Dodaj do ulubionych

Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie???

• jan-war Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 05.01.09, 13:09
      powiedzcie mi sasiedzi (ktorych to dotyczy) - czy macie juz
      pozakladane ksiegi wieczyste i wpisy np hipoteki itp???? czy to
      normalne, ze czekam 3 misiace juz na utworzenie KW i nic sie nie
      dzieje...?
      • Gość: nn Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.szczecin.mm.pl 05.01.09, 18:47
        normalne w Policach
    • Gość: zycie Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:50
      no i co z tym 11-stym budynkiem? bo na planach tam jest
      biała "dziura" wiec moze ten kawałek ziemi nie nalezy do dzialek
      naszefo osiedla? w takim razie to bedzie oddzielne osiedle z płotem
      od naszego osiedla i z osobną bramą???? ktos cos wie?? i co z tymi
      przejsciami????
      • Gość: ciekawski Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.chello.pl 07.01.09, 17:01
        najlepiej jak zadzwonisz do biura to się dowiesz.
      • fation Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 09.01.09, 14:18
        a nie lepiej park brodowski mak dom go buduje... i plany można obejrzeć na ich
        stronie internetowej www.makdom.com.pl
        • Gość: nikodem Parkowanie na osiedlu IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:16
          Parkowanie to jest masakra. Wydałem 40 tysi na garaż i nie można z niego
          korzystać. To musi się skończyć. Jak zarządca nic nie wskóra to trzeba Policję
          ściągnąć. Ja rozumiem, że jest nowe osiedle i jest kłopot z parkingami, i trzeba
          żyć w zgodzie z sąsiadami, ale co mają powiedzieć ludzie którzy kupili garaże i
          nie mogą z nich korzystać. Może jak developer w końcu skończy ulicę dochodzącą
          do parkingów, to coś się zmieni, ale kiedy to będzie?
          • Gość: zły Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 09:27
            zgadzam sie! ja nie mam samochodu, nie mam garazu ale wqur.. mnie
            chodzenie między szpalerami samochod włascicieli, ktorzy gdyby mogli
            to wjechali by tym gow..nem do domu.. ludzka głupota, chamstwo i
            ignorancja nie zna granic
            • Gość: mieszkAnka Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.globalconnect.pl 29.01.09, 19:17
              Zły i Nikodem - w umowach oboje macie napisane, że budowa potrwa
              jeszcze do 2010 z tego co pamiętam, więc pretensje jedynie do siebie.

Podpisując umowę wszyscy godziliśmy się na życie na budowie i takie
              to jego uroki...

Cierpliwości!

nikodem - ja bym tam z policją nie czekała, wezwiesz raz i drugi i
              odechce się zastawiać. A może blokadę?
              • Gość: nikodem Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.chello.pl 29.01.09, 22:50
                Jestem cierpliwy i wyrozumiały, rozumiem, że jest budowa. Ale musisz mnie
                zrozumieć, zapłaciłem za garaż i nabyłem prawo do jego korzystania. Od momentu
                oddania jeszcze nawet nie zaparkowałem na podjeździe. A czynsz muszę płacić. To
                chyba coś tu nie tak. Oczywiście najłatwiej jest wezwać Policję, ale po co robić
                komuś problem. Liczę na to, że ludzie pomyślą. Zobaczymy.
                Dzwoniłem do naszego licencjonowanego zarządcy, i on mówi, żebym sobie założył
                blokadę na podjeździe za swoją ka$ę i potem w 2010 ją zlikwidował. Kompletny
                bezsens. Poczekamy - zobaczymy
              • Gość: zły Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 09:15
                oj no masz racje i ja to wiem - wiedzialem, ze budowa to budowa..
                ale czy to znaczy stawiac samochod osobowy przy wejsciu do klatki na
                pół dnia i całą noc bez przerwy!? Co innego jak sie przywozi meble
                itp..ale co innego jak sie wykorzystuje chodniki i "trawniki" do
                parkowania.. no i dojazdy do garaży. Dla mnie to pozostaje totalnym
                brakiem kultury tak czy inaczej
            • Gość: mmm Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.09, 15:07
              Nie chamstwo i glupota tylko zwyczajnie brak miejsc parkingowych bo
              stoi blok na bloku a w cywilizowanym swiecie parkingi przy
              osiedlach to jakby norma ewidentna wina developera!!!
          • Gość: Gosza Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.kalisz.mm.pl 31.01.09, 14:39
            Za każdym razem jak wracam do domu zastanawiam się czy będę mogła
            wjechać do garażu... albo czy przypadkiem jakieś samochody nie będą
            blokowały dojazdu do garażu... albo czy jak już przyjadę ile będę
            trąbić i czekać na "fantastycznych" kierowców, którym tak trudno
            jest zaparkować na miejscach parkingowych... rozumiem, że mieszkamy
            na placu budowy i większość mieszkańców remontuje swoje mieszkania
            lub się wprowadza i im bliżej będzie ma do domu tym mu łatwiej. Nie
            ma problemu - ale potem niech udostępnią dojazd do garażów. Czy
            rzeczywiście wyjściem jest naklejka "zakaz parkowania" skoro nic to
            nie daje, czy może wezwanie Policji czy Straży Miejskiem??? I nie
            mogę zapomnieć o moich ulubieńcach, którzy wymyślili sobie parking
            na chodniku przed wyjściem. Brawo!!! Trochę kultury...
            • Gość: nikodem Re: Parkowanie na osiedlu IP: *.chello.pl 31.01.09, 22:23
              Niestety naklejka nic nie daje. Albo ludzie nie umieją czytać albo mają to
              gdzieś. Raczej to drugie. Więc następnym razem proponuję wezwać Policję to może
              nauczą się czytać i szanować innych.
              • Gość: też gość my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lepiej IP: *.szczecin.mm.pl 01.02.09, 15:47
                w planach budowy mowa jest o 10. jakie trzeba miec znajomosci zeby bez skrupułów
                budowac co sie chce gdzie sie chce wiedzac ze nie spotka cie za to nic,nie wiem
                czy dokladnie ale mniej wiecej w tym miejscu mialo byc boisko i ogolnie miejsce
                do spedzania wolnego czasu z dziecmi lub bez .Jestem w stanie dołozyc sie do
                pozwu zeby chociaz raz utrze nocha bezczelnej prezes.
                • Gość: mieszkAnka Re: my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lep IP: *.szczecin.mm.pl 01.02.09, 18:43
                  Ej no, moment - nie chce mi się teraz ruszać od kompa by sprawdzać dokładnie w
                  papierach, ale boisko miało być gdzie indziej - na stronie gryfa widać - a oni
                  budują ten 11. budynek w miejscu tego białego trójkąta, który przecież nie
                  należy do naszego osiedla?
                  • Gość: nikodem Re: my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lep IP: *.chello.pl 01.02.09, 20:16
                    zgadza się miało być 10 budynków na osiedlu. Tylko że ten 11 jest podobno
                    budowany na oddzielnej, ale przylegającej do osiedla działce. Można to sprawdzić
                    w papierach. Zastanawiam się tylko czy ten budynek będzie oddzielony płotem od
                    naszego osiedla. Warto to sprawdzić.!
                    • Gość: jerry Re: my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 09:13
                      tak..ten budynek z tego co wiem (własne dochodzenie) jest budowany
                      na tej białem plamie - to nie nasza działka. W zwiazku z tym -
                      budynem POWINIEN byc w przyszlosci odgrodzony od naszego osiedla
                      itp! Jak spojrzycie na plany w umowach i same umowy to jest napisane
                      z jakich dzialek sklada sie nasze osiedle.. teraz tylko pytanie -
                      czy po tym jak podpisali juz z nami miezkającymi umowy to czy teraz
                      mogą (gryf) zmienic plany zabudowy osiedla i do działek z naszego
                      osiedla dołączyc tą nową itp...
                      • Gość: xxxx Re: my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lep IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.09, 14:04
                        mam pomysł postawmy wieżyczki wartownicze i snajperów, jak w Oświęcimiu . czy wy
                        slyszycie sami siebie. a jesli ktos chce z siebie idiote robic to niech zglosi
                        do sądu 11 budynek, ten budynek jest budowany na oddzielnej działce(powodzenia).
                        A boisko oraz miejsca wypoczynku z tego co slyszalem bedzie.
                        • Gość: też gość Re: my tu gadu gadu a 11 budynek ma sie coraz lep IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.09, 11:46
                          jeśli lubisz być robiony/a w jajo to twoj problem,mozesz sobie uwazac ze nie ma
                          sprawy z przejsciem przez rozane, z jakoscia budowania, z parkingami,z blotem na
                          drodze czyli z tupetem prezes.
                          • Gość: Maciek Budowa na ul. Kaperskiej Szczecin IP: 195.117.22.* 04.02.09, 14:50
                            Proszę o wypowiedzi jeżeli ktoś wie coś na ten temat
                            • Gość: nik Re: Teczowe Ogrody IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 15:50
                              a moze by tak stworzyc takie forum mieszkancow??
                              • Gość: mieszkaniec Re: Teczowe Ogrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:37
                                jestem ZA..ale ja nie ppotrafie pisac stron itp
    • teczowa_ogrodniczka Czytaliście? 21.02.09, 08:06
      Kurier z 19 lutego img514.imageshack.us/my.php?image=kurier.jpg

I co o tym myślicie?
      • Gość: informator Re: Czytaliście? IP: *.szczecin.mm.pl 22.02.09, 10:41
        więcej powinno się o tym pisac, mówic, nagłasniac to moze leniwa
        pani prezes ruszy się do roboty, szkoda ze nie napisali jeszcze o
        tym ze gryf buduje budynek za budynkiem a miejsc parkingowych tyle
        co za czasów jak stały 3 budynki a juz 7 oddali.

Co do opcji autobusu to mam w nosie takie rozwiązanie, bo autobusem
        nie zamierzam jezdzic a chce miec swobodny pieszy dostęp do
        sklepu!!! taka była umowa z developerem jak kupowałam mieszkanie,
        chyba prezesowa posrało (za przeproszeniem) ze będe do biedronki po
        bułki autobusem jezdzic.
        • Gość: też gość Re: Czytaliście? IP: *.szczecin.mm.pl 22.02.09, 14:21
          moze sie komus przyda,zaszkodzic raczej nie zaszkodzi
          biznes.onet.pl/0,1920846,wiadomosci.html
      • Gość: mieszk Re: Czytaliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 12:48
        bedzie zebranie niedlugo naszej wspolnoty.. tylko co my mozemy
        zrobic, zeby bylo przejscie? tak konkretnie i konstruktywnie.. bo ja
        mysle i mysle i wymyslilem, ze za mało znam sie na prawie i nie wiem
        co z tym zrobic..
        czy nie mieszka u nas zaden prawnik? Ci co maja samochody niech nie
        myslą, ze ich to nie dotyczy..kazdego dotyczy.
        • Gość: mieszkaniec Mają nową www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 13:58
          Więcej teraz widać jeśli chodzi o inwestycje, ale jakichkolwiek komunikatów do
          wspólnoty/o wspólnocie nie ma...
          • agaszczecin Re: Mają nową www 02.03.09, 00:34
            Strona robi wrazenie, ale to na tyle.
            Daje 4-5 lat kolorowym fasadom. Gora! Potem bedzie sie sypal tynk.

Moj znajomy z branzy budowlanej bardzo zle ocenil jakosc budowli
            gryfowskich. Good luck!
            • Gość: fajna Re: Mają nową www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:26
              konkurencja nie śpi.. hahahahaha
              • Gość: tzn Re: Mają nową www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 11:36
                tzn?
                • kaszczycho co z zebraniem?????????? 05.03.09, 21:52
                  mieszkam tu od wrzesnia zeszlego roku czy bylo jakies juz
                  zebranie ?????????
                  • Gość: informator Re: co z zebraniem?????????? IP: *.szczecin.mm.pl 05.03.09, 23:00
                    nie nie było, a dlaczego? poniewaz Zarzadca nie ma nic do
                    powiedzenia ani nam mieszkancom, ze co kolwiek się posówa w sprawie
                    1. przejscia
                    2. parkingów
                    3. placu zabaw
                    4. innych

ani nie ma nic do powiedzenia w naszym interesie zarzadowi gryfu bo
                    poprostu on nie ma prawa głosu i jest pionkiem w tej grze pomiedzy
                    gryfem a mieszkancami osiedla!!!!!
                    • Gość: mieszkaniec-3 Re: co z zebraniem?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 09:46
                      pogrzebcie w skrzynkach! jest list! zebranie 12 marca o 18.00 w
                      szkole w Przecławiu. Kaszczycho - mieszkasz A3?
                      • Gość: kaszczycho Re: co z zebraniem?????????? IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.09, 12:32
                        Tak, mieszkam w A3 do skrzynki zagladam co dziennie i niestety nie
                        mam zadnego info o zebraniu ale dziekuje :)
                        • Gość: mieszkaniec-3 Re: co z zebraniem?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 14:06
                          sąsiedzie/sąsiadko - musieli wrzucic wczoraj wieczorem, bo ja
                          znalazlem dzisiaj rano! wiec jak przyjdziesz po pracy dzisiaj to
                          powinno lezec..informacja o dzialnosci zarzadu i zaproszenie na
                          zebranie. pozdrawiam. ciekawe jak blisko siebie mieszkamy hm..
                          • Gość: kaszczycho Re: co z zebraniem?????????? IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.09, 14:58
                            Dziekuje faktycznie takowe znalazlam dzisiaj w skrzynce :) ciekawe
                            ciekawe a moze sie juz znamy :)
                            • Gość: mieszkaniec-3 Re: co z zebraniem?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:52
                              chyba nie..bo ja wlasciwie to znam jedna osobe tylko. ciekawe czy to
                              12 marca skończą ten kawalek drogi z miejscami parkingowymi..
          • takiepaski Re: Mają nową www 02.03.09, 09:33
            Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Więcej teraz widać jeśli chodzi o inwestycje, ale jakichkolwiek komunikatów do
            > wspólnoty/o wspólnocie nie ma...

www.gryfdeveloper.pl ? To jest ta strona?
            Jeśli chodzi o tą firmę, to ja słyszałam niezłe opinie o niej. Właśnie
            zastanawiam się nad wyborem developera w Szczecinie i znajomy mi ich polecał.
            • Gość: informator Re: Mają nową www IP: *.szczecin.mm.pl 02.03.09, 11:36
              takiepaski napisała:

> Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):
              >
              > > Więcej teraz widać jeśli chodzi o inwestycje, ale jakichkolwiek
              komunikat
              > ów do
              > > wspólnoty/o wspólnocie nie ma...
              >
              >
              > www.gryfdeveloper.pl ? To jest ta strona?
              > Jeśli chodzi o tą firmę, to ja słyszałam niezłe opinie o niej.
              Właśnie
              > zastanawiam się nad wyborem developera w Szczecinie i znajomy mi
              ich polecał.

ALE AUTOREKLAMA, PRZEGIĘCIE.

A co dokładnie polecał znajomy?

-brak porozumienia z zarządem?
              -brak miejsc parkingowych?
              -brak placu zabaw dla dzieci, ludzie mieszkaja tu juz 2 lata a
              dzieciaki nie maja gdzie sie podziac
              -brak przejscia, dojscia bezpiecznego do przestanku?
              -krzywe sciany, podłogi itp?
              -pijanych wykonawców?
              -brud, syf w koło?
              -garaze po 40-50 tys.?

no co konkretnie polecał znajomy?
              bo ja oprócz wieczornej ciszy nie polecam nic, ale spokój to akurat
              nie zasługa Gryfu
              • Gość: N-ty Re: Mają nową www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:20
                no i co to jest ten budynek N ???
                • Gość: teczoweogrody Re: Mają nową www IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 16:33
                  nowa strona nawet nawet. teraz trzeba zrobic strone teczowych
                  ogrodow. Mysle nad tym:) Bardzo zaciekawil mnie nowy budynek N:)
                  Ciekawe jak to sie ma do obecnie podpisywanych aktow notarialnych...
                  Zapytam tez czy ktos moze z tu obecnych jest wlascicielem WIFI
                  nazwanego ROBUR??
                  • Gość: A..1-2-3.. Re: Mają nową www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 15:07
                    to ja sobie dzisiaj sprawdze czy tez widze kolege "Robur'a" :)
                    niedlugo zebranie!
                    • Gość: gienek Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.chello.pl 06.03.09, 15:48
                      Patrząc na to co się dzieje na osiedlu, na "fachową ekipę asów", skuwanie
                      przeciekających balkonów i dachów itd. wiele by wymieniać - to Osiedle
                      przypomina to z serialu Alternatywy 4.
                      A Szanowna Pani Prezes, która pewnie nie wie co się dzieje na budowie, chwali
                      się wszędzie kolejną zdobytą gazelą biznesu, uczciwością, i renomą swojej firmy.
                      Wystarczy tu wymienić parę rzeczy tj. droga do przystanku; dodatkowy budynek na
                      osiedlu, brak miejsc parkingowych itd. aby się przekonać jak sprawa uczciwości
                      wygląda. To jest totalny BURDEL NA KÓŁKACH. Inspektor budowlany miałby tu ręce
                      pełne roboty. Ale mam nadzieję że niedługo znajdzie się jakaś osoba/instytucja
                      co się za nich weźmie.
                      • Gość: ja Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:58
                        masz totalna racje - chwala sie tym bezwartosciowym zupelnie
                        tytulem "Antylop"..ze az strach.. inspektor budowlany? podobno
                        takowy widnieje u nich tylko na papierze.. nikt tej budowy
                        nie "inspetoruje" - ale tak wlasnie sobie pomyslalem, zeby wszystkie
                        te sprawy poruszyc na ZEBRANIU a wczesniej zażądac przybycia
                        prezesowej jako wykonawcy! myslicie, ze udalo by sie? bez zbednej
                        wrogosci wobec zarzadu wspolnoty ale z pelnym zaangazowanie na anty
                        wobec prezesowej.
                        ps. tak mimo wszystko to porownanie z Alternetywy 4 to raczej nie
                        trafione..
                      • Gość: ja Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:59
                        raczej BURDEL NA BŁOCIE
                        • Gość: gienek Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.chello.pl 06.03.09, 16:07
                          Zgadza się; inspektor budowlany jest na budowie. TYLKO NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO
                          ŻE JEST ON JEDNOCZEŚNIE KIEROWNIKIEM BUDOWY. Czyli jeżeli jest usterka to ta
                          sama osoba naprawia ją i ta sama osoba odbiera jako inspektor. Czy tu nie
                          występuje konflikt interesów? czy może się mylę?
                          • Gość: kaszczycho Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.09, 22:24
                            wg prawa budowlanego kierownik budowy nie moze jednoczesnie byc
                            inspektorem nadzoru chyba cos tu jest nie tak ????!!!!!
                            • poletka Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 06.03.09, 23:41
                              A czy tu cokolwiek jest prawidlowe? mieszkamy na terenie budowy, tak
                              informuje tablica przed wjazdem TEREN BUDOWY WSTĘP WZBRONIONY,
                              dzieciaki w związku z tym biegają po niezabezpieczonej budowie, no
                              bo niby gdzie maja biegac? oddane 217 mieszkan, miejsc parkingowych
                              (oddanych) 50 sztuk, sąsiad z garazem wrogiem sąsiada bez garazu
                              (dla zasady)bo stawia samochód nie na parkingu tylko gdzies obok,
                              ale gdzie stawiac? jak jest tylko 50 miejsc parkingowych na 217
                              mieszkan w tym ponad połowa ma 2 samochody bo wydostac sie z tego
                              osiedla sucha nogą bez samochodu to mozna tylko samochodem i niech
                              to bedzie przestroga dla chcacych kupic mieszkanie od GRYF DEVELOPER
                              na najblizszych targach i upomnienie dla owego dewelopera o którym
                              prawdę bede głosic gdzie tylko sięda do czasu kiedy to nie spełnią
                              obietnic które to usłyszałam przy zakupie mieszkania!!!!
                              • Gość: gienek Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.chello.pl 07.03.09, 14:56
                                Co do inspektora budowlanego to takowy był jeszcze rok temu, i jego nazwisko
                                widniało na tablicy przy wjeździe na budowę. Ale teraz nikt nie jest wpisany. A
                                podobno kierownik pełni jeszcze jedną funkcję inspektora. Zapytajcie w Gryfie.
                                Co do miejsc parkingowych to wiadomo, że to wina developera i nie wiem jak oni
                                liczyli liczbę miejsc do parkingów. Co do zastawiania garaży to dla mnie to jest
                                zwykłe kur...wo, gdyż ktoś zapłacił za ten kiepsko wykończony garaż ponad 40
                                tys., opłaca systematycznie czynsz i nie może nawet wjechać na podjazd, bo
                                sąsiad mu zastawia. A niektórzy ludzie nie potrafią czytać jak jest informacja.
                                No to rozumiem człowieka że jest zdenerwowany. Po prostu w takich sytuacjach
                                trzeba wzywać Policję.
                                • Gość: Ewa Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.09, 17:05
                                  Mam zamiar kupić mieszkanie na tym osiedlu. jak obecnie syoi sytacja ? Dodam że
                                  interesuje mnie zbudowany juz bydynek B3. czy mozna tam dojechac samochodem ?
                                  • Gość: !!! Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.09, 18:43
                                    życzę latem miłego odpoczynku jak weźmie pani mieszkanie przy boisku naszego
                                    sąsiada krotko - nie idzie wyrobić do nocy a dojechać można tylko niema gdzie
                                    zaparkować
                                  • Gość: jan Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 18:51
                                    oczywiscie, ze mozna. problem jest taki ze chwilowo jest wiecej
                                    samochodow niz miejsc do parkowania.. ale wlasnie po naciskach ludzi
                                    zamiast bawic sie w piaskownicach koncza częśc drogi wraz z
                                    miejscami do parkowania. napewno ulży nam to wszystkim. ja tu juz
                                    mieszkam pół roku, nie narzekam i polecam ale ! po pierwsze -
                                    dokladnie czytaj umowe zyby nie dziwic sie np zapisowi o
                                    rewaloryzacji (o ile takowy jeszcze istnieje), a po drugie pilnuj
                                    budowy mieszkania, czesto bywaj w mieszkaniu i kontroluj co i jak
                                    robią! w razie jakichkolwiek wątpliwosci badz niedociągniec wołaj
                                    majstra. bedziesz zadowolona. pozdrawiam
                                    • Gość: mieszkaniec Ogrodó Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.09, 20:06
                                      Dla wszystkich zainteresowanych do wiadomosci od mieszkanca osiedla
                                      Tęczowe Ogrdy.
                                      Na osiedle da sie wjechac, gozej z parkowaniem które nigdy nie
                                      bedzie łatwe bo niestety jak ktos policzyl miejsca na planie
                                      zagospodarowania to zauwazyl ze jest ich mniej niz mieszkan nawet
                                      dodajac do miejsc postojowych garaze, brakuje ok 30 miejsc
                                      zakładajac ze jedno miejsce przypada na jedno mieszkanie a co z
                                      goscmi? do tego jest ten nowy budynek 'N" o którym nie wiemy nic a z
                                      obietnic Gryfu mial byc budynkiem usługowym z wejsciem od ulicy a
                                      tym czasem stal sie mieszkalnym z wjazdem do garazy podziemnych
                                      (zapewne płatnych) przez osiedle. Nowy budynek powstał a miejsca
                                      parkingowe?
                                      Z osiedla nie da się wyjsc pieszo suchą nogą, opuszczając "brame"
                                      osiedla wychodzi się na drogę bardzo wąską (ledwo dwa samochody się
                                      mijają) bez pobocza, nie oswietloną, aż strach na samą myśl. Gryf
                                      nadal obiecuje ze będzie przejscie przez Bursztynowe, autobus i inne
                                      bzdety, które opowiadaja od dwoch lat i nic w tym kierunku nie
                                      robią. Ludzie nie wierzcie tej firmie Gazeli osustwa w biznesie, nie
                                      traccie nerwów, kupcie mieszkanie u uczciwego developera,
                                      przedewszystkim skłonnego do rozmów i kompromisów.
                          • Gość: stachu Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:32
                            gienek...hihihi. ciekawe imie :)
                            • Gość: kaszczycho Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 12.03.09, 21:45
                              Jeszcze pare dni temu pytalam o zebranie ... odbylo sie dzisiaj a
                              wlasciwie chyba jeszcze trwa niestety nie wytrzymalam...brak
                              wyrozumialosci, tolerancji, jakiejkolwiek oglady jeden wielki haos.
                              Jak chcemy cokolwiek ustalic kiedy sami miedzy soba nie umiemy dojsc
                              do porozumienia. Jakas laska wyzywa przedstawicielke Developera a
                              prawie cala sala bije jej brawo to jakas masakra jak mozna miec taki
                              brak taktu i brak wychowania. Takim zachowaniem wydaje mi sie ze
                              jeszcze dlugo dlugo nic nie zostanie ustalone...Pan Zarzadca wogole
                              nie umie zapanowac nad calym posiedzeniem ogolne wrazenia po
                              pierwszym moim zebraniu mega negatywne ... ciekawa jestem jak
                              skonczy sie to zebranie i czy wogole cos zostanie
                              ustalone....szczerze w to watpie.
                              • Gość: informator Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.09, 01:04
                                Napewno nigdy nic nie ustalimy jak ludzie zamiast siedziec na
                                zebraniu i głosować to uciekają w trakcie na M jak miłość czy inne
                                takie. Laska miała racje i nie wyzywała przedstawicielki developera
                                tylko jednym słowem podsumowała developera, pomieszka Pani tu min
                                rok a na zebraniu za rok bedzie Panią tak samo nosic. Dobranoc
                                • Gość: ja :) Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.chello.pl 13.03.09, 06:30
                                  A mógłby ktoś napisać chociaż tak mniej więcej co zostało ustalone? Niestety nie
                                  mogłam wczoraj przyjść (chore dzieci :/) Co z przejściem i z miejscami do
                                  parkowania. Może mówili co to za budynek N budują? Z góry dziekuję za informacje :)
                                  • teczowa_ogrodniczka Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 13.03.09, 06:55
                                    Nie wiem jak inni, ja po dwóch i pół godzinie poszłam nie na "M jak Miłość", ale
                                    z szacunku do samej siebie.

Dwie i pół godziny, podczas których grupa DOROSŁYCH ludzi "upuszczała sobie
                                    pary" wykrzykując nieskoordynowane zarzuty wobec Gryfa. Nikt nie podjął
                                    merytorycznej dyskusji. Nikt nie chciał.

Podam przykład: zarządca chciał wprowadzić ustawę, która dawałaby prawne
                                    podstawy do parkowania przed garażami przez właścicieli owych garaży, gdyż do
                                    tej pory odbywa się to nielegalnie. Podniósł się krzyk w stylu "będę parkował i
                                    co mi pan zrobi" "proszę się nie ośmieszać" "chce pan bym zajmował miejsce komuś
                                    na parkingu gdy mogę przed swoim garażem?" i tak dalej w tym stylu. Ludzie w
                                    swoim zacietrzewieniu nawet nie zrozumieli, o co zarządcy chodzi, ale upłynęło
                                    czterdzieści minut podczas których próbował on wytłumaczyć, że mówią o tym samym.

Do mojego wyjścia żaden temat nie został zakończony, żadna uchwała nie została
                                    podjęta, nawet nie zaczęliśmy realizować programu spotkania, non-stop trwała
                                    pyskówka, podczas której członkowie naszej wspólnoty obrażali się personalnie a
                                    Gryf został nazwany "szmaciarzem".

To było naprawdę niesmaczne widowisko.
                                    • Gość: zacietrzwiony Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.09, 09:00
                                      Moim zdaniem, gRYF osiagnal zamierzony cel, ... sklocil mieszkancow,
                                      najlepszy przyklad na wczorajszym zebraniu. Dostalismy kielbase w
                                      postaci klotni o parkingi, a pan zarzadca wpieral na wyznaczenie
                                      miejsc parkingowych na srodku drogi (i tak wszyscy tam parkuja).
                                      Zamiast walczyc pomiedzy soba, powinnismy skierowac swoja energie w
                                      strone developera. Wiec klocimy sie miedzy soba, a gryf i tak robi
                                      swoje i sie smieje. Mnie zastanawia jedynie jak lokale mieszkalne
                                      moga byc oddawane do uzytku bez potrzebnej infrastruktury. Pomijajac
                                      fakt ze nikt z nas nie zwrócil uwagi na mapke podzialu gruntow przy
                                      podpisywaniu umowy notarialnej, a wszyscy podpisali ze sie zapoznali.
                                      Wiec 11 budynek lezy na dzialce z naszymi parkingami i placem zabaw.
                                      Co wiecej gRYF ma nasze pelnomocnictwo (spojrzyjcie w akt) na
                                      udzielanie sluzebnosci. JEDYNE o co mozemy walczyc i to gRYFEM, to
                                      brak przejscia. Nie byli by tacy chetni do dawania robocizny za
                                      darmo do chodnika, jezeli by byli pewni ze wina nie lezy po ich
                                      stronie. Proponowalbym udanie sie do gminy i zalatwienie planu
                                      zagospodarowania przestrzennego osiadla ktory musial byc dolaczony
                                      do wniosku o wydanie pozwolenia na budowe. Ewentualnie mozna
                                      sprobowac zainterosowac nadzor budowlany : Wiem ze prawo w Polsce
                                      nie opiera sie na precedensach, lecz "W dniu 26.08.2004 r. (sygn. I
                                      CK 106/04) Sąd Najwyższy wydał wyrok, z którego wynika, że gruntem
                                      niezbędnym do prawidłowego korzystania z budynku jest również teren
                                      potrzebny na parking dla mieszkańców tego domu. Standardy
                                      współczesnej cywilizacji wymagają, by mieli zapewniony dojazd do
                                      miejsca zamieszkania własnymi samochodami. (...)".. Zalezy jak sie
                                      nadzor ustosunkuje, czy budynek oddany w uzytkowanie moze byc
                                      pozbawiony miejsc parkingowych. Moze w ten sposob uda sie zablokowac
                                      mozliwosc oddawania nowych budynkow w uzytkowanie, co zmobilizuje
                                      gRYFA do szybszego oddania parkingow. Powinna to byc szybsza droga
                                      niz jakakolwiek droga sadowa.

• Gość: mieszkanie kolejny Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:27
                                        ja mialem nadzieje dowiedziec sie więcej o przejsciu przez
                                        bursztynowe..tzn o co jest sprawa w sądzie, kto kogo podal do sądu,
                                        za co albo czy moze to Gryf zalozyl sprawe o ustalenie sluzebnosci
                                        przechodu na tej dzialce i co? i nic sie nie dowiedzialem...bzdury o
                                        rynkach wtórnych tylko. a druga sprawa - to o czym mowisz kolego
                                        wyzej - jak to nie zwrocilismy uwagi na mapke w akcie? ja zwrocilem
                                        uwage...i widzisz jakie sa granice tej malej dzialki? bo na moj
                                        kartograficzny nos zupelnie nie "zagarniają" naszych parkongow..
                                        tylko czy taka mapa ma sens jesli nie ma na niej współrzednych??? a
                                        moze sa?? moze u mnie sie wytarły na ppaierze? sprawdzcie, prosze. a
                                        na sam konic powiem, ze wydawanie naszych pieniędzy na chodnik po
                                        prawej stronie (patrzac w strone szczecina) na tej drodze to
                                        skandal.. Mamy miec zapeniony dostep do drogi publicznej? to teraz
                                        pytanie do fachowcow o ile sa tu tacy - czy ta droga po ktorej
                                        chodzimy miesci sie w definicji drogi publicznej?? czy droga
                                        publiczną moze byc tylko asfalt bez pobocza i oswietlenia???? po za
                                        tym w pozwoleniach na budowe itp tez kurcze nie widze aby ta dzialka
                                        199/1 sięgała aż po nasze parkingi.. najgorsze jest to, ze zarządca
                                        wie niewiele wiecej od mieszkancow.. o ile wogole wie cos wiecej.
                                        • Gość: mieszkaniec kolejn Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:41
                                          oto co znalazłem:
                                          "Ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym nie zawiera
                                          definicji legalnej pojęcia drogi publicznej. Jednym z warunków
                                          uzyskania decyzji o warunkach zabudowy jest dostęp nieruchomości do
                                          drogi publicznej. Ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu
                                          przestrzennym zawiera definicję tego dostępu. Zgodnie z art. 2 pkt
                                          14, jeżeli w ustawie jest mowa o dostępie do drogi publicznej -
                                          należy przez to rozumieć bezpośredni dostęp do tej drogi albo dostęp
                                          do niej przez drogę wewnętrzną lub przez ustanowienie odpowiedniej
                                          służebności drogowej."

• Gość: weteran Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.09, 10:10
                                        działka ktora nie nalezy do naszych czesci wspolnych a wiec 199/1 ma na mieć na
                                        swoim terenie około 50% wszystkich miejsc parkingowych-(nie garazowych,kto
                                        widzial plan ten wie) oraz boisko ale tylko bodaj 24 lokale,znając szujowate
                                        podejscie gryfa do klientów jesli klienci będą sie burzyć i za wysoko
                                        podskakiwac odgrodzą teren dzialki 199/1 od dzialki 199/2 zgarniając parkingi i
                                        bedą mieli kij zeby szantazem wymuszac wlasne korzysci,mając ciągle w pamięci
                                        ubiegłoroczne zebranie z panią prezez i jej genialnym prawnikiem nietrudno
                                        domyśleć sie czyja to zasługa,prawnik ów to oddany giermek i do ostatniej kropli
                                        potu(?) bedzie klamał i krecil jesli taka wola jego damy jest.
                                        Biorąc też pod uwagę,iż pan zarzadca zostal zrzucony z desantem na nasze osiedle
                                        i nikt go nie wybral na to stanowisko za swietne referencje (te referencje
                                        trzeba sprawdzic,może być niespodzianka-az ze szczecinka facet tu dojeżdza)
                                        tylko dlatego ze tak chciala prezez,wiec logicznym jest że nie bedzie gryzl reki
                                        ktora go karmi.
                                        Podsumowując: ja widzę narazie dwa wyjścia,do ustalenia którym zając sie
                                        najpierw(albo obydwa naraz)-otóz po pierwsze nalezy na czas sporu z gryfem
                                        wynajac prawnika znającego sie na substancji dotyczącej a po drugie odsunąć
                                        gryfa od zarzadu osiedlem co jest o tyle łatwiejsze niz w zeszlym roku ,że nie
                                        ma on juz wiekszosci i zaklinanie rzeczywistosc przez pana Miączyńskiego ze nie
                                        da sie tego zrobic jest na nic bo wg ustawy mozemy ich wywalic tam gdzie ich
                                        miejsce czyli za zbity ....wiecie gdzie.
                                        • Gość: jasny gwint Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:20
                                          czy aby napewno mozemy wywalic gryfa? w akcie jest napisane, ze mają
                                          sprawowac zarzad do 31 grudnia 2010 roku..czyli konca budowy.. i
                                          wiekszosc tu nie ma znaczenia.
                                          a to, ze zarzadca dojezdza ze Szczecinka to prawda?????????? czyli
                                          te godziny dyzurów w piwnicy to plus-minus jedyne chwile kiedy bywa
                                          na osiedlu?
                                          • Gość: weteran Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.09, 10:43
                                            zarząd mozna wywalić i wpis w akcie not nie ma zadnego znaczenia, warunek ktory
                                            musial spelnic gryf chyba nie ulega wątpliwosci:
                                            jesli zarzadca dziala na szkode WON.
                                            dom.money.pl/wiadomosci/artykul/nietrudno;odwolac;zlego;zarzadce,9,0,277769.html
                                            "Przed walnym zebraniem...

Przede wszystkim należy zadbać o to, by odwołanie dotychczasowego zarządcy było
                                            ważne - czyli by przeprowadzić je zgodnie z prawem.

Musimy pamiętać, że jeżeli zarząd powoływany był w formie aktu notarialnego
                                            (czyli na zasadach określonych w art. 18.1 ustawy) takiej samej formy wymaga
                                            jego odwołanie.

Warto więc upewnić się przed zebraniem, czy nie będzie konieczna obecność
                                            notariusza, który zaprotokołuje przebieg zebrania i sporządzi odpowiedni akt."
                                            COS DLA NAS:
                                            Art. 20. 1.15 Jeżeli lokali wyodrębnionych, wraz z lokalami niewyodrębnionymi,
                                            jest więcej niż siedem, właściciele lokali są obowiązani podjąć uchwałę o
                                            wyborze jednoosobowego lub kilkuosobowego zarządu. Członkiem zarządu może być
                                            wyłącznie osoba fizyczna wybrana spośród właścicieli lokali lub spoza ich grona.

2. Zarząd lub poszczególni jego członkowie mogą być w każdej chwili na mocy
                                            uchwały właścicieli lokali zawieszeni w czynnościach lub odwołani."

(za USTAWA z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali.)

dwa miesiace i koniec nabijania kieszenie pani prezes i zaczynamy mieszkac na
                                            czystym i sprawnie zarzadzanym osiedlu.Mozna?Mozna tylko trzeba ruszyc tylki i
                                            zaglosowac,dajmy szanse panu M. odbudowac swoją kariere w Szczecinku.
                                            • Gość: x Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:47
                                              no to kurnia chyba ie ma na co czekac!! moze zwolamy zebranie
                                              wspolnoty mieszkancow bez zarzadcy za tydzien czy dwa i wymyslimy
                                              jak dzialac?
                                    • Gość: on Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:13
                                      hm..a liczylem, że wyczaje kim jest pani "Tęczowa Ogrodniczka"..ale
                                      osoba, którą typowałem wyszła chyba troszkę później niz po 2.5 h..:)
                                      nie bylo tak źle.. zawsze mogło byc gorzej.. nikt sie nie pobił
                                      • Gość: gienek Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: *.szczecin.mm.pl 13.03.09, 15:58
                                        Zebranie to porazka. I to ze mieszkancy sie klocili to sprawka
                                        gryfa, wszyscy o tym dobrze wiedza. A zarzad wspolnoty i zarzadca
                                        jest w kieszeni cwanej prezesowej. Dlatego mieszkancy powinni sie
                                        skrzyknac, wynajac prawnika i sadzic gryfa. To jest mozliwe i na
                                        pewno sprawe mozna wygrac.
                                        Co do zebrania: to najbardzej rozsmieszyl mnie zarzadca jak
                                        zaproponowal wymalowanie miejsc parkingowych miedzy budynkami A3 i
                                        B7, gdze jest droga osiedlowa, chodnik i dojazdy do garazy. Trzeba
                                        byc naprawde idiota zeby zaproponowac takie rozwiazanie. Przeciez to
                                        jest droga pozarowa. Ale moze on jest takim tytulowym dyrektorem z
                                        filmu "poszukiwany,poszukiwana", gdzie mozna bylo przeniesc jezioro
                                        bez problemu. Ale Pan Miaczynski jest przeciez LICENCJONOWANYM
                                        ZARZADCA - ktory nic nie moze.
                                        Koejna wypowiedz co mi zostala w pamieci - to wypowiedz Pana, ktory
                                        powiedzial ze bedzie zastawial wjazdy do garazu, bo ma za duzy
                                        samochod i bedzie tak dalej robil. Jezeli mi wiadomo to w budynku B7
                                        jest jeden bardzo duzy garaz, ten przy kotlowni - niech go sobie
                                        kupi. Ja rozumiem ze jest problem z miejscami parkingowymi, ale jak
                                        ktos jest wlascicielem garazu to chce z niego korzystac. Dlatego
                                        jezeli bedzie zastawial, to trzeba wzywac Policje. Chyba kazdy umie
                                        czytac znaki na bramach garazowych.
                                        Stawiajcie sobie samochody przed garazami, ktore nie sa wykupione i
                                        wtedy sie zastawiajcie. Albo kupcie garaz; wiem ze cena to jest
                                        przesada, 40 tys. za takie cos; ale gryf na to liczy ze ludzie w
                                        koncu sie zdecyduja.
                                        Tylko jakie prawa ma wlasciciel garazu, ktory zaplacil za cos z
                                        czego fizycznie nie ma mozliwosci korzystac. Do tego placi
                                        regularnie czynsz wspolnocie! Chyba cos tu jest nie tak i nie trzeba
                                        byc LICENCJONOWANYM ZARZADCA zeby to zrozumiec.
                                    • Gość: arti Re: Osiedle Tęczowe czy raczej Alternatywy 4 IP: 62.69.221.* 25.06.10, 21:51
                                      Czyli jednym słowem, niezła hołota tam musi mieszkać na tym osiedlu.
              • Gość: xxx Re: Mają nową www IP: *.szczecin.mm.pl 09.03.09, 11:49
                nie trzeba było kupować tu mieszkania!!!!!!!!!!!!!!
              • takiepaski Re: Mają nową www 13.03.09, 11:32
                Gość portalu: informator napisał(a):

>
                > A co dokładnie polecał znajomy?
                >

Kupił od nich mieszkanie na Tęczowym i tyle co mi powiedział, to że nie miał z
                nimi większych problemów.
                Chyba strasznie się napiąłeś na nich, skoro naskakujesz na każdego, kto nawet
                nie tyle ma inną opinię, ale 'coś tam słyszał'. Ja osobiście nie mam z nimi
                bezpośrednich doświadeczeń, dopiero zastanawiam się nad wyborem dewelopera.
    • Gość: inwestor Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:17
      www.kolbaskowo24.pl/0,0,3,0,0,zapomnieli-o-chodnikach!,aktualnosci.html

Zastanwiam sie jak to mozliwe, ze Różane ma służebność przechodu
      przez Tęczowe a Tęczowe Ogrody nie m słuzebności przechodu przez
      Bursztynowe.. KTO MI TO WYTŁUMACZY?
      • Gość: lenio Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 17:04
        Nie wiem jak jest z Bursztynowym ale Rozane ma udzialy w drodze przez Teczowe
        stad moga z drogi korzystac. Zabawne jest, ze Teczowe ma udzialy w drodze przez
        rozane ale tylko czesciowo. Wyglada to tak:

bramka na teczowe -------------
        \
        \
        ----------
        • Gość: tycjan miejsca parkingowe IP: *.szczecin.mm.pl 14.03.09, 22:11
          Dzisiaj o godzinie 20:00 zobaczylem,ze oddano do uzytku około 30
          miejsc parkingowych obok nieistniejacego jeszcze placu zabaw ...
          i co z tego????? NIC....bo wszystko pozostalo po staremu, czyli mimo
          wystarczajacej ilosci miejsc parkingowych auta zaparkowane nadal na
          chodnikach, trawnikach, przed (nie swoimi!) garażami, przed klatkami
          (całe szczęście, że nie przed samymi drzwiami!)...szkoda słów. Ja
          rozumiem, że czasami rzeczywiście nie było miejsc parkingowych i o
          godzinie 21 nie było gdzie zostawić samochodu, ale takie zachowania
          ludzi z naszego osiedla mają miejsce nawet wtedy, kiedy większość
          miejsc parkingowych STOI PUSTA (np.rano, popołudniu itp.).
          Zresztą każdy ma swoje własne poczucie dobrego wychowania i kultury,
          więc niech wyciągnie z tego wnioski!a jak nie wyciągnie, to tylko i
          wyłącznie świadczy o nim samym.
          • Gość: informator Re: miejsca parkingowe IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.09, 11:44
            Moze juz wystarczy tego naskakiwania na siebie a będzie nam się
            lepiej zyło. Parkingi powstały w ciągu tygodnia, wczoraj w południe
            zostały przekazane do urzytkowania, podejrzewam więc ze ludzie
            poprostu jeszcze o nich nie wiedzą, a wystarczy grzecznie sąsiadowi
            stawiającemu samochód na środku ulicy zwrócić uwagę, ze jest 30
            nowych miejsc a zobaczycie ze w ciagu tygodnia samochody z ulicy
            przed A3 znikną. Cierpliwosci.
            • Gość: !!! Re: miejsca parkingowe IP: 89.108.254.* 15.03.09, 18:52
              to jak z tym prawnikiem . robimy zrzutę !!!!!
              • Gość: gienek Re: miejsca parkingowe IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.09, 22:50
                jestem za: jezeli mieszkancy pozwa gryfa to moze oni zaczna cos
                robic w tym kierunku; a tak za 1,5 roku gryfa juz nie bedzie tutaj i
                nic nie bedzie mozna zrobic - czyste rece
                • Gość: informator Re: miejsca parkingowe IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.09, 23:44
                  uważam dokładnie tak samo jak gienek, jestem za prawnikiem a
                  pieniądze na to są w tzw rezerwie wspólnoty za zeszly rok Teraz
                  tylko nalezy uchwalic uchwałę, ze mieszkancy chcą prawnika i
                  zgadzaja sie na opłacenie go własnie z tej rezerwy. Wszystko do
                  zrobienia w max 3tyg przy dobrej woli i organizacji mieszkańców,
                  jeszcze by się przydało znalezc oczywiscie dobrego prawnika z
                  doswiadczeniem w tej materii.
                  • Gość: sąsiad zdroworozsa Re: miejsca parkingowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 07:44
                    ale co chcemy wywalczyc? miejsca parkingowe - aby je budowali
                    płynnie z rozbudową częsci mieszkalnej? mi sie nawet w głowie nie
                    miesci jak kobieta z Gryfa mogła powiedziec, ze oni nam łaske robią
                    ze zrobili te miejsca, ktore są... przeciez zdrowy rozsadek nakazuje
                    robic miejsca kiedy oddaje sie mieszkania... ale widocznie nastepnym
                    razem musimy byc mądrzejsi i żądać zdroworozsądkowych zapisów w
                    akcie notarialnym. Ja wolałbym zeby takowy prawnik zajął sie
                    przejsciem przez Bursztynowe.. do tej pory nie wiem kto kogo i za co
                    pozwał do sądu, czy moze to Gryf nie tyle pozwał co wniósł sprawe o
                    ustalenie prawa przechodu przez jakąś tam działke..ale jaką? po
                    przez jedną mozna to przez którą nie mozna?
                    a dla mnie skandal najwiekszy to jednak to, ze ludzie nadal parkują
                    między A3 a B7 mimo ze nowe miejsca parkingowe najczęściej w duzej
                    mierze sa puste.. i niestety kolega, ktory tu pisał wyzej, ze moze
                    sąsiedzi nie wiedzą o tym myli sie.. tzn byc moze ktos nie wie, ale
                    Ci z klatki 19 i 20 z budynku A3 wiedza doskonale bo widza przez
                    okna!!!! a wiem, ze kilku co o tym wie dalej parkuje pod klatką!! i
                    to juz nie kwestia braku kultury tylko chamstwa! ale rozumiem, ze
                    skoro podjęto uchwałe o miejscach parkingowych, tzn ze wolno
                    parkowac na miejscach parkingowych i przez garażami (własciciele
                    garazów) i nigdzie indziej chyba ze oznaczona takowe miejsce, więc
                    wolno dzwonic po policje!!!
            • Gość: ja Re: miejsca parkingowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 07:48
              masz troszke racji...ale.. zobaczysz, ze i za miesiac znajdą sie
              pajace co bedą stawać pod klatką.. taka mentalnosc, byle najblizej
              drzwi do mieszkania, bo po co mam spacer uprawiac...tfu!
              • Gość: !!! Re: miejsca parkingowe IP: 94.254.237.* 16.03.09, 09:47
                i znowu sie zaczyna - jak na zebraniu rozmowa o wszystkim i oniczym
                i tu wydaje mi sie tkwi problem, zacznijmy jedna sprawe i ja
                skonczmy np tego prawnika ktory jesli bedzie dobry to orzeknie majac
                na wzgledzie wszystkie niedociagniecia i "przekrety gryfa" co mozna
                w kazdej z tych kwestii zrobic - pomyslcie mieszkamy na jednym
                osiedlu i jakis czas jestesmy na siebie zdani wiec ciagle narzekanie
                nic nieda jedynie konkretne dzialanie cos moze zmienic
                • Gość: marcin Re: miejsca parkingowe IP: *.szczecin.mm.pl 16.03.09, 11:14
                  dokladnie, trzeba zapytac dobrego prawnika, w ktorej sprawie mozemy
                  cos zdzialac i walczyc z gryfem. Na pewno w sprawie przejscie do
                  przystanku jest szansa. Po prostu trzeba dzialac. Wiem, bo sam
                  mialem problem z izolacja przeciwwilgociowa; oczywiscie oni
                  twierdzili ze jest ok, zarowno kierownik jak i ich inspektor, ktory
                  jednoczesnie pelni te 2 funkcje (jakis absurd). Wiec wezwalem
                  niezaleznego inspektora, ktory potwierdzil nieprawidlowosci i
                  poprawili tak jak powinno byc. Kosztowalo mnie to 500 zl, ale
                  przynajmniej mam pewnosc, ze za 3-4 lata nie bede mial grzyba w
                  mieszkaniu, ktorego koszty usuniecia bylyby masakryczne. Niestety
                  niektorzy sa nieswiadomi pewnych niedociagniec, usterek, ktorych
                  oczywiscie sa wynikiem niedbalstwa i oszczedzania na materialach. To
                  dopiero wyjdzie za 2-3 lata kiedy gryfa juz tu nie bedzie, a wtedy
                  te wszystkie powazne usterki beda pokrywane z funduszu remontowego.
                  Dlatego z gryfem to lepiej miec wszystko na papierze i jezeli macie
                  watpliwosci to wzywac eksperta w danej sprawie.
                  Jesli chodzi o blokowanie wjazdow do garazy pomiedzy A3 i B7 to
                  rzeczywiscie to jest chamstwo. Jest gdzie parkowac tylko ludzie to
                  robia z lenistwa. Ja akurat wrzucam kartki z wycieraczke z prosba o
                  niezastawianie, ale to jak grochem o sciane. Wiec pozostaje mi
                  Policja. Nie po to place regularnie czynsz za korzystanie z garazu,
                  ktorego fizycznie nie jestem w stanie uzytkowac.
                  Co do tego przejscia to moge popytac znajomego prawnika, ktory mi
                  poleci kogos; oczywiscie nie tych ze strony gryfa.
                  pozdrawiam
                  • Gość: sasiad Re: miejsca parkingowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 13:03
                    POPYTAJ! A moze zwołamy jakieś sasiedzkie zebranie?? Pani TĘCZOWA
                    OGRODNICZKA jak dla mnie jest najbardziej obrotna i wiedząca w
                    różnych sprawach, osiedlowy autorytet więc moze poprze taką
                    inicjatywne? nie żartuje
    • Gość: jasio stasio Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 10:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=92683353&a=92683353
      • Gość: ? Pani kaszczycho IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.09, 22:34
        dlaczego Pani nadal parkuje samochod pomiędzy budynkami B7 A3?, od
        soboty juz są oddane nowe parkingi. Pytam bez złośliwości, oczekuję
        sensownej argumentacji.
        • Gość: piotr Re: Pani kaszczycho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 07:35
          skandal! niech jeszcze sie wytlumaczy gość, który parkuje w małym
          czerwonym samochodzie dokładnie zasłaniając wejscie do klatki 23!!!!
          i ten nastepny czlowiek, ktory zasłania dostęp do śmietnika!!!
          ludzie - opanujcie sie!!!!!! bo naporawde w końcu wywiozą Wam te
          zakichane samochody!!!!
          • Gość: Seba Renault B7 IP: *.mobile.playmobile.pl 18.03.09, 11:03
            Z tym parkowaniem fakt jest problem ale znowu nowe miejsca
            parkingowe sa od soboty, a Pan(i) ktory ma je pod nosem i jezdzi
            renault combi jak na zlosc staje pod klatka!!!! Mieszkam w drugiej
            klatce budynku B7 i co dzien rano potykam sie o tenze samochod.
            Przepraszam ale nie jestem w stanie zrozumiec takiego zachowania.
            Lenistwo, glupota czy jak to nazwac? Czy zeby dorosly czlowiek
            pomyslal trzeba postawic pacholek na chodniku, wezwac policje? To
            jest chodnik przed budynkiem a nie parking drogi wlasicicelu
            Renault. Zeby sie dobrze zylo na osiedlu mieszkancy tez musza
            myslec. I najlepiej zeby kazdy zaczal od siebie... Bo tak naprawde
            to wszystko prowadzi do tego ze wszyscy utrudniaja sobie zycie na
            wzajem.
            • Gość: weteran <a href="http://tiny.pl/blv7" target="_blank">tiny.pl/blv7< IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.09, 14:23
              to jest jak wolanie na puszczy,nie wiem czy 10% mieszkanców wie o istnieniu tego forum.w celu zwiekszenia tej swiadomosci polecam wywiesic na klatce karteczke ze skroconym adresem forum tiny.pl/blv7 i prosba o zabieranie glosu lub przynajmniej sledzenia informacji,im wiecej ludzi tu zajrzy tym szybciej bedzie mozna uporzadkowac nasze sprawy.
              • Gość: b5 Re: <a href="<a href="http://tiny.pl/blv7"" target="_blank" IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.09, 20:40
                Hej, moze przed taka akcja zalozyc jakies forum z prawdziwego zdarzenia, chocby na darmowym serwerze np. forumowisko.pl, a moze ktos z branzy IT zna lepsza miejsce/sposob? ten tasiemiec na forum gazety robi sie zalosny. dodam prowokacyjnie - rozane ma swoje forum ....:)
                a na marginesie - troche nie rozumiem tych problemow z chamskimi - bo tak trzeba nazwac ludzi zastawiajacych innym garaze - sasiadami - jesli druga i trzecia prosba pozostaje bez echa to sie spuszcza powietrze z kol, jak sie spozni do pracy i troche popompuje to moze dotrze ...
                • teczowa_ogrodniczka Re: <a href="<a href="<a href="http://tiny.pl/blv7" target 19.03.09, 19:07
                  jak widzę, coś tam z nowym forum już ruszyło? :)
                  • Gość: b Re: <a href="<a href="<a href="http:/ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.09, 20:38
                    Hej, oto efekt 30 minut klikania przez kompletnego lamera:

www.teczowe.forumowisko.net

Konstruktywna krytyka, pomysly, ochotnicy do rozwoju forum lub
                    ewentualnie stworzenia bardziej wydarzonego projektu mile widziani.
                    Pozdro.
                    • Gość: w-n Re: <a href="<a href="<a href="http:/ IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.09, 21:12
                      przepraszam,zrobiłem podobna rzecz dziś w pracy,oby któreś z for się
                      przyjęło,absolutnie nie ma mowy o konkurencji.pozdrawiam
                  • Gość: w-n nowe-prawdziwe forum IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.09, 20:56
                    zalozone,potrzeba tylko -za przeproszeniem- członków/mieszkancow i niech słuzy.

www.teczoweogrody.fora.pl
                    • Gość: sasiad Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:15
                      no i teraz problem...sa dwa foruma..jak nie było to nie było - jak
                      są to aż nadmiar... i co teraz?
                      • teczowa_ogrodniczka Re: nowe-prawdziwe forum 20.03.09, 20:43
                        Pierwsze było to na fora.pl i jest tam już kilka osób, więc może to?

Zapraszamy!
                        • Gość: hehe Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.09, 00:21
                          mysle ze wielu zrezygnowało z dołączenia do forum fora po kilu
                          probach rejestracji, kiedy to wpisuje się ten kod z obraska
                          prawidłowo a otrzymuje info ze nie prawidłowo, masakra jakas. Ja
                          dziękuje.
                          • Gość: xxx Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:37
                            tak łatwo sie dzieci poddawają
                          • Gość: w-n Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.09, 09:58
                            dzieki bogu ze są te kody z obrazka bo zadne forum by nie przetrwalo
                            tygodnia,zostaloby zasypane spamem i reklamami,wiec nie mazac sie i probowac do
                            skutku,juz jest 13 osob a bedzie wiecej.
                            • Gość: ludzieeeeeeeeeeee Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:18
                              dawać dawać...nadciągać i dyskutowac bo nas zdepcze Gryf i jemu
                              podobni!
                      • Gość: niedługo B3 Re: nowe-prawdziwe forum IP: *.static.espol.com.pl 23.03.09, 20:55
                        stawiam na: www.teczoweogrody.fora.pl
                        niestety nazwa: www.teczowe.forumowisko.net wskazuje na osiedle tęczowe, a nie
                        tęczowe ogrody
                        Podro
        • Gość: kaszczycho Re: Pani kaszczycho IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.09, 20:14
          sensownej argumentacji zatem prosze mpoje auto nie stoi miedzy
          budynkiem A3 a B7 chyba jakies nie doinformowanie tu wystapilo. Fakt
          nie stoi na parkingu tylko dlatego ze uleglo awarii i czkam na
          naprawe ale nikomu nie przeszkadza przynajmniej nie zauwazylam by
          komus wadzilo. Jak tylko bedzie sprawne postawie na parkingu bo tez
          jestem za ze skoro juz sa to trzeba z nich korzystac. Ale chyba z
          kims innym jestem mylona..... :)
          • Gość: sasiad z A3 Re: Pani kaszczycho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 09:56
            o widzicie.. można jednak miło, ciepło i grzecznie odpowiedziec na
            zarzuty.. można. Wspaniały przykład pani dała internautowiczom..
            pozdrawiam
            • Gość: kasszczycho Re: Pani kaszczycho IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.09, 11:55
              milo mi.... ale dla mnie to normalne jestesmy sasiadami i powinnismy
              sobie ulatwiac zycie i wspolpracowac a nie przeszkadzac...nigdy nic
              nie wiadomo czyjej pomocy bedziemy potrzebowali...pozdrowionka :) a
              tak na marginesie autko wlasnie pojechalo do lekarza :( jak wroci
              zdrowe na pewno stanie na miejscu parkingowym :)
              • Gość: gosc Budynek "N" niedługo będzie w sprzedaży IP: *.chello.pl 23.03.09, 17:07
                Widziałem że wczesniej byla mowa o bud. "N" - jest info na stronie Gryfa: www.gryfdeveloper.pl/aktualnosci.html
                • Gość: niedługo B3 Re: Budynek "N" niedługo będzie w sprzedaży IP: *.static.espol.com.pl 23.03.09, 21:08
                  idziemy na: www.teczoweogrody.fora.pl
                  forum na: www.teczowe.forumowisko.net wskazuje na osiedle tęczowe, a nie tęczowe
                  ogrody
                  Pozdro
    • Gość: ??? Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.static.espol.com.pl 23.03.09, 21:44
      www.teczoweogrody.fora.pl
    • Gość: Internetto Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.chello.pl 14.04.09, 17:54
      A Agory pytała? ;)
      oferty.gazetadom.pl/deweloperzy/324
      • rescue11 Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 15.10.09, 20:04
        Jeżeli kupujecie Państwo mieszkanie , jeżeli już kupiliscie a brak
        wam wiedzy aby "uporać" się z developerem w postępowaniu
        reklamacyjnym wejdźcie na www.odbiordomu.pl
    • to-25-1 Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 15.12.09, 10:42
      sprawdz forum
      kupujesz u ulubionego developera?
    • to-25-1 Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 18.12.09, 10:17
      Gość portalu: sari napisał(a):

> Przymierzam sie do kupna mieszkania na osiedlu Tęczowe Ogrody pod Szczecinem-
      > developer Gryf- czy ktoś już miał z nimi doświadczenia?? Proszę o opinię
      xxx
      • Gość: borcuch Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 82.160.242.* 08.03.10, 12:13
        Byłem w sobotę na Targach i całkiem fajnie to wzgladalo. Widzę na ich stronie, że mieszkania na Brzezinach są o wiele większe, niż poprzednie, przynajmniej te na I piętrze. Jakieś opinie o nowym Osiedlu?
        • Gość: ggg Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: 217.97.149.* 18.06.10, 10:48
          gó...
        • Gość: ulala Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 15:07
          Witam serdecznie. Chcialbym sie zapytac tych co juz kupili
          mieszkania na teczowym w budynku N. Czy udalo sie Wam wynegocjowac
          konkretniejszy upust. Ile koncowo wyszlo Wam za 1 m kw??? Macie
          jakies uwagi odnosnie tegho developera??Pozdrawiam
    • Gość: 222 Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.13, 23:44
      Fakt posiadania ceryfikatu na Jetfoil przez Woodsa, nie zmienia innego faktu, że dostarczane urządzenia przez Bovent na budowę takiego certyfikatu już nie posiadają. Proszę porównać numer certyfkatu i typ na certyfikacie oraz numer i typ urządzenia na naklejce CE na ich urządzeniach.
      I CO, ZATKAŁO WAS KAKAŁO?
      ps.Tutaj na portalu panuje całkowita cenzura. Portal nie jest wart czasu na czytanie.
      • flaktbovent Re: Gryf Developer Szczecin- co o nich sadzicie?? 03.10.13, 00:20
        Szanowni Państwo,

Poprzednie wpisy tego samego anonimowego użytkownika zostały skasowane, ponieważ ekspertyza prawna udowodniła, że są niczym innym jak wprowadzaniem w błąd i działaniem na szkodę firmy Flakt Bovent.

W odpowiedzi na powtórne wprowadzanie naszych Klientów w błąd odpowiadamy:

1) Firma Bovent nie produkuje wentylatorów oddymiajacych, a wszystkie wentylatory są dostarczane bezpośrednio przez fabrykę Flakt Woods, wiec obowiązują certyfikaty wystawione na tę fabrykę. Inna wersja jest niedopuszczalna prawnie.
        2) Zestawy wentylatorów mają różne nazwy handlowe w zależności m.in. od wysokości zabudowy. Jednak - co jest wyraźnie zaznaczone zarówno w certyfikatach jak i w raportach z badań - jeśli produkt występujący pod inną nazwą handlową skłąda się z produktów certyfikowanych, to obowiązują dokładnie te same badania i certyfikaty. Wszystkie badania i wszystkie certyfikaty są dokładnie opisane , należy je tylko przeczytać. Nie ma obowiązku ponownego badania raz certyikowanego wentylatora, tylko dlatego, że został pomalowany np. na zielono i w związku z tym w celu odróżnienia go w sprzedaży dodano mu nowy element w nazwie.
        3) Ponieważ nie znajomość prawa, w tym brak umiejętności posługiwania się certyfikatami, nie zwalnia nikogo od odpowiedzialności, informujemy, że poczyniliśmy niezbędne kroki prawne w celu ustalenia osoby posługującej się nickiem 222 i jest to prawdopodobnie osoba, która obecnie ma założoną sprawę sądową właśnie o zniesławianie firm wentylacyjnych. Gdy wyrok się uprawomocni, zostanie ona poproszona o ZATKANIE wszystkich kłamliwych komentarzy kosztownymi ogłoszeniami z przeprosinami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka