lucyjka3 19.02.09, 20:02 W jakim markecie dostanę kurki mrożone? Czy miałby ktoś jakiś miły przepis na polędwiczki z kurkami? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: kurki IP: *.dhcp.uni-bielefeld.de 19.02.09, 20:16 na pewno w bomi. ja po prostu obsmazylabym te popieprzone i posolone poledwiczki, wyjela z patelni, wrzucila zblanszowane we wrzatku i podsuszone na sicie kurki (rozmroza sie w nim i nie beda gorzkie, wyprobowane). poddusilabym je, doprawila, zalala smietana, wlorzyla poledwiczki, aby "doszly". ew posypala zielenina. i wsio. zadnych cudow - wodotryskow kulinarnych, a bardzo smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjka3 Re: kurki 19.02.09, 20:20 Niestety, u mnie w mieście nie ma Bomi. Są Selgross(gdzie nie mogę się dodzwonić), Carrefour (powiedzieli, że mają Maślanki krojone-grzyb), Leclerc (tu nie ma), Real... i chyba tyle :( Za przepis Dziki :) Kupić je muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: kurki IP: *.acn.waw.pl 19.02.09, 21:52 W Marcpolu (siec osiedlowych sklepow na Mazowszu) sa w ciaglej sprzedazy. Pomysl o jakichs delikatesach lub "drozszym" sklepie, tam szybciej je znajdziesz niz w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kurki IP: *.icpnet.pl 23.02.09, 18:45 Jak głupio zadane pytanie... A o jakie miasto ci chodzi dziewczyno??? Bo w kraju mamy jeszcze kilka miast poza Warszawą. Ja widziałam wczoraj mrożone kurki w osiedlowym sklepiku przy ul. Grunwaldzkiej. Naprawdę. A teraz sprawdzaj wszystkie miasta po kolei... Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: kurki 23.02.09, 21:35 W Realu ostatnio kupowalam. Ale nawet w duzym miescie, raz sa a raz nie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: kurki 25.02.09, 00:30 Ludzie, czy wyscie powariowali z tymi mrozonkami??? Tam ryba, tu kurki? A dlaczego nie swieze w sezonie??? Jak nie sezon na grzyby to zrob poledwiczki w czyms innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: kurki 25.02.09, 01:05 Bo ludzie czasem maja ochote na akurat to, na co sezonu nie ma. Jak mi sie zachce zjesc w srodku zimy chlodnik z arbuza z mieta, to sie zawezme i zjem, nie czekajac do lata, bo tak 'lepiej'. Uch. Odpowiedz Link Zgłoś