Dodaj do ulubionych

SZCZE-CIN - deweloperzy.

• Gość: Mborek Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.ipartner.com.pl 27.02.10, 23:31
      Witam
      Mam pytanko czy ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia z Tomaszewiczem?
      Jak się zabezpieczyć przed wymuszeniami o jakich pisali poprzednicy?
    • Gość: Michał Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 19.04.10, 22:20
      Jakby ktoś miał ochotę zapoznać się nico bardziej z osiedlem
      Maciejkowe Wzgórze na Warszewie jak i deweloperem Vastbouw -
      zapraszam na forum:
      Maciejkowe Wzgórze
      Pozdrawiam
    • Gość: MK Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.10, 19:02
      co do vastbouw i maciejkowego wzgorzaa
      www.maciejkowewzgorze.pun.pl/
      • cyrkonia11 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 06.06.10, 23:39
        Czy ktoś z WAs może powiedzieć coś więcej o firmie Neptun
        www.nd.com.pl/
        • czarna_gu Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 08.06.10, 22:20
          Znajoma kupowała od nich mieszkanie. Ale to było jakiś czas temu -
          przeprowadzali się pod Szczecin i akurat tego dewelopera wybrali.
          Wszystko było w porządku. Z tego, co się teraz orientuję, mają jakąś
          promocję i można okazyjnie mieszkanie kupić. Ogólnie wygląda to w
          porządku.
          • cyrkonia11 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 09.06.10, 15:56
            W sumie jako firma która jest od 10 lat na rynku to sporo wybudowali
            www.nd.com.pl/nieruchomosci_mieszkania_domy_inwestycje_zrealizowane.php
            Ja jestem pod wrażeniem Villi GRande.
    • Gość: Alicja Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.chello.pl 09.06.10, 17:18
      A co sądzicie o osiedlu Wrzosowym w Pucicach? Domki fajne ale czy to
      nie jest podmokły teren? Jeśli ktoś się orientuje, proszę o informację.
    • czarna_gu Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 10.06.10, 16:59
      Z ciekawych ofert to jeszcze Dolina Słońca. Deweloper daje promocje
      jubileuszowe i może coś da się okazyjnie kupić. Znajomi jakiś czas temu
      kupowali od nich mieszkanie i są zadowoleni.
      • cyrkonia11 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 10.06.10, 22:55
        Dolina słońca to piękne osiedle, osiedle z klasą. Jest położne w fajnym miejscu,
        jakieś 15 min drogi od centrum Szczecina. Wokół bardzo dużo zieleni co mnie
        najbardziej przekonuje.
        • Gość: zarel Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.range86-169.btcentralplus.com 16.06.10, 00:47
          Dolina Słońca? Raczej zawilgocona Jama z grzybem na ścianie a do tego
          deweloperowi nie można ufać bo jakiś czas temu zasłynął zrywaniem umów
          podpisanych z klientami. Nie polecam,
          • cyrkonia11 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 22.06.10, 22:13
            To ja jestem zaskoczona. raczej nie spotkałam się z takimi opiniami... i jeszcze
            takimi szczegółami. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka. Neptun miał teraz dni
            otwarte na osiedlu Dolina Słońca i ja nie widziałam tam grzyba, z całym szacunkiem.
            • czarna_gu Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 24.06.10, 21:30
              Ja powiem przewrotnie - jeśli mieli jakieś problemy, to wiedzą, że nie
              mogą sobie teraz pozwolić na powtórkę ;) Ale szczerze mówiąc też nie
              słyszałam nic złego na ich temat. Raczej dobre opinie i to od zaufanych
              osób. I chyba na tym będę polegać.
    • Gość: obserwator parę rad przed wtopieniem kasy IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.07.10, 14:03
      1 nie kupować "dziury w ziemi" - bajki o cudownej mocy aktu
      notarialnego przy umowie przedwstepnej mozna wsadzić między bajki -
      akt notarialny nie daje prawie nic a juz na pewno nie gwarantuje w
      żaden sposób że deweloper nagle nie upadnie i że zostaniemy bez kasy
      i bez mieszkania; przykładów mnóstwo w całym Szczecinie i okolicach
      (a opinia o tzw. solidności dewelopera to najczęściej zwykły PR)
      2. kupowac tylko gotowe mieszkania, najlepiej już z urządzoną księgą
      wieczystą - badanie bilansu i dokumentów dewelopera możemy sobie
      wtedy darować bo cwany deweloper i tak w bilansie niczego złego nie
      pokaże
      3. sprawdzać co dokładnie się kupuje - ludzie kupują ogródki i
      miejsca parkingowe za ciężkie pieniądze a tak naprawdę to ogródek i
      miejsce parkingowe stanowi część wspólną nieruchomości (czyli, że
      każdy mieszkaniec nabył odpowiedni udział w tejże części wspólnej i
      żaden zapis w akcie notarialnym niczego nie gwarantuje bo wystarczy
      uchwała np wspólnoty mieszkaniowej, żeby zmienić sposób korzystania
      z części wspólnej) - przykład: osiedle Magnolia
      4. sprawdzać stan prawny gruntu, czy przypadkiem inwestycja nie jest
      zlokalizowana na kilku odrębnych działkach; kilka działek to jeszcze
      nie problem jeżeli deweloper jest ich właścicielem, gorsza sprawa
      kiedy jest jedynie ich wieczystym użytkownikiem a działki maja np
      różne terminy wieczystego użytkowania; przykład osiedle Modra na
      Bezrzeczu
      5. poprosić prawnika i geodetę o sprawdzenie granic działek
      sąsiednich: zdarza się, że deweloper (czasami nieświadomie ale ja w
      to osobiście nie wierzę) buduje coś nie na swoim gruncie; przykład:
      słynna inwestycja w Mierzynie przy ul.Topolowej, inwestycja przy
      ul.Barnima w Szczecinie
      6. sprawdzać status i właścicieli poszczególnych działek wchodzących
      w skład "osiedla", zdarza się, że deweloper stawia budynki na
      oddzielnych działkach (albo po wybudowaniu budynków, szatkuje teren
      inwestycji) a potem np sprzedaje komuś działkę na której znajduje
      się droga dojazdowa albo parking "osiedlowy" czyli teoretycznie
      pewnego pieknego dnia możemy nie miec dojazdu do budynku; przykład:
      osiedle Zielone Wzgórze w Mierzynie
      7. sprawdzać historię ludzi kryjących się pod najbardziej nawet
      szumną nazwą dewelopera, najczęściej ludzie ci doprowadzają swoje
      firmy do upadłości a potem po wyprowadzeniu resztek majątku
      zakładają nową firmę i zaczynają naciągać nowych klientów;
      przykłady: bez liku (prawie każdy obecnie działający deweloper)
      8. sprawdzać plany zagospodarowania i tzw. studium zagospodarowania
      przestrzennego gminy; deweloper kupuje po okazyjnej cenie grunt,
      który położony jest przy planowanej ruchliwej obwodnicy; przykłady:
      inwestycje w Wołczkowie i na Bezrzeczu przy planowanym tzw.
      zachodnim obejściu Szczecina; inwestycje na Gumieńcach przy
      których "nagle" wyrosła ul.Europejska
      9., 10, 11.... itd, itp....
      Generalnie kupno od dewelopera to ruletka a jeżeli ktoś lubi hazard
      i kładzie na stół zarobki całego swojego życia no to już jego (i
      jego rodziny) problem...
      • Gość: Ściegiennego 26-29 Soft elektronik. Chrobry. Oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.10, 18:36
        Sprawdźcie również techniczne aspekty oferowanej wam nieruchomości. Nie kupujcie lokali od Soft elektronik. We wspólnocie Ściegiennego 26-29 dzieją się dziwne rzeczy. Otóż deweloper podłączył budynki po prywatnej trafostacji i węzła ciepłowniczego oraz uczynił się zarządcą wspólnoty! Teraz mieszkańcy nie mają możliwości zmienić zarządcy (deweloper ma ponad 50% udziałów) i muszą płacić zawyżone rachunki za prąd!! W ten sposób są uzależnieni od dewelopera i wciąż go utrzymują. Chora sytuacja!
        • malusiagraziusia Re: Soft elektronik. Chrobry. Oszustwo! 04.12.10, 19:32
          prosze napisz trpche wiecej o soft elektroniku bobede kupowac u nich mieszkanie na sciegiennego25 czyli obok Fakt ze administratorem tymczasowo bedziecolbud ale sprawy finansowe bedzie pilotowac soft. Jak u Ciebie z nimi byly rozwiazywane sprawy finansowe i jak ichrzetelnosc w terminach prosze o odpis bo po Twoim poscie troche sie cykam .pozdro.
          • Gość: soft elektronik Re: Soft elektronik. Chrobry. Oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:32
            jak masz możliwość to nie kupuj d nich żadnego mieszkania. Budynek stojący nad samym Kafe Jerzy też podlega pod nich, sami go zbudowali, większość mieszkań albo już wszystkie są wykupione i uwierz mi połowa z lokatorów żałuje swoich decyzji odnośnie kupna. Sciany są jak z kartonu, wszystko słychać co się dzieje obok w mieszkaniu. Jakość materiałów pozostawia wiele do zyczenia, nie kupuj odradzam ci wszelkich transakcji z Softem, nie patrz też na cenę bo nawet jeśli ceny mają interesujące to nic ci po właśnym mieszkaniu jak po kichnięciu przyjdzie sąsiad i powie na zdrowie. Unikaj też firmy Residence, to wszystko jedna rodzina Chrobrowskich.
            • Gość: mieszkaniec Soft Elektronik dobry deweloper i zarzadca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 07:51
              jestem 5 lat wlascicielem na osiedlu. Opinie uwaga oszustwo uwazam za bardzo niesluszna. Nie wiem o co chodzi, ale fakt, ze place im media jest OK> Jedna fv jeden przelew. W ENEA jest prad drozszy o gr za kwh, wiec o co chodzi? Panie w biurze kontaktowe i uprzejme. Kto pisal te opinie wczesniejsza? Osiedle jest przyjazne dla rodzin, niedrogie i czyste. pozdrawiam sasiadow ze sciegienengo
            • Gość: beata z Re: Soft elektronik. OK Sciegiennego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 21:35
              kupiłam 2 mieszkania- w centrum na sciegiennego. trafiona inwestycja. developera mogę opisać jako rzetelnego. umowa końcowa i termin wydania przed czasem. wszystko ok.
        • Gość: gość Sciegiennego 27- super inwestycja:) IP: *.barline.pl 30.05.11, 09:11
          Nie rozumiem w ogóle poprzednich postów. Mieszkam tutaj już 2 lata i wszystko OK. Chyba mieszkamy na innych osiedlach i inny zarządca:)) Biuro Soft Elektronik bardzo kontaktowe, czynsze na porzadku dziennym- w porównaniu ze znajmomymi płacę taniej. Wykończenie OK. Mieszkam w loftach i sobie chwalę.

Osobiście polecam tego developera- mało tego, targujcie się, zawsze daje rabaciki!
          • Gość: rema Sofft elektronik OK IP: *.chrobry.pl 15.05.14, 17:29
            również polecam.mieszkam od roku- jestem zadowolony. niedrogo, czysto, porządnie. kto pisał te wczesniejsze opinie? jakie osiedle? pozdrawiam sąsiadów!
            • tomala1981 Re: Sofft elektronik OK 27.06.16, 00:44
              opinie pisali uczciwi mieszkańcy a nie rodzina czy koledzy, którzy mieszkają na osiedlu - może mają inne, lepsze warunki ?? Soft to machlojki, oszustwa, syf, brud, zero terenów zielonych, osiedla nieprzyjazne dla rodzin i ludzi, ZERO miejsc parkingowych, chyba że ktoś chce płacić 230 za parkowanie pod klatką, bo sprzedali teren znajomym i kasują kasę... wykończenie to absurd, ja słyszę jak sąsiad szcza/sra itd, rewelacja. Budynek nie ma 10 lat a wszystko się sypie, ściany, sufity, elektryka, nie wiem czy kolejne 10 lat postoi. Sami sobie zarządzają, jest drogo i jakieś absurdalne opłaty wymyślają - za utrzymanie domofonu :) mam inne mieszkanie, gdzie płacę 3 razy mniejszy czynsz ale zarządca jest z zewnątrz - niezależny. Tych mieszkań to nawet wynajmować nie chcą ludzie a odsprzedać to zapomnij. Ludzie z biura niekompetentni, naciągają i kłamią w żywe oczy, udają miłych, jak przekupki co chcą wcisnąć Ci coś na targu. Mam nadzieję, że uda mi się sprzedać to mieszkanie, najgorsza decyzja w życiu żeby tu mieszkać... ehhh.. p.s. zobaczcie po IP kto pisał pozytywne komentarze :)
              • sevenn17 Re: Sofft elektronik OK 02.08.17, 15:51
                Rodzina czy koledzy? Przepraszam bardzo ja również mogę napisać, że pisał to Pan z konkurencji. Jaką wartośc ma anonimowy wpis?Tym bardziej, że bez IP? Bardzo dobrze świadczy o firmie fakt, że pracownicy z firm z tego samego podwórka kupują u swojego dewelopera. ja jestem takim -pracownikiem obok z firmy i mogę śmiało rzec jedno od 2013r. jestem posiadaczem lokalu wlasnie w tej lokalizacji - wynajmuję nieprzerwanie za 1,5 tys zł i czynsz płacę niewysoki -245zł ze wszystkim *woda, energia, zarząd, fundusz remontowy, ogrzewanie Co do pracowników znam od 4 lat wszystkich, którzy pracują w tej firmie , bo pracuje obok i złego słowa nie powiem.
                Za to pan TOMALA 1981r.gratuluję, że płaci 3x mniej nic tu, czyli rozumiem ,że z mediami wszystkimi 81 zł w cenie woda, prąd, śmieci, grzanie, zarząd, domofon, winda? Zazzdroszczę:)
                pozdr serdecznie Ania
    • justynaj121 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 15.10.10, 10:48
      Witajcie!
      Co myślicie o Status Dom? Budują teraz nowe osiedle przy Kolonistów. Może komuś udało się wynegocjować lepszą cenę? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje!
      Pozdrawiam
      • Gość: zim Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 46.113.46.* 18.11.10, 20:31
        Również dołączam się do pytania o Status Dom... Właśnie z narzeczonym zastanawiamy się nad kupnem mieszkania właśnie od nich. Czy ktoś z Was już się zdecydował? Jak wyglądają doświadczenia mieszkańców już zrealizowanej inwestycji - "Apartamentów pod zegarem"? Będziemy wdzięczni za wszelkie podpowiedzi...
        • Gość: niuai Nowe inwestycje? IP: 46.112.36.* 19.11.10, 01:22
          Witajcie,

jakie sa nowe inwestycje w Szczecinie i okolicach?

Bede wdzieczna za uaktualnienie listy, w koncu koncowka roku 2010
          • Gość: Grebki Re: Nowe inwestycje? IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.10, 09:58
            www.maleblonia.pl

www.belgijska.pl
            • Gość: obserwer Re: Nowe inwestycje? IP: *.nitka.net.pl 15.02.11, 00:01
              Belgijska prezentuje się bardzo dobrze(oczywiście mówię tylko o wizualizacji)

Tak jak czytam te wpisy to widzę ,że od dwóch lat ceny w Szczecinie stoją-ceny zaporowe min 4700 za m kw i to na obrzeżach miasta
              Osiedle Pionierów -bardzo wyśrubowana cena,lokalizacja dobra,ale to typowe blokowisko

Hirny na Modrej sprzedaje dwa ostatnie lokale za 4100 za m kw -nikt nie chce ich kupić od roku, dziwne trochę ,a w ogloszeniach raz jest cena 220 tyś ,a za chwilę 280 tyś
              W związku z powyższym to ostrzegam nabywców-często klient powołuje sie na ogłoszenie z portalu branżowego i jak się okazuje mozna się niezle naciąć ,jak się poda cenę wyższą
              Osobiście oglądałam to mieszkanie,dzwoniłam do W-awy powołując się na Szybko.pl -tam cena była 220 tyś i bardzo chętnie chcieli mi to sprzedać,zeby zamknąć inwestycję,ale rozkład pomieszczeń dla mnie był tragiczny Z 48 m kw były zrobione 3 pokoje w tym największy z aneksem kuchennym ,gdybym miała więcej funduszy to kupilabym to na szybką inwestycję.

PAMIĘTAJCIE,ŻE CENY RYNKOWE USTLA POPYT,CZYLI NABYWCY .JESLI NABYWCY GODZĄ SIĘ ZAPŁACIĆ TAK HORENDALNE CZĘŚTO CENY ZA METR TO NIESTETY CWANI DEVELOPERZY SZYBKO TO WYKORZYSTAJĄ
              GDYBY KLIENCI BARDZIEJ SIĘ TARGOWALI I DBALI O SWOJE FINANSE TO CENY RYNKOWE Z PEWNOŚCIĄ NIE BYŁYBY TAK WYWINDOWANE
              JAK NIE MA POPYTU TO CENA AUTOMATYCZNIE SPADA-KAZDY DEVELOP CHCE SZYBKO SPRZEDAĆ SWOJE DZIEŁO I PROWADZIC KOLEJNĄ INWESTYCJĘ WTEDY PRYCHÓD I OBRÓT NAPĘDZAJĄ MU BUDŻET W KIESZENI
              AHHH GDYBY TYLKO NABYWCY ZMIENILI STYL MYŚLENIA...MOI DRODZY TO NIE PRL GDZIE ZA KAWAŁ SCHABU CZY PAPIERU TOALETOWEGO TTRZEBA BYŁO CAŁOWAĆ STÓPKI KOLEŻANCE ZE SKLEPU
              TERAZ KLIENT POWINIEN BYĆ PANEM I DYKTOWAĆ WARUNKI-TYM BARDZIEJ,ŻE JEST DUŻA KONKURENCJA NA RYNKU,A TU CIĄGŁE SPEKULACJE
              RYNEK POMAŁU ZACZYNA BYC PRZESYCONY-TERAZ DMUCHAMY BAŃKĘ ,KTORA NIEDŁUGO PĘKNIE ,A WTEDY BĘDZIECIE PLUĆ SOBIE W BRODĘ,ZE MIESZKANKO ZA 300 TYŚ KOSZTUJE 200 TYŚ-NOWIUTKIE OD DEVELOP, A WASZA KASA PŁYWA W BŁOCIE

JEDNAK PIĘTNO PRLU KRÓLUJE
              JAK KUPOWALIŚMY MIESZKANKO TO PRZYPARŁAM PREZESA OSTRO DO MURU I POWIEDZIALAM,ŻE JAK MI NIE OBNIŻY CENY KONKRETNIE TO IDĘ PO UMOWĘ DO KONKURENCJI-PO DWÓCH DNIACH ZADZWONIŁA PANI Z BIURA I ZAPROSIŁA NA MILUTKĄ ROZMOWĘ PRZY KAWCE...UTARGOWALIŚMY 300 ZŁ NA METRZE -PRZY 58 M LOKALU TROCHĘ Z TEGO WYSZŁO( Z 5100 NA 4800) I NIE ŻAŁUJĘ TERAZ JAK CENY SPADNĄ TO JA WYJDE NA ZERO A SĄSIEDZI ZANOTUJĄ STRATY

ŻYCZĘ DETERMINACJI,KONSEKWENCJI,SZACUNKU DO SWOICH CIĘŻKO WYPRACOWANYCH PIENIĘDZY
              NIE DAJCIE SIĘ WYCYCKAĆ DEVELOPEROM

TO WY DYKTUJECIE WARUNKI W TYCH TRANSAKCJACH,A NIE NA ODWRÓT

MOI DRODZY PRL TO HISTORIA!!!!

POWODZENIA!!!
              • Gość: obserwer Re: Nowe inwestycje? IP: *.nitka.net.pl 15.02.11, 00:03

Tak jak czytam te wpisy to widzę ,że od dwóch lat ceny w Szczecinie stoją-ceny zaporowe min 4700 za m kw i to na obrzeżach miasta
                Osiedle Pionierów -bardzo wyśrubowana cena,lokalizacja dobra,ale to typowe blokowisko

Hirny na Modrej sprzedaje dwa ostatnie lokale za 4100 za m kw -nikt nie chce ich kupić od roku, dziwne trochę ,a w ogloszeniach raz jest cena 220 tyś ,a za chwilę 280 tyś
                W związku z powyższym to ostrzegam nabywców-często klient powołuje sie na ogłoszenie z portalu branżowego i jak się okazuje mozna się niezle naciąć ,jak się poda cenę wyższą
                Osobiście oglądałam to mieszkanie,dzwoniłam do W-awy powołując się na Szybko.pl -tam cena była 220 tyś i bardzo chętnie chcieli mi to sprzedać,zeby zamknąć inwestycję,ale rozkład pomieszczeń dla mnie był tragiczny Z 48 m kw były zrobione 3 pokoje w tym największy z aneksem kuchennym ,gdybym miała więcej funduszy to kupilabym to na szybką inwestycję.

PAMIĘTAJCIE,ŻE CENY RYNKOWE USTLA POPYT,CZYLI NABYWCY .JESLI NABYWCY GODZĄ SIĘ ZAPŁACIĆ TAK HORENDALNE CZĘŚTO CENY ZA METR TO NIESTETY CWANI DEVELOPERZY SZYBKO TO WYKORZYSTAJĄ
                GDYBY KLIENCI BARDZIEJ SIĘ TARGOWALI I DBALI O SWOJE FINANSE TO CENY RYNKOWE Z PEWNOŚCIĄ NIE BYŁYBY TAK WYWINDOWANE
                JAK NIE MA POPYTU TO CENA AUTOMATYCZNIE SPADA-KAZDY DEVELOP CHCE SZYBKO SPRZEDAĆ SWOJE DZIEŁO I PROWADZIC KOLEJNĄ INWESTYCJĘ WTEDY PRYCHÓD I OBRÓT NAPĘDZAJĄ MU BUDŻET W KIESZENI
                AHHH GDYBY TYLKO NABYWCY ZMIENILI STYL MYŚLENIA...MOI DRODZY TO NIE PRL GDZIE ZA KAWAŁ SCHABU CZY PAPIERU TOALETOWEGO TTRZEBA BYŁO CAŁOWAĆ STÓPKI KOLEŻANCE ZE SKLEPU
                TERAZ KLIENT POWINIEN BYĆ PANEM I DYKTOWAĆ WARUNKI-TYM BARDZIEJ,ŻE JEST DUŻA KONKURENCJA NA RYNKU,A TU CIĄGŁE SPEKULACJE
                RYNEK POMAŁU ZACZYNA BYC PRZESYCONY-TERAZ DMUCHAMY BAŃKĘ ,KTORA NIEDŁUGO PĘKNIE ,A WTEDY BĘDZIECIE PLUĆ SOBIE W BRODĘ,ZE MIESZKANKO ZA 300 TYŚ KOSZTUJE 200 TYŚ-NOWIUTKIE OD DEVELOP, A WASZA KASA PŁYWA W BŁOCIE

JAK KUPOWALIŚMY MIESZKANKO TO PRZYPARŁAM PREZESA OSTRO DO MURU I POWIEDZIALAM,ŻE JAK MI NIE OBNIŻY CENY KONKRETNIE TO IDĘ PO UMOWĘ DO KONKURENCJI-PO DWÓCH DNIACH ZADZWONIŁA PANI Z BIURA I ZAPROSIŁA NA MILUTKĄ ROZMOWĘ PRZY KAWCE...UTARGOWALIŚMY 300 ZŁ NA METRZE -PRZY 58 M LOKALU TROCHĘ Z TEGO WYSZŁO( Z 5100 NA 4800) I NIE ŻAŁUJĘ TERAZ JAK CENY SPADNĄ TO JA WYJDE NA ZERO A SĄSIEDZI ZANOTUJĄ STRATY

ŻYCZĘ DETERMINACJI,KONSEKWENCJI,SZACUNKU DO SWOICH CIĘŻKO WYPRACOWANYCH PIENIĘDZY

POWODZENIA!!!
        • Gość: ciekawa Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. inwestycja na Taczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:25
          Czy ktoś z Was słyszał o deweloperze Andrzej Wąsowicz? buduje teraz mały 5 kondygnacyjny blok koło Taczaka. podobno też postawił osiedle Tytusa ale nie mogłam go jeszcze zlokalizować na Mierzynie. Na stronie mówią, że firma istnieje od lat 90tych a w KRS sprawdziłam, że została zarejestrowana w 2007 roku. dziwna sprawa trochę. nie mogę znaleźć opinii o tym deweloperze ale natrafiłam na nieaktualny adres strony internetowej gdzie wg różnych serwisów była jego stroną internetową. W KRS widać że syn to prezes a on wice z wkładem 16/1. firma miała 36 tyś straty w zeszłym roku, nie wiem czy kupując mieszkanie u nich nie finansuję budowy. księga wieczysta jest. brak hipoteki na niej. działka widać ok. postawili już parter ale od kilku dni robota stoi mimo że pogoda ok i goni zima. Co o tym myślicie, to ma być moje pierwsze mieszkanie.
          • Gość: sąsiad Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. inwestycja na Taczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 19:25
            Robota jak widze idzie do przodu bo mieszkam obok i widzę, że ludzie pracują i coś tam stukają. Co innego to że z tym całym ciężkim sprzętem niszczą nam drogę! Co do inwestora to nie znam i nie wiem. Kupno mieszkania niewybudowanego to zawsze jest duże ryzyko. A tak na marginesie to ktoś powinien lepiej zając się tymi chaszczami u nas na osiedlu i lepiej zagospodarować zapuszczoną przestrzeń. Plac zabaw to jak z jakiegoś filmu wojennego czy co. Pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: 46.187.149.* 08.08.13, 16:14
        Nie miałam okazji korzystać z usług tego dewelopera, jednak sama zamierzam kupić mieszkanie. Sprawdź sobie rankingi najlepszych deweloperów i ich sprzedaż, z tego co wiem to w Szczecinie deweloper Ronson cieszy się dużą popularnością.
        • aneciak_lis Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 29.11.13, 13:51
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Nie miałam okazji korzystać z usług tego dewelopera, jednak sama zamierzam kupi
          > ć mieszkanie.

Domy jednorodzinne w stanie deweloperskim w całkiem niezłej, według mnie, cenie - niewiele ponad 500 tys. za blisko 170 metrów powierzchni mieszkaniowej i 350-metrową działkę oddał na sprzedaż deweloper tzw. 'Osiedla Gruszkowego', we wsi Wołczków pod Szczecinem. Układy domów są bardzo oryginalne, istnieje możliwość negocjacji projektu. Same domy wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Współdzielona droga prowadzi do drogi gminnej, gdzie również znajduje się przystanek autobusowy. Polecam zapoznanie się z ofertą każdemu, kto szuka domku :)
    • Gość: MONIA Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 04.11.10, 21:14
      POLIMEX MOSTOSTAL.CO O NICH WIECIE?
      • Gość: obserwer Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.nitka.net.pl 15.02.11, 00:04

POWODZENIA!!!
    • u.k.dabrowska Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 24.02.11, 16:22
      Uprzejmie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej wpływu reklamy internetowej na zakup mieszkania:
      moje-ankiety.pl/respond-5893.html
      Bardzo serdecznie dziękuję.
    • anula5550 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 20.02.12, 12:13
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: Bartosz_K Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 12.07.13, 20:42
      Nie zapomniałeś przypadkiem o Graz s.j.? To jeden z najdłużej działających na szczecińskim rynku deweloperów, sam kupowałem od nich mieszkanie ponad 15 lat temu. Z tego co pamiętam mają całkiem ciekawe lokalizacje oferowanych przez siebie lokali, poza tym oddawane do użytku budynki są naprawdę solidnie zbudowane. Nie ma z nimi żadnych problemów przy współpracy - ceny mają konkurencyjne, całość kwoty za lokal jest podana już na samym początku, nie ma rozbicia na sumowane kwoty za poszczególne pomieszczenia. Sprawdzony i bardzo dobry deweloper - chyba jeden z lepszych w Szczecinie. Strona: www.grazdeweloper.pl/
      • Gość: michal45 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.szczecin.mm.pl 23.08.13, 08:52
        Również makdom wybudował sporo mieszkań w Szczecinie i chyba ma w planach kolejne inwestycje.
    • Gość: 1234 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.13, 23:49
      Fakt posiadania ceryfikatu na Jetfoil przez Woodsa, nie zmienia innego faktu, że dostarczane urządzenia przez Bovent na budowę takiego certyfikatu już nie posiadają. Proszę porównać numer certyfkatu i typ na certyfikacie oraz numer i typ urządzenia na naklejce CE na ich urządzeniach.
      I CO, ZATKAŁO WAS KAKAŁO?
      ps.Tutaj na portalu panuje całkowita cenzura. Portal nie jest wart czasu na czytanie.
      • flaktbovent Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 03.10.13, 00:27
        Szanowni Państwo,

Poprzednie wpisy tego samego anonimowego użytkownika zostały skasowane, ponieważ ekspertyza prawna udowodniła, że są niczym innym jak wprowadzaniem w błąd i działaniem na szkodę firmy Flakt Bovent.

W odpowiedzi na powtórne wprowadzanie naszych Klientów w błąd odpowiadamy:

1) Firma Bovent nie produkuje wentylatorów oddymiajacych, a wszystkie wentylatory są dostarczane bezpośrednio przez fabrykę Flakt Woods, wiec obowiązują certyfikaty wystawione na tę fabrykę. Inna wersja jest niedopuszczalna prawnie.
        2) Zestawy wentylatorów mają różne nazwy handlowe w zależności m.in. od wysokości zabudowy. Jednak - co jest wyraźnie zaznaczone zarówno w certyfikatach jak i w raportach z badań - jeśli produkt występujący pod inną nazwą handlową skłąda się z produktów certyfikowanych, to obowiązują dokładnie te same badania i certyfikaty. Wszystkie badania i wszystkie certyfikaty są dokładnie opisane , należy je tylko przeczytać. Nie ma obowiązku ponownego badania raz certyikowanego wentylatora, tylko dlatego, że został pomalowany np. na zielono i w związku z tym w celu odróżnienia go w sprzedaży dodano mu nowy element w nazwie.
        3) Ponieważ nie znajomość prawa, w tym brak umiejętności posługiwania się certyfikatami, nie zwalnia nikogo od odpowiedzialności, informujemy, że poczyniliśmy niezbędne kroki prawne w celu ustalenia osoby posługującej się nickiem 1234 i jest to prawdopodobnie osoba, która obecnie ma założoną sprawę sądową właśnie o zniesławianie firm wentylacyjnych. Gdy wyrok się uprawomocni, zostanie ona poproszona o ZATKANIE wszystkich kłamliwych komentarzy kosztownymi ogłoszeniami z przeprosinami.
    • Gość: Franciszek Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.lublin.mm.pl 19.12.13, 15:25
      Kupiłem ostatnio dom w Szczecinie. Jako osoba, która ma ograniczone zaufanie do dużych firm deweloperskich, postanowiłem poszukać alternatywnego rozwiązania. Tak trafiłem na biuro 'Otto Consulting', którego właścicielem jest Pan Otto. Człowiek ten, po krótkiej rozmowie powiedział mi wszystkie plusy i minusy projektu, który opracowałem. Byłem bardzo zadowolony, ponieważ nie wciskał mi żadnych gotowych projektów, ew. pokazywał 'na gotowcach' jak sprawdzają się pewne rozwiązania. Jest to dla mnie bardzo ważny aspekt, gdyż wiem, że pośrednik nieruchomości na co dzień nawiązuje współpracę z różnymi deweloperami, którzy mogą naciskać na niego, aby oferował wyłącznie ich oferty. Pokazuje to więc elastyczność tego człowieka oraz oddanie indywidualnej sprawie. Opierając się na jego doświadczeniu (człowiek ten ma ponad 10 lat nieprzerwanej pracy w zawodzie),sfinalizowaliśmy transakcję. Ubezpieczenie dało mi spokój ducha, że wszystko będzie dobrze. Właśnie jestem na etapie wykończenia mieszkania i już lada chwila będę na swoim. Polecam tego człowieka.
      • Gość: Joanna Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. IP: *.globalconnect.pl 10.05.14, 22:31
        Witam. Tylko chyba nie sprawdził Pan, że Otto Consulting, którego właścicielem jest Pan Otto to również deweloper Graz? Ten sam numer telefonu, to samo zdjęcie:)
    • restro 3 Kąty 20.08.15, 22:59
      Najlepsze oferty mieszkań, domów i biur w Szczecinie posiada firma www.3katy.pl/ - pośredniczy między transakcjami, posiada dużą bazę, pomaga załatwić formalności z kredytami. Bardzo dobry portal do szukania lokum
    • arturowski11 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 29.05.16, 21:43
      Vastbouw - Jesli chodzi o negocjaje ceny z paniami przy ul.AL.W.Polskiego to poraszka,panie chyba maja marne pojecie o biznesie a do tego arogancja przykryta szyderczoscią.,,Pani kierowniczka",to chyba ma najwiecej do powiedzenia mimo,ze niejest nawet dyrektorem firmy. Ale kupilem mieszkanie od tej firmy budujacej mieszkania w szybkim tepie,budynki wybudowane okna w okna,juz udalo mi sie szybko sprzedac i wyjsc na zero by tylko sie pozbyc dziadostwa.Marne wykonanie za ogromne pieniadze.W mieszkaniach slychac to co sie dzieje w mieszkaniach za scianami,nawet normalne rozmowy sasiadow.Do tego najtansze okna jakie tylko moga byc na rynku.Mieszkania zimne.Budownictwo z marnym Quality czyli marne wykonanie.
      • julek403 Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 27.06.16, 10:04
        jeżeli chodzi o vastbouw- zgadzam się, "personel"- porażka.
        Swego czasu ulice Maciejkowa/Kalinowa były jedynymi lokalizacjami, które brałem pod uwagę; jednak problem nie tylko z parkowaniem (zamierzałem i tak zakupić garaż, ale co z odwiedzającymi mnie??) ale przede wszystkim z wjazdem i wyjazdem z osiedla odwiódł mnie od tego pomysłu. Po jednej stronie na całej długości stoją zaparkowane auta, ulica jest dwukierunkowa/wąska, jadący naprzeciwko siebie auta nie zawsze mają pole manewru, aby gdziekolwiek wycofać. Totalna porażka. Chodzi tu nie tylko o vastbouw, lecz również makdom, czy marina-deweloper.
    • typowo_amatorsko Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 13.07.16, 11:21
      Czy ktoś z was zna dewelopera DDC Sp. z o. o. (Domy Dla Ciebie), który buduje obecnie domu w Mierzynie, osiedle Nad Stawem. Czy ktoś z was miał z nimi do czynienia? Jak budują, czy są solidną firmą? Będę wdzięczna za każdą informację :)
    • katgrem Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 31.07.18, 20:48
      Stanowczo odradzam Home system developer !! Pan Jakub dużo mówi, ale jego obietnice spełzają na niczym, nie wywiązuje się z ustaleń, dużo obiecuje a nic z tego nie realizuje. Uważajcie na ta firme!!!!
    • tanitazaitceva Re: SZCZE-CIN - deweloperzy. 09.03.19, 09:19
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka