Dodaj do ulubionych

termin odpowiedzi przez dewelopera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:27
Witam,

Ponad miesiąc temu wysłałam list do dewelopera z prośbą o zwrot zadatku. Deweloper od ponad 4 miesięcy nie daje "znaku życia", tzn. podpisaliśmy umowę o rezerwację lokalu, wpłaciłam zadatek i w ciągu góra miesiąca deweloper miał się odezwać w celu ustalenia terminu i podpisania przedwstępnej umowy sprzedaży. Mijają miesiące, deweloper milczy, a na moje pytania kiedy będziemy mogli podpisać umowę, odpowiada, że cały czas czekają na jakąś tam decyzję. Budowa mieszkań miała zacząć się w ubiegłym roku a jak na razie nic się nie dzieje. Wysłałam do dewelopera pismo, że w związku z zaistniałą sytuacją proszę o zwrot wpłaconej przeze mnie kwoty/zadatku. No i deweloper niestety milczy.
Pytanie czy w prawie budowlanym też istnieje jakiś termin na rozpatrzenie wniosku (jak np. w prawie telekomunikacyjnym miesiąc) a jeżeli nie został rozpatrzony uznaje się go za rozpatrzony pozytywnie? Czy mam jakieś szanse w tej nierównej "walce" z deweloperem?

Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: termin odpowiedzi przez dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:35
      Walcz, aczkolwiek może się okazać, że jest to po prostu kosztowna lekcja, że
      kupuje się gotowy wyrób, a nie kota w worku...
      • Gość: basia Re: termin odpowiedzi przez dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:13
        niestety uczymy się na błędach przez całe życie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka