agafu Re: Dania z makaronu 12.01.10, 10:57 Ryżo - makaron 1 filet ½ kg pieczarek 3 duże marchewki 2 cebul 1 op. makaronu jak ryż Pieczarki podsmażany na patelni, a na drugiej filet i cebulka w kostkę, oraz marchew starta na tartce i to dusimy, następnie razem łączymy dodając trochę soli, pieprzu i przyprawy gros, oraz makaron typu ryż. Ja nie dodawałam soli i pieprzu tylko dużo przyprawy gros bo ona jest najważniejsza. Smacznego Odpowiedz Link
zenobi11 Re: Dania z makaronu 21.04.15, 14:51 Prosto i szybko: makaron z pesto (zielonym lub czerwonym z suszonych pomidorów) . Na prawdę świetne i robi się w 7 minut Odpowiedz Link
kosmotynka Re: Dania z makaronu 20.10.15, 18:20 Widziałam, że dzisiaj na kwestii smaku pojawił się przepis na makaron z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i w sosie winnym. Wygląda to pysznie. Odpowiedz Link
zenobi11 Re: Dania z makaronu 13.11.15, 15:17 Tak, myślę, że krewetki też są dobrym rozwiązaniem - wystarczy chwile podsmażyć. Odpowiedz Link
yeschef.blog Re: Dania z makaronu 12.06.17, 22:35 Najprostsze, a zarazem tak smaczne są makarony z sosem na bazie śmietanki 😊 np. Śmietana+brokuły+ser albo ala carbonara... Odpowiedz Link
tinysiskin Re: Dania z makaronu 11.12.17, 14:11 A lubicie spaghetti aglio e olio? To chyba najszybsze danie makaronowe. Odpowiedz Link
dorotanawrodska Re: Dania z makaronu 06.01.20, 18:09 makaron + pesto + ulubione warzywa no i oczywiście parmezan Odpowiedz Link
foodinlove.pl Re: Dania z makaronu 02.02.20, 10:05 Jednym z moich ulubionych jest Spaghetti alla puttanesca - moim zdaniem mocno się wyróżnia. Potrzebne są czarne oliwki, kapary, anchois, pietruszka, czosnek i passata z pomidorów. Odpowiedz Link
blendman.pl Re: Dania z makaronu 16.03.20, 10:32 Ja Ci polecam mój nowy przepis na makaron z boczniakami. Wymiata Odpowiedz Link
pati02 Re: Dania z makaronu 09.06.21, 10:12 Najbardziej lubie tagliatellle z pomidorkami i szpinakiem oraz odrobina śmietanki. No i parmezanem Odpowiedz Link
carameleq Re: Dania z makaronu 23.06.21, 13:18 makaron sgaphetti gotujemy na al dente. Na patelni podsmażany kurczaka i brokuły, dprawiamy, zalewamy śmietanką, ścieramy na drobnym oczku żółty ser. Dodajemy makaron i podgrzewamy całość. Odpowiedz Link