Gość: pacia27 IP: 85.219.140.* 17.02.06, 15:33 witam Zamierzam zrobić sos winegret. Jakiej marki ocet winny byście polecieli ?? dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: ocet winny, jaka marka 17.02.06, 15:40 Przeczytaj etykietki i wybierz taki, w którym nie ma konserwantów. O marce trudno cokolwiek powiedzieć bo Polska jak była tak i jest dzielnicowa więc to co masz w Gdyni niekoniecznie jest do kupienia w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: ocet winny, jaka marka 17.02.06, 15:52 A tak BTW to ostatnio w Hypernovej kupiłam tani ocet winny (ok 2,50 za butelkę) ocet winny firmy Kuehne. Kojarzę tą markę jeszcze z czasów, gdy mieszkałam w Niemczech i pamietam, że tam ich produkty były dosyć drogie. Ta polska wersja wygląda (etykieta i wielkość butelki) jak zwykły polski ocet spirytusowy, ale logo jest takie samo jak to niemieckie. Obok stał jeszcze ocet z jabłek też tej firmy. Tego winnego używałam juz parę razy i jest całkiem, całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ocet winny, jaka marka 18.02.06, 10:22 a ja chwalę sobie Kamisowe, szczególnie te ziołowe, z estragonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich ostatnio nabyłem IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 18.02.06, 12:26 Sherry-Essig, fantastyczny! Używam m.in. zamiast cytryny do ryb. Do dressingu też znakomity!!! Odpowiedz Link Zgłoś