czy możecie mi polecić dobrą książke kucharską z kuchnią włoską lub francuską. z Góry dziekuje za odpowiedź Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasitza Re: Książka kucharska 05.12.05, 19:07 akademia kurta schellera kuchnia wlaska wydana przez proszynski i media, do tego byl tez smaczny krazek, czyli zestaw przepisow nie tylko wloskich (chyba 3000 w sumie). w ksiazce jest zdecydowanie kuchnia wloska, przepisy sa swietne, niektore znane, niektore dosc orginalne. ale nie pytaj mnie gdzie i kiedy mozna bylo ta ksiazke kupic - dostalam ja od mamy jakies trzy lata temu. tyle wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Książka kucharska 05.12.05, 20:57 z ksiazek dot. kuchni włoskiej, które miałam w ręce niewiele mogę polecić moim zdaniem najwazniejsze,zeby autorem był Włoch Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Książka kucharska 06.12.05, 09:18 niekoniecznie tak musi byc - np. jamie oliver ma znakomite recepty na sosy do spaghetti, ktore sa -nie wiem czy strikte rodem z sycylii czy toskany- ale utrzymane w duchu wloskiej filozofii makaronowej: im prostszy sos, tym lepszy. i na prawde wychodza swietne rzeczy. zwlaszcza jak sie makaron samemu zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś