Dodaj do ulubionych

Jak ulepszyc piec gazowy?

IP: *.fastres.net 18.05.03, 21:54
Moja zona wymienila piec gazowy ( bo stary wedlug niej byl niebezpieczny) ale teraz nie mozna zadne ciasta piec, trwarde na dole ,biale na gorze, co moge zrobic, moze ktos sie na tym zna?
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: Jak ulepszyc piec gazowy? IP: *.dialup.tiscali.it 19.05.03, 10:01
      A producent?
    • Gość: sz Re: Jak ulepszyc piec gazowy? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 19.05.03, 14:07
      od dolu za bardzo gaz Ci 'napierdala termicznie'?
      a gory bladziok?

milo jest miec piec z termoobiegiem, chocby byle jaki

ale patent mojej ciotki:
      dwie ceramiczne dachowki szamotowe na dnie pieca aby DELAY termiczny sie zrbił
      w grzaniu
      • Gość: jarek Re: Jak ulepszyc piec gazowy? IP: *.fastres.net 19.05.03, 21:48
        Marka Technogas, jutro kupie dachowki alba kafelki, bo juz o tym wczesniej myslalem ,ale nie chcialem byc pierwszy , ktory popelnia bledy. dziekuje.
    • Gość: hgi Re: Jak ulepszyc piec gazowy? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 19:50
      Gość portalu: jarek napisał(a):

> Moja zona wymienila piec gazowy ( bo stary wedlug niej byl niebezpieczny) ale
      t
      > eraz nie mozna zadne ciasta piec, trwarde na dole ,biale na gorze, co moge
      zro
      > bic, moze ktos sie na tym zna?
      ja mam w piecu na dole 2 cegly szamotowe,to poprawia dzialanie pieca wstopniu
      wystarczajacym.
    • Gość: jarek Wlozylem kafelke 40*40, duzo, duzo lepiej. IP: *.fastres.net 21.05.03, 22:15
      Czy mozna tez piec kafelkami bocznie od izolowac, ale czym je przyklejic?
      • Gość: jarek Po miesiacu nie lepiej ,ale doskonale. IP: *.fastres.net 18.06.03, 11:02
        Nawet wszystko inne oprocz chleba, innaczej teraz sie piecze i tez szybciej, ryby nie sa wiecej przypalone, sos do miesa nie znika od razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka