Dodaj do ulubionych

Patelnie: Tefal czy Berghoff

IP: 193.227.131.* 29.12.05, 14:59
Chce kupic mamie patelnie, ale taka zeby troche jej posluzyla, jaka mam
kupic, patelnie Berghoffa maja powloke platinium - podobno niezla,
a ale jezeli Tefala sa lepsze to z jak powloką
z gory dziekuje, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pistacja Re: Patelnie: Tefal czy Berghoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:27
      Mam patelnie Berghoffa platinum, jest rewelacyjna, ciezka, z odkrecana raczka,
      doskonala do dluzszego pieczenia czy duszenia, patelnie tefala znam tylko z ta
      zwykla powloka teflonowa - w granicach 30zl/patelnia, niestety nie znam tych z
      nowszymi powlokami, uwazam, ze sa dobre, ale zadna rewelacja, sluza mi do
      czegos innego niz Berghoff -krotkie smazenie. Tefal ma tez patelnie z lepsza
      powloka, ale ja nie mam takiej, wiec sie nie wypowiem. Zalezy do czego
      potrzebujesz patelni.
    • agatek72 Re: Patelnie: Tefal czy Berghoff 29.12.05, 22:40
      Mam 2 Tefale. Jeden to active, nic nadzwyczajnego (tyle że nie przypala, ale
      trzeba uważać z widelcem żeby nie porysować). Drugi to privilege (rewelacja, nie
      przypala, zmywam z zmywarce-nic się nie dzieje, zdarzało mi się kroić na niej
      nożem-ani ślau rysy). Podobno z tym samym teflonem są modele equinox, 4you i
      delice, ale one są droższe.
      pozdrawiam
      Agata
    • sagita_74 Re: Patelnie: Tefal czy Berghoff 30.12.05, 12:46
      To są zupełnie inne patelnie. Berghoff jest do duszenia, pieczenia,
      gotowania.... wielofunkcyjna, świetna rzecz. Ale nie usmażysz na niej ryby na
      chrupko, a już na płycie elektrycznej to w ogóle.
      Tefal ma krótszą żywotność jednak, ale do jajecznicy i schabowych
      niezastąpiony. Więc się zastanów do czego mama będzie używać.
      PS. Mam obie w kuchni, używam z równą częstotliwością.
      • Gość: Piotrek Re: Patelnie: Tefal czy Berghoff IP: 193.227.131.* 30.12.05, 13:05
        potrzebna mi patelnia do codziennego użytku, przede wszystkim do smazenia,
        czyli jednak tefal? pokazala sie seria sensoria, widzialem na stronie
        www.tefal.pl i na zywo w sklepie, jak czytalem wczesniek seria activ - bez
        rewelacji? a wczesniej myslem ze patelnie sa do smazenia :))
        • jacek1f wszytsko się zgadza. Mam Ingenio tefala - super 30.12.05, 13:49
          jako patelnie do smażenia, do zapiekania, i do pieczenia też - bo ma osobno
          rączkę. Do zmywarki.
          Powłoka ciężka do zarysowania, bo to nie teflon tylko jakies inne ciut lepsze
          coś.
          Polecam.
          • invicta1 Re: wszytsko się zgadza. Mam Ingenio tefala - sup 30.12.05, 13:53
            www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cookware/Non+stick+cookware/Products/Privilege/Privilege.htm
            kupiłam z tej serii najwieksza dostępna-jestem bardzo zadowolona-szczerze polecam
            koszt ok 150 zł
            • jacek1f a ja o tym: 30.12.05, 13:55
              www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cookware/Non+stick+cookware/Products/Ingenio+klasyczne/Ingenio+klasyczne.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka