junk92508 16.01.08, 23:01 Kolejny rząd obiecuje czego to nie zrobi w przyszłości... PiS masę rzeczy obiecał zrobić w 2008-2010.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damianbsc Budowanie z przeszkodami 17.01.08, 00:51 a co dobrego przyniosły rzady PIS przez dwa lata - ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Budowanie z przeszkodami 17.01.08, 08:49 Że PiS przez dwa lata nic nie zrobił to jest niedobre, ale że Donald McScrudge i jego wesołe ludki składają obiecanki cacanki że po 2010 odczujemy to jest ok? Tu ;) mi czołg jedzie... Ludzie nie dajcie się ogłupić... Otwórzcie oczyu i zobaczcie jakim Disneyland obiecuje Wam Donald. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Władze ingerują,wyciagając swoje brudne łapska 17.01.08, 07:46 po forsę w białych kopertach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prestige Budowanie z przeszkodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 08:26 Te zmiany mozna przeprowadzic w kilka miesięcy, tylko trzeba chciec. Wiekszość urzedników traktuje zalatwianie spraw jakby mieli życ co najmniej 300 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan@ Re: Budowanie z przeszkodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 11:16 Popieram te zmiany ale nie do 2010 r. To można zrobić w kilka miesięcy poprzez zlikwidowanie pewnych pojęć w ustawach, odebrać władztwo gminom, zlikwidować pozwolenia, bzdetne uzgodnienia, opinie - jednym słowem uprościć te procedury. Poprzez podział gruntów powinny być określony ich status, bo co to za grunt rolny o powierzchni 400-1000 m kw. A taka sytuacja jest w Gminie Krokowa, gdzie władztwo planistyczne jest przypisane wąskiej grupie a do wniosków tysięcy ludzi nie reaguje się, gdzie ten problem narasta w tym rejonie. A społeczeństwo wyraża swój sprzeciw obywatelski przeciwko takiemu bezprawiu - a Gmina Krokowa szczyci się, że ma największą samowolę w Polsce. To jest chańa dla tej gminy a organy Wojewody, Marszałka nie reagują na potrzeby obywateli. Czy ktoś zajmie się i tym tematem do władztwa planistycznego gminy Krokowa. Jest tworzone nowe Studium i nadal tereny podzielone od 1991 r nie są ujmowane w tym studium. Dokąd społeczeństwo ma czekać z taką polityką planistyczną. Za zaniedbania w polityce przestrzennej wtym zakresie odpowiada pańtwo, które już wielokrotnie został ukarane przez Europejski Trybunał Praw Człowieka karami ( ostatnio ok. 240 tyś. €) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archieta Re: Budowanie z przeszkodami IP: 80.48.10.* 17.01.08, 12:08 Krokowa forever!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stardam Zmienił się rząd, a budowanie nadal z przeszkodami IP: 109.243.179.* 14.02.10, 13:13 W 2006R ZŁOŻYŁEM WNIOSEK O WARUNKI ZABUDOWY W GMINIE PSARY. WÓJT ODMÓWIŁ WYDANIA WARUNKÓW UZASADNIAJĄC ŻE PLAN STRACIŁ WAŻNOŚĆ W 2003R WIĘC DZIAŁKA KTÓRA BYŁA DZIAŁKĄ BUDOWLANĄ W NIEWAŻNYM JUŻ PLANIE NIE JEST JUŻ DZIAŁKĄ BUDOWLANĄ.NASTĘPNIE UZASADNIŁ, ŻE DZIAŁKA NIE MA DOSTĘPU DO DROGI PUBLICZNEJ BO PLANOWANA DROGA WOJEWÓDZKA NIE NALEŻY DO JEGO KOMPETENCJI A PO TEJ DRODZE MUSZĘ PRZEJEŻDŻAĆ DO DROGI GMINNEJ.UWAGĘ, ŻE W OBOWIĄZUJĄCYM STUDIUM TAKI DOSTĘP JEST WYKAZANY SKWITOWAŁ, ŻE STUDIUM NIE JEST AKTEM PRAWA. WSZYSTKIE TE DECYZJE UCHYLIŁO SKO W KATOWICACH WIĘC GMINA UCHWALIŁA 16.11.2009R. NOWE STUDIUM W KTÓRYM MOJĄ DZIAŁKĘ PRZEKSZTAŁCONO NA ROLNĄ, A WÓJT W DECYZJI Z DNIA 15.12.2009R PO RAZ KOLEJNY ODMÓWIŁ MI WYDANIA WARUNKÓW ZABUDOWY UZASADNIAJĄC, ŻE W STUDIUM Z 16 LISTOPADA PRZEDMIOTOWA DZIAŁKA JEST DZIAŁKĄ ROLNĄ.TERAZ POPARŁ SWOJĄ DECYZJĘ USTALENIEM STUDIUM MIMO , ŻE NIE JEST TO AKT PRAWA MIEJSCOWEGO. OBECNIE CZEKAM NA NASTĘPNE ROZSTRZYGNIĘCIE KOLEGIUM. Odpowiedz Link Zgłoś