Dodaj do ulubionych

przepis na dietę

IP: 62.93.42.* 08.08.06, 12:52
Hej!!
pare dobrych lat temu ważyłam 59 kg. gdy zmienił mi sie rytm życia czyli
praca za biurkiem 8 godzin, mało ruchu, regularne posiłki itd. dodatkowo
pigułki antykncepcycjne -
Obserwuj wątek
    • marghot Re: przepis na dietę 08.08.06, 12:55
      jeść ciut mniej, odstawić napoje gazowane, ograniczyć slodycze, wyrzucić
      czipsy, paluszki itp.
      ruszać się zza tego biurka ;) rower, basen itp
    • nisar Re: przepis na dietę 08.08.06, 13:27
      1. Wyrzucić wszystko co słodkie, zamiast cukru - słodzik jeśli musisz słodzić
      kawę i herbatę (ja muszę, niestety)
      2. Zamienić pieczywo na chrupkie
      3. Jeść połowę mięsa i wędlin a dwa razy tyle warzyw i owoców co do tej pory.
      4. Ruszyć się choć trochę.

Powinno pomóc.
      • Gość: ivis Re: przepis na dietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:36
        diety dobre, ruch konieczny. Jednak trzeba zrezygnować z węgli a te niestety są
        i w owocach. Zmodyfikowałam sobie ciut diete SB i dobrze sie czuje. Polecam
        forum z ciekawymi radami:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960
        pozdrawiam
    • linn_linn Re: no dieta 08.08.06, 13:54
      Wyrzucic slowo "dieta" ze slownika.
      Poczytac np. o 6 falszywych mitach na temat odchudzania:
      www.weightwatchers.co.nz/util/art/index_art.aspx?tabnum=4&art_id=32331&sc=3
      • kropka.nad.zet popieram! 09.08.06, 09:53
        kiedy "dieta" się kończy większośc ludzi wraca do starych nawyków i cały
        wysiłek diabli wzięli
        trzeba po prostu cały czas mądrze jeść - nie odmawiać sobie niczego, bo i tak
        się kiedyś człowiek skusi, tylko nie jeść w nadmiarze, aż brzuch trzeszczy
        ja ważę 54 kg przy 176 centymetrach, nie odmawiam sobie ciast i czekolady; i
        chleb uwielbiam z masełkiem; i ziemniaczki ze skwarkami :D

linn_linn napisała:

> Wyrzucic slowo "dieta" ze slownika.
    • alcoola Re: przepis na dietę 09.08.06, 08:55
      1. jeść 5-6 malutkich posiłków dziennie o stałych, niezmiennych porach. Choćbyś
      miała ten posiłek spożywać w samochodzie wracając z pracy - nie przesuwaj tej
      pory!!!
      2. żadnego cukru, żadnego tłuszczu oprócz ew. jednej łyżeczki oliwy do sałatki.
      Owoców i soków unikaj - mają cukier. Sok tylko warzywny albo pomidorowy.Oraz
      woda niegazowana.
      3. orientacyjne menu - rano: mleko zeroprocentowe z musli, kawa bez cukru, w
      południe - garść ryżu z jakimś chudym mięsem (pierś z kurczaka), po południu -
      kromka razowego chleba z chudą wędliną, pod wieczór - sałatka z warzyw albo
      warzywa duszone, przed snem - kawałek białego sera z dżemem bezcukrowym albo
      deserkiem Gerber dla dzieci.
      4. Nie da się schudnąć bez ruszania się. zapisz się na siłownię. Ani rower, ani
      niemrawe domowe ćwiczenia nie pomogą Ci - musisz narzucić sobie dyscyplinę,
      chodzić na zajęcia 2-3 razy w tygodniu i naprawdę się przykładać. Efekty są
      widoczne po jakcihś 2-3 tygodniach. Ja w w/w sposób schudłam 15 kg w 3
      miesiące. Bez efektu yo-yo - od 5 lat utrzymuję stałą wagę. Mimo powrotu do
      bardziej kalorycznej diety.
      • ba_nita Re: przepis na dietę 09.08.06, 14:43
        alcoola napisała:

> 1. jeść 5-6 malutkich posiłków dziennie o stałych, niezmiennych porach.
        Choćbyś miała ten posiłek spożywać w samochodzie wracając z pracy - nie
        przesuwaj tej pory!!!

I wtedy już Ci żadna dieta nie będzie potrzebna. Wypadek zakończy walkę z
        kilogramami definitywnie. To tylko kwestia czasu.
    • Gość: anka Re: przepis na dietę IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 09.08.06, 09:06
      polecam mam 6kg mniej i nie jestem glodna
      montignac.miniportal.pl/forum/viewforum.php?id=1
      • an372 Re: przepis na dietę 09.08.06, 14:29
        dzięki dziweczyny za dobre rady
        postaram sie nimi kierować a po jakim czasie wam napisze co jest lepsze w moim
        przypadku!!!

pozdrawiam ciał!!
        • ampolion Re: przepisy na dietę odchudzajcą 10.08.06, 05:19
          clypelcy.notlong.com
          • amellcia Jak odrobinę schudnąć w tydzień? 10.08.06, 06:19
            Za tydzień w sobotę idę na wesele, chciałabym choś trochę poczuć się lżejsza. Ważę 68 kg, to przy wzroście 173 nie jest aż taką tragedią, ale zawsze dla siebie jestem za gruba. Proszę Was o sprawdzoną dietkę, dzięki!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka