Gość: fechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:12 Mam krewetki koktajlowe biale wino i kremowke i chce z tego zrobic sos do makaronu. w jakiej kolejnosci wrzucac na patelnie tzn. najpierw wino a potem kremowke czy na odwrot... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: sos do makaronu IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 16:19 najpierw krewetki, potem wino (odparować) i dopiero kremówka przynajmniej ja tak robie tyle, ze raczej używam kwaśnej śmietany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: sos do makaronu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:20 Ok, zrobie z kwasna smietana, ile procentowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sos do makaronu IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 17:17 jak najmniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: sos do makaronu 25.07.06, 19:00 Ojej, ta niskoprocentowa czesto jest zageszczana maka. Lepiej uzyc kremowki, smietana moze sie zwazyc. No i koniecznie czosnek/ziola/czy cos w tym stylu. Ja lubie z tarta skorka pomaranczowa i koprem wloskim:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sos do makaronu IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 21:51 mnie sie jakos nie wazy:) Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: sos do makaronu 26.07.06, 00:22 A maka i jej kredowy smak Ci nie przeszkadza? Odradzam wszystko co nienaturalne. Odpowiedz Link Zgłoś