Dodaj do ulubionych

Internetowe sklepy muzyczne

IP: *.chello.pl 11.02.02, 14:44
Znalazlam w Sieci kilka interesujacych mnie plyt, ale mam troche watpliwosci
dotyczacych zakupow dokonywanych w ten sposob. Chodzi mi w szczegolnosci o
wiarygodnosc takich sklepow jak np. Merlin lub Gigant.
Jesli kupowaliscie cos ta droga napiszcie, prosze, czy otrzymaliscie to co bylo
zamowione, czy w dobrym stanie i w przyzwoitym terminie. Oraz czy nie ma tam
zadnych dodatkowych oplat poza cena plyty + kosztem przesylki.

W bardzo interesujacym watku na temat kupowania legalnych plyt wypowiadaly sie
osoby, ktore kupuja przez Internet i twierdzily, ze w Sieci plyty mozna kupic
taniej niz w tradycyjnych sklepach. Jednak oprocz kilku ciekawych plyt, ktore
zauwazylam na wyprzedazy, ceny jakos nie wydaja mi sie zachwycajace- bo trudno
chyba 60 pare zl nazwac okazja? Wiec byc moze ja szukam nie tam, gdzie trzeba?
Jesli znacie jakies interesujace miejsca, gdzie warto kupowac muzyke w Sieci,
bede wdzieczna z wypowiedzi.

pozdrawiam,
Narkoza

Obserwuj wątek
    • Gość: makryba Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.u.mcnet.pl 11.02.02, 14:50
      Nie wiem gdzie warto ale zdecydowanie wiem gdzie nie warto - nie warto w Empiku.
      Dokładnie 7 wrześnie zamówiłem tam płytę CD i do dnia dzisiejszczego NIC. Nawet
      sorry że nie ma - choć maila z potwierdzeniem złożenia zamówienia dostałem.
      • Gość: moler Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: 193.150.166.* 11.02.02, 15:18
        Gość portalu: makryba napisał(a):

> Nie wiem gdzie warto ale zdecydowanie wiem gdzie nie warto - nie warto w Empiku
        > .
        > Dokładnie 7 wrześnie zamówiłem tam płytę CD i do dnia dzisiejszczego NIC. Nawet
        >
        > sorry że nie ma - choć maila z potwierdzeniem złożenia zamówienia dostałem.

No, jak zamawiasz jakieś nietypowe albo wymyślne tytuły to nie dziw sie, że ktoś może się w tym
        pogubić...następnym razem zamów Beatę Kozidrak to napewno dostaniesz na czas...smile ) ) ) ) )

Pozdrawiam

• Gość: makryba Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.u.mcnet.pl 11.02.02, 16:05
          Moler,
          zamówiłem "Ultra" Depeche Mode - to chyba nie jest jakies dziwactwo!!
          Szczególnie, że płyta leży w "offline'owym" empiku, ale jak powiedziała mi miła
          pani - to są "dwie różne rzeczy".
      • ksywa Re: Internetowe sklepy muzyczne 11.02.02, 15:21
        Hej, merlin był już w jakimś tam wątku polecany. Wg mnie działa świetnie,
        aczkolwiek na forum dot. zakupów skarży się nań parę zawiedzionych osób. Ja w
        kazdym razie nigdy nie miałam problemów, przeważnie znajduję tam to, co chcę i
        taniej niż np. Empiku. Że już nie wspomnę o znacznie szerszej ofercie. Na maile
        odpowiadają, terminów się raczej trzymają (za wyjątkiem okresu świątecznego,
        przesyłki docierają bez szwanku. To tyle, pozdr
    • ydorius Re: Internetowe sklepy muzyczne 11.02.02, 15:34

Oprócz polskich (podobnie jak jeden z poprzedników odrazdzam serdecznie Empik -
      chała i żenada) są dobre zagraniczne sklepy. W www.cdnow.com mozna czasem
      trafić coś ciekawego po okazyjnych cenach (nawet jak doliczysz koszty
      przesyłki, to przy dwóch płytach za 9$ masz cenę porównywalną z polskimi
      sklepami). Ponadto zagramaniczne sklepy mają takie rzeczy, że u nasz na wsi w
      życiu ich nie uświadczysz. CDNow jest rzetelny, dwa razy od nich zamawiałem,
      zawsze docierało.
      Jest jeszcze lepszy sklep, gdzie nie ma tak dużego wyboru (polskich wykonawców
      raczej nie uświadczysz), ale ceny zwalają z nóg. Adres www.secondspin.com .
      Znajdziesz tam tylko płyty używane, ale w doskonałym stanie. Któregoś razu
      zamówiłem cztery płyty, których w Polsce oczywiście niet i razem z przesyłką
      zapłaciłem 15$! Czasem się trafiaja naprawdę niezłe okazje. Trzeba dodać, że
      płyty były w stanie niemal dziewiczym, aż trudno uwierzyć, że używane!

pozdrawiam,
      .y.
      • Gość: greg Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 16:57
        ydorius napisał(a):

>
        > Oprócz polskich (podobnie jak jeden z poprzedników odrazdzam serdecznie Empik -
        > chała i żenada)

A ja w www.empik.com zamawiałem wiele razy (były to rzeczy mao znane) i tak
        gdzieś 80% przyszło w terminie, a o braku pozostałych rzeczy byłem powiadamiany.
        Z kolei dla mnie Merlin i Music Corner są gównem.
      • Gość: K2 Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: 10.203.56.* 11.02.02, 18:48
        EMPiK zawesił sprzedaż internetową. Firma nie wyrabia
    • Gość: Kolka Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: 217.11.136.* 11.02.02, 16:27
      Polecam Music Corner. Jedyny mankament to słabe opisy płyt na stronach, ale
      jeżeli wiesz, czego szukasz, to nie ma problemu. Ceny - znośne, zamawiałam już
      parę razy i zawsze wszystko prychodzi na czas.
    • Gość: cze Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: 172.16.22.* 11.02.02, 17:03
      Merlin - ok. Zamawialem dwa razy - nie zawiodlem sie. Dotrzymujo terminow, nie
      ma zadnych ukrytych oplat, itd. Sa w porzadku. Jest jeszcze sklep co sie nazywa
      www.vivid.pl, ale z niego jeszcze nie korzystalem, choc wyglada bardzo
      profesjonalnie.
      cze
      • jack_ Re: Internetowe sklepy muzyczne 11.02.02, 17:21
        Nie miałem przykrych doświadczeń w vivid przyszło w termini w całości i choć
        przesyłka bywa w innych sklepach tańsza to nie narzekam.
      • Gość: Sasza Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.02.02, 13:29
        Gość portalu: cze napisał(a):

> Merlin - ok. Zamawialem dwa razy - nie zawiodlem sie. Dotrzymujo terminow, nie
        > ma zadnych ukrytych oplat, itd. Sa w porzadku. Jest jeszcze sklep co sie nazywa
        >
        > www.vivid.pl, ale z niego jeszcze nie korzystalem, choc wyglada bardzo
        > profesjonalnie.
        > cze

Vivid odradzam. Zamówiłem u nich Thurstona Moora "Psyhic Hearts". Czekałem na tę
        płytę 1 0 m i e s i ę c y, i co? I gówno. Nie mam jej do tej pory. Dopiero jak
        napisałem do Machiny, że na swoich stronach reklamują firmę, która z rzetelnością
        nie ma nic wspólnego to Vivid przysłał mi maila, że mnie przeprasza i że płyty mi
        jednak nie załatwi, bo już jej nie mają w swoim katalogu, ale jak zamawiałem, to
        ją mieli. Słowem: wiocha max.
        Polecam za to sklep na terra.art.pl. Im zależy żeby zamawiający otrzymał płytę na
        czas.
        • Gość: marcin Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.opm.pl 16.02.02, 17:32
          Gość portalu: Sasza napisał(a):

> Vivid odradzam. Zamówiłem u nich Thurstona Moora "Psyhic Hearts". Czekałem na t
          > ę
          > płytę 1 0 m i e s i ę c y, i co? I gówno. Nie mam jej do tej pory.

w vividzie w ciągu 1,5 roku zamówiłem ok 50 płyt. większość przychodzi w
          terminie, jak należy ale jest parę kwiatków, np: Cujo i DJ Q - zaraz będę
          obchodził 1 rocznicę zamówienia a płyty jak nie było tak nie ma - status
          realizowane, heh
          • Gość: kruk Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 14:23
            a propos vividu
            zamówiłem kiedyś płytę Clan Of Xymox i parę innych (w jednym zamówieniu), potem
            dotałem maila że wysłali mi wszystko oprócz COX. więc ja im napisałem żeby mi
            jej już nie przysyłali bo kupiłem ją w normalnym sklepie. Upłynął może miesiąc
            a w skrzynce zastałem awizo z vividu. nie odebrałem tego oczywiście, a jakiś
            czas potem dostałem maila że sklep nie będzie realizował więcej moich zamówień
            dopóki się nie wytłumaczę dlaczego nie odebrałem tej płytysmile)) pusty śmiech
            mnie ogarnął... jasne że nie będzie realizował moich zamówień bo ich nie
            będzie...
            pozdr.
    • Gość: K2 Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: 10.203.56.* 11.02.02, 18:23
      Merlin - spoko. Zamawiam i książki i płyty. Czesto wytwórnie robią wyprzedaze. VIVID też OK. Dzięki za kantakt
      na strony zagraniczne, lecę sprawdzić.
      • Gość: Gosc Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.botar.com.pl 19.02.02, 17:06
        Jest jeszcze www.diadem.pl - drogi, oferta taka jak w vivid; www.lp.pl - tak
        samo; www.stereo.pl - najtanszy, oferta jak w vivid, przysylaja kiedy chca,
        zapakowane w bezpieczne koperty, tak wiec wszystkie plyty i kasety dostaniesz w
        proszku; www.gigant.pl - dosc tani, oferta jak w vivid + sporo ciekawych plyt z
        informacja "zamowienie specjalne", czyli nie dostaniesz nigdy;
        republika.pl/cdmusic - tanie CD-ki z USA, maly wybor; alternatywe kupuje w
        www.nnnw.pl - wszystko OK. Wrzuccie cos jeszcze, prosze.
        Do Ydoriusa - jak kupujesz za granica to jak placisz i czy nie masz problemow z
        clem?
        • Gość: tym_czas Re: Internetowe sklepy muzyczne IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.02.02, 19:21
          Wymieniacie różne opinie o sklepach. Ja kozystam z Vivid, Music Corner i nie
          wspominanym tu jescze sklepie Wirtualnej Polski , który bradzo często wygrywa z
          wyżej wymienionymi jesli chodzi o ceny , które dość szybko tam spadają smile
          Jest jeszcze moim skromnym zdaniem bardzo dobry sklep Rock Serwisu , który
          także polecam . Merlin jakoś tak ???nie miałem okazji. Bardziej kojarzy mi się
          z zakupem książek a te kupuje na aukcji allegro . Tam to dopiero mozna tanio
          cos upolować

• ydorius Re: Internetowe sklepy muzyczne 19.02.02, 22:05

Jak kupuję za granicą, to płacę kartą (nie miałem żadnych kłopotów), zaś cłem
          się nie martwiłem nigdy. Zawsze docierało jako "gift" smile. Jak nie docierało
          (zdarzyło się raz), to składałem reklamację i po dwóch tygodniach przysłali
          druga paczkę.

pozdrawiam,
          .y.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka