misia553 26.09.08, 17:40 Poszukuję przepisu na paprykę opiekaną konserwową.Może ktoś ma taki przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Papryka opiekana IP: *.adsl.alicedsl.de 26.09.08, 18:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=47471154&a=47555850 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela M. Re: Papryka opiekana IP: *.20-87-r.retail.telecomitalia.it 27.09.08, 02:29 Jezeli chodzi o opiekanie papryki. Ja opiekam ja za kazdym razem kiedy uzywam, a uzywam czesto. Ten poprzedni sposob jest...o jej!!! Na cala noc?! OK. Opiekam papryke na palniku, na gazie. Opiekam z kazdej strony aby skorka rowno sie spalila, musi byc czarna (w wiekszosci) ale nie wolno przesadzic bo wtedy cala papryka wypali sie na popiol. Nastepnie przekladam ja do miseczki, najlepiej szklanej i szczelnie przykrywam (folia kuchenna badz talerzem). Po 10-ciu minutach odkrywam,nalezy odczekac kilka minut aby papryka wystygla troche i sciagam skorke nozem, tzn. ona sama bardzo latwo schodzi, jest jak skorupka. Po sciagnieciu skorki nie myc papryki!!! Usuniemy wtedy caly cudowny jej smak! Czarna, spalona skorke usunac dokladnie nozem. Nastepnie usunac nasiona i biale blonki ze srodka, uwazac aby sie nie poparzyc! W srodku moze byc goracy sok... Marynaty jeszcze nie wyprobowalam zadnej wiec nie moge polecic. Smak takiej grilowanej papryki jest niezastapiony! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś