Gość: jowej Bloby opanowują planetę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.07, 01:06 W proteście przeciwko bąbelką postawmy jeszcze jeden Licheń. Niech się kmioty ze świata uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jezyy Majewski do boju!!! 07.08.07, 11:38 No i gdzie jest nasz Najwaleczniejszy Polski Rycerz O Ład i Porządek Przestrzeni Publicznej - pan Jerzy S. Majewski, który ostatnio opublikował listę "obciachów architektury"?! ;-) Wliczył do niej niemalże wszystko hurtem co ma odchył od piękna bloku z wielkiej płyty. Wiem, że to jest lista tylko polskich "koszmarków". Lecz czy wg p. Rycerza za to co ma powstać w Warszawie czy Wrocławiu należałoby projektantów od razu spalić na stosie? Co pan na to panie Jerzy? a oto jego wybitny arykuł, pełen obiektywizmu: www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4329943.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acid Re: Majewski do boju!!! IP: 84.38.160.* 10.07.08, 14:19 ale on ma racje....;/ to straszydla Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Bloby opanowują planetę. 09.08.07, 03:58 Architekci czy tez projektanci niestety zapominaja, ze maja budowac dla ludzi, a nie tylko dla swych kolegów. Zapominaja, ze nie musza potem na swoje dzielo codziennie patrzec, ani jego uzywac ani mieszkac w jego wnetrzu. Histerycznie liliowa ameba w Pradze moglaby chociaz miec ceglasty kolor (pasujacy do dachów otoczenia) albo jakis inny, stonowany. Projektowany brazowy blob-kawiarnia z boku Biblioteki Raczynskich w Poznaniu to koszmar i tragedia - przeciez to wyglada jak dolny koniec jelita grubego, w dodatku w kolorze sugerujacym zawartosc. Takiego smierdzacego babola posadzic na historycznym budynku? Strach i poruta zarazem. Czemu nikt nie nasladuje Gaudiego, mistrza form organicznych w architekturze? Zbyt latwo machnac gluta w komputerze dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary w mojej gminie NIE WOLNOby zbudować czegoś takiego IP: *.knc.pl 09.07.08, 04:02 Bo gmina (wiejska) se UCHWALIŁA, że wolbo budowac tylko dachy o spadku 25-45 stopni albo płaskie. I nie ma mowy, żeby zbudować coś bardziej nietuzinkowego niż banalny projekt z katalogu Muratora... NIE bo NIE. I jeszcze głupia krowa z filii starostwa w gminie chce zarządzać gdzie mam miec podjazd albo miejsce parkingowe.... Takie są realia... na mojej ziemi, za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś