Gość: a_ga_ta IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.11.06, 16:03 tylko nie kisić. taką już mam.......................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylpal13 Re: 3 głowy kapusty- co zrobić? IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 21:48 gołąbki, albo udusić z zasmażką, surówkę Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: 3 głowy kapusty- co zrobić? 02.11.06, 22:36 Pierogi z kapustą i serem lub pierogi z kapustą i mięsem,łazanki,krokiety itp. Co trzy głowy to nie jedna); Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: 3 głowy kapusty- co zrobić? 02.11.06, 23:19 Wszystkie trzy to nie wiem. Ile glowek do zarcia? Kapuscianych i czlowieczych? Pokroic w cienkie paski. Przesmazyc z cebula i przyprawami. Potem do garnka i poddusic. Dodac pomidorow z puszki, sprasowanych badz swiezych. I zasuwaj taki kapusciany gar jako warzywo do obiadu. Ja lubie z cebula i curry na patelni. W garnku dusze marchewke i przesmazona kapuste dodaje do garnka. Jak za duzo tej kapuchy to etapami. Potem pieprz, sol i ziola jakie mi pasuja. Np, prowansalskie albo lubczyk. Pomidory do smaku i sosu. Dusi sie jakis czas taki gar kapuchy i zaleznie od tego jak smakuje to jeszcze cos tam spontanicznie dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-niejadek 3 głowy kapusty- co zrobić? 03.11.06, 00:09 Agato! Karmin-Cynober podaje Ci bardzo dobrą propozycję. Ja od siebie wniosę tylko małą modyfikację. "Zasuwaj taki kapusciany gar" nie jako warzywo do obiadu ale wyłącznie. I nic innego przez czas jakiś. Urozmaicaj kolorem, ziołami, przyprawami - w żadnym przypadku zasmażką, treściwą wkładką czy jakąś tam golonką....I obowiązkowo bez chleba. Kapusty możesz sobie nie żałować a po tych trzech głowach - na wagę.....Efekt murowany. Trzy kilo w tył! Pzdr - tn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: 3 głowy kapusty- co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:51 ja ostatnio miałam 3 głowy i po prostu oddałąm:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: 3 głowy kapusty- co zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:46 ja to bym przygotowala farsze różne (do kulebiaków, pierogów, krokietów itp) również z dodatkiem mięsa albo grzybow i zamroziła. Odpowiedz Link Zgłoś