Dodaj do ulubionych

ziolowa 43 katowice

IP: 217.153.108.* 16.01.12, 15:29
Witam
ogladalam mieszkania na ziolowej w sumie moglabym sie zdecydowac nawet na te 35 m poniewaz okolica mi odpowiada.Natomiat cena 4500 zl uwazam ze na ten metraz jest zbyt duza.Panie z biura sprzedazy twierdza ze jest do negocjacji po czym na miejscu okazuje sie ze nie...Mieszkanie nie sa nowe poniewaz budynek juz stal i blok sie z amortyzowal do tego mieszkania nie sa rozwojowe,a cena sztywna.Moze komus sie udalo cos wynegocjowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Katowice Re: ziołowa 43 katowice - zrezygnowałem IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 14:28
      Blok nawet ładny myślałem, ze to nowe. Ziołowa 43 budynek będzie miał ponad 30 lat, tylko przerobiony z hotelu robotniczego i odnowiony. Cena to ponad 4600, bo balkon płatny (sic!), nie licząc komórki.

W porównaniu do ceny "od" 4800 za nowe mieszkanie na tysiącleciu. To o czym my rozmawiamy, jak nowe vs. 30 letnie to róznica wynosi nawet marne 200 PLN na metrze. Nie wliczyli 30 letniej amortyzacji, chcą sprzedać stare, tylko odświeżone, w cenie nowego.

Sam budynek jak mówiłem mi się podoba, Kwestia tego, czy jakaś kopalnia pod nim nie wierci. No stowarzyszenie zdrowe osiedla nawet do prokuratury pisało w kontekście Ochojca i kopalni. Więc za tą cene ja nie kupuję. Wstrzymuje się do końca 2012 może mieszkania stanieją jeszcze na Śląsku.
    • anula5550 Re: ziolowa 43 katowice 20.02.12, 12:07
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: ja Re: ziolowa 43 katowice IP: 213.227.108.* 16.05.12, 14:51
      witam!!koszt mieszkan na ziolowej 43 jest o wiele przesadzony!!!dziwie sie ludziom,ze kupuja te klitki za takie pieniadze..ale jak to mowili starzy i madrzejsi od nas-glupich nie sieja..sami rosna....Ogladalem te mieszkania,znam historie budynku...
      • Gość: grzes78 Re: ziolowa 43 katowice IP: *.play-internet.pl 28.07.12, 16:11
        Ja też oglądałem tam mieszkania musze powiedzieć, że mi się podobają tylko ta cena za dosyć stary budynek dużo za duża. Rozmawiałem z Panią z biura i powiedziałem że jak cena spadnie do 3700 to zacznę się zastanawiać, twierdzi że nie ma szans - no nic poczekamy, zobaczymy bo za 4500 można poszukać nowych mieszkań.
    • Gość: Marcin Ch Re: ziolowa 43 katowice IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 18:23
      Cześć
      Mnie się nie nie udało nic wynegocjować. Chociaż przyznam, że obsługa dość miła :).
      Dla mnie cena jak na te warunki zbyt wysoka. Byłbym chętny ze względu na bliskość do pracy, dobrą lokalizację i nawet fajne te klitki są. Cóż wszyscy mówią, że ceny spadną. Pożyjemy - zobaczymy. czekam na ceny poniżej 4000zł/m2.
    • Gość: nie marcin mazurek Re: ziolowa 43 katowice IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:23
      Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
    • Gość: j glupota i tyle.. IP: 213.227.108.* 17.12.12, 14:45
      dziwie sie ludziom,ktorzy wogole sie zastanawiaja nad kupnem tych mieszkan.Klitki bez przyszlosci,starawy budynek-byly hotel robotniczy.Lokalizacja niby fajna-ale ogolnie wszedzie korki a za chwile,jak szpital obok kleknie to bedzie kaszana.za te pieniadze to mozna kupic mieszkanie 3-4 pokojowe lub 3/4 domku.Podziwiam ludzi za glupote...Tym bardziej,ze czesc skorzysta z kredytow-a to juz wyjdzie majatek....
      • Gość: Gośc Re: glupota i tyle.. IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 10:48
        Potwierdzam. Mieszkania nie warte zachodu. Pani która wynajmuje te klitki dwoi się i troi oszukując, wmawiając że lokale są SUPER. Ale tak nie jest Omijać z daleka!!! brak profesjonalizmu ze strony sprzedającej.
        • Gość: Ula Re: glupota i tyle.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 20:50
          Zastanawialam sie nad zakupem na Ziolowej, ale w kocu wybralam nowa inwestycje Murapolu na ul. Bazantów. Szukałam malego mieszkania, a tu wlasnie takie sa. Gdyby ktos szukal, tu link do rzutow mieszkan: www.murapol.pl/katowice/murapol-bazantow/rzuty-mapa-3
          • Gość: Robert Re: glupota i tyle.. IP: *.trans.net.pl 23.10.13, 09:55
            Bylem na spotkaniu w biurze sprzedaży Murapolu na ul. Bażantów. Muszę powiedzieć, że bardzo fajnie to wygląda. Dla zainteresowanych, Murapol organizuje w ten weekend Dni Otwarte. Myślę, że warto skorzystać. Na ich stronie jest info, że bedzie mozna kupic mieszkanie z wykonczeniem gratis: www.murapol.pl/katowice/murapol-bazantow/drzwi-otwarte-26-27-10-2013
    • zielony.jozek Re: ziolowa 43 katowice 08.10.14, 11:18
      tak tak, w KAtowicach 4 wieże to dobry adres. mi odpowiadała to, że tam mieszkania mają naprawdę przemyślany rozkład - no i okolica jest bardzo fajna, szczególnie dostęp do parku.
    • karolinak10 Re: ziolowa 43 katowice 08.10.14, 18:29
      Z miłą chęcią pomogę Państwu w stworzeniu idealnego wnętrza mieszkania. Zapraszam do skorzystania z naszych porad oraz profesjonalnych projektów wnętrz www.mieszkajmilo.pl

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka