Gość: gość Partacze "from Poland" IP: *.escom.net.pl 02.08.08, 16:32 Dawno nie czytałam równie źle napisanego tekstu! "Zamiast cieszyć się z odbioru nowego mieszkania - na które niejedna para musiała zapożyczyć się w banku na kilkadziesiąt lat, by dostać kredyt" - czy autor w ogóle przeczytał tekst przed oddaniem? Czy ktokolwiek zrobił korektę? Ratunku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Partacze "from Poland" 02.08.08, 17:11 Tan artykul wyglada na taki wyciagany losowo z szafy zawierajacej bzdety w wordzie. Takiego bzdeta sie bierze robi copy and paste i do portalu. Dlatego czesto brakuje w nim przecinkow, wyrazow ... Generalnie partactwo, jak sedno tresci o budowlancach tak i sam artykul partaczy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarufq Ostrzegam przed usługami Roberta Podpory IP: *.toya.net.pl 27.05.10, 21:27 Jedno co mogę zrobić to OSTRZEGAM wszystkich przed pseudo usługami budowlano-remontowymi Pana ROBERTA PODPORY z Łodzi, który współpracuje z Panem Konradem Kosińskim. Panowie rozgrzebali całe mieszkanie (po 6 tyg stan tragiczny) i zniknęli z pieniędzmi na materiały. Teraz sprawa zajmuje sie policja. Podobno to nie pierwsza ich taka sprawa. Dlatego jeśli ktoś nie chce dodatkowych kłopotów i nerwów -ODRADZAM. jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia w jakim stanie Pan Robert Podpora zostawił mieszkanie i zniknął-chętnie wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Partacze "from Poland" IP: 82.160.226.* 31.07.11, 20:44 Witam wsyztkich którzy mają w planach wybudowanie domu Pragnę was państwo ostrzec przed wykonawcą: ROBERT KOŁACZ (firma BUDRO) na mojej budowie była masa błędów nie zgodnych z projektem np.: - bez niczyjej zgody zmieniono konstrukcję stropu i więźby w konsekwencji mam dach niżej o 30 cm. - chudziak to poprostu góry i doły - schody wejściowe całe odparzone - z filarów wystają pręty zbrojeniowe (po bokach), nie mówiąc o innych dziurach i to tym że są krzywe - filary zostały zalane razem z papierem w konstrukcji stropowej nad wejściem do domu i od strony tarasu - wieńce były nadlane więc je skuwali ( co jest niezgodne ze sztuką budowlaną) -ścianki działowe w domu postawił z 12 a nie z 8 bo jak powiedział "nie zauważył jak jest w projekcie" -kominy chciał zrobić z pustaków wentylacyjnych (ale naszczęście zauważyliśmy i kazaliśmy zmienić na gotowy system kominowy tak jak mieliśmy w umowie) -ściany konstrukcyjne krzywe -ława fundamentowa wylana na 80 cm zamiast 40 -nie mówiąc o tym że pomiędzy bloczkami ścian nośnych były dziury na wylot (brak zaprawy) To tylko nieliczne błędy!!! oczywiście wszystko mam udokumentowane - posiadam wiele zdjęć. W czasie naszej budowy cudem było dodzwonienie się do niego. Wykonawca pojawił się na budowie tylko dwa razy, oczywiście juz po terminie zakończenia prac stanu surowego otwartego (na które miał 3miesiące), gdy wręczaliśmy mu protokoły niezgodności. Potem odważył się jeszcze tylko zadzwonić żebyśmy oddali mu pieniadze za materiały (za które oczywiście mu zapłaciliśmy). Naszczęście nie wypłaciliśmy mu ostatniej transzy(robocizna), nie podjął się poprawienia ani jednej rzeczy. Na naszej budowie ogólnie nic się nie działo gdy przyjeżdźaliśmy pracownicy opalali się, ponieważ nie mieli materiałów. Poprostu PARODIA. Ostrzegam wszystkich nie dajcie się nabrać na rzekomą fachowość!!! Monika w razie pytań : ipococito@poczta.fm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LCZAR Re: Partacze "from Poland" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 20:49 ROBERT KOŁACZ - OSTRZEGAM!!! znany teżjako firma BUDRO – OSTRZEGAM!!! Dołączam sie do wpisu poprzedniczki dotyczacego Roberta Kołacza Jutro będzie 1.06.2011. Zgodnie z umową tego dnia nasz dom miał być gotowy w stanie deweloperskim. A co jest? Nieskończony stan surowy, nieskończona więźba częściowo zadeskowana i masa błędów budowalnych których poprawki będą nas teraz sporo kosztować. I to jest to co zrobiono jeszcze zrobić w zeszłym roku. W tym roku Robert Kołacz wogóle nie odbiera telefonów i nie odpowiada na maile. Po prostu, wziął pieniądze za to co zrobił i zapadł się pod ziemię nawet nie informując nas że nie zamierza kontynuować prac. Proszę - nie dajcie się zwieść pozornej uczciwości, mało tego – skromności i rzekomej fachowości tego człowieka. Fundamenty robili nam miesiącami. Potem kilku miesięczna przerwa, nie odbierał telefonów po czym pod koniec pażdzienirka zadzwonił żeby odebrać strop! Przyjechaliśmy na budowę, strop zalany ale jak go zazbroił – niewiadomo. Od początku była mowa że Pan Kołacz pracuje razem z murarzami i jest na budowie cały czas – to fikcja. Było tak przez pierwszych kilka dni. Potem ekipa się zmieniła i resztę prac wykonywali ukraińcy z których tylko jeden mówił po polsku. O jakości ich prac szkoda gadać. Powiem tylko że zebrałem dwa worki butelek po wódce z lasu za domem gdzie urządzali sobie najwyraźniej zabawę kto dalej wyrzuci pustą flaszkę. Na potwierdzenie tego co napisałem powyżej gotów jestem przesłać całą dokumentację fotograficzną. Mało tego podaję swój numer telefonu 692726035. Proszę śmiało dzwonić udzielę szczegółowych wyjaśnień jeśli tylko w ten sposob uchronie chociaz jednego inwestora bede miec satysfakcje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: Partacze "from Poland" 20.02.12, 12:08 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś