Dodaj do ulubionych

Jaja z kawiorem

IP: *.bredband.comhem.se 10.12.07, 10:09
Mam pytanie jak podać jaja z kawiorem?Wystarczy przekroić
jajo,łyżeczka kawioru i już?Czym przybrać?Koperek chyba nie pasuje
do kawioru?
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Jaja z kawiorem 10.12.07, 10:17
      Np tak :
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56356941,58323895.html?wv.x=1
      • Gość: aaa... Re: Jaja z kawiorem IP: *.aster.pl 10.12.07, 11:07
        A mnie się ten przepis nie podoba.Można pojechać do Rygi - za tłuste to
        wszystko.A jaki cholesterol po takim czymś.Ja podaję tak:usuwam żółtka i
        nadziewam to miejsce kawiorem - i czerwonym i czarnym.Na półmisku zamiast
        łososia jest sałata.Cytryna to oczywiste.
        • em_es Re: Jaja z kawiorem 10.12.07, 11:43
          > A mnie się ten przepis nie podoba.Można pojechać do Rygi - za tłuste to
          > wszystko.A jaki cholesterol po takim czymś.

no nie ma obowiązku, żeby każdy przepis musiał się każdemu podobać ;)

a co do zastrzeżeń - jak ktoś codziennie jada takie dania, to faktycznie
          powinien się martwić o cholesterol, w innym przypadku raczej nie obawiałabym się
          katastrofalnych skutków po spożyciu, szczególnie, że tłuszcz pochodzący z ryb
          jest zdrowy, dlatego w wielu dietach się właśnie tłuste ryby zaleca ;)

> Ja podaję tak:usuwam żółtka i nadziewam to miejsce kawiorem - i czerwonym i
          czarnym.

kwestia gustu, mnie dla odmiany Twój przepis się zupełnie nie podoba - nie jadam
          dużo jajek, ale dla mnie takie pozbawione żółtek nie posiadają żadnego smaku,
          nawet kawior mnie nie przekona do zjedzenia takich ;)
          • Gość: ania_m Re: Jaja z kawiorem IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.07, 12:05
            no chyba i do ostatniego wiejskiego konowala dotarla przed laty informacja, ze
            jedzenie jajek NIE ZWIEKSZA poziomu cholesterolu we krwi. ten mit zostal obalony
            w latach 90tych, ale jak widac pokutuje dalej w co poniektorych domach.
            kawior i ryba zawieraja ZALECANE tluszcze omega. im tlustsza ryba, tym lepiej
            btw (oczywiscie jedzona z umiarem, to jasne). majonez jest robiony na tluszczu
            roslinnym (zero cholesterolu) i od ociupinki widocznej na zdjeciu nawet kate
            moss nie utyje :)
            galazka koperku jak najbardziej pasuje do lososia i kawioru. majonez i cytryna
            rowniez.
            oczywiscie mowimy tu o "zwyczajnym" kawiorze, czyli z pstraga, badz farbowanym
            czarna farbka z dorsza, czy z czego tam byl?
            bo prawdziwy, z jesiotra podalabym jednak innaczej
    • loola_kr Re: Jaja z kawiorem 10.12.07, 12:35
      Ja dawałam na przepiórczych, łatwiej się zjada :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka