Dodaj do ulubionych

Rezydencja Redłowo

IP: *.182.54.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.13, 23:09
Witam serdecznie! Jestem właśnie po wstępnej rezerwacji mieszkania w ww. budynku, budowanym przez J.W. Constrution, Rezydencja Rodłowo Gdynia. Po pierwszej rozmowie z pracownikiem firmy odnieśliśmy dość pozytywne wrażenie o inwestycji i firmie. Po przeczytaniu jednak kilku opinii o tym Developerze jestem pozytywnie nastawiony, ale chciałbym zapoznać się z waszymi opiniami na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzes Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.98.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.03.13, 19:20
      Wlasnie ja tez wybralem os Redlowo i mam nadzieje ze klucze otrzymam w terminie.Tak jestem pod wrazeniem kolalizacji oraz zabudowy sa przesztrzenne okna i powiedziano ze stolarka ma byc drewniana to duzy plus.
      • Gość: bob_budowniczy Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.mm.pl 14.03.13, 10:20
        mieszkam niedaleko tej budowy i jedno jest pewne, miejscówka świetna. Sam nie zamieniłbym Redłowa na żadną inną dzielnicę Gdyni. Dużo miejsc gdzie można się wybrać na spacer (oczywiście poza plażą), niedaleko centrum batorego, w ogóle dobra jest infrastruktura w tej dzielnicy i szkoły i przedszkola
        • Gość: tomek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.100.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 14:47
          Witam osiedle Redlowo jest bardzo dobrej lokalizacji dlatego tez przymierzam sie do zakupu mieszkania.W niedlugim czasie wybiore sie na wstepna rozmowe z przedstawicielem firmy.
          • agent.ds.nieruchomosci Re: Rezydencja Redłowo 14.03.13, 16:44
            Żeby uściślić temat i bliżej przedstawić forumowiczom tą inwestycję.
            Rezydencja Redłowo to nowoczesny, kameralny kompleks składający się z pięciu trzypiętrowych segmentów z charakterystyczną kaskadową zabudową. Inwestycja oferuje apartamenty w wysokim standardzie, o którym świadczą m.in. murowane ściany działowe i drewniana stolarka okienna. Osiedle posiada własną kotłownię gazową wspomaganą kolektorami słonecznymi. Oprócz walorów ekologicznych, takie rozwiązanie ma również uzasadnienie ekonomiczne, gdyż pozwoli zmniejszyć koszty eksploatacji.
            Niewątpliwym atutem inwestycji jest lokalizacja w sąsiedztwie rezerwatu „Kępa Redłowska” z niepowtarzalnym widokiem na panoramę Gdyni, gdzie zabudowa dzielnic miasta wplata się w malownicze wzgórza lasów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Spacer na plażę zajmie mieszkańcom zaledwie kilkanaście minut.
    • Gość: jacek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.180.148.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 19:07
      W zupelnosci zgadzam sie ze lokalizacja jest osiedla Redlowo jest super i zaczynam sie przymierzac do kupna mieszkania. Mysle ze dostane jakos promocje i dojdziemy do porozumienia.
      • Gość: karol Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.11.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.03.13, 11:21
        Ja tez uwazam ze wyborRedlowa jest trafnym wyborem ze wzgledu na lokalizacje i wykonastwo.Po zapoznaniu sie z ta lokalizacvja to wszedzie jest blisko do przedszkola ,szkoly.
      • Gość: bob_budowniczy Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.mm.pl 15.03.13, 13:09
        dzięki za więcej szczegółów, myślę, że czegoś takiego brakowało właśnie w tym miejscu. Bezpiecznych, mieszkań w wyższym standardzie. Ciekawe jak się będą kształtowały ceny za m2 i jakie będą metraże
        • Gość: Wiktor Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.116.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.13, 10:01
          Witam o ile mi wiadomo to m2 ma sie ksztaltowac od6810 a metraz od 38 do 96mkw ale zawsze mozna negocjowac ceny.W cenie jest stolarka drewniana a to duzy plus bopowoli plastykwychodza z uzycia przynajmniej na zachodzie.
          • gadseq Re: Rezydencja Redłowo 17.03.13, 20:56
            drewno to drewno, sam mam porównanie wcześniej miałem plastiki okna i ciągle się woda skraplała, ciągle były zaparowane, jak wymieniłem na drewniane to problem znikł. Nawet jak się dużo gotuje to okna są suche więc widać od razu różnicę.
            • Gość: karol Re: Rezydencja Redłowo IP: *.30.36.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.13, 21:15
              Witam wlasnie skoro mowa o stolarce to tylko drewno bo to naturanlny surowiec i ma to duze znaczenie w jakosci mieszkania,dlatego tez wybiore tego wykonawce.A sama lokalizacja totez duzy plus bo szkola blisko i do przedszkola.
              • Gość: antoniiw Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.13, 21:31
                kolega mieszka na ich osiedlu na leśnej i wg mnie z tego co u niego byłem to budują bardzo dobrze, nie ma fuszerki, wszystko dobrze wykonane, starannie. Z deweloperem jako takim też nie miał problemów, a na pewno dużym atutem tej rezydencji jest położenie. Szczególnie niedaleka okolica plaży (kto by nie chciał mieć blisko plaży?)
                • Gość: mirek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.5.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 06:56
                  Witam wiele slyszalem o Redlowie wiec takze ta lokalizacja przypada mi do gustu nie mowiac o wykonastwu bo tez same pozytywne opinie.Przyznaje ze mnie interesuje takie strzezone osiedle a to takie ma byc wiec trzeba sie zapoznac z ich oferta.
                  • agent.ds.nieruchomosci Re: Rezydencja Redłowo 21.03.13, 19:55
                    Dotychczasowe inwestycje w Gdyni developera JW Construction (os. Leśne i os. Parkowa) cieszą się tam dobrą renomą, Rezydencja Redłowo trzyma ten standard.
                    • Gość: Mirek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.30.24.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.13, 07:06
                      Wpowiedz agenta potwierdza to opinie ze warto zainwestowac w mieszkanie na Os Redlowo mam taki zamiar,bo jak mi wiadomo ta stolarka drewniana .Poza tym ceny nie sa wygorowane a moze jeszcze cos sie wynegocjuje.
                      • Gość: nntek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.mm.pl 22.03.13, 10:15
                        zawsze warto negocjować, a za jakoś i standard trzeba trochę więcej zapłacić choć wg mnie nie jest to wcale wygórowana kwota.
                        • Gość: piotr Re: Rezydencja Redłowo IP: *.204.93.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 16:12
                          Bardzo sluszna uwaga warto wydac pewna kase aby miec pewnosc ze mieszkania maja standart .Zapewne taki deweloper ktory ma staz 20 lat to nie robi fuszerki a wykonczenie /drewniane okna to jest a nie ten plastyk.
                          • Gość: nntek Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.13, 19:30
                            skoro jest tyle na rynku to nie może robić fuszerki bo nikt by tych mieszkań nie kupował a popyt na nie wciąż jest
    • Gość: mary Re: Rezydencja Redłowo IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 22:14
      Inwestycja wydaje się być naprawdę interesująca i trafiona. Bardzo chciałabym tam mieszkać, ale zastanawia mnie jak wyglądają ceny mieszkań. Widziałam plan mieszkania 50 m2 i bardzo mi przypadł do gustu. Czy ktoś wie, jaka cena za m2 może być przy takim metrażu, albo gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat?
      • Gość: rys222 Re: Rezydencja Redłowo IP: *.205.86.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.13, 13:09
        Witam podaje cene za metr2 tj 6810 mozna negocjowac to cos zyskac,poza tym kontakt www.redlowo.com .Zapewne sa to bardzo ladne mieszkania i drewniana stolarka to jest duzym plusem bo plastyk nie spelnia wszystkich norm.
        • agent.ds.nieruchomosci Re: Rezydencja Redłowo 04.04.13, 20:20
          To jest cena wyjściowa, ofertowa. Najpierw warto obejrzeć lokalizację, architekturę inwestycji, jeśli będą wg nas ok, wtedy na pewno znajdziemy dla siebie mieszkanie w odpowiednim metrażu i akceptowalnej cenie.
          • Gość: kus Re: Rezydencja Redłowo IP: *.30.69.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.04.13, 08:03
            Wlanie takiej podpowiedzi zapewne oczekiwali potencjalni nabywcy pomoze podjac decyzje o zakupie mieszkania.Mnie osobiscie podoba sie takie podejscie dewelopera ze poprzez swojego agenta obserwuje opinie i podpowiada ,wiec zasluguje na uwage i warto z taka oferta sie zapoznac.
            • agent.ds.nieruchomosci Re: Rezydencja Redłowo 05.04.13, 18:43
              Gdynia w ogóle jest bardzo ciekawym miejscem do zamieszkania, a jeśli jeszcze do tego dołożymy lokalizację przy plaży i przy naszym zimnym, ale pięknym morzu, nabiera to jeszcze lepszego klimatu.
    • Gość: praktycznyprawnik Re: Rezydencja Redłowo IP: *.ip.netia.com.pl 06.04.13, 14:08
      jak doręczają prospekt informacyjny?- cd i papier / a słyszeli o tym, że strona www jest trwałym nośnikiem informacji? wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych jako osoba zainteresowana zawarciem umowy deweloperskiej? tylko 1%deweloperów zgłasza bazy takich osób do GIODO ) to tylko muśniecie tematów rzetelności - poczytaj komentarz praktyczny do ustawy deweloperskiej www.komentarzpraktyczny.pl
      • agent.ds.nieruchomosci Re: Rezydencja Redłowo 11.04.13, 09:26
        Nie widzę wielkiego związku tych informacji, które podałeś, z oceną potencjału i atrakcyjności inwestycji Rezydencja Redłowo.
        • ookawa Re: Rezydencja Redłowo 26.07.15, 15:03
          Osiedle postawione w pieknym miejscu, z pieknym widokiem oraz... totalny bubel. W mieszkaniu pękają nam ściany i nie możemy przekonać dewelopera, że dwustronne pęknięcia na ścianie nośnej nie są "normalne". Nie możemy zacząć remontu, bo po jednym pęknięciu czekamy na jego nieudolne zapaćkanie, ściana wysycha, nie ma śladu, już (ponownie) organizujemy ekipę do prac i znowu pęknięcie.
          Konstruktor twierdzi, że to pęknięcia niezagrażające naszemu bezpieczeństwu. Aspekt estetyczny (popękane ściany, odpadające kafelki itp) widać nie ma znaczenia. Chętnie przerysowałabym samochodzik panu Józefowi Wojciechowskiemu, konstruktorowi oraz wykonawcy, przecież też nie będzie to zagrażać ich bezpieczeństwu, głupia rysa. A że na cały samochód i kolejna... E tam, to normalne.
          Ostrzegam przed tym deweloperem, fama niesie że to najgorszy deweloper w kraju i niestety podtrzymuję tę opinię. Nie tylko najgorszy, ale też firma arogancka i bezkarna (do czasu, szykujemy pozew sądowy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka