Gość: Minnie IP: *.toya.net.pl 17.01.04, 19:44 Czy ktoś z Was wie, czy można kupić u nas "AXIOM AMBIENT Lost in the Translation" (1994)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sebass Re: Bill Laswell IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.04, 21:11 Nigdy nie widziałem tego w płytowych molochach (empik, mediamarkt). Mam to tylko dzięki temu, że swego czasu pracowałem w komisie płyt CD. Potrudzić się warto aby tego akurat Laswella znaleźć. Ani DUB ani FUNK z tej serii nie dorastają do poziomu AMBIENTU. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 17.01.04, 21:50 Bardzo dziekuję. Czyli jednak jest nadzieja i nie trzeba bawić się w zamawianie na Amazon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 11:37 Gość portalu: sebass napisał(a): > Ani DUB ani FUNK z tej serii nie > dorastają do poziomu AMBIENTU. < Witam ! Nie wzgardzałbym np. Mysteries Of Creation czy Dub Chamber 3, ale Laswella najbardziej lubię za klimaty z projektu Praxis - polecam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 18.01.04, 22:19 Znam Chociaż mój nr 1 to jednak 'SACRED SYSTEM / Nagual Site' za 'Black Lotus' Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 20.01.04, 09:43 To dobry "orientalny" Laswell, a jak znajdujesz projekt Charged, czy klimaty z Oscillations. Laswell to obszerna twórczość - jeśli lubisz bas, to (jeśli nie znasz)polecam Jonasa Hellborga, to również ciekawy bas - m. in. znakomita płyta Temporal Analogues of Paradise. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 20.01.04, 11:57 'Charged'.....52 min i 39 s doskonałości Choć przyznam, że zachwyt głównie grą Kondo. Jeden z moich pierwszych 'laswellów' 'Oscillations' nie znam, znam 'lo.def pressure - niepokojące, urzekające. Nie można tego traktować jako muzyczne tło do np. sprzątania. Przykuwa. I ciągle chodzę wokół Laswella z Tzadik 'Filmtracks' (czy dobrze pamiętam?) A Hellborga nie słyszałam, poszukam, dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 19:48 Gość portalu: Minnie napisał(a): > I ciągle chodzę wokół Laswella z Tzadik 'Filmtracks' (czy dobrze pamiętam?)< Filmtracks 2000 - widzę nadal "orient" górą - znakomite Siren Song i Soldiers Of Misfortune, tylko dlaczego takie krótkie. Skoro lubisz trąbkę - czy słyszałaś Nilsa Pettera Molvaera ? Pzdr. P.S. Teraz słucham równie ciekawego projektu Ekstasis z 1998 r. - Wake up & dream - m.in. Skopelitis, Laswell, Wobble. Nadal poszukuję kapitalnego Ekstasis z 1993 r. Skopelitisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 20.01.04, 21:49 Nils Petter Molvaer - moja wielka muzyczna fascynacja! I rozczarowanie. Miał byc koncert - nie było. Miał być później - nie ma... I nikt nic nie wie. A ja czekam i cierpię. A teraz Calexico 'The Black Light' (1998), czyli tzw. alt.country (potworek wymyślony przez nazbyt kreatywnych krytyków muzycznych + kilka innych etykietek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 22.01.04, 07:22 A czy Laswell przypadkiem nie bawił się w remixy z Molvaerem? Chyba tak. (ten post też głównie po to by utrzymać się na powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 22.01.04, 08:51 Gość portalu: Minnie napisał(a): > A czy Laswell przypadkiem nie bawił się w remixy z Molvaerem? Chyba tak. < Witam ! Wygląda na to, że tak : www.silent-watcher.net/billlaswell/index.html ,nie miałem okazji posłuchać, za to mam znakomitą płytę Eivinda Aarseta m.in. z Molvaerem - Electronique Noire - jeśli nie znasz, to gorąco polecam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia aka Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 22.01.04, 22:12 DZIĘKUJĘ bardzo bardzo za Hellborga. Posłuchałam (niewiele, marne okruchy), spodobało się, a teraz zaczną się poszukiwania (i frustracje - dlaczego nie ma?!) Przy okazji Molvaera - Erik Truffaz. Pięknie gra. (Oczywiście to bardzo subiektywna ocena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 19:21 Gość portalu: Basia aka Minnie napisał(a): >Erik Truffaz. Pięknie gra.< Owszem, poznałem jego ostatnią płytę, IMO świetne utwory Scody Part II czy King B. Wracając do Hellborga i innych, to w zasadzie muzyka każdego artysty współpracującego z Laswellem gwarantuje wysoką jakość. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdf Re: Bill Laswell IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 23:23 fsdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 19.01.04, 23:10 a ten wpis tylko po to żeby utrzymać się na powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamto Re: Bill Laswell IP: *.katowice.agora.pl 20.01.04, 14:41 laswell chyba najlepiej wypada w remiksach:marleya, davisa i nagrań kubańskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bill Laswell IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 20.01.04, 15:00 Gość portalu: mamto napisał(a): > laswell chyba najlepiej wypada w remiksach:marleya, davisa i nagrań kubańskich< Laswell zawsze dobrze wypada Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 20.01.04, 16:13 I to są święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Bill Laswell IP: *.toya.net.pl 30.01.04, 18:55 A czy 'Broken Vessels' (1999) warto? Odpowiedz Link Zgłoś