Gość: an IP: 62.93.42.* 08.08.06, 12:52 Hej!! pare dobrych lat temu ważyłam 59 kg. gdy zmienił mi sie rytm życia czyli praca za biurkiem 8 godzin, mało ruchu, regularne posiłki itd. dodatkowo pigułki antykncepcycjne - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: przepis na dietę 08.08.06, 12:55 jeść ciut mniej, odstawić napoje gazowane, ograniczyć slodycze, wyrzucić czipsy, paluszki itp. ruszać się zza tego biurka ;) rower, basen itp Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: przepis na dietę 08.08.06, 13:27 1. Wyrzucić wszystko co słodkie, zamiast cukru - słodzik jeśli musisz słodzić kawę i herbatę (ja muszę, niestety) 2. Zamienić pieczywo na chrupkie 3. Jeść połowę mięsa i wędlin a dwa razy tyle warzyw i owoców co do tej pory. 4. Ruszyć się choć trochę. Powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivis Re: przepis na dietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:36 diety dobre, ruch konieczny. Jednak trzeba zrezygnować z węgli a te niestety są i w owocach. Zmodyfikowałam sobie ciut diete SB i dobrze sie czuje. Polecam forum z ciekawymi radami: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: no dieta 08.08.06, 13:54 Wyrzucic slowo "dieta" ze slownika. Poczytac np. o 6 falszywych mitach na temat odchudzania: www.weightwatchers.co.nz/util/art/index_art.aspx?tabnum=4&art_id=32331&sc=3 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet popieram! 09.08.06, 09:53 kiedy "dieta" się kończy większośc ludzi wraca do starych nawyków i cały wysiłek diabli wzięli trzeba po prostu cały czas mądrze jeść - nie odmawiać sobie niczego, bo i tak się kiedyś człowiek skusi, tylko nie jeść w nadmiarze, aż brzuch trzeszczy ja ważę 54 kg przy 176 centymetrach, nie odmawiam sobie ciast i czekolady; i chleb uwielbiam z masełkiem; i ziemniaczki ze skwarkami :D linn_linn napisała: > Wyrzucic slowo "dieta" ze slownika. Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: przepis na dietę 09.08.06, 08:55 1. jeść 5-6 malutkich posiłków dziennie o stałych, niezmiennych porach. Choćbyś miała ten posiłek spożywać w samochodzie wracając z pracy - nie przesuwaj tej pory!!! 2. żadnego cukru, żadnego tłuszczu oprócz ew. jednej łyżeczki oliwy do sałatki. Owoców i soków unikaj - mają cukier. Sok tylko warzywny albo pomidorowy.Oraz woda niegazowana. 3. orientacyjne menu - rano: mleko zeroprocentowe z musli, kawa bez cukru, w południe - garść ryżu z jakimś chudym mięsem (pierś z kurczaka), po południu - kromka razowego chleba z chudą wędliną, pod wieczór - sałatka z warzyw albo warzywa duszone, przed snem - kawałek białego sera z dżemem bezcukrowym albo deserkiem Gerber dla dzieci. 4. Nie da się schudnąć bez ruszania się. zapisz się na siłownię. Ani rower, ani niemrawe domowe ćwiczenia nie pomogą Ci - musisz narzucić sobie dyscyplinę, chodzić na zajęcia 2-3 razy w tygodniu i naprawdę się przykładać. Efekty są widoczne po jakcihś 2-3 tygodniach. Ja w w/w sposób schudłam 15 kg w 3 miesiące. Bez efektu yo-yo - od 5 lat utrzymuję stałą wagę. Mimo powrotu do bardziej kalorycznej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: przepis na dietę 09.08.06, 14:43 alcoola napisała: > 1. jeść 5-6 malutkich posiłków dziennie o stałych, niezmiennych porach. Choćbyś miała ten posiłek spożywać w samochodzie wracając z pracy - nie przesuwaj tej pory!!! I wtedy już Ci żadna dieta nie będzie potrzebna. Wypadek zakończy walkę z kilogramami definitywnie. To tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: przepis na dietę IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 09.08.06, 09:06 polecam mam 6kg mniej i nie jestem glodna montignac.miniportal.pl/forum/viewforum.php?id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
an372 Re: przepis na dietę 09.08.06, 14:29 dzięki dziweczyny za dobre rady postaram sie nimi kierować a po jakim czasie wam napisze co jest lepsze w moim przypadku!!! pozdrawiam ciał!! Odpowiedz Link Zgłoś
amellcia Jak odrobinę schudnąć w tydzień? 10.08.06, 06:19 Za tydzień w sobotę idę na wesele, chciałabym choś trochę poczuć się lżejsza. Ważę 68 kg, to przy wzroście 173 nie jest aż taką tragedią, ale zawsze dla siebie jestem za gruba. Proszę Was o sprawdzoną dietkę, dzięki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś