fasola.fasola 27.10.09, 11:31 To podstawa dobrego dnia. Jakich ekspresów używacie? Może czajników? Jaką kawę pijecie? Ja osobiście używam senseo i firmowej do ekspresu kawy. Polecam. Ma ktoś french press-a? Słyszałam, że to jest świetne rozwiązanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty.armonia Re: Kawa i herbata 06.03.10, 20:44 a ja piję espresso.polecam segafretto. na śniadanie capucino .w południe małą mocną a wieczorem latte Odpowiedz Link
it_wawa Re: Kawa i herbata 08.03.10, 22:57 Znalazlem chyba ciekawa promocje: [url=http://www.lavazzaamodomio.pl/produkty/amodomio/ekspresy_do_kawy /A_Modo_Mio_Premium_RED_PROMO]A Modo MIO RED[/url] Byłem na degustacji kawy i bardzo mi smakowała.... Odpowiedz Link
kolbiku Re: Kawa i herbata 11.02.11, 18:39 zdecydowanie ekspresy - dla oszczędnych na sypką kawe dla wygodnych na kapsuły Odpowiedz Link
maria442 Re: Kawa i herbata 12.08.12, 18:30 ja obecnie używam ekspresu ciśnieniowego ale przestała mi smakowac taka kawa, więc zastanawiam sie nad kapsułkowym sugerowałam sie tym: rtvagd.wp.pl/kat,1032165,title,Ekspres-do-kawy-cisnieniowy-przelewowy-czy-kapsulkowy,wid,14429370,wiadomosc.html Odpowiedz Link
smutna009 Re: Kawa i herbata 03.11.11, 19:23 A ja bardzo lubię pić kawę zaparzoną w kawiarce. Mam taką kawiarkę Sapira. Piję kawę raz dziennie, różne rodzaje. Czasami wieczorem pozwalam sobie dodatkowo na małe cappuccino. Odpowiedz Link
herdanr Re: Kawa i herbata 14.11.11, 22:17 Kawiarka czyli kafetera to dobra rzecz. Kawka wychodzi z niej dobra. Prawie jak espresso z dobrego, ciśnieniowego ekspresu. Włosi czy Francuzi często robią sobie toaką kawkę na sniadanko. Pozdrawiam i życzę smacznego! Odpowiedz Link
aureliusz41 Re: Kawa i herbata 16.11.11, 02:15 Słyszeliście o coś o festiwalu Dni Herbaty? Bardzo chciałabym pójść na takie spotkanie ale nie wiem, gdzie można znaleźć informacje na ten temat. Odpowiedz Link
para-buch Re: Kawa i herbata 18.04.12, 08:16 U nas też króluje kawiarka - do popołudniowego espresso i latte. Świetna sprawa! Odpowiedz Link
3czy Re: Kawa i herbata 04.02.12, 22:03 Świeżo mielona kawka z kawiarki .. miodzioo... czasami tak robię i jest rewelacja. Odpowiedz Link
kawosz3 Re: Kawa i herbata 15.02.12, 10:41 ZACHĘCAM WSZYSTKICH KAWOSZY DO PRZYŁĄCZENIA SIĘ DO SPOŁECZNEJ INICJATYWY ZAKUPU GRUPOWEGO WIĘKSZEJ ILOŚCI DOSKONAŁEJ (ZDECYDOWANIE JEDNEJ Z NAJLEPSZYCH) ŚWIEŻEJ WŁOSKIEJ KAWY BAZZARA TOP 12 GRAN CRU W OPAKOWANIACH 250G OD JEJ BEZPOŚREDNIEGO DYSTRYBUTORA PO ATRAKCYJNEJ, WYNEGOCJOWANEJ CENIE, KTÓRA TO INICJATYWA NARODZIŁA SIĘ W TYM MIEJSCU caffeprego.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=8456&start=135 Odpowiedz Link
bright_witch Re: Kawa i herbata 15.04.12, 22:10 Ja się dopiero czaję na eskpres... liczę na wygraną w historieprzykawie.pl chociaż szczęścia do konkursów nigdy nie miałam :) Sama nie kupiłabym ekspresu... jakoś tak wydaje mi się to zbędnym wydatkiem. Nagrodę natomiast chętnie przytulę ;) Odpowiedz Link
1listekzielony Re: Kawa i herbata 23.04.12, 16:02 Trudny wybór ekspresu do kawy przede mną... Czy ekspres tzw. "kapsułowy" to dobry wybór? priorytetem oczywiście jest dla mnie naprawdę dobra kawa :-) Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że nie otwieram pachnącej puszki z kawą, tylko wkładam jakieś plastikowe kapsułki ;-) Odpowiedz Link
firstaustria11 Re: Kawa i herbata 29.05.12, 13:02 Od tego jaki rodzaj ekspresu wybrać, zależy jaką kawę chcesz dzięki niemu uzyskać. Ekspresy kapsułkowe są w pełni automatyczne, a jedyna czynność jaką musisz wykonać to włożenie kapsułki z kawą. Istnieje wiele rodzajów kapsułek, które umożliwiają przyrządzenie różnych kaw, bez dodawania specjalnych składników. Wadą tych ekspresów jest brak przyjemności z przygotowania napoju. Rytuał parzenia porannej kawy jest dla wielu zbyt cenny, aby z niego rezygnować:) Większy wkład w przygotowanie napoju umożliwiają ekspresy ciśnieniowe, to one są najbardziej cenione jeśli chodzi o smak tworzonej kawy. Ekspres ciśnieniowy to taki, w którym gorącą woda jest tłoczona przez kawę pod ciśnieniem. Skracając czas kontaktu kawy z wodą. To umożliwia większą kontrolę nad procesem zaparzania. Dzięki temu w kawie utrzymują się wszystkie przydatne proteiny, a niesmaczne kwaśnawe aromaty są usuwane. Dzięki ekspresowi wysokociśnieniowemu możesz przygotować prawdziwe włoskie espresso, które jest bazą do wszystkich innych napojów kawowych. Godny uwagi jest model FA 5475 firmy First. Posiada pojemność na 4 kubki a dodatkowo spieniacz do mleka, szczególnie przydatny podczas przyrządzania latte. Odpowiedz Link
www.redcoon.pl Re: Kawa i herbata 28.12.12, 13:34 Bosch Tassimo ułatwia obsługę ekspresu jeszcze bardziej. system T-DISC wyczytuje kod kreskowy zawarty na kapsułki i sam dobiera ilość wody, temperaturę i czas zaparzania. Jeżeli mamy ochotę możemy ręcznie dobrać parametr mocy kawy. Tassimo oferuje naprawdę szerokich wybór ciepłych napojów od wielu rodzajów kaw, po czekoladę Milka i angielską herbatę Twinings of London. www.redcoon.pl/c08060400-Ekspresy-na-kapsu%C5%82ki Odpowiedz Link
sasqnia Re: Kawa i herbata 02.08.12, 11:59 Ostatnio furorę robią ekspresy do kawy TASSIMO ;) Jest wiele "smaków" i kombinacji, więc napewnie znalazłabyś coś dla siebie :) Odpowiedz Link
polina_tramp Re: Kawa i herbata 31.08.12, 13:48 Kawę pijam rzadko, czasem przed pracą kupię latte w kawiarni. Wolę delikatną, nie przepadam za mocno zaparzoną, zwykłą czarną kawą. Rano rozbudza mnie energetyk. :P Z herbat uwielbiałam Liptona i z dzikiej róży (nie znam nazwy, kojarzy mi się z dzieciństwem u Babci :). Ostatnio kupiłam ze Stylowej Zastawy zaparzacz do herbat i ziół. Lekarz kazał mi pić dużo mięty, więc był przydatny. Po wykurowaniu się (miesiąc picia mięty, teraz ten zapach mnie odrzuca xd) zakupiłam białą herbatę fusową. Cudowna w smaku. Jesień idzie, więc coś czuję, że będę ją piła litrami. :) Odpowiedz Link
zoneczka20 Re: Kawa i herbata 09.02.13, 00:36 Ja polecam zamiast kawki, herbatkę yerba-mate.org/. Ma tyle właściwości, że też pobudza:) Odpowiedz Link
magpil87 Re: Kawa i herbata 25.10.13, 22:59 Polecam ekspresy!Wystarczy wypełnić formularz! www.comperialead.pl/a/pp_adserwer.php?link=1a7ca30be5b96046acb00bb15dda4d55 Odpowiedz Link
ann-a87 Re: Kawa i herbata 13.11.13, 10:19 Dla mnie najlepszym wyborem jest dzbanek na herbatę z podgrzewaczem Sencha marki Blomus. Na stole prezentuje się świetnie, a parzenie herbaty przebiega bez niepotrzebnego bałaganu. Moi goście też są nim zachwyceni:) sklep.blomus.pl/product_info.php?products_id=1028 Odpowiedz Link
skyfall001 Re: Kawa i herbata 08.04.14, 08:55 Nie jestem miłośnikiem kawy, dlatego zawsze z rana zaparzam sobie jakąś ziołową, lekką herbatę na przebudzenie siebie i organizmu, a robię to za pomocą zwykłego czajnika na kuchenkę gazową. Odpowiedz Link