pani.serwusowa 29.04.08, 09:36 Nie próbowałam nigdy z suszonymi, wyjdzie sensowne? Ze swieżych w sklepie widziałam tylko miszankę grzybów egzotycznych, więc zastanawiam się, czy nie zużyć poczciwych suszków ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby 29.04.08, 09:54 Wyjdzie:)Dostalam kiedys paczke oryginalnego wloskiego ryzu do risotto i tam juz w paczce w srodku byly suszone grzyby:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby 29.04.08, 09:56 www.kaffeesolo.de/images/casale_steinpilz_risotto_220.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby 29.04.08, 10:02 Trezba je wczesniej namoczyc w cieplej wodzie / po oplukaniu oczywiscie /. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby 29.04.08, 15:15 Tak, wiem, bede moczyc i robic :) Dziekuje za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie oczywiście, że wyjdzie! 29.04.08, 17:48 najlepiej zalej wrzątkiem na pół godzinki a potem użyj tej wody do podlewania risotto. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella byl juz kiedys taki parzepis 29.04.08, 18:05 mam nawet skopiowany przepis na spaghetti wlasnie z suszonymi grzybamai, ale z dodatkiem zielonego groszku i boczku, kiedys jakas dziewczyna tu go zapadala i wszedl na stale do domowego repertuaru:) moge wklepac jesli sobie zyczysz Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella ups, 29.04.08, 18:07 zalozylam okulary a tu o risotto chodzi, sorki, nie w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ups, 01.08.08, 17:45 Ale ten groszek i boczek do grzybowego risotta i tak przeciez sa jak znalazl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymon ancy-mon Re: byl juz kiedys taki parzepis IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.05.08, 19:15 mniam!!!!plissss,plissss,plisss,podaj ten przepisik na spaghetti! brzmi ciekawie i oryginalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby 29.04.08, 22:10 Wyjdzie. Trzeba je namoczyć wcześniej. W ten sposób robimy risotto z grzybami w głębokiej zimie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda-maria Risotto grzybowe - przepis 29.04.08, 23:18 Skladniki: 15 g suszonych grzybow / wczesnej namoczonych /, 1 l bulionu / drobiowy, warzywny /, 60 g masla, 2 siekane cebule, 1-2 siekane zabki czosnku, 1 1/2 filizanki ryzu arborio, 2 luzki siekanej natki, 3 lyzki tartego parmezanu, 2-3 lyzki smietanki. Przygotowac risotto wg klasycznego przepisu, dodac posiekane grzyby, po ok. 20 min. risotto gotowe. Ja pod koniec dodaje jeszcze 150 g swiezych grzybow,/ np. pieczarek, w sezonie kurki i in./osobno podsmazonych na masle. Podaje najczesciej do smazonej po mlynarsku ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Przepis znam, świeżych grzybów nie mam! 30.04.08, 09:06 Dziekuję, znam przepis na risotto. Nie byłam pewna, czy z suszonymi grzybami będzie równie smaczne, co ze świeżymi. Zawsze używałam świezych, teraz mam deficyt. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda-maria Re: Przepis znam, świeżych grzybów nie mam! 30.04.08, 18:35 Nie musisz dawac swiezych. Risotto z suszonych grzybow jest doskonale, robie je od lat... Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Risotto grzybowe, a suszone grzyby IP: *.manc.cable.ntl.com 01.08.08, 17:34 oczywiscie, że wyjdzie.używam suszonych prawdziwków i jest wysmienite Odpowiedz Link Zgłoś