Gość: sonia IP: *.centertel.pl 28.05.09, 08:25 czy warto? znacie? polecacie? czy może to kolejny bajer kuchenny, który skończy jako zbieracz kurzu? www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090604.p.automat_do_pasteryzacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: automat do pasteryzacji 28.05.09, 09:16 Jak masz duuuużą kuchnie lub spiżarnię, nadmiar kasy i kochasz przydasie - czemu nie :) Jeśli nie masz tego wszystkiego co powyżej - to nie wiem, czy warto. Wystarczy garnek :) Ponoć są sposoby pasteryzacji w piekarniku czy zmywarce - tego ostatniego nie znam szczegółow - chetnie bym się o tym więcej dowiedziała :) Znam ten sposób ze słyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: automat do pasteryzacji IP: *.centertel.pl 28.05.09, 09:42 pasteryzacja w zmywarce! nie słyszałam, ale chyba coś w tym jest.... moze nowy wątek skłoni kogos do zwierzen na ten temat?! a przydasie....uwielbiam! natomiast pojemność moich szafek i brak spiżarni...eh! muszę kupić sobie domek, malutki ale z wielką kuchnią, spiżarką.....:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: automat do pasteryzacji 28.05.09, 09:43 Jesli ktos ma gaz, to jest to swietny sposob na podwyzszenie rachunkow za prad. Przy masowych przetworach moze wygodne. Przy kilku sloikach dzemu drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: automat do pasteryzacji IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 13:14 Ja pasteryzuję w piekarniku elektrycznym/ma regulację temperatury/ no i nie ma problemu z dużym garem,wszystko jest suche,czyste,nie trzeba dżwigać nalewać wody itd.A zmywarka?Po pierwsze zużywa wodę jak w normalnym zmywaniu i przecież czas sterylizacji jest chyba zbyt krótki,aby zagwarantować sterylizację zwartości słoików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: automat do pasteryzacji IP: *.centertel.pl 28.05.09, 13:59 jak pasteryzuje się w piekarniku? ja zawsze robiłam to metodągarowo-tradycyjną...chętnie bym to zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościa Re: automat do pasteryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 15:44 w piekarniku idealnie robi sie powidła. Nie ma problemów z przypalaniem. Tylko garnek musi byc z metalowymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: automat do pasteryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 10:57 bardzo potrzebna rzecz zwłaszcza polecam gdy masz piec alektryczny i niemożna na nim pasteryzowac super automat bardzo praktyczny i oszcędny niepobiera duzo prądu bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś