Gość: aakk IP: *.starnettelecom.pl 21.11.06, 12:20 A co zatem serwujecie w domu na Sylwestra? Nie chodzi mi o duzy nakład pracy ale łatwy szybki swietny efekt. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Sylwestrowe / domowe menu 21.11.06, 13:49 zazwyczaj decydujemy wspólnie ze współuczestnikami bądź gospodarze sami wybierają, jakąś kuchnię narodową i wszyscy przygotowują dania stosując się do tego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Sylwestrowe / domowe menu IP: *.skranetcan.pl 21.11.06, 14:33 Zazwyczaj bywam poza domem, ale jeżeli domowo to w Sylwestra u mojej Mamy i teraz u mnie obowiązkowo faworki. Natomiast w Nowy Rok nie wolno jeść nic, co ma skrzydła i płetwy (żeby szczęście nie odfrunęło, nie odpłynęło). Tak zawsze było u mojej Babci i ja się jakoś tego do dziś trzymam. W Nowy Rok mam na obiad przeważnie schab lub wołowinę. Czy ktoś jeszcze zna taki zwyczaj/przesąd? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Sylwestrowe / domowe menu 21.11.06, 14:48 w zeszlym roku byly smazone kalmary, a potem homar z maslem , cytryna i bagietka aha- cena calego homara, ugotowanego juz w sklepie, na zamowienie, jest rownowartoscia 3 surowych kurczakow :) w tym roku chyba bada nogi z kraba Odpowiedz Link Zgłoś