Dodaj do ulubionych

Developer - POMOCY !

24.10.06, 15:59
Witam
kupiłam mieszkanie od dewelopera. W załączniku do aktu notarialnego wykazałam roboty któe nadal nie zostały wykonane (a powinny)
oraz termin ich wykonania przez dewelopera. Termin minął ponad miesiąc temu :-) Teraz deweloper dzwoni do mnie o 20 -tej bym się
zjawiła na podpisanie protokołu odbioru dnia następnego o 12. Wytłumaczyłam mu ze nie będę gdyż 1. pracuję (zaproponowałam godz.
16) 2. nie wywiązał się z umowy. Kolo rzucił słuchawką wrzeszcząc ze sam go sobie podpisze. Dwa dni pozniej otrzymałam list
polecony z podpisanym protokołem odbioru przez niego, majstra budowy, i jakiś dwóch kolesi. Poradzcie jak go zmusić do wykonania
robót których nadal nie wykonał. Juz doczytałam się ze protokół odbioru jest nieważny gdyż on nie ma żadnej podkładki iż mnie o
odbiorze informował (powinien zrobić to pisemnie). Dzięki serdeczne i ogromne za jakąkolwiek pomoc :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Developer - POMOCY ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 09:13
      Co to za deweloper??
      • Gość: gosc Re: Developer - POMOCY ! IP: 57.66.197.* 15.01.07, 15:31
        jak masz juz akt notarialny to deweloper moze Ci naskoczyc, wiec sie nie cackaj
        tylko podaj go do sadu, a jak jeszcze raz podpisze sam sobie odbior prac
        których nie wykonal to postrasz go odpowiedzialnoscia za falszowanie
        dokumentow...
    • Gość: irek Re: Developer - POMOCY ! IP: *.brutele.be 12.01.07, 22:25
      Ten developer to Krakoin z Krakowa.
      Mialem podobne z nimi zajscie, a ich chamstwo i niska kultura pracownikow
      budowlanych zakrwawa o pomste do nieba. Protekcjonalny i wyuczony sposob
      rozmowy z egzekwujacym swoje prawa klientem jest zenujacy.
      Reklamacjie i usterki sa rozpatrywane "z biurka", a na wizje lokalna przychodza
      niekompetentni i malo co "orientujacy" sie Panowaie Inzynierowie...
      • Gość: czadunia Re: Developer Krakoin- POMOCY ! IP: *.brutele.be 12.01.07, 22:37
        • krakoin Re: Developer Krakoin- POMOCY ! 22.01.07, 14:05
          Informujemy, że przedstawione przez użytkownika "czadunia" zdarzenie nie dotyczy
          żadnego z mieszkań zakupionych w Krakowskim Konsorcjum Inwestycyjnym "KRAKOIN"
          Sp. z o.o.

Bezpodstawną sugestię innego użytkownika forum wskazującą Krakoin jako
          dewelopera, u którego miała miejsce opisana sytuacja pozostawiamy bez komentarza.

Krakowskie Konsorcjum Inwestycyjne "KRAKOIN" Sp. z o.o.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka