Gość: niki IP: *.class144.petrotel.pl 07.11.03, 11:26 Bardzo mi smakuje tatar z łososia, czy ktoś wie jak go przyrządzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: tatar z łososia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 11:47 ja mam taki przepis: Tatar z łososia Składniki 40 dag ¶wieżego łososia w kawałku, 15 dag wędzonego łososia w kawałku, 2 małe cebulki (najlepiej szalotki), sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki kaparów, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, biały pieprz, sól Jak ważyć? Sposób przyrz±dzania Oba kawałki ryby obrać ze skóry i ostrym nożem pokroić na sko¶ne plastry grubo¶ci 3-4 mm, a potem na paski szeroko¶ci 0,5 cm. Poł±czyć obie ryby i do¶ć grubo posiekać tasakiem lub szerokim nożem. Drobno pokroić cebulkę, kapary opłukać i os±czyć. Posiekanego łososia doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i ewentualnie sol±. Wymieszać z oliw±, kaparami, cebulk± i natk±. Podawać na kromkach razowca lub na grzankach z pełnoziarnistego pieczywa tostowego. Przybrać cytryn±, kaparami i listkami natki. Odpowiedz Link Zgłoś