roseanne 26.10.03, 14:42 pytanie moze nietypowe ale czym mozna zastapic panier = serek hinduski w przepisie ze szpinakiem lepszy twarog czy tofu? tamtego w mojej wsi nie sprzedaja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: kuchnia hinduska IP: *.proxy.aol.com 26.10.03, 15:43 Panir? A czemu nie zrobić samemu? www2.gazeta.pl/kobieta/1,24310,1664828.html vrinda.net.pl/wiadomosci/artykul.php?tytul=2&nrm=06%20(6)&id=703 W tym ostatnim polecam też sklarowane ("oczyszczone") masło. Jest doskonołe do smażenia, nie przypala się, można smażyć przy wyższej temperaturze, przechowuje się bez lodówki ponoć przez nieograniczony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: kuchnia hinduska 26.10.03, 19:31 moje mleko kanadyjskie nie chce sie odpowiednio zsiadac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kuchnia hinduska IP: *.proxy.aol.com 26.10.03, 22:48 Moje mleko nowojorskie było bardzo grzeczne i siadło gdy poprosiłem. Czy było to mleko pełne? A może zajrzysz do jakiegoś health store i kupisz mleko niepasteryzowane, chyba mają. Spróbuj też posłużyć sie różnymi zakwasami, cytryna, jogurt, ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: kuchnia hinduska IP: *.dialup.tiscali.it 28.10.03, 11:20 Mialam klopoty z mlekiem wloskim. W tym roku bylo tak goraco, ze mleko w kartoniku praktycznie zsiadlo sie na gotowy ser, nawet w kostce. Nie musialam odsaczac, gdyz podzielilo sie na ser i serwatke. Trzeba je po prostu zostawic bez otwierania. Otworzyc po 3 dniach / taka ma waznosc /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: kuchnia hinduska IP: *.netvigator.com 27.10.03, 06:38 www.fiascofarm.com/dairy/quesoblanco.htm hej Roseanne, ja robilam kiedys w/g powyzszego przepisu z mleka krowiego, ale to nie to ... kozie mleko ma zupelnie inny smak. W Indiach kupilam autentyczny "zapuszkowany" panir, sprobuj poszukac w hinduskich sklepach:)))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś