Dodaj do ulubionych

Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielonkach

01.02.06, 16:26
Czy ktoś może coś napisać na temat firm:
Investor Pro Domo Spółka z o.o.,
Del Sol Spółka z o.o.,
Posterior S.A.,
Budo Stal Sp. z o.o

Są to firmy powiązane z inwestycją Jarzębinówka-mieszkania w Zielonkach
k/Krakowa, a bardzo mnie ta inwestycja interesuje.
Pls!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aure Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 149.156.70.* 02.02.06, 15:12
      Szukam info o tym developerze od kilku dni, ale nic nie moge znaleźć. Jakby się pod ziemię zapadł. Nikt na żadnym forum o nim nie pisze. Dziwne?!
      • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 02.02.06, 16:08
        też Cię interesuje Jarzębinówka? czy jakaś inna inwestycja?
        • Gość: aure Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.cusi.uj.edu.pl 07.02.06, 17:52
          no i okazało się, że to nie oni budują. Buduje to spółka Nasza Inwestycja, której właścicielem jest Posterior. Investor pro domo tylko sprzedaje mieszkania i nic poza tym.
          • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 08.02.06, 10:48
            wiem, ale mimo wszystko coraz bardziej się przekonuję do tej inwestycji, chyba
            jestem skłonna zaryzykować;) zbieram na razie wszystkie info na ten temat
            • Gość: krzychosz Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.gda.pl 24.02.06, 19:07
              Czesc

Ja sie zdecydowalem i zaryzykowalem. Narazie tylko 3k PLN jako opl.
              rezerwacyjna ;-)

Tak jak juz ktos wczesniej zauwazyl ProDomo tylko sprzedaje te mieszkania.
              ProDomo ma tez na koncie swoje inwestycje. Mialem okazje wynajmowac mieszkanie
              w bloku wybudowanym ok. 2000r. Nie spotkalem nikogo kto by jakos wyjatkowo
              narzekal... Podobno wykonawca tamtych tez byl Budo Stal.

Przy Jarzebinowce sytuacja inwestycyjna jest troche zamieszana - ale wyglada OK.
              Firma Prosterior zalozyla inna firme "Nasze Inwestycje" do ktorej wniosla grunt
              pod Jarzebinowke. Firma DelSol jest tzw. inwestorem zastepczym i to oni chyba
              zaprojektowali cala inwestycje. Firma Budo Stal bedzie wykonawca. Tak
              wiec "Nasze Inwestycje" to tylko formalnosc - ale to z nia bedziemy podpisywac
              umowy. Moze to wyglada podejrzanie ale... z drugiej strony taka firma nie
              prowadzi innej dzialalnosci i nie bedzie na nie przesuwala srodkow
              przeznaczonych na inwestycje. Jesli ktos dopatrzy sie tutaj innych zagrozen to
              niech sie podzieli na forum w tym watku ;-).
              Nie ma jeszcze prawomocnego pozwolenia na budowe - jeszcze sad bedzie
              rozpatrywal protesty. Mam nadzieje, ze to szybko sie wyjasni.
              • Gość: Volkov Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 87.207.235.* 24.02.06, 20:08
                Witam!
                Zastanawiam sie nad jedna sprawa: 'Nasza Inwestycja'
                to spolka z o.o. Ciekawe do jakiej wyskosci odpowiada
                gdy cos sie 'sypnie'. Zeby sie wtedy nie okazalo,
                ze jedyny ich majatek to faks i komputer...

pozdr

Volkov
                • Gość: Volkov Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 87.207.235.* 24.02.06, 22:42
                  hmm, jeszcze taka ciekawostka
                  www.gazetaprawna.pl/forum/temat.php?id_temat=1284&id_dzial=1
                  Sp. z o.o. z Krakowa poszukuje do stalej pracy pan z plynnym niemieckim w
                  mowie. Praca w Krakowie, zatrudnienie na umowe o prace, niezle warunki, praca
                  kontrowersyjna. prosimy o kontakt (12) 631 95 51 Del Sol sp. z o.o.

...praca kontrowersyjna...?

Volkov
              • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 01.03.06, 16:37
                Jeszcze jedno odkryłam - obok tego osiedla budowane są szeregówki przez firmę
                ArtExim, która wydaje się byc również spółką powiązaną z Posteriorem! Z jednej
                strony to plus, bo firma wcale nie jest taka poczatkująca, a z drugiej strony
                dlaczego tworzą kolejną spółkę?

A można wiedzieć - które mieszkanie masz zarezerwowane?
                • Gość: krzychosz Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:32
                  Hej
                  Moge - ale na priva ;-)
                  Przy okazji - podobno jest juz ostateczne pozwolenie i wystartowali z umowami
                  przedwstepnymi. Widzialem wzor tej umowy - wyglada troche nie profesjonalnie...
                  Czy ma ktos dobre linki do wzorow takich umow?
                  krzychosz
                  • marcincz76 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 03.03.06, 10:09
                    Cieszę się że coś wreszcie ruszyło z Jarzębinówką. Mam również nadzieję, że ta
                    odrobinę zagmatwana sytuacja prawna nie spowoduje niepotrzebnych utrudnień.
                    Chętnie Ci dziś podeślę umowę jaką podpisywałem swego czasu z jednym z
                    deweloperów. Pozdrawiam./ Marcin
                    • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 07.03.06, 12:59
                      jak możesz to też mi prześlij na olag80:)
        • Gość: bartek Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:02
          byłem tam - tam jest ohydnie, wielka hala z tyłu, szergówki z przodu, przecież
          na tej działce nie ma miejsca na tyle bloków. Na planie na stronie Jarzębinówki
          wszystko jest w innej skali niż rzeczywiście. Jedźcie i zobaczcie.
    • Gość: tokage Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:14
      Witam wszystkich!
      Też jestem zainteresowany tą inwestycją, Widziałem nawet wszystkie dokumenty z nią związane w biurze developera. Jest kilka rzeczy, które mnie zastanawia: pozwolenie na budową wystawione jest na Posterior, nie na Naszą Inwestycję (inwestora); jako właściciel gruntu figuruje też Posterior, nie Nasza Inwestycja; Nasza Inwestycja to Sp. z. o. o. z kapitałem 50 tyś - wiec faktycznie, jak pisał Volkov mogą mieć tylko faks i komputer.
      krzychosz twierdzisz, że Posterior wniosł do Naszej Inwestycji grunt - widziałeś ten dokument?
      Co o tym myslicie?

• Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 195.238.247.* 20.03.06, 00:18
        cześć

też zarezerwowałam mieszkanie w tej inwestycji. moja koleżanka z biura nieruchomosci wiedziała o tej
        budowie zanim wyszła na światło dzienne. podobno są ok, posprawdzała, podowiadywała się trochę o
        nich i nie ma nic do zarzucenia. troche mnie martwi, że nie posiadają pozwolenia na budowę, kobieta w
        biurze powiedziała mi, że w najgorszym wypadku dostaną go do 6 mc. trochę długo. ale to też się
        dowiedziałam od mojej koleżanki, zanim poinformowali mnie o tym, że nie mają pozwolenia.
        Gdyby ktoś coś wiedział - dajcie znać koniecznie.

pozdraiwam
        • Gość: pk Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 217.96.97.* 20.03.06, 15:36
          Z tego co wiem Wojewoda Malopolski wlasnie uchylil w calosci decyzje o
          pozwoleniu na budowe dla tej inwestycji. Warto popytac o to w firmie
          • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 21.03.06, 10:49
            Właśnie wczoraj pytałam i powiedziano mi, że rozpoczęcie budowy planowane jest
            na lipiec 2006 ( zresztą tak mam wpisanę w umowę rezerwacyjną)...
            • Gość: jeere Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 21.03.06, 10:50
              Witam, mam tam zrobioną rezerwacje, tak więc moje pytanie: skoro Wojewoda
              uchylił to znaczy nie bedzię definitywnie pozwolenia na budowę czy tez
              będzie ? pozdrawiam
              • Gość: keyti Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:49
                Witam,
                Kto "siedzi" w nieruchomościach, ten wie, że uzyskanie pozwolenia na budowę
                czasem ciągnie się miesiącami, a nawet latami, tak więc nie ma co się tym tak
                przejmować i warto poczekać. Inwestor jest sprawdzony i nie trzeba się obawiać
                przekrętów z jego strony. Papiery ma ok i wszystko poukładane.
                Inwestycja "na bank" powstanie, ja czekam...
                Tak więc pozdrawiam wszystkich moich sąsiadoof :)
                • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 27.03.06, 19:59
                  ja też czekam i mam nadzieję, że nie na darmo... :)
                  napiszcie coś, jak będziecie mieli jakieś nowe wieści, żeby ten wątek nie
                  zginął...

pozdrawiam pozostałych "czekających":)
    • Gość: 1 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:17
      Co oni teraz buduja?
      • Gość: czajnik Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:41
        jako wyjasnienie.... Wojewoda uchylil decyzje o pozwoleniu na budowe i
        przekazał do ponownego rozpatrzenia. Proces wyjasniania co było nie tak w tej
        decyzji trwa. Został juz złożony wniosek o ponowne wydanie pozwolenia na
        budowe. Jest to kolejne postępowanie administracyjne a termin jego zakonczenia
        zależy w duzej mierze od urzędu ale również od protestujących sąsiadów.
        pozdrawaiam,
        • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 28.03.06, 14:00
          Czyli to nie jest tak, ze odrzucili bo tam jest jura i nie mozna budowac?
        • donimi Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 02.04.06, 18:42
          Oglądałam teren na którym ma powstać Jarzębinówka i bardzo mnie niepokoją te
          linie wysokiego napięcia... i bliskość ogromnej hali produkcyjnej. Czy ktoś
          wie, czy nie jest ono bardzo uciążliwe?
          • Gość: pk Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: .1P1D* / 151.193.120.* 07.04.06, 09:01
            Z tego co kiedys slyszalem firma Posterior planuje rozbudowe tej hali. Jakies
            plany byly chyba w gminie juz.
          • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 02.05.06, 10:10
            Salony wychodzą na drugą stronę - "osiedlową" więc hala może nie będzie
            uciążliwa. Poza tym to podobno hala magazynowa a nie produkcyjna. Jeśli się
            mylę to proszę o sprostowanie.
            Linia wysokiego napięcia - jeśli odległośc mieści się w normie to chyba nie
            trzeba się przejmować. Jeśli nie to nie powinni dostać pozwolenia.
            • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 19.05.06, 19:42
              Rozmawiałam z robotnikiem z budowy szeregówek zaraz koło Jarzębinówki i podobno
              te hale nie są kompletnie uciążliwe. To są jakieś magazyny, gdzie raz na jakiś
              czas przyjeżdża TIR na rozładunek i tyle... Myślę więc, że nie trzeba się
              przejmować. Poza tym jeśli Jarzębinówka im wyjdzie, to zapewne wyburzą te hale
              i na tym terenie będą realizować dalsze inwestycje, przynajmniej tak mi się
              wydaje, biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku.
              • Gość: kora Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 217.96.97.* 14.07.06, 14:50
                Ze komplenie nieuciazliwe tego nie moge powiedziec.
                Pytajcie tych co mieszkaja a nie robotnikow, ktorzy tam nie siedza w nocy.
                • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 18.07.06, 20:05
                  a możesz coś więcej napisać??? mieszkasz tam może?
                  • Gość: kora Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 217.96.97.* 01.08.06, 18:07
                    Z tego co wiem (rodzina tam mieszka) tiry nie jezdza raz na jakis czas, ale
                    nieco czesciej, do tego oglosy przerzucanych palet, krzyki magazynierow...
                    Podobno nie sa bardzo uciazliwi, ale nie mozna takze powiedziec ze sa
                    niezauwazalni.
    • Gość: Sceptyczka Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 80.73.188.* 30.03.06, 19:43
      Witam forumowiczów. Ja również jestem zainteresowana "Jarzębinówką". Jeszcze
      niczego nie rezerwowałam, bo gubię się kto tam w końcu kim jest: Inwestor Pro
      Domo Sp. z o.o., Nasza Inwestycja Sp. z o.o.- spółka córka Posterior S.A.,
      inwestor zastępczy Del Sol Sp. z o.o., wykonawca Budo Stal Sp. z o.o. Do kogo
      zgłaszać ewentualne roszczenia jakby coś nie wypaliło? Do właściciela gruntu czy
      do tego kto widnieje na umowie? Za dużo tu niejasności. W dodatku niepokoi mnie
      to dlaczego oni nigdzie nie reklamowali swojej inwestycji (poza targami w
      Krakowie)? Jak sprawdzić czy maja Certyfikat Dewelopera? albo czy należą do
      jakiejś organizacji branżęowej? Będę śledzić co piszecie i sama informować na
      bieżąco jesli się czegoś dowiem. Pozdrawiam!
      • Gość: Sceptyczka Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 80.73.188.* 31.03.06, 15:47
        Aha, i jeszcze jedno. Jak to z tym pozwoleniem jest? Bo w gminie Zielonka jakieś
        460 ha ziemi jest przeznaczona na budownictwo, ale nie można jej zastawić
        bloczkam ani szeregówkami, jedynie zabudową jednorodzinną. I czy ktoś wie gdzie
        jest bądź było wysypisko smieci w Zielonkach? Cegielnia?
        • Gość: pk Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:57
          jestem mieszkancem zielonek a dokładnie marszowca,skecasz pod Deutsche Bankiem
          w prawo w strone bibic, cegielnia była za stacja lpg jakies 100m stoi tam
          jeszcze wysoki komin, a smietnik był za cegielnia w strone bibic jakies kolejne
          100m pod górke (zaraz obok tego osiedla rzymskiego czy jakos tak- te różowe
          budynki, ale apropo śmietnika to bym sie nieprzejmował bo był to głownie gruz
          itp, z tego co widziałem co tam było to chyba nic ze szkodliwych rzeczy,
          (grałem tam w piłke jak byłem młodszy :-) )
      • donimi Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 01.04.06, 12:12
        Cześć! Też jestem zaintersowana Jarzębinówką. Dowiedziałam się o tej inwestycji
        dopiero wczoraj.. Lokalizacja wydaje mi się OK, ceny również są przystepne, ale
        co z tym pozwoleniem na budowę. Na głównej stronie "Jarzębinówki" widnieje -
        "Mamy pozwolenie na budowę" - to w końcu mają, czy nie?
      • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 02.05.06, 10:23
        Hej

Pro Domo - tylko organizuje sprzedaz (wystawia na targach, werbuje klientow
        itp.)

Prosterior - firma ktora ma grunty. Firma "matka" dla Nasza Inwestycja

Nasza Inwestycja - firma zalozona tylko do zrealizowania tej inwestycji

Del Sol - firma ktora ma pojecie o inwestycjach. Jest to inwestor zastepczy -
        bo Nasza Inwestycja (NI) to tylko formalnosc. W NI nie ma ludzi ani zasobow do
        zaprojektowania i prowadzenia inwestycji wiec potrzebny jest "inwestor
        zastepczy"

Budo Stal - rzeczywisty wykonawca. DelSol umie zarzadzac i prowadzic inwestycje
        ale nie ma brygad robotniczych. Dlatego zleca budowanie innej firmie.

Za nasze pieniadze odpowiadaja wiec:
        "Nasza Inwestycja" - z nia podpisujemy umowy
        "Del Sol" - inwestor zastepczy odpowiada za prowadzenie budowy wiec bedzie
        pewnie glownya firma ktora dysponuje nasza kasa.

Konstrukcja moze zagmatwana i istnieje ryzyko, ze jeden na drugiego bedzie
        odpowiedzialnosc "zwalal". Z drugiej strony to dobrze, ze "Nasza Inwestycja" to
        firma tylko na ta inwestycje - bo wiadomo, ze nie wyda naszych pieniedzy na
        inna dzialalnosc ;-).

A inwestycji nie reklamowali bo ponoc i bez tego duze zainteresowanie jest.
        Mysle, ze reklama sie beda podpierac gdy nie beda mogli sprzedac - przynajmniej
        ja bym tak zrobil :-). No a poza tym nie ma jeszcze tego pozwolenia - wiec po
        co inwestowac w reklame za wczasu?

pozdrawiam
        krzychosz
    • Gość: Sceptyczka Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 80.73.188.* 01.04.06, 15:33
      przeczytajcie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=33337494&a=34351674
      • Gość: Satine_ Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 05.04.06, 14:13
        Pozwolenia na budowę nie ma.
        Mają zacząć od sierpnia budowę.

A.
        • Gość: Krzysztof Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.comarch.pl 12.04.06, 11:44
          Witam,
          Również zarezerwowałem mieszkanko, ale mam parę wątpliwości. Przyszłych
          (niedoszłych) sąsiadów proszę o kontakt gg: 2782690
    • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 21.07.06, 23:53
      Czesc

Czas uplywa, ceny nieruchomosci ida w góre...
      Macie jakies wiadomosci jak toczą się losy tego pozwolenia? Zdaje się, że w lipcu miało się coś rozstrzygać?
      • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 195.238.247.* 03.08.06, 08:08
        W Del Sol prawie wszyscy na urlopie wiec niczego nie mozna sie dowiedziec. Zadzwonilam do Investor pro
        domo udajac zainteresowanie kupnem mieszkania ( mam juz rezerwacje) i uslyszalam.... ZE INWESTYCJA
        NIE POWSTANIE! W Del Sol goraczkowo zaprzeczyli i poinformowali, ze w polowie pazdziernika rozpoczna
        budowe. Musze przyznac, ze ta sytuacja mocno zachwiala moja wiare w ta inwestycje. Nie mam pojecia co
        robic dalej.
        • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 03.08.06, 12:28
          Kolejna rewelacja! Inwestor Pro Domo nie zajmuje się już tą inwestycją!
        • Gość: Karina Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.net.autocom.pl 03.08.06, 18:21
          Hej, ja również zarezerwowalam mieszkanie w Zielonkach. Bardzo proszę o info,
          gdybyście coś więcej wiedzieli.
          moj numer gg: 6297522

Karina
        • Gość: Karina Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.net.autocom.pl 03.08.06, 18:21
          Hej, ja również zarezerwowalam mieszkanie w Zielonkach. Bardzo proszę o info,
          gdybyście coś więcej wiedzieli.
          moj numer gg: 6297522

Karina
        • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 03.08.06, 21:19
          Mysle, ze trwaja jakies przepychanki z urzednikami. Ciekawe czy w Pro-Domo mysla realistycznie czy po prostu chcieli zaszkodzic DelSol? Faktem jest, ze DelSol nie prowadzi przejrzyscie tej sprawy bo to juz kolejny wyznaczony termin na rozpoczecie budowy. Mozliwe sa wiec 2 warianty - niestety zaden niezbyt optymistyczny:
          1. DelSol wie dobrze jakie sa problemy i realia i aby podtrzymac zainteresowanie zwodzi klientow co do terminow
          2. DelSol nie zdaje sobie sprawy i mysli zyczeniowo - podobnie jak my wszyscy ktorzy tam zarezerwowalismy ...

Po urlopie zadzwonie i podpytam jak tam sprawy wygladaja. Proponuje aby kazdy z nas tak zrobil i podzielmy sie na forum tym co uslyszymy - moze wtedy wyloni sie z tego jakis obraz. Co o tym myslicie?
          pozdrowienia
          sąsiad :-)
          • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 04.08.06, 10:58
            7 sierpnia wraca Jerzy Czaja - wlasciciel. Proponuje abysmy 7 sierpnia wszyscy
            zadzwonili do niego z zapytaniem jak sie sprawy maja bo to jest jakis absurd
            jak dla mnie.
            Niestety dostalam informacje z urzedu miasta (po znajomosci), ze nie dostana
            pozowlenia :( jesli nie maja wzzit to w ogole mozemy zapomniec o tej inwestycji.
            Pan w Del Sol podtrzymuje wersje, ze rusza z budowa w polowie pazdziernika.
            Jednoczenie dodaje, ze on nie wie na 100% bo nie zajmuje sie ta inwestycja a
            panie, ktore to robia sa na urlopie. W Pro Domo informuja, ze nie zajmuja sie
            ta inwestycja juz. Nie wrozy to wszystko dobrze :(
            • Gość: mieszkaniobiorca Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.06, 10:44
              Witam.

Wiecie cos o przyszlosci Waszej inwestycji? Oczywiscie zycze Wam jak najlepiej,
              bo sam zastanawialem sie nad nia ... Obawiam sie tylko, ze forma przeszla jest
              tu najodpowiedniejsza skoro pojawia sie tyle problemow.

Sa wiec jakies nowe informacje?
            • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 14.08.06, 21:21
              Dzwonilem do DelSol. Nie rozmawialem co prawda z panem J. Czaja ale pani z ktora rozmawialem zapewniala mnie, ze starania o pozwolenie trwaja i gdyby sprawa byla przesadzona "na nie" to nikt by sobie u nich tym glowy nie zawracal.

Niestety po raz kolejny termin rozstrzygniecia zostaje przesuniety - tym razem na 15 wrzesnia - tlumaczenie - kompletowanie dokumentow tyle trwa. Wszystkie dokumenty musza skladac na nowo - wszelkie zaswiadczenia wystawiane sa przez instytucje w ostatnim mozliwym terminie.

Jezeli i tym razem pozwolenie nie zostanie udzielone to moze oznaczac, ze faktycznie maja nieprzychylnych urzednikow... - tak mysle, ze moze wtedy po wyborach samorzadowych (po zmianie ekipy) cos ruszy z kopyta ???

Wspolpraca z ProDomo oficjalnie nie zostala zakonczona - pani zapewniala mnie, ze gdyby tak bylo to nie bylo by juz kontaktu na stronie www. Byly jakies tarcia pomiedzy tymi firmami - ale ponoc juz sobie to wyjasnili.

Przy okazji - wszyscy ktorzy rezerwowali - czy placiliscie za rezerwacje mieszkania?
              • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.08.06, 11:57
                Tak, dostalam dokladnie takie same informacje. Wiem, z innego zrodla, ze nie o urzednikow chodzi ale o
                to, ze mieszkancy oprotestowali ta inwestycje. Wyglada na to, ze wszystko zmierza ku dobremu, tylko
                martwi mnie czemu nie chca przedstawic KRS i odpis z KW tej inwestycji.
                • Gość: pk Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: .1P1D* / 151.193.120.* 17.08.06, 12:29
                  Z tego co wiem ta budowa nie jest zgodna z projektem planow zagospodarowania
                  przestrzennego - na razie nie przyjetym, ale mozna przyjac ze nie jest zgodna z
                  wizja rozwoju gminy Zielonki. No i na tej dzialce chyba sa jakies problemy ze
                  sluzebnoscia , tak przynajmniej slyszalem. Tak ze moze sie to jeszce troche
                  pociagnac.
                  • Gość: pk Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: .1P1D* / 151.193.120.* 17.08.06, 12:35
                    A i jeszce jedno - z innych zrodel tez slyszalem ze teraz jakos ostatnio cos
                    znowu z pozwoleniem na budowe bylo nie tak. No ale nikt sie nie chce przyznac
                    co.
                  • Gość: krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.08.06, 22:55

> Z tego co wiem ta budowa nie jest zgodna z projektem planow zagospodarowania
                    > przestrzennego - na razie nie przyjetym, ale mozna przyjac ze nie jest zgodna z
                    >
                    > wizja rozwoju gminy Zielonki.

Skąd masz takie informacje? Z tego co wiem to sprawa upadla w urzedzie wojewodzkim. W gminie Zielonki pozwolenie było wydane i nawet protesty odrzucone. Widzialem dokument tego pierwszego pozwolenia (z wiosny).
                    • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 26.08.06, 16:53
                      sprecyzuj "upadla w wojewodzkim".
                      • Gość: krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.08.06, 18:02
                        Hej

No dobra - zmusiles mnie do zerkniecia jeszcze raz w dokumenty jakie dostalem faxem zanim zarezerwowalem mieszkanie ;-). I oto co mamy:

================================================
                        Starosta Krakowski 12/12/2005
                        Decyzja nr AB III/W/7351/380/05

Po rozpatrzeniu wniosku o pozwolenie na budowę z dnia 13.06.2005r. zatwierdzam projekt budowy i udzielam pozwolenia na budowę dla inwestora "PROSTERIOR" S.A. ul. Grenadierów 7c, 30-085 Kraków
                        (...)

=======================================

dalej napisane co dokladnie decyzja obejmuje a czego nie obejmuje, szczegoly dot. projektow itd. Na koncu odniesienie sie do protestów. Wszystkie zgloszone protesty zostały odrzucone.

Na koncu mamy:
                        ==================
                        Od decyzji przysługuje odwołanie do Wojewody Małopolskiego (...) w terminie 14 dni od dnia jej nadania.
                        ==================

ktoś to odwołanie złożył i WM w całości uchylił pozwolenie. Wtedy sprawa zaczęła się od nowa...

Pozdrawiam
                        • Gość: Satine :) Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.08.06, 21:53
                          Dzieki serdeczne :)
                          no to mam nadzieje, ze tym razem Wojewoda juz wyda zgode. nie rozumiem tylko dlaczego u obydwu
                          inwestorow nie mozna dowiedziec sie po prostu prawdy. nie widze nic strasznego w powiedzeniu: "
                          wojewoda uchylil decyzje bo..... staramy sie o.... jestesmy na etapie.....". No nic, to czekamy cierpliwie. do
                          polowy wrzesnia juz niedlugo, podobno maja wtedy dostac to pozwolenie.

pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.
                          • Gość: kora Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 217.96.97.* 29.08.06, 13:45
                            Uczciwy iwestor powinien to powiedziec.
                            • Gość: krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.tpnet.pl 03.09.06, 14:04
                              Hej

Masz racje i pewnie niektorym mowil a innym moze zapomnial albo nie chcialo im sie powtarzac 10 razy ;-). Faktem jest, ze nie byla to tajemnica, ze Wojewoda uchylil pozwolenie w calosci - tego sie dowiedzialem ja sprawa sie "rypnęła" na wiosnę.

Uważam, że inwestor powinien czesciej aktualizowac strone internetowa i w 'aktualnościach' podawac szczegółowo co się dzieje z tą inwestycją, na jakim etapie są formalności itd...

Jeżeli 15 wrz. okaże się, że termin przesuwa sie na 15 listopada ;-) to proponuje aby kazdy kto bedzie do nich dzwonił zarządał takiej strony :-).

pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów ;-)
                              • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 195.238.247.* 06.09.06, 23:04
                                Wiec... dzwonilam. Oczywiscie projektu nie zlozyli do dnia dzisiejszego, data 15 wrzesnia jest juz nie
                                aktualna, nie potrafia sie okreslic na kolejna date, do tego musza kupic jeszcze jakas dzialke bo nadal sa
                                protesty ludzi.
                                Brak mi slow...
                                • krisz.123 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 15.09.06, 08:52
                                  Z wielu stron slychac o tej inwestycji w czasie przeszlym. Jesli powstanie to napewno nie szybko. Pod znakiem zapytania stoją wiec ceny za ktore rezerwowalismy - bo przeciez od chwili gdy rezerwowalem ceny poszly w gore juz chyba ze 100%.
                                  Cos czuje, ze czas sie stąd wyprowadzic ;-)

pozdrawiam niedoszłych sąsiadów...

• olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 22.01.07, 14:07
                                    witam ponownie...
                                    czy ktoś coś wie na temat naszej niedoszłej inwestycji???

widzę na stronie, że większość rezerwacji została wycofana, a także jest info,
                                    że na przełomie stycznia/lutego 2007 pojawią się nowe ceny.
                                    • Gość: tom Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 91.189.16.* 20.02.07, 13:07
                                      No i pojawily sie ceny mieszkan, co dalej??
                                      • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 20.02.07, 17:53
                                        i to jakie ceny...:(

czy ktoś z Was utrzymał starą rezerwację? co ze starymi cenami?
                                        • olag80 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 21.02.07, 18:43
                                          gdyby jeszcze ktoś z Was interesował się losami Jarzebinówki to przekazuję
                                          najświeższe info... info o tym, jak pięknie wszyscy zostaliśmy oszukani...

Otóż podobno niejaki Pan Tomasz Chrzanowski (pełnomocnik inwestora pana
                                          Jarosława Króla) w połowie zeszłego roku miał wysłać do nas wszystkich pisma
                                          informujące, że rezerwacje są nieaktualne. Czy ktoś z Was takie pismo dostał?
                                          Bo ja nie. A ponieważ moja rezerwacja nadal wisi na stronie - byłam przekonana,
                                          że "moje" mieszkanie nadal mam zarezerwowane. Pomijam już, że za dużo większą
                                          cenę... Co się dzisiaj okazało - to wcale nie jest moja rezerwacja, tylko ktoś
                                          z firmy sobie to mieszkanko "zawłaszczył". Czyli nawet jakbym się zdecydowała
                                          na kupno tego mieszkania po jakże wyższej cenie - niestety nie mogę, bo już
                                          jest zarezerwowane dla kogoś innego:(
                                          Firma odcięła się od starych rezerwacji, rozpoczynając teraz wszystko od nowa,
                                          łącznie z nowymi cenami. Del Sol umywa ręce, że to nie ich wina, że możemy z
                                          pretensjami zadzwonić do pana Chrzanowskiego. Jak przychodzi co do czego - Del
                                          Sol nie mógł znaleźć numeru, a jak już się to udało to dziwnym trafem Pan
                                          Chrzanowski nie odbierał telefonu. A do głównego inwestora Pana Jarosława Króla
                                          dziwnym trafem również Del Sol nie mógł znaleźć numeru telefonu. Tak więc chyba
                                          nie ma kompetentnej osoby, z którą można porozmawiać w tej sprawie. Od jutra
                                          podobno pod telefonem będzie Pani Ewa Florek (bo nagle okazało się, że Pan
                                          Chrzanowski jest w szpitalu). A Pani Florek zapewne, podobnie jak Del Sol,
                                          rozłoży ręce i powie, że ona o niczym nie wie:(
                                          • Gość: Bono Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 149.156.60.* 06.03.07, 15:28
                                            Kurcze, muszę powiedzieć że mnie się w takim razie wybitnie udało.Moja
                                            rezerwacja jest aktualna ,powiedzieli w Del Sol że rozpoczęli budowę i mają
                                            wszystkie zezwolenia a w dodatku jakaś fajna "na ucho" kobietka ma mi doradzić
                                            aranżacje wnętrza.Dobrze że dopiero teraz weszłam na to forum bobym umarła na serce.
                                            • Gość: ciężarna Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:33
                                              Ja tez jestem bardzo zadowolona. Kupujemy tam 3 mieszkania i wszystko przebiega
                                              swietnie. Ceny maja najlepsze w krakowie. Profesjonalna obsluga - swietna strona
                                              internetowa. Naprawde nie wiem skad takie negatywne opinie. Ja jestem bardzo
                                              zadowolona a w maju umowilam sie na konsultacje odnosnie wnetrz.
                                              • Gość: kubi Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.chello.pl 06.03.07, 19:23
                                                Dwa ostatnie posty sa wyjatkowo dziwne. Traca panicznym deweloperowym PR. Do
                                                Bono: To ze przez rok nikt nic nie budowal,ze podniesiono ceny, nie dziwilo Cie?
                                                Gdzie bylas w tym czasie? Na wczasach? I jestes teraz bardzo zadowolona? Jak dla
                                                mnie to dziwne, bardzo dziwne.
                                                • Gość: Bono Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 149.156.60.* 07.03.07, 11:47
                                                  Zaskoczę Cię.Faktycznie mnie nie było.Hakowałam za granicą na to mieszkanie.Wiem
                                                  że podnieśli ceny ale i tak są tani.Nie obrzydzaj mi mojego mieszkania.Zobaczysz
                                                  że bedzie super. A poza tym nie jestem żadne PR.
                                                • Gość: Jurek Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:02
                                                  Witam całe forum (chyba po raz kolejny)
                                                  wypowiadam się w imieniu Del Sol - inwestora zastępczego - my też cztytamy te posty ;)
                                                  Mam prośbę, aby wszystkie wątpliwości i pytania zglaszać do nas - wydaje mi się,że odpowiedzi na
                                                  pytania my mamy najbliżej źródła. Oczywiście poddajemy się społecznej krytyce jak to jest obecnie w
                                                  zwyczaju. Co do perypetii - POSTERIOR S.A. po prostu zmieniło spółkę inwestującą w związku z nowym
                                                  postępowaniem o pozwolenie na budowę. Teraz już inwestycja rusza - dzisiaj ma rozpocząć się
                                                  grodzenie terenu.
                                                  A co do cen.... no to cóż się dziwić, źe jak ktoś może sprzedać drożej to stara się to robić.
                                                  Pozdrawiam i zawsze zapraszam do zadawanai pytań bezpośrednio biuro@delsol.pl.
                                                  • Gość: byly klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.217.unknown.vectranet.pl 19.04.07, 09:10
                                                    wszytskim ktorzy jeszcze nad ta inwestycja sie zastanawiaja goraco odradzam wchodzenie w jakikolwiek kontakt z firma DelSol i ta inwestycja.
                                                    Jak zapewne widzicie watek ten i problemy z ww inwestycja ciagnie juz prawie rok a inwestycja nie ruszyla nawet o pol kroku - firma wciaz nie ma pozwolenia na budowe i nie wiadomo kiedy i czy je dostanie. Zmienil sie wykonawca, a pozwolenia sa na starego, wiec przeniesienie pozwolenia znowu zajmie wieki, oczywiscie moze to zostac oprotestowane itd. wiec jednym slowem inwestycja nie ruszy w najblizszym czasie. Jak zauwazyliscie jedyne co sie tam zmienia to ceny.
                                                    Jak na razie jedyne co przychodzi na mysl to to ze firma DelSOL zarabia na niekozystnych umowach rezerwacyjnych, ktorych tresc wbrew polskiemu prawu o zaliczce (kodeks cywilny) mowi, ze rezerwacja kosztujaca 5000zl jest BEZZWROTNA jesli kupujacy sie rozmysli. Oczywiscie w opisanej sytuacji, kiedy inwestor mydli klientom oczy, ze ma komplet dokumentow i inwestycja ruszy lada dzien, a potem okazuje sie, ze nie ma podstawowych dokumentow tj.: pozwolenia na budowe i innych, wiele osob jest sklonnych zrezygnowac. Z czego DelSol zapewne sie tylko cieszy bo tak naprawde ma kase za nic. Inwestycja mimo, ze firma przedstawia sie jako profesjonalna, jest przygotowana raczej nieprofesjonalnie - brakuje dokumentow, ktore w razie potrzeby sa napredce "organizowane", mimo ze na takim etapie to juz dawno powinny lezec w biurze i czekac na klientow.
                                                    Tyle o profesjonalizmie firmy - dzieki uprzejmosci znajomego mialem okazje przeczytac umowe przedwstepna (a raczej jej wzor), ktory zawiera szereg skrajnie niekorzystnych dla klientow zapisow, ktore stawiaja inwestora w sytuacji mocno uprzywilejowanej:
                                                    - inwestor daje sobie prawo do opoznienia oddania budynku nawet o 8 miesiecy i takie opoznienie nie niesie zadnych dla niego konsekwencji (przypominam, ze na dzien dzisiejszy planowany czas oddania budynkow to lipiec-sierpien 2008), wiec z poslizgiem moze to byc nawet kwiecien-czerwiec 2009 - a odseteki karne beda naliczane dopiero w miesiac po przekroczeniu tego terminu ;-) .
                                                    - kupujacy na prawo do odstapienia od umowy min. jezeli inwestor nie wykona na placu budowy ZADNYCH poczynan przez pierwsze 3 mce od podpisania umowy - oczywiscie nikt nie wspomina o odsetkach od powierzonego im kapitalu.
                                                    - za to developer daje sobie 180 dni na zwrocenie naleznych nam pieniedzy oczywscie pomniejszonych o koszty, ktore nie sa wymienione, a zwiazane z wykonaniem umowy (!!)
                                                    - jednoczesnie raty nie sa powiazane z postepami na budowie, w zamian dostajemy harmonogram wplat rozpisany w miesiacach, przy czym pierwsza rata wynosi az 30% wartosci inwestycji - wiec w przypadku opoznienia inwestycji (dopuszczonego w umowie) bedziemy darmowymi kredytodawcami dla firmy inwestora przez okres nawet do roku jezeli zaniecha dzialan na placu budowy wczesniej.
                                                    - jezeli w sytuacji braku postepow na budowie zaniechamy wplacania transz umowa bedzie rozwiazana z winy KUPUJACEGO co wynika z powyzszego. Zwrot wplaconych transz poniejszonych o koszty do 180 dni.
                                                    To tak pokrotce - jak sami widzicie umowa jest zdecydowanie niekorzystna dla kupujacego i daj sprzedajacemu mnostwo przywilejow - kupujacy ma tylko placic w terminie i sie cieszyc. Aha czy wspomnialem, ze w przeciwienstwie do developera kupujacy placi odsetki karne od pierwszego dnia zwloki w we wplacie transzy? Zauwazacie te dysproporcje?

Nie wiem jak inni developerzy traktuja klientow i jakie maja zapisy w umowach ale tutaj radze sie powaznie zastanowic - jezeli jeszcze ktos mial jakiekolwiek watpliwosci...
                                                  • Gość: byly klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.217.unknown.vectranet.pl 21.04.07, 09:17
                                                    I jeszcze jedno - Spolka J Król Inwestycje to spolka komandytowa - ktorej kapital (i zarazem odpowiedzialnosc w razie W) to jedynie 50tys zl! plus dzialka - to nie wiele jesli wziasc pod uwage ile pieniedzy im powierzycie.
                                                    proponuje poczytac o tym jak funkcjonuje spolka komandytowa...

jednym slowem - mocno szemrana inwestycja
                                                  • malina212 Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 22.04.07, 22:04
                                                    Witam byłego klienta!
                                                    czy moglibyśmy zamienić parę słów na gg?
                                                    bardzo proszę o podanie swojego numeru.
                                                  • Gość: byly klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.217.unknown.vectranet.pl 24.04.07, 16:16
                                                    5158156
                                                  • Gość: prawnik Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.chello.pl 02.06.07, 21:31
                                                    proponuje poczytać umowy innych developerów, jak również przepisy dotyczące spółek
                                                    komandytowych.... nic, tylko przeczytać, zanim podejmie się decyzję o wydnaiu setek tysięcy na wlasne
                                                    M. I jeszcze proponuje pamiętać, że developer lepiej zarabia na zadowolonych klientach niż na
                                                    oszukanych. Propnuje też zwrócić uwagę na system realizacji inwestycji, o który ja akurat zapytałem. Nie
                                                    powiem o co chodzi bo będzie komentarz, że pracuje w którejś ze spółek.....
                                                    a jak się komuś nie podoba to niech kupuje gdzie indziej......
                                                • Gość: ciężarna Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:03
                                                  nie wiem czy to pr developera - ale naprawde kupujemy na jarzebinowce 3
                                                  mieszkania! to znaczy rozni czlonkowie mojej rodziny kupuja(to az straszne bo
                                                  moi rozwiedzeni tesciowie kupuja w sasiadujacych blokach)
                                                  jak narazie wszystko wyglada ok!
                                                  pozdrawiam i wiecej optymizmu!A ceny nadal maja najlepsze w krakowie
                                                  • Gość: badalamenti Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.net.autocom.pl 13.03.07, 23:30
                                                    Witam wszystkich,

Wlasnie zastanawiam sie nad podpisaniem umowy rezerwacyjnej...

Trafilem na to forum poszukujac informacji o J.Król Inwestycje Spółka Komandytowa, ktora jest inwestorem Jarzebinowki... Przynajmniej tak dowiedzialem sie w biurze obrotu nieruchomosciami Zabiniec (polaczonej jakos z innym biurem Kuznica Nieruchomości).

Pytanie do wszystkich majacych rezerwacje - czy podpisywaliscie ja bezposrednio (z kim?) czy poprzez biuro sprzedazy (jakie? z jaka prowizja?). Widzialem wzor aktualnej umowy rezerwacyjnej i strona tam jest J. Krol Inwestycje (...) Czy Ci z Was ktorzy maja rezerwacje podpisane wczesniej z innymi podmiotami, mieli je tak po prostu przepisane?

Pytanie drugie dla podpisujacych rezerwacje w ostatnich dniach: jaki macie okres rezerwacji? Na wzorze i na www jest 14 dni, a to jest za krotko by spokojnie zalatwic kredyt. Tym bardziej, ze zaliczka przepada "w przypadku nie przystapienia do umowy przedwstepnej" (notabene nie ma zastrzezenia ze nieprzystapienie jest z winy nabywajacego, wiec moze byc tak ze J.Krol zwyczajnie odmowi podpisania umowy przedwstepnej i jeszcze zabierze mi 5000 PLN?)

Pytanie ostatnie: w ogloszeniach na np. krn.pl i szybko.pl pojawia sie jako kontakt Biuro Obrotu Nieruchomosciami Zabiniec, ktore za posrednictwo inkasuje 3% wartosci inwestycji. Natomiast na www.jarzebinowka.pl jako kontakt podana jest spolka Del Sol - czy ona zajmuje sie sprzedaza tych mieszkan? Jesli tak, to czy sa jakies extra oplaty?

Dzieki z gory za wszelkie informacje, tym bardziej ze czas nagli :-)

Pozdrawiam,

B.
                                                  • Gość: olo kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:06
                                                    Mam pytanie do dewelopera:
                                                    1. w 2005 r. Posterior Sp. z o.o. otrzymała Wzizt na budowę wielkogabartowej
                                                    hali magazynowej na terenach między budynkami Valeo a ul. Pękowicką. Co dalej z
                                                    tą inwestycją?
                                                    2. Co deweloper zamierza zrobić ze słupami wysokiego napięcia stojącymi wzdłuż
                                                    południowej granicy Valeo i znajdujacymi się w bezpośredniej bliskości budynku
                                                    D?
                                                    3. Jak się ma zapewnienie o tym, że hala Valeo zniknie w ciągu dwóch lat, skoro
                                                    hala wraz z całym budynkiem została sprzedana firmie Nidec, która w tym miejscu
                                                    chce zbudować swoją fabrykę ?
                                                  • malina212 Re: kilka uwag o lokalizacji 01.04.07, 14:13
                                                    Czemu taka cisza na forum czy ktoś potrafi odpowiedzieć na te pytania?
                                                  • malina212 Re: kilka uwag o lokalizacji 01.04.07, 14:20
                                                    Czy ktoś był na ul. Grenadierów 7C gdzie powinno być biuro inwestora
                                                    (inwestora widniejącego na tablicy budowlanej przy ul.Pękowickiej) Posterion???
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:36
                                                    owszem byl - zadnego biura tam nie ma - byc moze jest to tylko prywatne mieszkanie...
                                                  • Gość: bk Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.217.unknown.vectranet.pl 27.04.07, 09:23
                                                    kolejna ciekawostka - mozesz powiedziec skad masz informacje o tej firmi Nidec?

moze pan Jurek ktory jest najblizej informacji skomentuje te informacje...
                                                  • Gość: Jurek Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 07:56
                                                    Oczywiście, że skomentuje.
                                                    Witam!
                                                    Po pierwsze - owszem Posterior S.A. ma adres na grenadierów, ale biuro na ul Mackiewicza w swojej
                                                    nieruchomości DH Mozart (to ten sam adres co spółki J Król Inwestycje).
                                                    Firma Nidec jest najemcą hal a nie ich właścicielem w związku z czym nie może nic sobie tam
                                                    wybudować. Firma Nidec powstała jako następca prawny Valeo i robi cały czas to samo. A Posterior S.A.
                                                    ma wdrożoną już procedurę o uzyskanie decyzji o pozwoleniu na budowę domów na tamtym terenie.
                                                    Pozdrawiam i proszę pytać!
                                                  • Gość: bk Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.217.unknown.vectranet.pl 11.05.07, 12:12
                                                    Skoro firma Posterior jest niby taka powazna firma to dlaczego do tak odpowiedzialnej inwestycji jak budowa osiedla tworzy kolejne "szemrane" spolki komandytowe, ktore nie maja zupelnie ani kapitalu, ani nie ponosza odpowiedzialnosci finansowej za inwestycje. Czemu zrzucaja te odpowedzialnosc i ryzyko na klientow - (vide wypowiedzi bylego klienta). Widac Posterior ma cos do ukrycia skoro nie chce firmowac swoja marka tejze inwestycji. A argumenty ze strony jarzebinowki ze J Krol gwarantuje wydanie pieniedzy tylko na inwestycje jest zalosnie smieszny...
                                                  • Gość: jjk Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.crowley.pl 14.05.07, 11:26
                                                    Czy ktos wie, czemu strona Jarzebinowki nie dziala?
                                                  • Gość: olo Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:57
                                                    podobno budynek A ma zostać po wybudowaniu od razu sprzedany w całości na rzecz
                                                    obcego podmiotu, który potem będzie handlował mieszkaniami. O ile zakład, że ta
                                                    tajmenicza firma będzie firmą - córką POSTERIORA " Najtańsze mieszkania na
                                                    rynku? "
                                                  • Gość: klient Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:02
                                                    od kilkunastu dni przyjeżdżam na budowę i jedyne co widzę, to dwa doły w
                                                    których leżą jakieś deski i kilku robotników, którzy z nudów piją, sikają i
                                                    robią do tych dołów kupy
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:50
                                                    he he - ja tam widzialem fundamenty i wczesne zaczatki (obrys) piwnicy bud E i fundament bud D. z kup to kupe a raczej 2 kupy bloczkow ;-)

z tego co sie orientuje spora grupa osob juz podpisala umowy - co sadzicie o utworzeniu osobnego forum dla mieszkancow i osob bezposrenio zainteresowanych celem wymiany mysli?
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:03
                                                    Witam ponownie
                                                    W celu ulatwienia komunikacji miedzy osobami zainteresowanymi, a zwlaszcza przyszlymi lokatorami tzw. jarzebinowki zalozylem forum dyskusyjne pod adresem
                                                    jarzebinowka.pun.pl/
                                                    Zapraszam wszystkich zainteresowanych do dyskusji oraz wspolpracy na jego lamach.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: klient Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:24
                                                    he, he, he

Nowy portal z logowaniem i innymi cudami, no tak.... nie będzie nikt tutaj o
                                                    nas źle pisał bez kontroli, co, herman :-) ?
                                                    a tak w ogóle nadal nie ma odpowiedzi co z tymi ekranami od drogi szybkiego
                                                    ruchu i linią wysokiego napięcia nad budynkiem D.
                                                    I podobno, w związku z tym że nikt z właścicieli sąsiednich nieruchomości nie
                                                    został zawiadomiony o postępowaniu w sprawie wydania pozwolenia na budowę, do
                                                    SP w Krakowie wpłynęło kilkanaście wnisoków o ponowne rozpoznanie sprawy i
                                                    uchylenie tej decyzji, czy to prawda ?
                                                  • malina212 Re: kilka uwag o lokalizacji 16.05.07, 09:00
                                                    nowy portal! wspaniały pomysł...ta cała historia na tym forum może przecież
                                                    odstraszyć niejednego "klienta":)
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.05.07, 10:55
                                                    dzwonilem dzis do wydzialu architektury starostwa powiatwego zapytac o te protesty i rzeczywiscie protesty zostaly zlorzone. Jednak zostalem poinformowany ze urzad obstaje przy stanowisku, ze pozwolenie zostalo wydane w zgodzie z obowiazujacymi przepisami i procedurami i nie ma tu zadnych uchybien. Wobec czego pozwolenie jest prawomocne a protesty beda rozpatrzone i najprawdopodobniej odrzucone.
                                                  • Gość: klient Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:28
                                                    i dlaczego w tym nowym forum są zdjęcia sąsiednich szeregówek ? Co one mają
                                                    wspólnego z jarzębinówką?
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.05.07, 23:00
                                                    mozesz pisac negatywnie ile chcesz - a ja sie zapewne w wielu rzeczach z Toba zgodze bo sam mam i mialem wiele pytan i zastrzezen. Zeby nie bylo niejasnosci nie jestem z developerem zwiazany w zaden sposob... tzn jestem - kupilem w jarzebinowce mieszkanie...

jezeli Twoja uwaga dotyczy tego ze goscie nie moga umieszczac postow - to mozna to zmienic

co do lini wysokiego napiecia to nikt nie odpowiada, ale powiem Ci jaki jest moj stan wiedzy - otoz linia tam stoi i stac bedzie, bo koszt jej przesuniecia bylby astronomiczny - wiec jej obecnosc trzeba brac pod uwage przy zakupie mieszkania...

a o co chodzi z tymi ekranami i droga szybkiego ruchu? jaka droga???
                                                  • Gość: klient Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:59
                                                    zupełnie serio:
                                                    W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest wytyczony 200 metrowej
                                                    szerokości pas "rezerwy" na drogę - północne obejście autostradowe Krakowa.
                                                    Jest to teren ( ogólnie ) pomiędzy Valeo a szkołą w Zielonkach. W tej chwili
                                                    koncepcja drogi jest już po opracowaniu studyjnym - ma to być dwujezniowa droga
                                                    z pasem rozdzielającym pośrodku, szerokości ok. 42 metrów. Gminie udało się
                                                    zmienić koncepcję o tyle, że nie będzie to autostrada, ale droga krajowa
                                                    szybkiego ruchu. Ponadto, z tego samego planu wynika, że wzdłuż granicy całego
                                                    osiedla Łokietka przez pola ma być prowadzona droga dojazdowa do tej obwodnicy,
                                                    o statusie drogi lokalnej.
                                                  • Gość: her Re: kilka uwag o lokalizacji IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.05.07, 19:36
                                                    noo tak - mam ten plan - mozna go zobaczyc w dziale galeria wspomnianego forum.

klient - mozesz sie odezwac na gg: dziewiec dwa dziewiec 40 30?
                                                  • Gość: Jerzy Czajkowski Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.chello.pl 01.06.07, 21:02
                                                    Witam!
                                                    Po pewnejprzerwie przeczytalem ponownie wszystkie posty i ponawiam propozycje konfrontowania
                                                    posiadanych informacji bezpośrednio w firmie Del Sol. Nikomu nie odmawiamy informacji i nie
                                                    ukrywamy niczego. Nie jest dla mnie zaskoczeniem, że najbardziej zjadliwe uwagi rozmijają się z
                                                    prawdą, lub pisane są przez osoby nie mające odwagi podać swoich personaliów an żródeł tych
                                                    informacji. Co do postępów na budowie to w przyszłym tygodniu rozpoczyna się szalowanie stropów
                                                    nad piwnicą, zresztą przed terminem harmonogramowym. Spółka nie ma żadnych zaległości
                                                    finansowych i budowa idzie zgodnie z planem.
                                                    A co do uwag dotyczących rzetelności prowadzenia spółekprzez POSTERIOR S.A. to zapraszam autora
                                                    do otwartej ( z personaliami ) dyskusji (może być na tym forum) na temat faktów, anie jedynie
                                                    rzucanych oskarżeń bez związku z rzeczywistością.
                                                    W zakresie pozwolenia na budowę owszem, zostały złożone wnioski sąsiadów, którzy nie zostali
                                                    powiadomieni o toczącym się postępowaniu, lecz odbyło się to zgodnie z prawem i urząd podziela to
                                                    stanowisko.
                                                  • Gość: her Re: Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.06.07, 23:29
                                                    A czy ktos wie i potrafi powiedziec co to sie buduje naprzeciw naszych blokow na dzialce obok hali NIDEC? Przeciez to dzialka posteriora...
                                                    W dodatku z tego co widze to w przeciwienstwie do naszych blokow buduje sie blyskawicznie.
                                                  • Gość: her Re: Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.07.07, 11:29
                                                    czyzby nikt nie znal odpowiedzi?
                                                  • Gość: ptrk Re: Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.ghnet.pl 07.07.07, 15:24
                                                    witam!
                                                    byłem tam dzisiaj, na tablicy widnieje informacja: zabudowa jedorodzinna,
                                                    inwestor: J.Król Inwestycje S.k. (o tyle dziwne że z infomacji od Del Sol
                                                    wynika że spólka została zawiązana celowo do zrealizowania Jarzębinówki).
                                                    Rozmawiałem z robotnikami, pracuje tam 5 siedmioosobowych brygad (co widać po
                                                    stopniu zaawansowania robót) wciągu miesiaca zakończą stawianie ścian i bedą
                                                    budować zadaszenie. Natomiast obok przy budynkach D i E naszej Jarzębinówki
                                                    cisza, od tygodnia niewiele się zmieniło. Co ciekawe nikt tego na miejscu nawet
                                                    nie pilnuje.
                                                  • Gość: her Re: Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.07.07, 22:11
                                                    No i co na to pan Jurek powie? Jezeli to prawda to smierdzi tu na kilometr - spolka powolana do Jarzebinowki buduje cos na innej dzialce - ciekawe skad maja na to srodki? Odpowiedz nasuwa sie sama - tym bardziej ze ta sama spolka nie wklada takiego serca w pierwotna inwestycje... coraz mniej mi sie to podoba...
                                                  • Gość: Jurek Re: Jarzebinowka - prawdy czy mity IP: *.chello.pl 16.07.07, 22:41
                                                    Właściciel działki może na niej budować co tylko ma ochotę. Ze swoich środków naturalnie. A co do
                                                    podejrzeń o "śmierdzenie sprawy" po raz kolejny wychodzi indolencja moich adwersarzy (uwaga-
                                                    trudne słowa). Do wydawania pieniędzy wpłacanych przez klientów Jarzębinówki potrzeba TRZECH
                                                    podpisów - Inwestora (J Król Inwestycje) inwestora zastępczego (Del Sol) i Generalnego Wykonawcy
                                                    (Muraton Trading). Idąc tropem rozumowania geniusza, który napisał poprzedniego posta wszyscy
                                                    musieliby się umówić, że okradną klientów Jarzębinówki. Jest to oczywisty absurd, gdyż chociażby jako
                                                    inwestor zastępczy Del Sol robi również inne inwestycje i zależy nam na opinii, która w przypadku
                                                    nielegalnego transferu pieniędzy ucierpiałaby najbardziej. Po raz kolejny polecam pytania bezpośrednio
                                                    do Inwestora Zastępczego. A co do terminarzu prac na Jarzębinówce to jest on jak najbardziej
                                                    dotrzymywany - Harmonogram nie jest tajemnicą, jeśli ktoś tylko nas o to zapyta! A jak ktoś mówi , że
                                                    mu się nie podoba bez dowiadywania się o prawdziwe informacje to zapraszmy do innych developerów
                                                    - może tych wydających więcej na ogłupiającą reklamę.....
                                                  • Gość: Rex Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.chello.pl 02.06.07, 21:33
                                                    Del sol nie pobiera prowizji
                                                  • Gość: Ania Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:57
                                                    Jestem zainteresowana mieszkaniem w Jarzbinówce. Odstrasza mnie jednak wieczne
                                                    rozciaganie inwestycji w czasie, a wasze komentarze spowodowały spore
                                                    zamieszanie. Czy naprawdę jest z tą inwestycją aż tyle klopotów?
                                                  • Gość: her Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.06.07, 11:44
                                                    Wlasnie najwiekszy klopot to bylo - brak pozwolen i reszty dokumentacji, zreszta jak przesledzisz watek to zobaczysz ile to trwalo. Teraz juz wszytskie papierkowe sprawy sa zalatwione, a budowa trwa. Trwa to dobre slowo bo tempo na budowie jest raczej marne.
                                                    Na forum www.jarzebinowka.pun.pl w dziale galeria mozesz zobaczyc zdjecia z maja i czerwca br - widac, ze przez miesiac wybudowano zaledwie scianki dzialowe w piwnicach budynku E - tempo niezbyt imponujace, ale DelSol twierdzi ze roboty ida zgodnie z planem, planem ktory zna tylko inwestor bo reszta zainteresowanych nie jest godna go ogladac.
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:14
                                                    Tempo jest marne, bo o ile ziemia koło wykopów na budowie Jarzębinówki
                                                    zarastają trawą to z wilekim zapałem wszyscy robotnicy i sprzę budują teraz
                                                    jakieś budynki na terenie przy VALEO
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 20:21
                                                    gadałem z ludźmi mieszkającymi w tych szeregówkach bezpośrednio przy nas. Otóż
                                                    firma J.Król wybudowała 14 domów, po czy 7 muisała oddać wykonawcy w
                                                    rozliczeniu, bo przez kilka miesięcy nie płaciła mu za pracę. Te szeregówki są
                                                    już zasiedlone, natomiast te firmy J. Król od kilku miesięcy stoją puste, bo
                                                    firma w ogóle ich nie wykończyła, nie ma w nich żadnych instlacji, mało tego -
                                                    J. Krol nie wybudował nawet schodów na piętro. Poza tym żaden z tych domów nie
                                                    ma technicznego odbioru i goście nie mogą się nawet w nich zameldować. Jakoś
                                                    nie budzi to mojego zaufania.
                                                  • Gość: :) BRAWO Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:42
                                                    Pan chyba jest z konkurencyjnej firmy do J. Król - posiadam informacje z
                                                    pierwszej ręki i może coś spróbuję wytłumaczyć:
                                                    - firma J. Król jest spółką celową zawiązaną bodajże w styczniu 2007 (czy nawet
                                                    później) do obsługi inwestycji pod nazwą "Jarzebinówka" i tylko tej inwestycji!
                                                    - jesli chodzi o domu - to owszem podobna są wybudowane - ale nie przez J. Król
                                                    Inwestycje!
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:44
                                                    ależ ja wcale nie napisałem, że te szeregówki wybudowała J.Król Inwestycje.
                                                    Napisałem, że deweloperem była firma "J.Król", której właścicielem był pan J.
                                                    Król, a to, że w 2007 roku założył on spółkę komandytową, to cóż....
                                                    ps. na terenie NIDEC po raz pierwszy widzę budownictwo jednorodzinne w formie
                                                    czterech piętrowych bloków, po dwa mieszkania na każdej kondygnacji.... to
                                                    chyba dla bardzo dużych rodzin :-)
                                                  • Gość: Jurek Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.chello.pl 16.07.07, 22:58
                                                    ponawiam prośbę o nie tworzenie historii nie mających nic wspólnego z prawdą, po prostu proszę o
                                                    telefon. Szeregówki budowała firma Artexim sp. z o.o. , Jarzębinówkę J Król Inwestycje,
                                                    natomiast wypowiedzi pana "klienta" osiągnęły taki poziom absurdu , że spodziewam się, że za chwilę
                                                    pojawi się nowina, że to wszystko są tajne inwestycje wójta (bo przecież on ma na nazwisko Król) robione
                                                    przez podstawione osoby ... (taka teoria znakomicie wpisuje się w schemat poprzednich postów)
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:02
                                                    Szanowny Panie Jurku,

Złośliwości i drobne inwektywy są zawsze pożądanym elelmentem każdej dyskusji,
                                                    jednakże zdaje się Pan zapominać, że nie rozmawiamy tutaj o lustracji, lecz o
                                                    poważnych problemach i poważnych pienądzach, a takie dyskusje zawsze wymagają
                                                    konkretów. Niestety, pańskie błyskotliwe poczucie humoru, znajomość literatury
                                                    popularnej i trendów w reklamowaniu telefonii komórkowej nie wyjaśniła żadnego
                                                    z problemów na które zwracano uwagę w postach.
                                                    Oczywiście jednym z niech jest kwestia powstania na trawniku przed halą
                                                    produkcyjną NIDEC czterech budynków, w których firma J.Król Inwestycje jest
                                                    inwestorem - a ponieważ jest to spółka córka Posterior SA i jest spółką celową
                                                    do budowy os. Jarzębinówka, pytanie o źródła finansowania tej budowy i jej cel
                                                    są zasadne. Zresztą, zachęcam do odrobiny wysiłku umysłowego i dokonania
                                                    analizy czytanego tekstu czyli mojego postu, i gdyby ( może z pomocą znajomych
                                                    lub rodziny ) udało się Panu doczytać go do końca i zrozumieć go w całości, to
                                                    zwracam uwagę, iż: 1. Są to tylko przypuszczenia, 2. wywołane są jedynie
                                                    brakiem informacji ze strony inwestora, 3. mają wydźwięk raczej pozytywny.
                                                    Ponadto ( o ile wysiłek nie będzie zbyt duży ) zachęcam do przeczytania innych
                                                    postów dotyczących budowy nowych domów, i nie tylko - bardzo pouczająca
                                                    lektura. Zwracam też uwagę, iż, zgodnie z informacjami uzyskanymi w DEL SOL
                                                    sprzedaż budynku "A" ma nastąpić w formie o której pisałem - tzn. w całości ma
                                                    zostać sprzedany inwestorowi zagranicznemu - jest Pan więc zbyt skromny
                                                    przypisując ten pomysł Ludlumowi, skoro jest ( być może ) Pańskiego autorstwa,
                                                    ale rozumiem, iż w nawale pracy ten drobny szczegół umknął Panu z pamięci.
                                                    Zachęcam również do lektury ustawy "prawo budowlane" - zwracam uwagę, iż wbrew
                                                    Pańskim słowom, właściciel gruntu nie może na nim budować "co chce" lecz to na
                                                    co otrzyma pozwolenie.
                                                    Odnośnie Pańskiego ostatniego postu, śpieszę donieść, iż plotki o powiązaniu
                                                    J.Króla z wójtem gm. Zielonki funkcjonują odkąd zaczęła się budowa szeregówek
                                                    przy ul. Osiedlowej, ale, znając wójta nie mam wątpliwości, że to są
                                                    rzeczywiście plotki.

Z poważaniem

Klient
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:28
                                                    no i witam po wakacjach.... Wpadłem na naszą ulubioną budowę i co
                                                    widzę? Prywatna inicjatywa J.Król kwitnie w najlepsze - obok
                                                    czterech domków powstają już trzy nowe, w dwa tygodnie zbudowano I
                                                    kondygnację, a w tym czasie na jarzębinówce położono jeden rząd
                                                    pustaków.... Chyba żaden specjalista od czarnego PR by lepiej nie
                                                    wymyślił jak podważyć zaufanie do developera :-)
                                                  • Gość: jurek Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 09:14
                                                    Witam!
                                                    Wydaje mi się, że to, o czym pisze Pan (nie podając imienia) o
                                                    drobnych inwektywach jako normie w dyskusji powinno dotyczyć jedynie
                                                    dyskursu politycznego a nie rzeczowej dyskusji (najką miałem ,
                                                    płonną jak się okazało , nadzieję). Co dpostępów budowy Jarzębinówki
                                                    zapraszam do biura del sol aby sprawdzić czy jest opóżnienie w
                                                    budowie. Budynek A ni ejest sprzedany w całości żadnemu inwestorowi
                                                    - są to jedynie tak jak napisałem plotki - zostanie wystawiony na
                                                    sprzedaż we wrześniu i wtedy być może zwolennicy spiskowych teorii
                                                    dziejów będą mogli zmodyfikować swoją wersję reczywistości (wszak
                                                    teoria o zbiorowym sprzedawaniu i ucieczkce z pieniędzmi się nie
                                                    sprawdziła) co do budowy budynków koło hali NIDEC to nie są one
                                                    finansowane z wpływów z Jarzębinówki. Wszystkie pieniądze wplacane
                                                    przez klientow Jarzębinówki kierowane są tylko i wyłącznie na tę
                                                    budowę - ma to potwierdzenia w umowach zawartych przez spółkę i
                                                    umowie dotyczącej konta bankowego.
                                                    Wciąż natomiast jestem zdziwiony, że ktoś taki jak "klient", mając
                                                    tak rozległą i negatywną wiedzę o inwestycji zawarł umowę... Jka
                                                    jest tak żle, to może lepiej się z tej umowy wycofać???? można wtedy
                                                    będzie pisać bez zaangażowania, z czystą dziennikarską pasją ;) Ale
                                                    osobiście nie sądzę, że tak się zdarzy.
                                                    A jeśli chodzi o możliwości budowania "czego się chce" to dość janym
                                                    jest, iż chodzi o wolę dysponowania terenem, a nie samowole
                                                    budowlane. Pozwolenia na budowę są wydane i umożliwiają stawianie
                                                    takich obiektów - nie ma to nic wspólnego z Jarzębinówką.
                                                  • Gość: klient Opis domków "Nidec"- www.kuznicaniewruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:55
                                                    Nowa inwestycja składająca się z apartamentów w zabudowie
                                                    bliżniaczej oraz szeregowej, usytuowana przy ulicy Pękowickiej.
                                                    Zlokalizowana około 200 metrów od ulicy Łokietka w Krakowie.
                                                    Położona na działce o powierzchni 2 ha. Cicha, spokojna okolica,
                                                    dużo zieleni. Każdy apartament wyposażony jest w pełną
                                                    infrastrukturę obejmującą uzbrojenie w media i energię elektryczną.
                                                    Mieszkanie składa się z 2 sypialni oraz pokoju dziennego: 1
                                                    pokój:7,70m2, 2 pokój: 8,80m2, salon: 15m2. Kuchnia: 8,30m2,
                                                    komunikacja: 8,40m2 oraz pomieszczenie gospodarcze:1,90m2. Alejki
                                                    spacerowe z nawierzchnią z kostki brukowej, miejsca postojowe wokół
                                                    budynków. Przewidywana ilość parkingów zapewnia przynajmniej jedno
                                                    miejsce postojowe dla jednego mieszkania, do każdego lokalu
                                                    przynalezy piwnica. Całość osiedla będzie ogrodzona i monitorowana.
                                                    Spokojna okolica w odległości 5 kilometrów od Rynku Głównego, w
                                                    otoczeniu zabudowa jednorodzinna, dużo zieleni oraz niska
                                                    intensywanośc zabudowy osiedla stworzy komfort i przyjemność
                                                    mieszkania w tej lokalizacji. BUDOWA ROZPOCZĘTA, W TYM MOMENCIE
                                                    TRWAJĄ PRACE WYKOŃCZENIOWE II KONDYGNACJI! Planowane zakończenie
                                                    inwestycji przewidywane na III kwartał 2008 roku. Do ceny mieszkania
                                                    należy doliczyć wynagrodzenie

DUŻO ZIELIENI I ZABUDOWA JEDNORODZINNA W OKOLICY - BUHAHAHAHAHAHAHAHA
                                                  • Gość: Nienia Re: Opis domków "Nidec"- www.kuznicaniewruchomosc IP: *.su.krakow.pl 28.11.07, 13:23
                                                    mieszkam na osiedlu Łokietka i pierwsze słyszę, że mam 5 km do
                                                    Rynku. Po prostu rewelacja
                                                  • Gość: Natalia Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.chello.pl 29.08.07, 22:22
                                                    Witam!
                                                    Zarezerwowalam dzis mieszkanie w Jarzębinówce. Zaniepokoily mnie
                                                    informacje podane na tym forum. Bardzo proszę o udzielenie
                                                    informacji, czy osoby ktore sie wycofaly, zrezygnowaly z zakupu
                                                    mieszkanie, dostaly zwrot wplaconej zaliczki?

Natalia
                                                  • Gość: jurek Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 09:18
                                                    Pani Natalio!
                                                    Zgodnie z podpisanymi dokumentami zwrócone zostają wpłacone sumy w
                                                    przypadku rezygnacji zgodnie z terminem podanym na umowie
                                                    przedwstępnej. Oczywiście może to nastąpić wcześniej , jeśli
                                                    mieszkanie, które Pani kupiła znajdzie wcześniej nabywcę
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Jurek
                                                  • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: 213.134.189.* 14.11.07, 07:38
                                                    Developer jaki jest taki jest. Nie jest ani lepszy od innych ani
                                                    gorszy. Za to dwie Panie pracujace w tej firmie to kompletna porazka i
                                                    jak na wizytowke pierwszego kontaktu z klientem powiem wiecej -
                                                    kompletne nieporozumienie. Szkoda, ze developer chce zaoszczedzic na
                                                    tak waznym aspekcie biznesu jak obsluga klienta.
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 14:13
                                                    Na obsludze jak na obsludze, ale rownie chetnie oszczedza na budowie i jakosci
                                                    wykonania. Bylem ostatnio na budowie i to co widze to odwalanie tzw chaly.
                                                    Mam na mysli np. to jak wykonuje sie instalacje elektryczna - ciekawi mnie kto
                                                    wymyslil instalacje elektryczne w podlodze prowadzic, ze nie w peszlach to nie
                                                    wspomne, wentylacje - wywietrzniki w lazience zamiast byc wykonane z gotowych
                                                    elementow (trojnikow) sa wykonywane z przerabianych i cietych recznie elementow
                                                    , nawet scianki, ktore sa buduowane z cegiel polozonych bokiem zeby
                                                    zaoszczedzic... tragedia i improwizacja
                                                    zapewne jakby sie lepiej przyjrzec to by sie znalazlo tego wiecej
                                                  • Gość: Satine Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:51
                                                    A Ty w koncu kupiles tam mieszkanie? Bo jestes tak mega
                                                    niezadowolony, ze zastanawiam sie czemu sie zdecydowales na jego
                                                    zakup. Z drugiej strony mam obawy co do Twojego sasiedztwa, jezli to
                                                    ma byc wspolnota to az sie boje co bedzie jak trzeba bedzie podjac
                                                    decyzje. Mam przeczucie, ze zawsze bedziesz na "nie" :-))
                                                  • Gość: herman Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.zone2.bethere.co.uk 13.02.08, 22:50
                                                    Przypominam wszytskim zainteresowanym, ze istnieje forum
                                                    www.jarzebinowka.pun.pl, na ktorym moga wypowiadac sie wszyscy zainteresowani ta
                                                    inwestycja. Dla podgladaczy aktualna galeria z postepw na budowie ;-)

Zoatalo juz tylko 103 do terminu planowego oddania budynku E i wszystko wskazuje
                                                    na to ze budynek zostanie ukonczony w terminie

jupii

pozdrawiam przyszlych sasiadow i zapraszam do dyskusji na forum!!!
                                                  • Gość: klient Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:59
                                                    Droga Satine ( nawiasem mówiąc nie wiem w czym ten uroczy skądinąd
                                                    pseudonim ma być lepszy od mojego ? )nie będę Cię pouczał o
                                                    podstawowych zasadach funkcjonowania Wspólnoty Mieszkaniowej :-)
                                                    Pozwolę sobie tylko zauważyć, że moje krytyczne uwagi dotyczą
                                                    jedynie tego co widzę złego w procesie budowy. Chyba nie zależy nam
                                                    na chwaleniu dewelopera wbrew wszystkim tym błędom które robi ?
                                                    Myślę, że wystarczy, że tak desperacko trzymasz jego stronę :-)
    • Gość: klient dziwne domki :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:22
      tak sobie myślałem, o co to chodzi z tymi nowymi budynkami i założę się, że to
      wygląda tak, że ponieważ "jarzębinówka" ciągnie się dosyć długo, to biorąc pod
      uwagę wzrost cen materiałów budowlanych i kosztów pracy, pewnie Inwestor nie ma
      już pieniędzy na dokończenie pierwszego etapu budowy Jarzębinówki. Założę się,
      że wszystko co mu jeszcze zostało wrzucił w wybudowanie nowych budynków, które
      chce teraz jak najszybiej i jak najlepiej sprzedać ( pewnie jakiemuś
      zagranicznemu inwestorowi i całe osiedle od razu ) a to co zarobi wyda na
      zakończenie Jarzębinówki. Stąd ten pośpiech i ten sam wykonawca, no i niezbyt
      szczęśliwie wybrane miejsce :-) Nie jestem fanem Posteriora, ale jeżeli te moje
      dywagacje się potwierdzą, to należy tylko trzymać kciuki, bo inaczej wszyscy
      będziemy mieli kłopoty.
      ps. Oczywiście dobrze by było jakby inwestor się wypowiedział w tej kwestii,
      ale zdaje się, że milczenie jest podstawową formą komunikacji Posteriora.
      • Gość: klient Re: dziwne domki :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:22
        ps. może też być i tak, że domki sprzeda, kasę weźmie, a nam powie, że ogłosił
        upadłość :-)
      • Gość: Jurek Re: dziwne domki :-) IP: *.chello.pl 16.07.07, 22:49
        załóż się chłopie.... najlepiej ze mną! czasem już zęby mnie bolą od czytania tych głupot, a już
        sformułowania "pewnie" czy "założę się" świadczą fantastycznie o autorze. Mam tylko jedno pytanie : po
        co Pan, proszę pana podpisującego się "klient" podpisał umowę?????? Masochista?????
      • Gość: Jurek Re: dziwne domki :-) IP: *.chello.pl 16.07.07, 22:50
        a scenariusz napisany w poście !!! gratuluje ! Ludlum by się nie powstydził. Inwestor wypowiada się
        bardzo chętnie - jak tylko go klient lub zainteresowany zapyta : 12 631 95 50
        • lusia1154 Re: dziwne domki :-) 08.11.14, 17:10
          dlaczego pan sie procesuje z nabywcami mieszkań w tej inwestycji nie szkoda panu reputacji ,czy jak pan przegra to osoby które zrobiły przedpłate na następną częsc mają szanse otrzymać swoje mieszkania przeciez rachunku powierniczego pan nie posiada
      • Gość: nienia Re: dziwne domki :-) IP: *.su.krakow.pl 28.11.07, 13:29
        Jaki pośpiech?. Przecież ta budowa wlecze się niemiłosiernie, a
        wygląda tak jakby była budowana przez paru facetów systemem
        gospodarczym. Po prostu śmieszne. Tak to można budowac domek
        jednorodzinny a nie bloki mieszkalne. Jak patrzę na tych robotników
        to zastanawiam się czy oni mają jakieś uprawnienia czy są z łapanki
        na Kleparzu...
        • lusia1154 Re: dziwne domki :-) 25.02.15, 21:55
          i co po 7 latach grzyb na elewacji,dach przecieka parterowe mieszkania zawilgocone i zalewane,niedługo ta inwestycja przegnije i złozy sie jak domek z kart
    • odzyskaj.premie.kredytowa Re: Inwestor Pro Domo i inne-Jarzębinówka w Zielo 21.07.07, 19:14
      Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym?
      Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj
      warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych.

Tel: 0694 705 175
      info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka