Dodaj do ulubionych

Franka De Mille - Bridge The Roads

29.01.10, 18:10
Dzisiaj, tj. 29.01.2010 r. polski debiut radiowy Franki De Mille!
W trakcie nadawania Listy Przebojów Radia SAR zostanie zaprezentowany utwór "So Long" pochodzący z debiutanckiego albumu "Bridge The Roads" (ukazał się w Wielkiej Brytanii pod koniec ubiegłego roku).
www.radiosar.pl
Zachęcam do zapoznania się z muzyką tej niezwykle interesującej i charyzmatycznej artystki oraz do jej promowania w Polsce. Może wkrótce doczekamy się koncertu?
W nagraniu płyty brała udział polska wiolonczelistka.
Więcej informacji znajdziecie m.in. na stronie internetowej Franki:
www.frankademille.com
oraz w profilach portali społecznościowych: MySpace, Facebook, Last.fm.
Obserwuj wątek
    • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.01.10, 01:06
      Kolejna dobra wiadomość:
      Utwór "So Long" znalazł się wśród propozycji do Listy Przebojów Radia SAR!
      Obecnie zajmuje poz. 39.
      www.sar.pg.gda.pl/lista.php
      Zachęcam do głosowania!
      Tylko 2 kliknięcia, by wziąć udział w promocji wschodzącej gwiazdy smile
      Franka już ma wielu fanów w Polsce (blog w MySpace jest prowadzony m.in. w języku polskim) i chciałaby odwiedzić nasz kraj ze swoim nowym zespołem.
      Podziękowania dla prowadzących Listę, szczególnie dla Pana Piotra Gutowskiego. I gratulacje, bo słuchano Was na całym świecie!
      Są jeszcze radiowcy, którym zależy smile
      • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 06.02.10, 21:11
        Utwór "So Long" Franki De Mille zajął 1. miejsce w Liście Przebojów Radia SAR.
        W ciągu jednego notowania - skok z pozycji 39. na 1.!
        Można jednocześnie:
        dać szansę niezależnej artystce, która swój pierwszy album wydała trzy miesiące temu,
        zagrać to, co się ludziom podoba (najpierw trzeba dać im wybór)
        i zwiększyć słuchalność radia.
        Do odważnych świat należy.
        Radio SAR – byliście pierwsi w Polsce. Ktoś kiedyś pierwszy raz wyemitował piosenkę Elvisa Presleya, The Beatles, The Rolling Stones. Satysfakcja pozostanie.
        Za Franką emisje radiowe w Kanadzie, USA, Wielkiej Brytanii i Polsce.
        Mam nadzieję, że już wkrótce jej muzyka pojawi się w programach innych polskich rozgłośni.
        Ludzie listy piszą smile Bardzo liczymy na Program III Polskiego Radia.
        A może portal infomuzyka.pl napisze ciekawy artykuł? wink
        Zachęcam do głosowania!

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 13.02.10, 14:04
          Franka De Mille podaruje kilka sztuk albumu "Bridge The Roads" słuchaczom Radia SAR.
          Będzie można je wygrać w ramach konkursów "Poluj na nagrody".
          Płyty zostaną podpisane przez artystkę.

Oficjalna premiera "Bridge The Roads" planowana jest na wiosnę tego roku.
          Dotychczas album ukazał się w specjalnej limitowanej przedsprzedaży.

"So Long" jest ponownie na pierwszym miejscu listy Radia SAR. Ale to chyba nikogo nie dziwi. smile

Piosenka pojawi się dzisiaj na falach WRIR Richmond Independent Radio 97.3 FM - w programie "The British Breakfast" prowadzonym przez Gene'a Pembletona. Początek audycji o godz. 15.00 naszego czasu.
          Można słuchać przez Internet: wrir.org

W najbliższym czasie muzyka Franki będzie gościć w programach tematycznych kilku polskich stacji radiowych. Szczegóły - wkrótce. smile

• ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 15.02.10, 19:01
      Cześć sonitus. Tak się złożyło, że jestem fanem Franki de Mille od czerwca 2009. Jest dla mnie największym odkryciem muzycznym, i nie tylko, ostatniego czasu.
      Podzielam Twoje wypowiedzi w 100%. Jak dla mnie, to Jej debiutancki album jest po prostu fantastyczny. Gorąco polecam.
      Jest dość tajemniczą osobą i napisanie artykułu byłoby trudne, przynajmniej na tym etapie. Do tej pory nie ujawniła swojego wyglądu. Wiem jednak, że jest bardzo inteligentna, posiada dużą wiedzę, jest bardzo zaradną osobą i rewelacyjnie śpiewa swoje kompozycje.
      Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wprowadzenie Franki de Mille na to forum.
      PS.
      Na stronach artystki dostępnych jest sześć z dziesięciu utworów Jej płyty.
      • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 16.02.10, 20:22
        Polskie Radio Pomorza i Kujaw, tj. Radio PiK
        będzie kolejną stacją, na falach której zagości muzyka Franki De Mille.
        Program - "Noc na pięcioliniach"
        Prowadzący - Pan Adam Droździk
        17.02.2010
        godz. 23.00

www.radiopik.pl

Już wkrótce audycje tematyczne i autorskie w innych polskich stacjach radiowych - płyty w drodze!
        Halo, Program III Polskiego Radia? smile

ginko431,
        ja również zgadzam się z Tobą. A mówi się, że gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie. smile
        Franka jest człowiekiem renesansu, tytanem pracy i perfekcjonistką.
        Dzieli się muzyką, którą tworzy, ale jednocześnie dba o swoją prywatność - tak robią artyści przez duże "A".
        Wyjątkowo skromna i przyjazna osoba.
        Przypuszczam, że na koncertach Franki publiczność reprezentowana jest przez wszystkie kategorie wiekowe i subkultury muzyczne. smile
        Franka zamierza w tym roku koncertować (z nowym zespołem). Może Polska będzie jednym z pierwszych państw, które odwiedzi? Liczę nie tylko na kameralne koncerty, ale również na interesujące festiwale, których jest coraz więcej w naszym kraju.

ginko431 napisał:
        > Tak się złożyło, że jestem fanem Franki de Mille od czerwca 2009.
        W czerwcu 2009 "kilka" osób zrobiło wielkie oczy. smile
        forum.gazeta.pl/forum/w,17,106160422,106310716,Re_Tak_sie_zmienia_promocja_muzyki.html
        Przypominam o oddaniu głosu w liście przebojów Radia SAR:
        i o konkursie, w którym będzie można wygrać płyty!

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 17.02.10, 14:10
          ProRadio
          jest również zachwycone muzyką Franki De Mille smile
          Program - "Pro-Gressiver"
          Prowadzący - Pan Andrzej Kusy
          18.02.2010
          godz. 21.15
          www.proradio.pl

Już wkrótce - kolejne dwie rozgłośnie grające wyłącznie dobrą muzykę smile

Oczywiście - przypominam o głosowaniu smile
          Lista Przebojów Radia SAR już w najbliższy piątek!
          Poz. 1. - Franka De Mille - "So Long"
          • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.02.10, 20:52
            sonitus napisał:

> ProRadio
            > jest również zachwycone muzyką Franki De Mille smile
            > Program - "Pro-Gressiver"
            > Prowadzący - Pan Andrzej Kusy
            > 18.02.2010
            > godz. 21.15
            > www.proradio.pl

Zachwycone, ale nie do końca. O godzinie 20.15 zasiadłem do słuchania audycji. Franka de Mille również słuchała. Pan Andrzej Kusy może być dumny, że słuchała Go wielka artystka, a myślę również, że dużo Jej fanów na całym świecie. Franka de Mille nagłośniła audycję na MySpace, robiąc ProRadiu niezłą reklamę. Szkoda tylko, że nie usłyszeliśmy Jej utworu w audycji. Pozdrawiam serdecznie.
            PS.
            Czesław Niemen i Emerson, Lake and Palmer dodali smaku audycji.

Teraz RadioSAR.pl - trzymamy kciuki.
            • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.02.10, 13:15
              3 egzemplarze albumu "Bridge The Roads" będą nagrodami
              w konkursie, który odbędzie się w trakcie najbliższego notowania
              Listy Przebojów Radia SAR,
              tj. w piątek 26.02.2010 r. - początek audycji o godz. 20.00.
              Płyty z autografem i dedykacją!
              Jest to wyjątkowa okazja, bo oficjalna premiera albumu - przed nami.

Przypominam o głosowaniu!
              "So Long" zajmuje w tej chwili 2. miejsce.
              Gratulacje dla Zeusa. smile

Strona internetowa Franki
              www.frankademille.com
              jest w trakcie tłumaczenia na język polski.
              Właśnie uruchomiono wersję niemieckojęzyczną.
              Witryna ma być dostępna w wielu językach.

Od wczoraj można zgłaszać utwór "So Long" do
              Listy Przebojów Indie Top 100.
              Głosowanie odbywa się poprzez profile w portalach:
              MySpace
              www.myspace.com/indietop100
              Facebook
              www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=199751122752
              Twitter
              twitter.com/IndieTop100

ginko431 napisał:
              "Szkoda tylko, że nie usłyszeliśmy Jej utworu w audycji."
              Utwory Franki z pewnością będą gościć na falach Pro-Radia. smile
              To stacja założona przez pasjonatów. Tego typu rozgłośnie, podobnie jak radia akademickie/studenckie, mają duże zasługi w popularyzowaniu ciekawej muzyki.
              • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.02.10, 21:16
                Nie mam wątpliwości, że na falach Pro-Radia będziemy słuchać Frankę de Mille.
                Studenci zawsze byli z przodu.
                Cieszę się bardzo,że za każdym razem masz ciekawe informacje do przekazania. Mam nadzieję, że to tendencja rosnącasmile.
                Ze swojej strony, mogę poinformować o ( chyba pierwszym?) blogu na temat Franki de Mille w Polsce.
                Link: andkisz.blog.onet.pl/
                Pozdrawiam.
                • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 24.02.10, 21:44
                  ginko431 napisał:
                  > Cieszę się bardzo,że za każdym razem masz ciekawe informacje do przekazania.
                  > Mam nadzieję, że to tendencja rosnącasmile.

To zależy również od Ciebie. smile Od wszystkich fanów.
                  Na stronach internetowych wielu rozgłośni radiowych znajdują się formularze, dzięki którym słuchacze mogą zgłaszać propozycje do list przebojów oraz innych audycji muzycznych. W ten sposób utwór "So Long" pojawił się w liście przebojów Radia SAR.
                  Z redakcjami muzycznymi oraz DJ-ami można również kontaktować się poprzez pocztę elektroniczną czy profile w portalach MySpace, Facebook itp. W ten sposób muzyka Franki pojawiła się w programie Radia PiK.

Nie wyobrażam sobie, żeby podczas pobytu w Polsce Franka nie zagrała koncertu
                  w Muzycznym Studiu Trójki im. Agnieszki Osieckiej.
                  Halo, Trójka? smile

Przypominam o liście przebojów
                  Indie Top 100.
                  Głosowanie jest bardzo proste - należy dodać profil Indie Top 100 do grona swoich znajomych a następnie wysłać wiadomość:
                  'Franka De Mille - So Long'
                  W tej chwili wysyłamy propozycję, by utwór zaczął być notowany.

Radiowcy, jeżeli chcielibyście zaprezentować swoim słuchaczom muzykę Franki De Mille, skontaktujcie się z Artystką poprzez:
                  www.myspace.com/frankademille
                  www.frankademille.com

Pozdrawiam
                  • Gość: Jedi Master Re: Franka De Mille - Bridge The Roads IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 22:36
                    radiosar.pl/index.php/newspoluj-na-nagrody/529-franka-de-mille-pyty-cd-z-autografem
                    • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 25.02.10, 19:43
                      Dzisiaj,
                      ok. godz. 22.00-23.00
                      zostanie uruchomiona
                      polskojęzyczna wersja strony internetowej Franki De Mille:
                      www.frankademille.com

7 kolejnych stacji radiowych z Polski wyraziło zainteresowanie muzyką Franki. smile

Jutro Lista Przebojów Radia SAR - głosowanie trwa. wink
                      I konkurs z wyjątkowymi nagrodami!
                      • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 27.02.10, 15:29
                        Link do strony internetowej listy przebojów rumuńskiego radia
                        RRM Student FM:
                        top30rrmstudentfm.blogspot.com
                        W dziale PROPUNERI (propozycje) można głosować na utwór
                        "So Long" smile
                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 28.02.10, 19:47
                    sonitus napisał:
                    > To zależy również od Ciebie. smile Od wszystkich fanów.

To już zrozumiałem dawno. Jeżeli chcesz coś zrobić, zacznij od siebie. Swego czasu napisałem wiadomość do pana Marka Niedźwieckiego, polecając muzykę Franki de Mille oraz link do strony. Myślę jednak, że zostałem zakwalifikowany jako spam. Wiem jednak, że nie byłem jedyną osobą, która to zrobiła. Czasem się udaje, a czasem nie.
                    Publikując ten wpis, również buduję mały most, podobnie jak Jedi Master.
                    Dziękuję Ci za ślady, które tu zostawiasz, a po których można iść pewnie, przyczyniając się do promowania Bridge The Roads.
                    Pozdrawiam serdecznie.smile
                    PS.
                    Link rumuński nie zawsze działa, ale po paru próbach, można się tam dostać.

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.03.10, 00:03
                      ginko431 napisał:
                      > Swego czasu napisałem wiadomość do pana Marka Niedźwieckiego,
                      > polecając muzykę Franki de Mille oraz link do strony.
                      > Myślę jednak, że zostałem zakwalifikowany jako spam.
                      > Wiem jednak, że nie byłem jedyną osobą, która to zrobiła.
                      > Czasem się udaje, a czasem nie.
                      Adres był podany do publicznej wiadomości a maile dotyczyły tematyki,
                      którą Pan Marek się zajmuje, więc taka kwalifikacja czynu odpada. smile
                      Już za miesiąc możemy spróbować ponownie. Może nie 1. kwietnia, bo to 1. dzień w
                      pracy (i prima aprilis), ale 2. - jak najbardziej. smile
                      Do Trójki razy sztuka!
                      • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.03.10, 00:32
                        Muzyka Franki De Mille w ProRadiu: smile
                        program - "Pro-Gressiver"
                        prowadzący - Pan Andrzej Kusy
                        czwartek, 04.03.2010 r., godz. 21.15
                        www.proradio.pl
                        • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.03.10, 20:13
                          Dziękuję.smile
                        • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.03.10, 18:37
                          Trzeba przyznać, że Pan Andrzej Kusy, świetnie prowadzi Swoją audycję. Tym bardziej należy się cieszyć, że utwory ( dwa pierwsze ) Franki de Mille, znalazły się w tej audycji. Jak powiedział sam Autor audycji"Pro-Gressiver", nie jest to miejsce tylko dla muzyki progresywnej. Jest to miejsce dla dobrej muzyki. Tu w pełni podzielam pogląd Pana Andrzeja.smile Dla fanów Franki de Mille najważniejszą sprawą jest to, że na "Come On" i "Fallen (Live) się nie skończy. Pozdrawiam Pana Andrzeja Kusego i do usłyszenia za tydzień.smile
                      • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.03.10, 20:00
                        Na pewno spróbujemy, i na pewno nie tylko w dwójkę. Ufam, że tamta próba była falstartem, zwłaszcza, że Bridge The Roads jeszcze się wtedy nie ukazał.
                        Co do Trójki, to dodam, że się na niej wychowałem. Ukształtowała mój fundament muzyczny, a Pana Marka Niedźwieckiego zawsze sobie ceniłem i cenię nadal. Z tego miejsca Pozdrawiam cały Program Trzeci.smile
                        • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 03.03.10, 00:55
                          ginko431 napisał:
                          > Ufam, że tamta próba była falstartem,
                          > zwłaszcza, że Bridge The Roads jeszcze się wtedy nie ukazał.
                          Jeżeli odkryjemy interesujących artystów, to nie przejmujmy się "falstartami".
                          Piszmy - również po to, by wydawanie debiutanckich albumów ułatwiać. smile

ginko431 napisał:
                          > Na pewno spróbujemy, i na pewno nie tylko w dwójkę.
                          Mam nadzieję, że już wkrótce usłyszymy utwory z "Bridge The Roads"
                          u "Niedźwiedzia" (Lista!)
                          i w audycjach Pana Piotra Kaczkowskiego.

ginko431 napisał:
                          > Co do Trójki, to dodam, że się na niej wychowałem.
                          Gdyby zrobić zlot wychowanków Trójki, to mogłoby zabraknąć krzeseł . smile

Za kilka godzin w Londynie zostaną nadane 2 szczególne przesyłki.
                          Adresatami są rozgłośnie radiowe.
                          Jedna z Polski centralnej
                          a druga - z Polski północno-wschodniej.
                          Szczegóły - wkrótce. smile

Przypominam o głosowaniu - Lista Przebojów Radia SAR.

Pozdrawiam!
                          • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 03.03.10, 16:27
                            Kolejna paczka zostanie wysłana za kilkanaście godzin.
                            Tym razem listonosz odwiedzi
                            stację radiową znajdującą się w mieście portowym położonym nad Bałtykiem. smile
                          • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.03.10, 18:25
                            "Falstartem" się nie przejąłem i gdyby cofnąć czas, postąpiłbym tak samo.smile
                            Staram się nadal wysyłać maile, bo jak wiadomo, każda rzeka ma swoje źródełko.
                            Pozdrawiam.
                            • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.03.10, 20:34
                              Dzisiaj utwór
                              "So Long" zadebiutował
                              w Liście Przebojów Indie Top 100

Piosenka zajmuje 94. miejsce.
                              Głosując, możemy przyczynić się do udziału Franki w trasie koncertowej w Europie Zachodniej.

Przypominam o głosowaniu w listach przebojów
                              Radia SAR
                              i Radia RRM Student FM
                              oraz o zgłaszaniu utworów Franki do innych audycji. smile
                              • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.03.10, 21:50
                                Utwory Franki De Mille
                                na antenie
                                Rock Megastacji
                                smile
                                program - "Dark Night",
                                prowadzący - Alkor XIII,
                                początek audycji - godz. 22.00,
                                rock.megastacja.net
                                • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 11.03.10, 14:43
                                  Tydzień dobrych wiadomości smile

"So Long"
                                  na 1. miejscu
                                  rumuńskiej listy przebojów
                                  Top 30 RRM Student FM

top30rrmstudentfm.blogspot.com
                                  Być może kolejne utwory z "Bridge The Roads"
                                  na antenie ProRadia:
                                  program - "Pro-Gressiver"
                                  prowadzący - Pan Andrzej Kusy
                                  dzisiaj, godz. 21.15
                                  www.proradio.pl

Przypominam o oddaniu głosów na "So Long":
                                  - Indie Top 100 Chart - pomóżmy France zrealizować marzenie o europejskiej trasie koncertowej!
                                  - Lista Przebojów Radia SAR.

Czekamy na potwierdzenia planów emisji utworów Franki w kolejnych 9 polskich stacjach radiowych, które zamówiły materiał dźwiękowy. smile

Dobrych wieści jest więcej, ale wszystko w swoim czasie. smile
                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 13.03.10, 21:52
                                    sonitus napisał:

>"So Long"
                                    > na 1. miejscu
                                    > rumuńskiej listy przebojów

Tylko się można cieszyć i głosować ponowniesmile

> Być może kolejne utwory z "Bridge The Roads"
                                    > na antenie ProRadia:
                                    > program - "Pro-Gressiver"
                                    > prowadzący - Pan Andrzej Kusy
                                    > dzisiaj, godz. 21.15
                                    > www.proradio.pl

Pan Andrzej Kusy stanął na wysokości. Naprawdę pięknie pokazuje nam Bridge The Roads. Tym razem przyszła pora na "You`ll never Know" i raczej tak to się nie skończy. Dziękuję. Zapraszam już na następną audycję.

> Przypominam o oddaniu głosów na "So Long":
                                    > - Lista Przebojów Radia SAR.

Przyłączam się do tego, zwłaszcza, że "So Long" przesunął się o parę pozycji w dół. Głosujmy, a może uda się przywrócić "full position" używając terminologii F1. smile

> Czekamy na potwierdzenia planów emisji utworów Franki w kolejnych 9 polskich
                                    > stacjach radiowych
                                    , które zamówiły materiał dźwiękowy. smile
                                    > Dobrych wieści jest więcej, ale wszystko w swoim czasie. smile

Dzięki. Czekamy i szukamy...smile
                                    • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.03.10, 00:47
                                      Pierwszy wywiad z Franką De Mille: smile
                                      stacja - Different Class Radio (Londyn)
                                      gospodarz programu - Adrian Arratoon
                                      www.differentclassradio.co.uk/?page_id=351&#

ginko431 napisał:
                                      > Przyłączam się do tego, zwłaszcza, że "So Long" przesunął się o parę pozycji w dół.
                                      Co tydzień nowe rozdanie, więc ja to interpretuję jako zajęcie nowej pozycji. smile

ginko431 napisał:
                                      > Dzięki. Czekamy i szukamy...smile
                                      Do tej pory stacje z Polski informowały o terminach emisji. Mam nadzieję, że to się nie zmieni i nie przegapimy audycji z muzyką Franki. W innym wypadku byłoby to również ze szkodą dla rozgłośni, bo Franka ma fanów na wszystkich kontynentach - a to wymiernie przekłada się na słuchalność programu. smile

W poniedziałek kolejne wyniki Indie Top 100 Chart. Głosujmy!
                                      • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.03.10, 17:55
                                        Dzisiaj,
                                        godz. 19.00,
                                        program - Stray Cat Lounge,
                                        prowadząca - DJ Joni-O,
                                        stacja - WFIT (USA),
                                        wfit.org
                                        powód - wiadomy. smile
                                        Dodam, że nie jest to debiut na falach WFIT.
                                        Pozdrawiam
                                      • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.03.10, 19:43
                                        sonitus napisał:

> Pierwszy wywiad z Franką De Mille: smile
                                        > stacja - Different Class Radio (Londyn)
                                        > gospodarz programu - Adrian Arratoon
                                        > www.differentclassradio.co.uk/?page_id=351&#

To naprawdę fantastyczne, w dodatku można całą audycję ściągnąć sobie na kompa. Audycja Pana Adriana jest co miesiąc, zawsze trzynastego, więc jest także szansa, że jeszcze dłuższy czas można będzie sobie posłuchać, a moim zdaniem warto!smile

> Co tydzień nowe rozdanie, więc ja to interpretuję jako zajęcie nowej pozycji.

Tak właśnie jest, ale tu potrzebni są Wszyscy! smile

> Do tej pory stacje z Polski informowały o terminach emisji. Mam nadzieję, że to
                                        > się nie zmieni i nie przegapimy audycji z muzyką Franki. W innym wypadku byłob
                                        > y to również ze szkodą dla rozgłośni, bo Franka ma fanów na wszystkich kontynen
                                        > tach - a to wymiernie przekłada się na słuchalność programu. smile

Też mam nadzieję, że nie przegapimy. A swoją drogą to muszę przyznać, że naprawdę Jesteś wielki w tym wyszukiwaniu śladów Franki de Mille. Wielkie dzięki.smile

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.03.10, 22:04
                                          ginko431 napisał:
                                          > Też mam nadzieję, że nie przegapimy.
                                          Dobrych wieści z Polski coraz więcej - jednak nie nadążamy. smile

Polskie Radio Białystok prezentowało muzykę Franki: smile

2010-03-09
                                          program - Chilloutowa Strefa Dobrej Muzyki
                                          prowadząca - Pani Miłka Malzahn

2010-03-13
                                          program - Rokowirówka
                                          prowadzący - Pan Marcin Kozłowski

Na szczęście archiwalne nagrania audycji są udostępniane na stronie internetowej rozgłośni: smile
                                          www.radio.bialystok.pl/chillout
                                          www.radio.bialystok.pl/rokowirowka
                                          Podziękowania dla Radia Białystok! smile
                                          Dodam, iż jest to kolejna (wcześniej Radio PiK) stacja grupy Audytorium 17 (Polskie Radio SA), która wyemitowała utwory z albumu "Bridge The Roads".
                                          Powiem więcej - wkrótce będzie jeszcze co najmniej jedna. smile

ginko431 napisał:
                                          > Jesteś wielki w tym wyszukiwaniu śladów Franki de Mille.
                                          Dzięki.
                                          Grunt to mieć siatkę sprawdzonych informatorów. wink
                                          Pozdrawiam
                                          • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 15.03.10, 20:39
                                            Polskie Radio Gdańsk: smile
                                            2010-03-21, niedziela, godz. 16.00-18.00
                                            program - Magia Muzyki
                                            prowadząca - Pani Krystyna Rejnowicz
                                            www.radio.gdansk.pl

Podziękowania dla Pani Redaktor i Radia Gdańsk.
                                            Jest to 3. stacja Polskiego Radia i 6. rozgłośnia z Polski, która zaprezentuje muzykę Franki De Mille!
                                            Dochodzą sygnały, że jeszcze co najmniej jedna stacja (z Polski centralnej) już wyemitowała utwory
                                            z "Bridge The Roads".
                                            Rośnie moje uznanie dla naszej radiofonii! smile

Lista Przebojów Indie Top 100:
                                            Utwór "So Long" zajął 76. miejsce - skok z pozycji 94.
                                            Głosujmy, by przyczynić się do udziału Franki w europejskiej trasie koncertowej - a nie jest to proste zadanie, gdyż zespół Franki wykorzystuje szerokie instrumentarium. Na płycie słychać: gitary akustyczne, gitarę elektryczną, technikę gry slide, gitarę basową, kontrabas, wiolonczelę, skrzypce, mandolinę, lutnię arabską, perkusję, bonga, bodhran, fortepian, instrumenty klawiszowe, akordeon i flet.

Głosujmy! smile
                                          • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 16.03.10, 16:45
                                            Też przyłączę się do podziękowań dla Polskiego Radia Białystok. 15 marca o godzinie 20.05 w Internetowej Strefie Dobrej Muzyki, Pan Wojtek Kujałowicz, wyemitował dwa utwory z Bridge The Roads.
                                            Przez pozostały czas królowała też niezła muzyka. Polecam i jeszcze raz dziękuję.smile
                                            Link: www.radio.bialystok.pl/internetowe
                                            PS.
                                            Audycja także dostępna w archiwum.
                                            • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 16.03.10, 21:57
                                              ginko431 napisał:
                                              > Też przyłączę się do podziękowań dla Polskiego Radia Białystok. 15 marca
                                              > o godzinie 20.05 w Internetowej Strefie Dobrej Muzyki, Pan Wojtek Kujałowicz,
                                              > wyemitował dwa utwory z Bridge The Roads.

"Come On" i "Birds".
                                              Utwór "Come On" chyba szczególnie przypadł do gustu Radiowcom z Białegostoku. smile
                                              Polecam programy tematyczne tej rozgłośni.
                                              Interesująca muzyka, zarówno ta sprzed lat, jak i pochodząca z nowych albumów.
                                              Dziennikarze muzyczni z powołaniem.

Przypominam o niedzielnej audycji Radia Gdańsk.
                                              Zachęcam do głosowania!

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 18.03.10, 13:55
                                                ginko431 napisał:
                                                > Też mam nadzieję, że nie przegapimy.

Trzy tygodnie temu:
                                                Radio Centrum 98.2 FM
                                                Grupa Polskie Rozgłośnie Akademickie - UMCS Lublin
                                                25.02.2010 r.
                                                program - Hellofolks!
                                                prowadzący - Pan Marcin Puszka
                                                utwory - "Gare du Nord", "You'll Never Know"
                                                www.centrum.fm/forum/viewtopic.php?f=31&t=4686&st=0&sk=t&sd=a&sid=8a2f81de87ab0e435f1253d600d2f07c&start=30
                                                Nie wykluczam, że również inne rozgłośnie akademickie/studenckie
                                                (między innymi Grupa Polskie Rozgłośnie Akademickie) emitowały utwory Franki De Mille.
                                                Niektóre z nich zamówiły materiał dźwiękowy. smile

Kolejne dwie stacje regionalne Polskiego Radia
                                                są zainteresowane prezentacją utworów z "Bridge The Roads". smile
                                                Jedna z nich podała już wstępny termin emisji - pierwsze dni kwietnia.

Jutro Lista Przebojów Radia SAR - głosujmy!
                                                Indie Top 100 Chart - głosujmy!

Pozdrawiam
                                                • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.03.10, 23:00
                                                  Audycja Radia SAR dobiega końca.
                                                  Panie Piotrze, nie ma takiej opcji, że zapomnimy. smile
                                                  Radio SAR:
                                                  1. rozgłośnia w Polsce (jedna z pierwszych na świecie), która wyemitowała utwór Franki De Mille,
                                                  1. rozgłośnia na świecie, której lista przebojów notowała utwór Franki De Mille.
                                                  Satysfakcja gwarantowana! Za sitkiem i przy głośnikach też. smile
                                                  Nie poddajemy się, chcemy, by "So Long" był notowany co najmniej tak długo - jak "Wrong" Depechów. smile
                                                  Pozdrawiam Radiowców z SAR.
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.03.10, 20:55
                                                    Podpisuję się pod tekstem sonitusa prawą i lewą ręką. To wszystko prawda. Wielkie dzięki dla RadiaSAR oraz dla prowadzących listę. Jesteście Wielcy!!! Dziękuję. Ślad Franki de Mille zaprowadził mnie do Was i tak już pozostanie. Nie zapomnę. Głosować też będę dalej i dalej będę zachęcał innych do oddawania głosów. Pozdrawiam Was serdecznie i do usłyszenia.smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 21.03.10, 16:59
                                                    Podziękowania dla Pani Redaktor Krystyny Rejnowicz oraz Polskiego Radia Gdańsk za "Come On" i "Fallen".
                                                    "Come On" jest obecnie najczęściej granym utworem przez nasze rozgłośnie.

Dzisiaj pojawi się również na falach eteru stacji
                                                    WFIT (USA):
                                                    godz. 18.30
                                                    program - Stray Cat Lounge
                                                    prowadząca - DJ Joni-O
                                                    wfit.org
                                                    Jutro wyniki Indie Top 100 Chart - głosujmy! smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.03.10, 00:41
                                                    Indie Top 100 Chart:
                                                    40. "So Long"

Największy skok w tym notowaniu! smile
                                                    Tydzień temu - poz. 76.
                                                    2 tygodnie temu (debiut) - poz. 94.
                                                    Głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 25.03.10, 13:23
                                                    Polskie Radio Białystok
                                                    2010-03-20
                                                    program - Rokowirówka (drugi raz z rzędu smile )
                                                    prowadzący - Pan Marcin Kozłowski
                                                    Pliki z audycją można pobrać ze strony internetowej rozgłośni.
                                                    Zasada udostępniania archiwum oraz publikowania playlist programów - godna naśladowania!

Jutro Lista Przebojów Radia SAR - głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 25.03.10, 23:05
                                                    Studenckie Studio Radiowe Egida z Katowic
                                                    wyemitowało (2010-03-24) utwór "Come On" smile
                                                    program - Niebieska Godzina
                                                    prowadzący - Marcin Bareła, Sławomir Kruk
                                                    www.egida.us.edu.plDziękujemy!

Wkrótce słuchacze z Pomorza i Kujaw ponownie usłyszą utwory z "Bridge The Roads".
                                                    Być może stanie się to za sprawą dwóch stacji radiowych. smile

Większość rozgłośni, która zamówiła materiał dźwiękowy potwierdza daty emisji utworów. Jest to ważne nie tylko dla fanów i słuchaczy, ale również dla Franki. Artystka, mimo licznych zajęć (tytan pracy!), znajduje czas na słuchanie polskich stacji. smile
                                                    Oczywiście nie ma problemu, gdy stacje udostępniają słuchaczom nagrania audycji na swoich stronach internetowych.
                                                    Prośba do radiowców o krótki mail zwrotny z informacją o dacie emisji utworu/utworów.
                                                    Profil MySpace Franki oraz strony internetowe/fora prowadzone przez fanów zrobią resztę
                                                    - serwery Waszych stacji odnotują wejścia z całego świata. smile

Pochwalmy się - Polska jest krajem, w którym muzyka Franki De Mille jest grana przez stacje radiowe najczęściej, w tym przez sieć głównego publicznego nadawcy radiowego! smile
                                                    Polskich akcentów będzie więcej - w muzyce Franki! Wszystko w swoim czasie. wink

Franka kontaktuje się z organizatorami festiwali muzycznych w Polsce,
                                                    zarówno tych kameralnych, jak i tych największych w skali świata! smile
                                                    Wspierajmy - m.in. biorąc udział w głosowaniach!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.03.10, 19:50
                                                    Pięknie. Wszystko to bardzo cieszy, więc dalej róbmy swoje, by takich informacji było jak najwięcej. Może pierwszy koncert Franki de Mille będzie właśnie w Polsce. smile
                                                    Mam nadzieję, że dzisiaj w RadioSAR "So Long" powędruje do góry. Niedługo się o tym przekonamy!smile
                                                    Dzięki Sonitus, za wszystkie informacje.smile
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 27.03.10, 14:13
                                                    ginko431 napisał:
                                                    > Mam nadzieję, że dzisiaj w RadioSAR "So Long" powędruje do góry.
                                                    Radio SAR - 265. notowanie Listy Przebojów:
                                                    2. Franka De Mille - "So Long"
                                                    (tydzień temu poz. 14.) smile

Gratulacje dla grupy Terminal!
                                                    Podobnie jak Franka zespół zadebiutował od razu na 1. miejscu (utwór "Deep Inside").
                                                    Na tym podobieństwa się nie kończą. wink
                                                    Debiutancki album ("Tree Of Lie") zespołu Terminal ukazał się w tym roku.
                                                    Franka również lubi progresywne klimaty - jest wielką fanką Davida Gilmoura (mam
                                                    nadzieję, że kiedyś zagrają razem) oraz nagrywania albumów koncepcyjnych (nie ma
                                                    możliwości kupienia pojedynczych utworów z "Bridge The Roads"). Skojarzeń z Pink
                                                    Floyd będzie więcej, ale o tym - wkrótce. smile
                                                    Jest szansa na to, że kolejny DJ, znany z promocji rocka progresywnego,
                                                    zaprezentuje swoim słuchaczom utwory z "Bridge The Roads". W każdym razie
                                                    zamówił płytę. smile

Zachęcam do słuchania Listy Przebojów Radia SAR. Również ze względu na to, co
                                                    dzieje się między emisją utworów. wink
                                                    W zeszłym tygodniu gospodarzami audycji było dwóch bardzo znanych dziennikarzy
                                                    radiowych, wczoraj - telewizyjnych. Głosy brzmiały nieco inaczej niż zwykle, ale
                                                    to zapewne wina łącza internetowego. wink
                                                    Pozdrowienia dla Jedi Radiowców z gdańskich katakumb.

Nowy zespół Franki jest już prawie skompletowany. Będą niespodzianki! smile

ginko431 napisał:
                                                    > Może pierwszy koncert Franki de Mille będzie właśnie w Polsce. smile
                                                    Ciekawych imprez muzycznych coraz więcej, np. 26-go czerwca w Olsztynie
                                                    ("Olsztyńskie Lato Artystyczne 2010") wystąpi Suzanne Vega. Gdyby się udało...
                                                    Wszystko w rękach organizatorów.

W poniedziałek wyniki Indie Top 100 Chart - głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 28.03.10, 18:02
                                                    2010-03-28
                                                    "Oh My" na antenie radia
                                                    WFIT (USA):
                                                    godz. 18.30
                                                    program - Stray Cat Lounge
                                                    prowadząca - DJ Joni-O
                                                    wfit.org
                                                    Jutro wyniki Indie Top 100 Chart - głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 29.03.10, 17:52
                                                    2010-03-29
                                                    Indie Top 100 Chart
                                                    37. Franka De Mille - "So Long"
                                                    (tydzień temu - poz. 40.)
                                                    Głosy można oddawać również poprzez profile w portalach:
                                                    Bebo
                                                    www.bebo.com/friendvoteReverbNation
                                                    www.reverbnation.com/label/friendvote
                                                    Wieści o sukcesach utworu "So Long" w Polsce dotarły do mieszkańców Florydy. smile
                                                    DJ Joni-O wspominała wczoraj o polskiej liście przebojów.
                                                    Informacje o bardzo dobrym guście muzycznym Polaków idą w świat. smile

• ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.03.10, 20:23
                                                    Indie Top 100 Chart- to jeszcze 37 pozycji do góry. Trzeba się zabrać do pracy. smile
                                                    Wypada też podziękować DJ Joni-O za podwójną promocję: naszej ulubionej Artystki oraz nas słuchaczy.smile
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.03.10, 21:48
                                                    Kolejna lista przebojów: smile
                                                    Top 100 WebRadioCharts
                                                    Utwór "Gare du Nord" jest w tej chwili zgłoszony jako propozycja do listy.
                                                    Oczywiście klikamy na "+5". smile
                                                    www.webradiocharts.eu/cms/website.php

ginko431 napisał:
                                                    > Indie Top 100 Chart- to jeszcze 37 pozycji do góry.
                                                    > Trzeba się zabrać do pracy.

W moim poprzednim poście skleiły się linki, więc jeszcze raz podaję wszystkie adresy
                                                    Indie Top 100 Chart:
                                                    twitter.com/IndieTop100
                                                    www.bebo.com/friendvote
                                                    Głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 31.03.10, 22:45
                                                    Polskie Radio Lublin: smile
                                                    prawdopodobnie 2010-04-02, godz. 13.00-15.00
                                                    program - "Muzyczny deptak"
                                                    prowadzący - Pan Tomasz Chachaj
                                                    www.radio.lublin.pl
                                                    To już 4. stacja Polskiego Radia!
                                                    Pozdrowienia dla Radia Lublin!

W tym samym czasie pozytywne sygnały dotarły również z innej regionalnej rozgłośni Polskiego Radia. Jej siedziba znajduje się w odległości mniejszej niż 200 km od Lublina. smile

Przypominam o głosowaniu: Lista Przebojów Radia SAR, Indie Top 100 Chart i Top 100 WebRadioCharts.
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 03.04.10, 16:59
                                                    Radio Lublin.
                                                    MUZYKA W PEŁNI KSIĘŻYCA.
                                                    W audycji Pana Tomasza Chachaja zostaną zaprezentowane niektóre utwory z "Bridge The Roads". Dzisiaj od godziny 23. Pozdrawiamy.
                                                    Zapraszam gorąco.smile

Link: www.radio.lublin.pl/index.php?site=na_antenie&id_a=261

Przypominam o głosowaniach.
                                                    Życzę Wszystkim radosnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.04.10, 18:42
                                                    ginko431 napisał:
                                                    > Radio Lublin.
                                                    > MUZYKA W PEŁNI KSIĘŻYCA.
                                                    > W audycji Pana Tomasza Chachaja zostaną zaprezentowane
                                                    > niektóre utwory z "Bridge The Roads".
                                                    > Dzisiaj od godziny 23.

Nie znałem nowego terminu - przegapiłem audycję.
                                                    Franka zdążyła wysłuchać. smile

Radio Aktywne (Warszawa) smile
                                                    2010-04-07, godz. 21:00-23:00
                                                    program: "Karuzela z Madonnami"
                                                    prowadząca: Pani Aleksandra Kapis
                                                    www.radioaktywne.pl
                                                    Pozdrowienia dla Pani Redaktor Aleksandry Kapis! smile

"Lista Przebojów Radia Egida"
                                                    29. Propozycja: Franka De Mille - "Come On" smile
                                                    www.egida.us.edu.pl/lista
                                                    Audycja:
                                                    piątki w godz. 17:00-19:30
                                                    prowadzący: Pan Grzegorz Pałka
                                                    Kolejne podziękowania dla Radia Egida! smile

Głosujmy (zasady głosowania oraz adresy - w poprzednich postach): smile
                                                    Polska:
                                                    "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR
                                                    "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida

Reszta świata:
                                                    "So Long" - Indie Top 100 Chart
                                                    "Gare du Nord" - Top 100 WebRadioCharts

Podczas ostatniego weekendu Franka zmieniła layout profilu w MySpace:
                                                    www.myspace.com/frankademille
                                                    Tydzień temu w witrynie internetowej pojawiła się podstrona poświęcona mediom,
                                                    które prezentują muzykę z albumu "Bridge The Roads":
                                                    www.frankademille.com
                                                    Wcześniej Franka publicznie podziękowała radiowcom na łamach swojego blogu
                                                    (MySpace).

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.04.10, 20:46
                                                    Od ostatniego wpisu minęły 2 godziny - aż 2 godziny:

"Gare du Nord" zadebiutował na 9. miejscu
                                                    Top 100 WebRadioCharts!

smile
                                                    www.webradiocharts.eu/cms/website.php?id=/de/navigation/charts.htm
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 07.04.10, 23:30
                                                    Podziękowania dla Pani Aleksandry Kapis oraz Radia Aktywnego za
                                                    wyemitowanie "So Long" i "Gare du Nord".
                                                    Pewna bardzo zapracowana Artystka, mieszkająca w Londynie, też słuchała. smile
                                                    Audycja jest wyjątkowa - dzisiaj można było usłyszeć m.in. zespoły Satyricon oraz Fasolki. smile

Przypominam o głosowaniach:
                                                    - Radio SAR, Radio Egida - listy przebojów już w piątek!
                                                    - Indie Top 100, Top 100 WebRadioCharts.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.04.10, 18:06
                                                    Ponowne podziękowania dla Radia Egida. smile
                                                    2010-04-07
                                                    Tym razem Pan Marcin Bareła - prowadzący program "Niebieska Godzina" - wyemitował utwór "So Long".
                                                    Nie ma tygodnia, żeby kilka polskich stacji radiowych nie prezentowało muzyki Franki. smile

Jutro listy przebojów:
                                                    Radio Egida (17:00-19:30) - "Come On"
                                                    Radio SAR (20:00-23.00) - "So Long"

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.04.10, 21:56
                                                    Co za tempo! smile

Radio Aktywne:
                                                    2010-04-08
                                                    program: "Uszami wyobraźni"
                                                    prowadzący: Pan Tadeusz Staniszewski
                                                    utwory: "Bridge The Roads", "So Long".
                                                    Podziękowania wczoraj, podziękowania dzisiaj. smile

Środa - 2 stacje, czwartek - 1, jutro - 2!
                                                    Pozdrowienia dla naszych Radiowców!
                                                    Nie da się wykluczyć, iż od 2010-01-29 emisji w Polsce było więcej niż te opisane na forum. smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.04.10, 19:59
                                                    2010-04-09
                                                    Lista Przebojów Radia Egida
                                                    2. Franka De Mille - "Come On"

Po pierwszym głosowaniu - skok z pozycji 29. (propozycja)! smile

Podziękowania dla prowadzących "Niebieską Godzinę" - tym razem za całokształt. smile

Pozdrawiam

Za minutę Lista Przebojów Radia SAR!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.04.10, 23:22
                                                    2010-04-09
                                                    Franka De Mille oficjalnie dołączyła do grona weteranów
                                                    Listy Przebojów Radia SAR.
                                                    smile
                                                    Utwór "So Long" jest notowany od 10 tygodni!
                                                    Gratulacje dla nowego lidera weteranów - zespołu Carnal (26 tygodni).

Krzywa, obrazująca zmieniającą się relację liczby polskich stacji prezentujących muzykę Franki do liczby wszystkich stacji czyniących owo, nadal się wznosi. Polska jest liderem. smile
                                                    Radio SAR było pierwsze w Polsce i jest również stacją najczęściej emitującą utwory Franki. Miło słyszeć, że forum jest odwiedzane przez Radiowców - Pozdrawiam Jedi DJ-ów z katakumb. wink
                                                    Forumowicze, zachęcam do słuchania rozgłośni studenckich/akademickich!

Przyszły tydzień zaczniemy od wyników (głosujmy!):
                                                    Indie Top 100 Chart
                                                    oraz
                                                    Top 100 WebRadioCharts
                                                    - choć nie można wykluczyć, że pojawią się informacje o kolejnych audycjach. wink

Życzę miłego weekendu!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.04.10, 01:41
                                                    Franka De Mille była pierwszą osobą, która przesłała mi wyrazy współczucia.
                                                    Skontaktowała się ze wszystkimi znajomymi z Polski.

W niedzielę w MySpace ukazał się m.in. taki wpis:

"Sadzę kwiaty dla Polaków, którzy wczoraj zginęli.
                                                    Niech Ich dusze w pokoju dostąpią światłości!"

Franka prosiła o przekazanie poniższych słów:

"Wyrazy współczucia dla Polski i wszystkich moich polskich Przyjaciół w tym tragicznym czasie.
                                                    Życzę Wam dużo siły i odwagi, Moi Przyjaciele.
                                                    Niech pamięć o osobach, które zginęły w sobotę będzie zawsze naszym przewodnikiem i niech inspiruje nas, bez przerwy, do działania, by uczynić ten świat lepszym!!!
                                                    Dużo miłości dla Was wszystkich!!!
                                                    FR"
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.04.10, 21:50
                                                    W zeszłym tygodniu muzyka Franki De Mille była obecna w audycjach dwóch polskich rozgłośni (tzn. o tylu wiemy):

2010-04-14
                                                    Studenckie Studio Radiowe Egida
                                                    program: "Niebieska Godzina"
                                                    prowadzący: Panowie Marcin Bareła i Sławomir Kruk
                                                    utwór: "Oh My"

2010-04-15
                                                    Radio Aktywne
                                                    program: "Uszami wyobraźni"
                                                    prowadzący: Pan Tadeusz Staniszewski
                                                    utwór: "Solo"

Ponowne podziękowania dla Radia Egida i Radia Aktywnego.

Z oczywistych powodów nie odbyły się emisje list przebojów Radia SAR oraz Radia Egida.
                                                    Radio SAR opublikowało wyniki notowania Nr 268 - utwór "So Long" zajął 6. miejsce (11 tygodni na liście).
                                                    Radio Egida przedłużyło głosowanie ("Come On" zajmuje 2. miejsce), tj. notowanie Nr 26 odbędzie się w najbliższy piątek.

Indie Top 100 Chart:
                                                    "So Long": 2010-04-12 poz. 63, 2010-04-19 poz. 55.

Top 100 WebRadioCharts:
                                                    "Gare du Nord": 2010-04-12 poz. 11, 2010-04-19 poz. 12.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.04.10, 20:45
                                                    Wkrótce jedna z polskich stacji radiowych powinna otrzymać przesyłkę zawierającą kilka sztuk płyty "Bridge The Roads". Docelowo trafią one do słuchaczy (konkursy w 2 audycjach).
                                                    1. podpowiedź - nazwa owej stacji pojawiła się już na forum.
                                                    2. podpowiedź - jedna z audycji jest nadawana w środy.
                                                    smile

Mam nadzieję, że Eyjafjallajökull nie będzie miał wpływu na termin dostarczenia przesyłki.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.04.10, 22:41
                                                    > Top 100 WebRadioCharts:
                                                    > "Gare du Nord": 2010-04-12 poz. 11, 2010-04-19 poz. 12.
                                                    W ostatnim notowaniu "Gare du Nord" zajął 12 lokatę. Spadek o jedno miejsce. Teraz trochę matematyki, a właściwie algebry. Franka de Mille na MySpace ma ponad osiem tysięcy fanów (przyjaciół). Jedna osoba może wzbogacić utwór o 35 punktów. Utwór otrzymał 315. Ciekawe, ile osób zagłosowało?. Wiosna trwa już miesiąc, dlatego proszę Wszystkich, którzy lubią muzykę Franki de Mille, o przebudzenie.smile
                                                    Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim wspaniałego weekendu.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.04.10, 14:13
                                                    Franka De Mille została rekomendowana przez Pana Zbigniewa Hołdysa do polskiego portalu muzycznego, którego celem jest wspieranie nowych artystów. Portal wystartuje za 7 dni i 22 godziny.
                                                    Dziękujemy za rekomendację i zaproszenie.

Ponowne Podziękowania dla
                                                    Pana Tadeusza Staniszewskiego (Radio Aktywne) oraz Pana Andrzeja Kusego (Pro-Radio) - za to, że zawsze można liczyć na odpowiedź. Pozytywną.

Coraz więcej DJ-ów i dziennikarzy muzycznych zgłasza zapotrzebowanie na dodatkowe informacje na temat Franki. Oto kilka przecieków: wink
                                                    Franka pracuje nad kolejnymi dwoma albumami - materiał na 2. płytę jest już prawie ukończony.
                                                    W tej chwili Artystka ma próbę z pianistą. Muzyk jest Polakiem. smile
                                                    Być może będzie koncert (koncerty) w Polsce (szybciej niż nam się wydaje), ale jeszcze sporo pracy do wykonania. France bardzo zależy na odwiedzeniu naszego kraju. Cały czas kontaktuje się z kolejnymi stacjami radiowymi oraz organizatorami koncertów/festiwali.
                                                    Franka jest wielką fanką muzyki Gaby Kulki. Bardzo ucieszyła Ją wiadomość, że 15. maja Gaba Kulka zagra koncert w Londynie.
                                                    Poza tym:
                                                    pracuje,
                                                    pracuje,
                                                    pracuje. smile

ginko431 napisał:
                                                    > Ciekawe, ile osób zagłosowało?.
                                                    > Wiosna trwa już miesiąc,dlatego proszę Wszystkich,
                                                    > którzy lubią muzykę Franki de Mille, o przebudzenie.smile

Zachęcam również do pisania na forum. smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 27.04.10, 14:02
                                                    Radio Alfa
                                                    program: "Mały Leksykon Wielkich Zespołów"
                                                    prowadzący: Pan Artur Chachlowski
                                                    2010-05-05
                                                    godz. 20.00-22.00
                                                    102.40 FM - w promieniu 100 km od Krakowa
                                                    lub on-line
                                                    www.radioalfa.pl
                                                    Nagrania archiwalne są udostępniane na stronie internetowej programu
                                                    "Mały Leksykon Wielkich Zespołów"
                                                    www.mlwz.pl
                                                    Polecam lekturę strony.
                                                    Audycja doskonale znana fanom rocka progresywnego - muzyka Franki nie zna granic. smile

Podziękowania dla Pana Redaktora Artura Chachlowskiego za błyskawiczną odpowiedź.

Pozdrawiam

Przypominam o głosowaniu - 4 listy przebojów, w tym 2 polskie!
                                                    Szczegóły - we wcześniejszych postach.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 29.04.10, 01:22
                                                    Polskie Radio Białystok
                                                    2010-04-26
                                                    program: "Internetowa Strefa Dobrej Muzyki"
                                                    gospodarz: Pan Wojciech Kujałowicz
                                                    utwór: "Birds
                                                    Dziękujemy za niespodziankę! smile
                                                    Przypomnę, że Pan Wojciech Kujałowicz już prezentował wcześniej muzykę Franki, tj. 2010-03-15 - "Come On" i "Birds".

Pozdrawiam

Przypominam o głosowaniu - kilka klików, które mają ogromne znaczenie w promocji niezależnych artystów.
                                                    W piątek wyniki 3 list przebojów:
                                                    Radia SAR,
                                                    Radia Egida,
                                                    Indie Top 100 (od 2010-04-30 wyniki będą publikowane w piątki).
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 01.05.10, 22:04
                                                    3 egzemplarze płyty "Bridge The Roads", podpisane przez Frankę,
                                                    dla słuchaczy Radia Egida

www.egida.us.edu.pl
                                                    - 2010-05-05, godz. 21.30-22.30, "Niebieska Godzina"
                                                    www.niebieskagodzina.blogspot.com
                                                    - 2010-05-07, godz. 17.00-19.30, "Lista Przebojów Radia Egida"
                                                    www.egida.us.edu.pl/listaPowodzenia!
                                                    Podziękowania dla Radia Egida, w tym szczególnie - dla Pana Sławomira Kruka i Pana Grzegorza Pałki.

Przypominam, iż w najbliższą środę, muzyka Franki będzie gościć w Radiu Alfa. "Mały Leksykon Wielkich Zespołów" jest nadawany w godz. 20.00-22.00, czyli od godz. 21.30 słuchamy dwóch audycji jednocześnie. smile
                                                    Prowadzący "Niebieską Godzinę" oraz "MLWZ" udostępniają nagrania archiwalne programów.
                                                    "Niebieska Godzina" - link powyżej.
                                                    "MLWZ":
                                                    www.mlwz.ceti.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=14&Itemid=29
                                                    www.mlwz.ceti.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=16&Itemid=41

Wyniki list przebojów:
                                                    - Radio Egida - "Come On" - 2. miejsce
                                                    - Radio SAR - "So Long" - 13. miejsce, 13 tygodni na liście
                                                    - Indie Top 100 Chart - "So Long" - 50. miejsce
                                                    - Top 100 WebRadioCharts - "Gare du Nord" - 22. miejsce
                                                    Dziękujemy za głosy.
                                                    I prosimy o więcej. wink

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.05.10, 17:31
                                                    2010-05-02
                                                    Radio WFIT (USA):
                                                    program - "The Stray Cat Lounge"
                                                    prowadząca - DJ Joni-O
                                                    początek audycji o godz. 18.00
                                                    wfit.org
                                                    Dzisiaj usłyszymy utwór pt. "Birds". Franka napisała go ku pamięci swojego Ojca.
                                                    "Grief is something we experience and perhaps come to terms with but rarely recover from. We console ourselves with the memories of those we have lost and take solace in any small way that we can find [...]"
                                                    www.frankademille.com
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 03.05.10, 19:03
                                                    Znamy już playlistę!
                                                    2010-05-05 - "Mały Leksykon Wielkich Zespołów" - Radio Alfa:
                                                    Zaczyna Franka: smile
                                                    1. "Come On"
                                                    2. "Bridge The Roads"

Audycja upłynie "pod znakiem muzyki z nowych (Parade, Vonassi, North Atlantic Oscillation, Ananke, Unitopia, Franka De Mille) i niewydanych jeszcze (Anathema, The Pineapple Thief) albumów. W Kąciku Klasycznej Kompozycji przypomnimy sobie muzykę Pete'a Sinfilelda, tria Emerson Lake & Palmer oraz efemerycznej formacji 3."
                                                    www.mlwz.ceti.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4846&Itemid=60

Czego chcieć więcej? smile
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 04.05.10, 14:53
                                                    Jest! smile

Pierwsza w Polsce recenzja "Bridge The Roads" autorstwa dziennikarza muzycznego.
                                                    Pan Artur Chachlowski opublikował swoją recenzję na stronie internetowej audycji "Mały Leksykon Wielkich Zespołów" (Radio Alfa):
                                                    www.mlwz.ceti.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4805&Itemid=26

"Ciekawy głos", "prawdziwy urok", "pełna zadumy muzyka", "przeszywają człowieka na wskroś", "wdzierają się w podświadomość", "niezłe melodie", "niesamowity klimat".

Chyba nie muszę pisać, w jakim nastroju Franka zaczęła dzień. smile

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.05.10, 18:52
                                                    sonitus napisał:
                                                    > Chyba nie muszę pisać, w jakim nastroju Franka zaczęła dzień. smile

Nie tylko Franka.smile Miło dowiedzieć się, że inni mają podobne zdanie na temat twórczości Franki de Mille. Miło, że sympatyków Franki ciągle przybywa a w muzycznym świecie, im więcej fanów, tym więcej muzyki.smile
                                                    Dziękuję Panie Arturze!smile
                                                    Pozdrawiam.

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 06.05.10, 16:16
                                                    Podziękowania dla Pana Artura Chachlowskiego (Radio Alfa, "Mały Leksykon Wielkich Zespołów") za: otwartość, doskonałą współpracę, recenzję, zaprezentowanie słuchaczom "Come On" i "Bridge The Roads", słowa, które wczoraj padły na antenie - a były słyszane nie tylko w Polsce i Londynie. smile

Podziękowania dla Pana Sławomira Kruka oraz Pana Marcina Bareły (Radio Egida, "Niebieska Godzina") za promocję muzyki Franki (tym razem - "Gare du Nord") i pomoc - także w przypadku zajęć poza grafikiem. wink
                                                    Gratulacje dla Pani Karoliny oraz Pana Mariusza - zwycięzców wczorajszego konkursu płytowego.

Już jutro kolejny konkurs płytowy na antenie Radia Egida. Tym razem album "Bridge The Roads" otrzyma słuchacz "Listy Przebojów" (godz. 17.00-19.30).

Następne konkursy - wkrótce. Z pewnością w 2 audycjach, które już prezentowały muzykę Franki (każda z nich w 2 kolejnych odcinkach). smile

Już jutro notowania list przebojów:
                                                    "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR:
                                                    "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida:
                                                    "So Long" - Indie Top 100 Chart:
                                                    twitter.com/IndieTop100
                                                    www.bebo.com/friendvote
                                                    Głosujmy!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 06.05.10, 18:56
                                                    Jeszcze jedna dobra wiadomość.

Polskie Radio Białystok
                                                    - utwór "Come On" znajduje się na regularnej playliście stacji.

Przypominam, iż muzyka Franki była prezentowana wcześniej w 3
                                                    audycjach autorskich rozgłośni:
                                                    - "Chilloutowa Strefa Dobrej Muzyki",
                                                    - "Rokowirówka",
                                                    - "Internetowa Strefa Dobrej Muzyki".

Podziękowania dla Radiowców z Białegostoku!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.05.10, 22:02
                                                    Gratuluję Pani Annie zwycięstwa w konkursie płytowym "Listy Przebojów Radia Egida". Mam nadzieję, że następnym razem wytypuje Pani - 1. miejsce dla utworu "Come On". wink
                                                    Oczywiście - gratulacje dla Czesława ("W sam raz" - Nr 1).
                                                    Utwór Franki zajmował dotychczas następujące pozycje na "Liście Przebojów Radia Egida": 2, 4, 2 i 3.
                                                    Brakuje 1. wink Byłaby to kolejna lista przebojów (polska!), na której piosenka Franki odniosłaby zwycięstwo. smile
                                                    Głosujmy!
                                                    Podawanie imienia oraz adresu e-mail nie jest konieczne.
                                                    Proces głosowania trwa krócej niż 5 sekund. smile

"Lista Przebojów Radia SAR" - "So Long" znajduje się na poz. 16. Przypomnę, że utwór ten bywał już notowany poza pierwszą 10-tką (2 razy), 19.03.2010 - poz. 14, ale tydzień później już poz. 2. smile, następnie 6., 9., 6., 10., 13.
                                                    Głosujmy!
                                                    Już 14 tygodni za nami
                                                    , ale Depeche Mode było notowane 57 razy (rekord). smile

Panie Piotrze, odsyłam do pierwszych wpisów w tym temacie - międzynarodowo było już 29.01.2010 r. smile Ciekawe, jak zareaguje pewna Pani DJ z Melbourne (Floryda), gdy dowie się, że mówiono o Jej audycji - w Gdańsku. wink
                                                    Pamiętamy, kto był pierwszy, kto wspiera.

Franka chciałaby podziękować wszystkim stacjom oraz DJ-om, którzy prezentowali Jej muzykę. Jeżeli wie o danej emisji, podziękowania oraz informacja o rozgłośni/audycji/DJ-ach pojawia się na stronie internetowej oraz w profilu MySpace.
                                                    Forumowicze, jeżeli macie wiedzę o audycjach, które nie zostały wymienione na forum, proszę o dane na temat tych programów. Czekamy na potwierdzenia z kilku stacji, które zamówiły wcześniej materiał dźwiękowy (CD/mp3), ale nie wykluczamy, że o "czymś" nie wiemy. Niespodzianki - mile widziane. wink

Zachęcam do odwiedzania Franki, tj. m.in. Jej profilu MySpace i zostawiania tam komentarzy. Franka ma wsparcie w tłumaczeniu z języka polskiego na angielski, więc śmiało można pisać w naszym języku ojczystym. Zresztą poznaje coraz więcej polskich słówek. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.05.10, 20:45
                                                    Zachęcam do śledzenia audycji, których nazwy można znaleźć w tym temacie lub na stronach internetowych Franki.
                                                    Będzie znacznie więcej okazji do wygrania płyty "Bridge The Roads"! Dzisiaj kolejna paczka opuściła Londyn.
                                                    Wulkan na razie dymi w innym kierunku, więc płyty powinny szybko znaleźć się w Polsce. wink

Pozdrawiam
                                                    i przypominam o głosowaniach! smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.05.10, 21:13
                                                    Lista Przebojów Radia Egida
                                                    notowanie 29. z dnia 14.05.2010 r.:
                                                    1. Franka De Mille - "Come On"
                                                    smile

Podziękowania dla forumowiczów, którzy oddali głos na utwór Franki.
                                                    Każdy kłos..., tj. głos na wagę złota. wink

Pozdrawiam
                                                    i przypominam o pozostałych listach!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 17.05.10, 23:41
                                                    "Gare du Nord" na 17. miejscu Top 100 WebRadioCharts.
                                                    335 punktów. Tydzień temu 207 punktów - miejsce 28.
                                                    Głosujmy!

"So Long" na 20. miejscu Listy Przebojów Radia SAR.
                                                    15 tygodni na liście - utwór jest jednym z 5 najdłużej notowanych.
                                                    Potrzebne głosy, by było co najmniej 20...
                                                    tygodni! wink

"So Long" na 52. miejscu Indie Top 100 Chart.

Podziękowania dla głosujących.

Franka zaprasza na listę mailingową.

Wkrótce - być może więcej szczegółów na temat konkursów płytowych.
                                                    Albumy zostały przesłane gospodarzom 7 audycji.

Muzyka z "Bridge the Roads" z pewnością gościła w programach 11 polskich
                                                    rozgłośni
                                                    : 1. Radio SAR (Gdańsk), 2. Polskie Radio PiK (Bydgoszcz), 3.
                                                    Pro-Radio (Stryków), 4. Akademickie Radio Centrum (Lublin), 5.
                                                    Rock.Megastacja.Net (Łódź), 6. Polskie Radio Białystok, 7. Polskie Radio Gdańsk
                                                    , 8. Radio Egida (Katowice), 9. Polskie Radio Lublin, 10. Radio Aktywne
                                                    (Warszawa), 11. Radio Alfa (Kraków).

Brakuje potwierdzeń z kilku innych stacji, które otrzymały płyty.

W każdym razie można założyć, iż co najmniej 15 rozgłośni z Polski wyemitowało
                                                    utwory Franki. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.05.10, 15:10
                                                    Kolejna rozgłośnia regionalna Polskiego Radia zamówiła płytę. Na razie mogę powiedzieć tylko tyle wink, że ma siedzibę w Polsce północnej - bardzo, bardzo północnej.
                                                    Z grupy "Audytorium 17" muzykę Franki prezentowały stacje z Bydgoszczy, Białegostoku, Gdańska i Lublina. Prawdopodobnie jeszcze jedna stacja, ale czekamy na potwierdzenie.

Jeden z czołowych polskich portali poświęconych muzyce rockowej również zamówił album - będzie recenzja! smile

Być może wkrótce Franka zadebiutuje również na antenie pewnej studenckiej rozgłośni z południowej Polski.

Pozdrawiam
                                                    i przypominam o głosowaniach! wink
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.05.10, 21:22
                                                    Zapraszam!
                                                    2010-05-20
                                                    godz. 21.15
                                                    Pro-Radio - "Pro-Gressiver" - Pan Andrzej Kusy
                                                    www.proradio.pl
                                                    To już 3. raz! smile
                                                    Zachęcam do słuchania "Pro-Gressivera" - w każdy czwartek.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.05.10, 13:19
                                                    Przesyłka z Londynu dotarła do Strykowa, więc być może już dzisiaj będzie można wygrać płyty Franki De Mille. smile
                                                    Początek audycji "Pro-Gressiver" - tradycyjnie o godz. 21.15.
                                                    www.proradio.pl
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.05.10, 23:28
                                                    Kolejne 2 egzemplarze płyty "Bridge the Roads" trafiły do polskich radiosłuchaczy.
                                                    Gratulacje dla Pana Wojciecha z Lubiąża oraz Pana Mateusza ze Zgierza.
                                                    Podziękowania dla Pro-Radia.

Następny konkurs płytowy: smile
                                                    2010-05-26, środa, godz. 20.00-22.00
                                                    Radio Alfa - "Mały Leksykon Wielkich Zespołów" - Pan Artur Chachlowski

102.40 FM - w promieniu 100 km od Krakowa
                                                    lub on-line: www.radioalfa.pl

www.mlwz.ceti.pl
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.05.10, 01:31
                                                    2010-05-21
                                                    "Come On" - Nr 1 - Lista Przebojów Radia Egida. Drugi raz z rzędu!
                                                    "So Long" - Nr 5 - Lista Przebojów Radia SAR. Tydzień temu - Nr 20. To już 16 tygodni na liście.
                                                    "So Long" - Nr 44 - Indie Top 100 Chart. Tydzień temu - Nr 52.

Podziękowania dla wszystkich forumowiczów, którzy głosowali na utwory Franki!

Mamy potwierdzenie - piosenki z albumu "Bridge the Roads" były prezentowane przez
                                                    Polskie Radio Kielce! smile
                                                    To już 5. stacja regionalna Polskiego Radia.

W ciągu najbliższych dni odbędzie się co najmniej 1 konkurs płytowy (szczegóły w poprzednim poście).
                                                    Czekamy na potwierdzenia z pozostałych stacji.

Pozdrawiam
                                                    Już można głosować wink
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.05.10, 13:36
                                                    Konkurs płytowy "Bridge the Roads" - już jutro! smile

Polskie Radio Gdańsk - "Magia Muzyki" - Pani Krystyna Rejnowicz
                                                    W tej audycji muzyka Franki De Mille pojawiła się po raz pierwszy na antenie Polskiego Radia Gdańsk (2010-03-21).

Powodzenia!
                                                    2010-05-23, godz. 16.00-18.00.
                                                    www.radio.gdansk.pl
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.05.10, 17:51
                                                    Gratuluję Pani Danucie.
                                                    Dziękuję Pani Krystynie Rejnowicz (Polskie Radio Gdańsk) za wyemitowanie utworów "Come On" i "Fallen" oraz zorganizowanie quizu.

Jutro wyniki Top 100 WebRadioCharts. Głosujmy!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.05.10, 18:15
                                                    Przypominam o dzisiejszym konkursie organizowanym przez Pana Artura Chachlowskiego - "Mały Leksykon Wielkich Zespołów", Radio Alfa (Kraków).
                                                    Nagrodami są 2 płyty "Bridge The Roads".
                                                    Konkurs telefoniczny rozpocznie się ok. godz. 20.30 (początek audycji - godz. 20.00).
                                                    Nowy numer tel.: (12) 376-80-70.
                                                    102,40 MHz - w promieniu 100 km od Krakowa
                                                    lub on-line:
                                                    www.radioalfa.pl
                                                    www.mlwz.pl
                                                    Powodzenia! smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.05.10, 20:55
                                                    Gratulacje dla Pana Arkadiusza i Pana Janusza.
                                                    Ponowne podziękowania dla Pana Artura Chachlowskiego oraz Radia Alfa.
                                                    Nie tylko za zorganizowanie konkursu płytowego, ale także za niespodziankę, tj. "Oh My". smile

Kolejne nagranie audycji z Polski trafi do pewnego prywatnego archiwum w Londynie. wink
                                                    Franka i Jej muzyka są coraz bardziej kojarzone z Polską. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 27.05.10, 17:34
                                                    Zapraszam!
                                                    2010-05-27
                                                    godz. 21.15
                                                    www.proradio.pl
                                                    To już 4. odcinek, w którym usłyszymy muzykę z "Bridge The Roads"!
                                                    Podziękowania dla Pana Andrzeja Kusego oraz Pro-Radia za informację oraz za tzw. całokształt. smile
                                                    Zachęcam do słuchania "Pro-Radia".

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 29.05.10, 15:22
                                                    Notowania list przebojów:

8. "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR.
                                                    Najwyżej wśród 4 weteranów o najdłuższym stażu.

2. "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida.
                                                    Cały czas w czołówce.

25. "Gare du Nord" - Top 100 der WebRadioCharts.

43. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    twitter.com/IndieTop100

Głosujmy!

Przypuszczam, iż w nadchodzącym tygodniu odbędą się kolejne konkursy płytowe.
                                                    Być może muzyka Franki zadebiutuje na antenie kilku polskich stacji radiowych (płyty wysłano w poniedziałek).
                                                    Franka uruchomiła stronę internetową w języku francuskim.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.06.10, 22:56
                                                    2010.05.30
                                                    Ogłoszono wyniki plebiscytu "Zdobywcy Eteru 2009".
                                                    "Perełka radiowa" - 1. "Mały Leksykon Wielkich Zespołów", Radio Alfa (Kraków), Artur Chachlowski.
                                                    "Radiowiec roku" - 2. Artur Chachlowski, Radio Alfa (Kraków).
                                                    "Radiowiec w sieci" - 4. Artur Chachlowski, Radio Alfa (Kraków).
                                                    Panie Arturze, pamiętamy, dziękujemy i gratulujemy!
                                                    Ostatnia audycja - 5 godzin!

2010.06.05
                                                    Polskie Radio Białystok - "Rokowirówka" - Pan Marcin Kozłowski
                                                    Dziękujemy za wyemitowanie utworu "Bridge the Roads"!

11. "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR.
                                                    18 tygodni na liście.
                                                    23. "Gare du Nord" - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    następnie klik na "Top 100 Charts" - oczywiście przyznajemy 5 punktów. smile

51. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    twitter.com/IndieTop100
                                                    Głosujmy!

Muzyka Franki coraz częściej pojawia się w polskich mediach.
                                                    Jeżeli komuś nie podziękowaliśmy, to tylko dlatego, że jeszcze nie wiemy, komu owe podziękowania się należą, ale się dowiemy! Możecie być pewni! smile

O obietnicach przesłania nagrań audycji dla Franki - pamiętam, więc będę się przypominał aż do skutku, bez względu na wakacje. wink Jeszcze raz dziękuję DJ-om, którzy spełnili prośby, w szczególności Panu Andrzejowi Kusemu (Pro-Radio) oraz Panu Sławomirowi Krukowi (Radio Egida).

Pozdrawiam smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 07.06.10, 14:01
                                                    07.06.2010 r.
                                                    Utwór "Solo" zostanie wyemitowany przez stację
                                                    DFM Radio Television International (DFM RTV INT)
                                                    z Holandii
                                                    .
                                                    Audycja - "Senzor", prowadzący - Jan Willem.
                                                    Program rozpocznie się o godz. 21.00.
                                                    dfm.nu
                                                    desk.nl/~radio100
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.06.10, 23:25
                                                    Polskie Radio Koszalin
                                                    od kilku dni prezentuje utwory z albumu Franki De Mille - "Bridge The Roads"! smile
                                                    Postaramy się dowiedzieć - co/gdzie/kiedy.
                                                    To już 6. stacja regionalna Polskiego Radia!

Radio Aktywne
                                                    Jutro, tj. 09.06.2010 r. - konkurs, w którym będzie można wygrać płytę "Bridge The Roads".
                                                    Audycja - "Karuzela z Madonnami", prowadząca - Pani Aleksandra Kapis, godz. 21.00-23.00.
                                                    Gratulacje dla zwyciężczyni/zwycięzcy ubiegłotygodniowego konkursu.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.06.10, 14:08
                                                    Jest! smile
                                                    Kolejna recenzja "Bridge The Roads" autorstwa polskiego dziennikarza muzycznego.

Pan Ireneusz Dudziński - portal Rock Area:
                                                    www.rockarea.eu/articles.php?article_id=1506
                                                    Fragment:
                                                    "Zachęcam Was do zapoznania się z tym albumem. Nie usłyszycie takiej muzyki w żadnym komercyjnym radiu. Jest inna. Jest szczera i niesamowicie klimatyczna. Bardzo mocno trafi w wasze serca i duszę."

Jeszcze jeden cytat - Pan Piotr Spyra (portal Rock Area):
                                                    "Spodoba się każdemu kto lubuje się w muzyce artrockowej."

Podziękowania dla Pana Ireneusza Dudzińskiego oraz portalu Rock Area!

Już wkrótce muzyka Franki na antenie
                                                    Szczecin.fm (stacja Polskiego Radia Szczecin).
                                                    Więcej szczegółów na temat emisji - gdy płyta wyląduje w skrzynce pocztowej pewnego DJ-a zachwyconego utworami Franki. smile

Pozdrawiam
                                                    i przypominam o dzisiejszym konkursie organizowanym przez Radio Aktywne
                                                    oraz o głosowaniach wink

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.06.10, 23:09
                                                    Podziękowania dla Pani Aleksandry Kapis i Radia Aktywnego
                                                    za zorganizowanie kolejnego konkursu płytowego i wyemitowanie aż trzech utworów z "Bridge The Roads":
                                                    "You'll Never Know",
                                                    "So Long",
                                                    "Come On".
                                                    Oczywiście Franka i fani słuchali. smile

Pozdrawiam
                                                    ...i do następnej "Karuzeli" smile

Bardzo udany dzień: recenzja w portalu Rock Area, mail ze Szczecina, audycja w Warszawie!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 10.06.10, 22:55
                                                    10.06.2010 r.
                                                    W poniedziałek - "Solo" na antenie DFM Radio Television International
                                                    a dzisiaj - recenzja albumu "Bridge The Roads". smile
                                                    Jan Willem Broek:
                                                    www.subjectivisten.nl/caleidoscoop
                                                    Osobom, które nie znają języka niderlandzkiego polecam
                                                    translate.google.com/#nl|pl|
                                                    wink

Dank u wel, Mr Broek! smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.06.10, 15:12

16. "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR.
                                                    19 tygodni na liście. W przyszłym tygodniu Franka zostanie podwójną weteranką.
                                                    Głosujmy, by w odpowiedni sposób uczcić ów jubileusz!

9 tygodni na liście, tyle samo w czołówce.
                                                    Po raz ostatni oddajemy głosy w sezonie 2009/2010.
                                                    Postarajmy się, by Franka rozpoczęła wakacje na 1. miejscu!
                                                    18.06.2010 r. - ostatnie wydanie listy uwzględniające głosowanie.
                                                    25.06.2010 r. - specjalne wydanie listy - podsumowanie sezonu.
                                                    Nie jest wymagane wypełnienie pola: "Twoje Imię oraz adres e-mail".

21. "Gare du Nord" - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    www.webradiocharts.eu/cms/website.php
                                                    następnie klik na "Top 100 Charts" - oczywiście przyznajemy 5 punktów. smile
                                                    ginko431 już wspominał, że moglibyśmy się bardziej postarać.
                                                    21. miejsce - utwór Franki otrzymał 332 punkty. Statystycznie - ok. 67 głosów x 5 punktów. Polskich fanów Franki jest znacznie więcej. Znacznie więcej niż 250 - a tyle głosów x 5 punktów powinno skutkować miejscem w pierwszej trójce. Znacznie więcej niż 500. smile
                                                    Jutro wyniki. Głosujmy!

54. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    twitter.com/IndieTop100

Franka jest artystką niezależną. Nie stoi za Nią wielka wytwórnia fonograficzna. Nie ma sztabu specjalistów od PR i marketingu, którzy zajmują się promocją Jej muzyki w poszczególnych krajach. Ale ma nas!
                                                    Franka jest coraz częściej pytana o to, czy pochodzi z Polski. Odpowiada: "I am Polish at heart". smile

Ponawiam prośbę do DJ-ów, proszę informujcie o terminach debiutu "Bridge The Roads" na antenie Waszych stacji. Franka naprawdę słucha Waszych audycji. Jeżeli nie "na żywo", to nagrań (jeżeli uda nam się je nagrać). Śledzenie wszystkich programów nie jest możliwe a debiut to wyjątkowa sprawa! Szczególnie w kraju, w którym Franka nigdy nie była, a który jest liderem w promocji Jej muzyki. smile Franka informuje fanów o programach, więc przy okazji będziecie mieć większą słuchalność (i promocje). smile

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.06.10, 23:23
                                                    Witaj sonitus, witajcie wszyscy Fani Franki de Mille. Myślę, że może ostatnie upały spowolniły nasze głosowania na listach przebojów, ale temperatura w najbliższych dniach ma się trochę obniżyć, więc energia działania powinna w nas wzrosnąć. Sonitus napisał, że wakacje tuż, tuż, więc dla odmiany podnieśmy temperaturę na playlistach by na urlopie móc w pełni cieszyć się słonecznym blaskiem a w radiu słuchać naszej ulubionej muzyki. To przecież zależy wyłącznie od Nas a że jest nas coraz więcej, nie powinno to być trudne smile. Pozdrawiam Wszystkich gorąco. Życzę Wam dobrej nocy oraz fantastycznej niedzieli smile.

PS.
                                                    Dziękuję Ci sonitus za wszystkie informacje jakie tutaj umieszczasz. Niezły wyczyn. Gratulacje. Pozdrawiam serdecznie smile.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.06.10, 12:50
                                                    14.06.2010 r.
                                                    Utwór "Gare du Nord" zostanie wyemitowany przez stację
                                                    DFM Radio Television International (DFM RTV INT)
                                                    z Holandii
                                                    .
                                                    Audycja - "Senzor", prowadzący - Jan Willem Broek.
                                                    Piosenkę Franki usłyszymy jako jedną z pierwszych (pierwsza 5-tka).
                                                    dfm.nu
                                                    W ciągu tygodnia 2 audycje i recenzja. Dank u wel, Mr Broek! smile

ginko431 napisał:
                                                    > Dziękuję Ci sonitus za wszystkie informacje jakie tutaj umieszczasz. Niezły wyc
                                                    > zyn. Gratulacje.

Dzięki.
                                                    Muzyka Franki prawdopodobnie gościła jeszcze na antenie kilku polskich stacji. Staram się dowiedzieć co/gdzie/kiedy, bo są to niezwykle ważne informacje dla promowania "Bridge The Roads" na całym świecie - stąd moje prośby do DJ-ów, również na niniejszym forum, o potwierdzanie terminów emisji (chociaż debiutów), szczególnie, gdy stacje nie publikują playlist audycji. Jeszcze raz z wielkim uznaniem wspominam o "Małym Leksykonie Wielkich Zespołów" autorstwa Pana Artura Chachlowskiego (Radio Alfa) - playlisty są publikowane przed emisjami programów a tuż po ich zakończeniu można pobrać nagrania.
                                                    Nie tylko o statystyki chodzi - Franka i fani Jej muzyki po prostu lubią słuchać radia. smile

Przepraszam za pomyłkę. Oczywiście wyniki Top 100 der WebRadioCharts są publikowane w poniedziałki. Jest godz. 12:45 - nadal można głosować. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 15.06.10, 15:57
                                                    Od 14.06.2010 r. utwór "Gare du Nord" jest notowany na liście
                                                    Top 100 der WebRadioCharts - Chartbreakers.
                                                    Jest to awans z listy Top 100 Charts. Od razu na 10. pozycję!
                                                    Bezpośredni link do strony listy Chartbreakers:
                                                    www.webradiocharts.eu/charts/chartbreakers.php
                                                    Oczywiście utworowi przyznajemy 5 punktów. smile
                                                    Głosujmy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 15.06.10, 19:26
                                                    2010.06.16, godz. 19.05-20.00
                                                    Polskie Radio Pomorza i Kujaw (Polskie Radio PiK) - "Muzyka źródeł" - Przemysław Draheim smile
                                                    "W programie roots music w najpełniejszym wydaniu – muzyka o amerykańskim charakterze, w której folk miesza się z dźwiękami country. Piękne aranże, kołyszące melodie i niebanalne teksty. Oprócz tego konkurs, w którym do wygrania jedna z płyt. W audycji: Ben Bedford, Franka De Mille, Si Kahn. Zaprasza Przemysław Draheim."
                                                    www.radiopik.pl/go.php/muzyka/muzykazrodel

Przypominam, iż utwory z albumu "Bridge The Roads" pojawiły się po raz pierwszy na antenie Radia PiK w dn. 17.02.2010 r. - audycja Pana Adama Droździka "Noc na pięcioliniach". Pamiętamy. smile

Pozdrowienia dla Radiowców z Bydgoszczy!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 16.06.10, 14:47
                                                    16.06.2010, godz. 21.00-23.00.
                                                    Radio Aktywne - "Karuzela z Madonnami" - Pani Aleksandra Kapis.
                                                    Konkurs! Do wygrania płyta "Bridge The Roads"!
                                                    www.radioaktywne.pl

Przypominam: wcześniej, tj. w godz. 19.05-20.00 - audycja "Muzyka źrodeł" na antenie Polskiego Radia PiK - i pierwsza okazja, by wygrać dzisiaj płytę Franki De Mille.
                                                    www.radiopik.pl

Płyty są podpisane przez Frankę.

Podziękowania dla Pani Aleksandry Kapis oraz Pana Przemysława Draheima za podzielenie się informacjami na temat dzisiejszych audycji.

Pozdrawiam smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 17.06.10, 01:03
                                                    Informacja dla osób, które przegapiły lub nie mogły słuchać programu "Muzyka źródeł" (Polskie Radio Pomorza i Kujaw), bo np. były na koncercie Wielkiej Czwórki Thrashu: audycja będzie wyemitowana powtórnie - w najbliższą sobotę (19.06.2010 r.), w godz. 22.00-23.00.
                                                    Podziękowania dla Pana Przemysława Draheima za zorganizowanie konkursu płytowego i zaprezentowanie utworów:
                                                    "Come On",
                                                    "Fallen",
                                                    "Solo",
                                                    "Gare du Nord".

Podziękowania dla Pani Aleksandry Kapis za zorganizowanie konkursu płytowego, wyemitowanie kolejnych utworów ("Come On", "Birds") oraz za wyjątkową życzliwość i wsparcie.
                                                    Gratulacje dla Pani Agaty - zwyciężczyni konkursu. Opis utworu zostanie przekazany France. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 18.06.10, 11:27
                                                    Być może konkurs nie został jeszcze rozwiązany, więc zachęcam do udziału, bo - jak powiedział Pan Przemysław Draheim - "pytanie łatwe a nagroda ładna".
                                                    Pytanie brzmi:
                                                    "Co widać na okładce albumu "Bridge The Roads?"
                                                    Adres e-mail audycji znajduje się na stronie internetowej Polskiego Radia PiK:
                                                    www.radiopik.pl/go.php/muzyka/muzykazrodel

Przypominam: Lista Przebojów Radia Egida - dzisiaj głosujemy po raz ostatni w sezonie 2009/2010. Mamy szansę zrobić prezent. smile

Pozdrawiam

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.06.10, 20:23
                                                    Jeżeli nie udało Wam się wysłuchać audycji "Muzyka źródeł" (16.06.2010 r. / 19.06.2010 r., Polskie Radio Pomorza i Kujaw), to możecie nadrobić zaległości, odwiedzając stronę internetową Pana Przemysława Draheima.
                                                    Poz. 76:
                                                    www.blues.pl/draheim/?s=archives
                                                    Bezpośredni link do nagrania:
                                                    www.blues.pl/draheim/broadcasts/Muzykazrodel/076/076.php

Bardzo ciekawa strona internetowa.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 21.06.10, 17:42
                                                    21.06.2010 r.
                                                    DFM Radio Television International (DFM RTV INT) - "Senzor" - Jan Willem Broek.
                                                    Tym razem - utwór "So Long" (tydzień temu - "Gare de Nord", 2 tygodnie temu - "Solo").
                                                    dfm.nu
                                                    Dank u wel, Mr Broek!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.06.10, 14:16

22. "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR.
                                                    20 tygodni na liście.

3. "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida.
                                                    10 tygodni na liście, tyle samo w czołówce.
                                                    Okazuje się, że głosowanie trwa, więc może jednak Franka zacznie wakacje na 1. miejscu.

17. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Oczywiście przyznajemy 5 punktów. smile

61. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    twitter.com/IndieTop100

Głosujmy!

Postaram się dowiedzieć więcej na temat radiowych konkursów płytowych. Teoretycznie do rozdania zostało ok. 6 płyt, ale prawdopodobnie niektóre konkursy już się odbyły.
                                                    Kilka dni temu Franka przesłała 2 egzemplarze pewnemu portalowi muzycznemu wink, więc już wkrótce będzie kolejna możliwość wygrania albumu "Bridge The Roads".

Może uda mi się uzyskać potwierdzenia emisji utworów na antenie 6 polskich stacji, których nazw Franka jeszcze nie ma w swoim radiowym CV. Liczę na pomoc ze strony redakcji muzycznych. W każdym razie trzeba próbować. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.06.10, 20:10
                                                    Gratulacje dla Pana Grzegorza z Bydgoszczy - zwycięzcy konkursu płytowego zorganizowanego przez Pana Przemysława Draheima (audycja "Muzyka źródeł", Polskie Radio Pomorza i Kujaw).

Po raz kolejny bardzo dziękuję Panu Sławomirowi Krukowi (Radio Egida). Franka będzie mogła poczuć się jak radiosłuchaczka mieszkająca w miasteczku studenckim Uniwersytetu Śląskiego. Co prawda nie ma dostępu do "kołchoźnika", ale odtwarzacz mp3 powinien sobie poradzić. wink Jeszcze raz Wielkie Dzięki! smile

Czas na przedurlopowe podsumowania. Franka kontaktowała się wczoraj ze stacjami, które otrzymały materiał dźwiękowy. Wierzę w to, że radiowe CV Franki zostanie uzupełnione o kolejne nazwy rozgłośni z Polski. Drodzy DJ-je, potwierdzenia mile widziane. smile

W piątek - wyniki 3 list przebojów. Głosujmy!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 27.06.10, 00:05
                                                    Dzisiaj rano Franka rozpoczęła wymarzony urlop.
                                                    2 tygodnie odpoczynku - po kilku latach bardzo ciężkiej pracy.
                                                    Pożegnała się ze swoimi fanami na stronie blogu, m.in. w języku polskim.
                                                    Przez najbliższe 2 tygodnie nie będzie: wpisów, biuletynów, blogów, zaproszeń, komentarzy, odpowiedzi etc.
                                                    Mam nadzieję, że przez te kilkanaście dni zadbamy o to, żeby utwory Franki zajmowały dobre pozycje na listach przebojów. Głosujmy!

Podziękowania dla Alkora XIII. Nie ma to jak dobra wiadomość przed dark night. wink

DJ-ów proszę (ponownie) o pozytywne rozpatrzenie próśb o przesłanie nagrań debiutów Franki w programach Waszych stacji. Nie chodzi wyłącznie o ich wartość pamiątkową.

ginko431, dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 28.06.10, 06:06
                                                    sonitus napisał:

> Dzisiaj rano Franka rozpoczęła wymarzony urlop.
                                                    Życzmy Jej fantastycznej pogody ducha i pogody w aurzesmile

> Mam nadzieję, że przez te kilkanaście dni zadbamy o to, żeby utwory Franki zajm
                                                    > owały dobre pozycje na listach przebojów. Głosujmy!
                                                    Będę się bardzo starał i mam nadzieję, że Wy mocno mnie w moich staraniach poprzecie smile.

Przy okazji chcę dodać, że sonitus bardzo się stara przy prowadzeniu tego forum, co widać po ilości informacji jaką nam przekazuje. Dajmy mu poczucie, że nie robi tego "sobie a muzom", i wpadając na forum zostawmy swój mały ślad. France de Mille też chyba będzie przyjemnie, że jest nas więcej smile.

Na zakończenie mam jeszcze dla Was zaproszenie na bloga "Franka de Mille-Polska". W konkursie można wygrać egzemplarz płyty "Bridge The Roads".Link: andkisz.blog.onet.pl/. Więcej szczegółów na blogu. Zapraszam.
                                                    Życzę Wam pięknego tygodnia i pozdrawiam.smile

Sonitus, dzięki. Postaram się co w mojej mocy. Pozdrawiam smile.

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 29.06.10, 01:43

27. "So Long" - Lista Przebojów Radia SAR.
                                                    To już 21 tygodni na liście.
                                                    Obecność utworów Franki na polskich listach przebojów, to również promocja naszego kraju. smile
                                                    Postarajmy się w tym tygodniu!

12. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Bez wytwórni!
                                                    Oczywiście przyznajemy 5 punktów.

71. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    twitter.com/IndieTop100
                                                    www.youtube.com/IndieTop100
                                                    www.bebo.com/friendvote
                                                    soundcloud.com/friendvote
                                                    friendvote.hi5.com/friend/p516821283--FRIEND_VOTE--html;jsessionid=atANXf0kGlfe

10 tygodni na liście, tyle samo w czołówce.
                                                    Nic się nie zmieniło, gdyż głosowanie jest otwarte do końca wakacji.
                                                    Głosujmy, by piosenka "Come On" rozpoczęła rok akademicki na 1. miejscu. wink

Zachęcam do udziału w konkursie organizowanym przez ginko431.
                                                    Dodam, iż ów konkurs - to wyłącznie inicjatywa ginko431 a płyta jest Jego własnością.
                                                    Odpowiedzi należy przesyłać do 11.07.2010 r.
                                                    andkisz.blog.onet.pl

Album "Bridge the Roads" nie jest dostępny w tradycyjnej dystrybucji na terenie Polski, więc tym bardziej warto spróbować zdobyć go, biorąc udział w konkursach organizowanych przez media lub fanów.
                                                    Oczywiście płytę można kupić przez Internet.

Dobranoc!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.06.10, 17:29
                                                    30.06.2010 r.
                                                    Radio Egida - "Niebieska Godzina Extra" - Sławomir Kruk oraz Marcin Bareła.
                                                    Dzisiaj podsumowanie sezonu - pojawi się muzyka Franki De Mille.
                                                    Specjalne wydanie audycji rozpocznie się o godz. 23.30 a zakończy ... ok. godz. 3.00. smile
                                                    Regularna "Niebieska Godzina" - bez zmian, tj. w godz. 21.30-22.30.
                                                    Zachęcam do słuchania programu. Panowie prezentują wyłącznie dobrą muzykę. smile
                                                    www.egida.us.edu.pl

Podziękowania dla Pana Sławomira Kruka za informację o planowanej emisji.

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.06.10, 21:27
                                                    To posłuchamy razem.smile
                                                    Pozdrawiam prowadzących "Niebieską Godzinę" oraz Ciebie.smile
                                                    PS
                                                    Może Ktoś jeszcze się przyłączysmile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 01.07.10, 14:48
                                                    Pan Sławomir Kruk i Pan Marcin Bareła pożegnali się ze słuchaczami "Niebieskiej
                                                    Godziny". Przygoda z Radiem Egida dobiegła końca.
                                                    Dzięki za "Come On". smile
                                                    Dzięki za dotychczasowe wsparcie udzielone France De Mille oraz innym niezależnym artystom.
                                                    Mam nadzieję, że nie kończycie z dziennikarstwem muzycznym. Szkoda by było,
                                                    gdyby media nie korzystały z Waszych usług.
                                                    Powodzenia, Panowie!

Ekipie Radia Egida życzę udanych wakacji.
                                                    Liczę na dalszą współpracę w nowym roku akademickim. smile

Fanów Franki oraz słuchaczy Egidy zachęcam do głosowania na utwór "Come On" - 3.
                                                    miejsce na Liście Przebojów.

Przypominam o konkursie płytowym organizowanym przez ginko431.

Jutro - 279. notowanie Listy Przebojów Radia SAR. Głosujmy!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 05.07.10, 12:47
                                                    Konkursy płytowe - "Bridge The Roads":

1.
                                                    Rock Area
                                                    "Dlaczego chciałbym/łabym wygrać płytę "Bridge The Roads""?
                                                    Termin nadsyłania odpowiedzi - 11.07.2010 r.
                                                    Szczegóły:
                                                    www.rockarea.eu/news.php
                                                    www.rockarea.eu/articles.php?article_id=29
                                                    Przypominam o recenzji autorstwa Pana Ireneusza Dudzińskiego:
                                                    www.rockarea.eu/articles.php?article_id=1506

2.
                                                    ginko431
                                                    "Za co lubię muzykę Franki De Mille?"
                                                    Termin nadsyłania odpowiedzi - 11.07.2010 r.
                                                    Szczegóły:
                                                    andkisz.blog.onet.pl/KONKURS-Aktualizacja,2,ID409052731,n

Podziękowania dla organizatorów konkursów.

Wieczorem - podsumowanie 4 list przebojów.
                                                    Za kilka godzin poznamy wyniki:
                                                    - The Friend Vote Indie Top 100 Chart,
                                                    - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Głosujmy!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 07.07.10, 14:41
                                                    Podsumowanie list przebojów:

"So Long" - Lista Przebojów Radia SAR

29.01.2010 r. napisałem pierwszy post w temacie poświęconym France De Mille. Dotyczył Jej polskiego debiutu radiowego.
                                                    02.07.2010 r. utwór "So Long" opuścił Listę Przebojów Radia SAR.

1. radiowa lista przebojów, na której notowano piosenkę Franki.
                                                    1. radiowa lista przebojów, na której Jej piosenka zajęła 1. miejsce.
                                                    1. radiowa lista przebojów, na której Jej piosenka zajęła 1. miejsce w 1. notowaniu.
                                                    1. radiowa lista przebojów, na której Jej piosenka zajęła 1. miejsce 2 razy z rzędu.

Utwór "So Long" było obecny na liście przez 21 tygodni.
                                                    W ostatnim notowaniu, Nr 278 z dn. 25.06.2010 r., znajdował się wśród 4 utworów o najdłuższym stażu - najstarszy "weteran" z zagranicy:
                                                    Carnal - "More" - 37 tygodni, poz. 24.,
                                                    Votum - "Stranger Than Fiction" - 27 tygodni, poz. 10.,
                                                    Bracia - "Plastik" - 23 tygodnie, poz. 28,
                                                    Franka De Mille - "So Long" - 21 tygodni, poz. 27.
                                                    Zespoły Carnal i Votum są nadal notowane. Gratulacje!

Utwór "So Long" zajmował następujące pozycje:
                                                    1, 1, 2, 4, 3, 8, 14, 2, 6, 9, 6, 10, 13, 16, 20, 5, 8, 11, 16, 22, 27.

Podziękowania dla Pana Piotra Gutowskiego oraz Radia SAR za danie szansy.
                                                    Jednak nie mówimy So Long, gdyż na płycie "Bridge The Roads" znajduje się jeszcze 9 utworów. wink Program jest otwarty na propozycje słuchaczy - w ten sposób utwór "So Long" dołączył do listy. Może uda się wprowadzić kolejną piosenkę? W każdym razie ja i ginko431 będziemy próbować. W przyszłym tygodniu podejmiemy decyzję, który utwór zostanie przez nas zgłoszony.

Przyzwyczaiłem się do tej audycji.
                                                    Szczerze polecam - nie tylko ze względu na muzykę, ale również na sposób prowadzenia. Informacje na temat artystów, ciekawe - często bardzo odległe wink - dygresje, niespodziewani goście, spodziewani goście wink.
                                                    Coraz mniej tego typu programów, w których gospodarze nie ograniczają się do podania: nazwy wykonawcy, tytułu utworu, zajmowanej pozycji.
                                                    radiosar.pl

6. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Coraz lepiej! Jak stare wino.
                                                    Zabrakło 1 punktu, by utwór znalazł się w pierwszej piątce.
                                                    Przyznajemy nie mniej niż 5 punktów! wink

Nie ma jeszcze wyników The Friend Vote Indie Top 100 Chart.

Głosowanie trwa - wyniki po wakacjach.

Zachęcam do udziału w konkursach płytowych zorganizowanych przez portal Rock Area oraz ginko431 (szczegóły w poprzednim poście).

W związku z wakacjami pojawiają się nowe ramówki. Mogę przegapić programy, w których prezentowana jest muzyka Franki. Jeżeli wiecie o emisjach (byłych/planowanych), proszę o informacje.

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 13.07.10, 09:11
                                                    Dzięki za wyczerpujące podsumowanie, ale życie płynie dalej, pomimo, a może przede wszystkim, trwających wakacji.smile

"Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts - niestety, spadek o pięć pozycji. Teraz jest na 11 miejscu. Ponownie inni okazali się lepsi, a nam nie udało się pchnąć "Gare du Nord" odrobinę wyżej. Głosowanie jednak trwa nadal, więc mamy jeszcze możliwość. smile

The Friend Vote Indie Top 100 Chart - prawdopodobnie też przerwa wakacyjna. Tak myślę, ale głosować można.
                                                    To samo z listą Radia Egida. Mam nadzieję, że po wakacjach "Come on" wyląduje na pierwszym miejscu dzięki Waszym głosom.

Życzę wszystkim udanych wakacji. Wiem, że Lubicie podróżować, więc może Jakiś globtroter wyląduje na tym forum? smile

Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 13.07.10, 13:47
                                                    Gratulacje dla Pana Pawła z Olsztyna - zwycięzcy konkursu płytowego portalu Rock Area.

ginko431 napisał:
                                                    > "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts - niestety, spadek
                                                    > o pięć pozycji. Teraz jest na 11 miejscu. Ponownie inni okazali się lepsi, a na
                                                    > m nie udało się pchnąć "Gare du Nord" odrobinę wyżej. Głosowanie jednak trwa na
                                                    > dal, więc mamy jeszcze możliwość. smile

11. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Odrobina chęci ze strony 400 fanów a utwór znajdzie się na 1. miejscu. smile Oddanie głosu zajmuje kilka sekund. Gdyby w tym notowaniu powtórzono wynik z poprzedniego tygodnia, tj. 689 punktów, to "Gare du Nord" zająłby 4. miejsce.

Oczywiście głosujemy również na:
                                                    71. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart,

Franka wróciła z wakacji. Z pewnością zasłużyła na znacznie dłuższy wypoczynek.
                                                    Przed Nią bardzo dużo pracy związanej nie tylko z "Bridge The Roads". Franka chce wydać drugi album. Materiał jest już prawie ukończony. Równolegle pracuje nad trzecią płytą.

Być może w przyszły poniedziałek - kolejny konkurs płytowy. Czekamy na potwierdzenie od DJ-a.
                                                    W tym tygodniu zostaną wysłane do Polski kolejne płyty konkursowe. Chyba cieszymy się szczególnymi względami. "I am Polish at heart." smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 14.07.10, 23:53
                                                    15.07.2010 r., godz. 21.15
                                                    www.proradio.pl
                                                    To już 5. odcinek, w którym pojawi się muzyka Franki De Mille!
                                                    04.03.2010 - "Come On", "Fallen".
                                                    11.03.2010 - "You'll Never Know".
                                                    20.05.2010 - "Solo", "You'll Never Know", "Oh My".
                                                    27.05.2010 - "Gare du Nord" (unplugged).
                                                    Czyżby któryś z tych utworów: 4. "Gare du Nord", 5. "Birds", 7. "So Long", 9. "Bridge The Roads"?

Mam jeszcze jedną bardzo dobrą progresywną wiadomość - ale wszystko w swoim czasie, tj. być może za tydzień lub dwa. wink
                                                    Album "Bridge The Roads" cieszy się bardzo dobrą opinią w polskich mediach promujących rock progresywny. Wartościowa muzyka nie zna granic.

Podziękowania dla Pana Tomasza Chachaja (Polskie Radio Lublin).

Pozdrawiam
                                                    Głosujmy! smile
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 16.07.10, 13:07
                                                    Podziękowania dla Pana Andrzeja Kusego. Nie tylko za wczoraj, nie tylko za "Bridge the Roads" i "Gare du Nord" unplugged.
                                                    Jeżeli Franka wystąpi w Polsce - a bardzo tego chce - z pewnością będzie w tym duża zasługa Pro-Radia oraz innych polskich mediów, które bezinteresownie wspierają promocję albumu "Bridge The Roads".

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 17.07.10, 00:19
                                                    16.07.2010 r. - Pro-Radio - Pan Andrzej Kusy
                                                    Niespodzianka - utwór "Fallen" w audycji "Letni Pro-Gressiver".
                                                    6. audycja!
                                                    Dziękowałem wczoraj, dziękuję dzisiaj.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.07.10, 14:27
                                                    Wkrótce kolejne konkursy płytowe, w których nagrodami będą egzemplarze albumu "Bridge The Roads":
                                                    - Polskie Radio Lublin,
                                                    - Rock.Megastacja.Net - "Dark Night" - Alkor XIII.
                                                    Nie znam dokładnych terminów - płyty zostały przesłane niedawno.

Wieczorem - wyniki Chartbreakers Top 100 der WebRadioCharts. Nadal można głosować.

ginko431 - dzięki!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 19.07.10, 22:03
                                                    4. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    Głosujmy, by w przyszłym tygodniu było podium! smile

Zachęcam do udziału w konkursach płytowych organizowanych przez nasze stacje radiowe (płyty są podpisane przez Frankę). Wkrótce może być mniej tego typu okazji, gdyż rozgłośnie z innych krajów nie zasypiają gruszek w popiele.
                                                    Obiecuję, że będę lobbował na rzecz polskich fanów. smile

Przypominam o powtórkach magazynu "Pro-Gressiver" (Pro-Radio) - poniedziałki, godz. 19.30 (dzisiaj można było ponownie wysłuchać "Bridge The Roads" i "Gare du Nord" unplugged).

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 20.07.10, 13:28
                                                    Konkursy płytowe - trochę informacji oraz przypuszczeń:

Polskie Radio Lublin - Pan Tomasz Chachaj
                                                    Płyty zostały wysłane po 15.07.2010 r., więc być może już dotarły do Lublina lub dotrą w ciągu najbliższych dni.
                                                    W ramówce stacji pojawiła się wakacyjna audycja pt. "Zagadki w południe". Program jest nadawany od poniedziałku do piątku, w godz. 12.00-12.30 lub 12.00-13.00. Pani Ewa przed chwilą wygrała album zespołu Stereophonics. Gratuluję! smile
                                                    Pan Tomasz Chachaj organizuje konkursy płytowe również w trakcie listy przebojów - "Siedemnastka". Notowania są emitowane od poniedziałku do piątku, w godz. 17.00-19.00.
                                                    Prawdopodobieństwo, iż albumy "Bridge The Roads" będzie można wygrać w którymś z tych dwóch programów, wydaje się być duże, ale pewności nie mam. Zachęcam do słuchania audycji muzycznych Polskiego Radia Lublin. smile

Rock.Megastacja.Net - Alkor XIII
                                                    Tydzień temu rozpoczął się konkurs, w którym nagrodami są karnety na festiwal Castle Party. Terminu konkursu płytowego "Bridge The Roads" jeszcze nie znam, ale wiem, że gotom podoba się ten album. smile Przypominam, iż Franka ma już za sobą debiut w audycji "Dark Night" - w dn. 08.03.2010 r.: "Solo", "So Long", "Gare du Nord" (unplugged).

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 21.07.10, 17:39
                                                    2 płyty konkursowe dotarły do Polskiego Radia Pomorza i Kujaw (Polskie Radio PiK). Zachęcam do słuchania audycji Pana Adama Droździka. W szczególności polecam: "Noc na pięcioliniach", "Poetów rocka", "Koncert w studiu muzycznym PR PiK" - pozycje obowiązkowe dla osób poszukujących nowych, ciekawych dźwięków.
                                                    Podziękowania dla Pana Adama Droździka!

6 szt.:
                                                    - Polskie Radio Lublin - 2 szt.,
                                                    - Rock.Megastacja.Net - 2 szt.,
                                                    - Polskie Radio Pomorza i Kujaw - 2 szt.
                                                    Powodzenia!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 21.07.10, 17:51
                                                    Pan Tomasz Chachaj przed chwilą zapowiedział konkurs - po godz. 18.00 smile
                                                    Powodzenia!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.07.10, 00:54
                                                    Ok. godz. 23.25 rozpoczął się "koncert" smile Franki De Mille na antenie Polskiego Radia Pomorza i Kujaw - audycja "Noc na pięcioliniach":
                                                    - "You'll Never Know",
                                                    - "Come On",
                                                    - "Solo".
                                                    Pan Adam Droździk powiedział wiele miłych słów na temat muzyki oraz "pomostu" między Wielką Brytanią a Polską, jaki został zbudowany przez Frankę i Jej przyjaciół.
                                                    Odbył się konkurs płytowy. Gratulacje dla Pani Małgorzaty! smile

Podziękowania dla Pana Adama Droździka i Polskiego Radia PiK! smile

Polskie Radio Pomorza i Kujaw jest pierwszą - w skali świata! - regionalną stacją narodowego nadawcy publicznego, na antenie której pojawiła się muzyka Franki De Mille. 17.02.2010 r., w "Nocy na pięcioliniach", Pan Adam Droździk zaprezentował utwory: "Fallen", "Come On" i "Gare du Nord" unplugged.
                                                    Tak tworzy się historia! smile

Pozdrawiam!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.07.10, 15:11
                                                    Jeżeli wczoraj nie udało się (?) wyłonić zwycięzcy konkursu płytowego na antenie Polskiego Radia Lublin (audycja - "Siedemnastka"), to oznacza, że dzisiaj będzie można wygrać aż 3 płyty!
                                                    - Franka De Mille - "Bridge The Roads",
                                                    - Acute Mind lub Londyn (do wyboru) - singiel,
                                                    - ?
                                                    Lista przebojów "Siedemnastka" jest nadawana w godz. 17.00-19.00.

W konkursie antenowym, który odbył się między godz. 12.00 a 13.00 ("Zagadki w południe") nagrodę niespodziankę - "bardzo atrakcyjną płytę" - wygrała Pani Beata. Być może to "Bridge The Roads"? W każdym razie - Gratuluję. smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 22.07.10, 17:57
                                                    Potwierdzony termin konkursu płytowego "Bridge The Roads" organizowanego przez Polskie Radio Lublin:
                                                    28.07.2010 r., tj. środa,
                                                    godz. 17.00-19.00 - audycja pt. "Siedemnastka".
                                                    Dziękujemy za informację! smile

Dzisiaj Pan Tomasz Chachaj rozdaje płyty lubelskich zespołów:
                                                    - Qube - album "Incubate",
                                                    - Acute Mind - singiel "Misery",
                                                    - Londyn - singiel "Żyć to znaczy biec".
                                                    Powodzenia!

Przypominam o głosowaniach - czas na pierwszą trójkę Chartbreakers Top 100 der WebRadioCharts! wink
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 23.07.10, 22:51
                                                    Właśnie przed chwilą rozpoczął się "Letni Pro-Gressiver" - powtórka z 16.07.2010 r., czyli będzie można posłuchać "Fallen". smile
                                                    www.proradio.pl

Franka zaprasza zwycięzców konkursów płytowych (i nie tylko) na swoją stronę internetową, by dołączyć do listy mailingowej. smile
                                                    www.frankademille.com

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.07.10, 20:38
                                                    3. smile "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts
                                                    Prawie 4 miesiące na liście:
                                                    - Top 100: 9, 11, 12, 22, 24, 28, 17, 25, 23, 21,
                                                    - Chartbreakers: 10, 17, 12, 6, 11, 27.06.2010 r. - 3. miejsce. smile

Podziękowania dla głosujących!

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.07.10, 21:20
                                                    big_grin Nareszcie się doczekaliśmy. Mamy w końcu "pudło"! Mimo, że trwają wakacje, sympatycy Franki de Mille stanęli na wysokości i pokazali, co potrafią. Mam nadzieję, że ten zwyżkujący trend, będzie się utrzymywał dłużej, czego Wam i sobie życzę. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia. smile
                                                    Dziękuję Ci sonitus, za polecanie konkursu.smilePozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 26.07.10, 22:30
                                                    ginko431, dzięki za czujność.
                                                    Powinno być:
                                                    Chartbreakers: 10, 17, 12, 6, 11, 4, 26.07.2010 r. - 3. miejsce.

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 28.07.10, 20:29
                                                    Gratulacje dla Pani Izabeli, zwyciężczyni konkursu płytowego Polskiego Radia Lublin.
                                                    Franka De Mille pozdrawia Panią i zaprasza na stronę internetową, gdzie znajduje się formularz kontaktowy. smile
                                                    www.frankademille.com

W trakcie dzisiejszej audycji "Codzienna 17" można było wygrać aż 3 płyty:
                                                    - Franka De Mille - album "Bridge The Roads",
                                                    - Qube - album "Incubate",
                                                    - Acute Mind - singiel "Misery".

Podziękowania dla Pana Tomasza Chachaja oraz Polskiego Radia Lublin
                                                    za zorganizowanie konkursu
                                                    i wyemitowanie utworu "Come On"!

Pozdrawiam

Oczywiście nie przestajemy głosować: wink
                                                    3. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts
                                                    71. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart
                                                    więcej linków na ww. stronie

3. "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.07.10, 17:05
                                                    30.07.2010 r., godz. 20.00-22.00
                                                    Radio Akadera - "Prawie Rock" smile
                                                    www.akadera.bialystok.pl
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.07.10, 22:25
                                                    Podziękowania dla Pani Katarzyny Cisoń-Komarnickiej oraz Radia Akadera.
                                                    W dzisiejszym odcinku audycji "Prawie Rock" wyemitowano aż trzy utwory pochodzące z albumu "Bridge The Roads":
                                                    "Come On",
                                                    "Oh My",
                                                    "You'll Never Know".
                                                    Padło wiele pozytywnych słów na temat muzyki Franki.

Polskie Radio Białystok, Radio Akadera Politechniki Białostockiej - do kompletu brakuje koncertu w Białymstoku. smile

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.07.10, 23:19
                                                    Też chciałbym się przyłączyć do podziękowań. Trzeba przyznać, że Franka de Mille miała dobre towarzystwo. Dziękuję.

> brakuje koncertu w Białymstoku. smile
                                                    i nie tylko, i nie tylko...smile
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 02.08.10, 21:18
                                                    ginko431 napisał:
                                                    > Trzeba przyznać, że Franka de Mille miała dobre towarzystwo.

Franka jest wielką fanką twórczości Stinga. Już występowali razem w białostockich audycjach - Pana Wojciecha Kujałowicza ("Internetowa Strefa Dobrej Muzyki", Polskie Radio Białystok). smile

Wyniki list przebojów:

4. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.

70. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.
                                                    Ruszyła własna strona internetowa:
                                                    friendvote.ning.com/page/chart-1
                                                    Jednak głosowania odbywają się nadal poprzez portale:
                                                    oraz Twitter, YouTube, Bebo, ReverbNation, SoundCloud, Hi5.

Przypominam, iż nie zamknięto głosowania w Radiu Egida (głosujemy do końca wakacji).

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 04.08.10, 17:33
                                                    Po godz. 18.00 rozpocznie się konkurs płytowy organizowany przez
                                                    Polskie Radio Lublin - audycja "Codzienna 17".
                                                    Jedną z nagród - egzemplarz płyty "Bridge The Roads". smile
                                                    www.radio.lublin.pl
                                                    Powodzenia!
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 04.08.10, 23:36
                                                    Gratulacje dla Pana Konrada - zwycięzcy konkursu Polskiego Radia Lublin, w którym nagrodami były m.in. 2 londyńskie smile płyty:
                                                    Franka De Mille - "Bridge The Roads",
                                                    Londyn - "Żyć to znaczy biec" (singiel).

Podziękowania dla Pana Tomasza Chachaja oraz Polskiego Radia Lublin za życzliwą współpracę.
                                                    Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości Franka odwiedzi Lublin - ciekawe imprezy kulturalne, w tym festiwale muzyczne. Wiem, że interesuje się tym tematem.

Białystok, Gdańsk, Lublin to miasta, w których muzyka Franki była prezentowana zarówno przez stacje regionalne Polskiego Radia, jak i rozgłośnie akademickie (Radio Akadera, Radio SAR, Akademickie Radio Centrum). smile

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 08.08.10, 09:28
                                                    Dzisiaj, tj. 08.08.2010 r. Franka De Mille zadebiutowała na falach szczecińskiego eteru! smile
                                                    Szczecin.fm - "Spoko poranek" - Pan Emil Kołodziejczyk.
                                                    szczecin.fm

Zaprezentowano 2 utwory:
                                                    "Bridge The Roads",
                                                    "Birds".

Podziękowania nie tylko za muzykę, ale również za to, co zostało powiedziane - szczególnie na temat "Birds".

Pozdrawiam
                                                    i życzę miłej niedzieli
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 09.08.10, 19:01
                                                    Konkursy płytowe cd.
                                                    Dwa tygodnie temu Alkor XIII wspomniał, iż w dzisiejszej audycji "Dark Night" będzie można wygrać płyty.
                                                    Być może - 2 egzemplarze albumu "Bridge The Roads"?
                                                    W każdym razie polecam tę audycję - nie tylko gotom.
                                                    godz. 22.00-00.00
                                                    Rock.Megastacja.Net
                                                    rock.megastacja.net

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 10.08.10, 05:50
                                                    WebRadioCharts - pomimo większej ilości oddanych punktów niż tydzień temu, spadek Gare du Nord o jedną pozycję na miejsce 5.
                                                    Mam nadzieję, że za tydzień uda się wskoczyć wyżej smile.
                                                    Wakacje się co prawda nie skończyły, ale większa ilość oddanych głosów, może świadczyć, że przyjaciele Franki de Mille wracają powoli do domu.smile
                                                    Pozdrawiam serdecznie.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 10.08.10, 16:29
                                                    Audycja "Dark Night" była przednia. Natomiast z mojej strony był... "fałszywy alarm" konkursowy, ale to oznacza, że... 2 płyty są nadal do zdobycia! wink

Do tej pory Franka przesłała na cele konkursowe 26 egzemplarzy albumu. Przypuszczam, że wszystkie pozostałe 24 sztuki zostały już rozdane przez polskie media. Gratuluję zwycięzcom.

Minęło ponad pół roku od polskiego radiowego debiutu Franki De Mille.
                                                    Potwierdzone emisje:
                                                    - Akademickie Radio Centrum - Lublin,
                                                    - Polskie Radio Białystok,
                                                    - Polskie Radio Gdańsk,
                                                    - Polskie Radio Kielce,
                                                    - Polskie Radio Koszalin,
                                                    - Polskie Radio Lublin,
                                                    - Polskie Radio Pomorza i Kujaw (Polskie Radio PiK),
                                                    - Pro-Radio,
                                                    - Radio Akadera - Białystok,
                                                    - Radio Aktywne - Warszawa,
                                                    - Radio Alfa - Kraków,
                                                    - Rock.Megastacja.Net - Łódź,
                                                    - Studencka Agencja Radiowa (RadioSAR.pl) - Gdańsk,
                                                    - Studenckie Studio Radiowe Egida (Radio Egida) - Katowice,
                                                    - Szczecin.fm.
                                                    15 stacji! smile

Prawdopodobnie muzykę Franki prezentowało Akademickie Radio Luz (Wrocław).

Być może utwory z "Bridge The Roads" gościły w audycjach stacji: Radio Złote Przeboje, Radio Roxy, Antyradio.

Wkrótce przesyłka z materiałem dźwiękowym powinna pojawić się w TEAMRadiu (Warszawa). Dziękuję Pani Klaudynie Jobdzie za wyjątkowo życzliwą współpracę.

5. "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts.
                                                    89. "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart.

Głosujmy!

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 11.08.10, 13:40
                                                    "I am really touched by the warmth and sensitivity of Polish DJ's!"
                                                    "Naprawdę jestem wzruszona serdecznością i wrażliwością polskich DJ-ów!"
                                                    - Franka De Mille, 11.08.2010

"I am Polish at heart" - nie ma dnia, by Franka nie była pytana o to, czy jest Polką. Zresztą coraz częściej zamiast pytań - pojawiają się stwierdzenia. big_grin

O wizerunku naszego kraju na arenie międzynarodowej decydują przede wszystkim relacje między zwykłymi ludźmi.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 11.08.10, 23:01
                                                    11.08.2010 r.
                                                    Rock.Megastacja.Net - "Rockowe Ballady" - Pan Michał Kwaśniewski.
                                                    Kilkanaście minut temu, utworem "Come On", Franka zadebiutowała w kolejnej audycji Megastacji.
                                                    Dzięki! Czekałem na mail z odpowiedzią - a tu od razu emisja. Megatempo! big_grin

Pozdrawiam
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.08.10, 16:18
                                                    Kolejna Meganiespodzianka ze strony Megastacji - dzisiaj otrzymałem e-mail z linkiem do recenzji albumu!
                                                    Pan Ryszard Lis opublikował ją
                                                    na stronie internetowej Megastacji
                                                    rock.megastacja.net/recenzje/franka-de-mille-bridge-the-roads.html
                                                    oraz w swoim blogu ROCKRychu
                                                    rockrychu.blogspot.com/2010/08/franka-de-mille-bridge-roads-2010.html
                                                    Miałem problem z wybraniem cytatu - cała recenzja jest entuzjastyczna. big_grin
                                                    Krótki fragment:

"Płyta "Bridge the Roads" pokazuje, że wciąż jest miejsce na utwory ambitne, delikatne i ciekawe, w których ważna jest harmonia, styl i nietuzinkowe aranżacje. Jest na tej płycie ciepło, spokój i nostalgia. W poszczególnych utworach słychać niebanalny pomysł i artystyczną duszę twórców."

Megapodziękowania dla Pana Ryszarda Lisa oraz Megastacji! smile

Przypominam o recenzjach autorstwa
                                                    Pana Artura Chachlowskiego (Radio Alfa)
                                                    www.mlwz.ceti.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4805&Itemid=26

oraz Pana Ireneusza Dudzińskiego (Rock Area)
                                                    www.rockarea.eu/..articles.php?article_id=1506

... i
                                                    o głosowaniach (linki we wcześniejszych postach). wink

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 12.08.10, 23:23
                                                    sonitus napisał:

> Kolejna Meganiespodzianka ze strony Megastacji - dzisiaj otrzymałem e-mail z li
                                                    > nkiem do recenzji albumu!

Fakt.smileTakim sobie forumowym szaraczkom Ktoś (czyt. Pan Ryszard Lis) podarował trochę koloru.smile Dzięki.

> przypominam o wcześniejszych recenzjach
                                                    > Pana Artura Chachlowskiego (Radio Alfa)
                                                    > oraz Pana Ireneusza Dudzińskiego (Rock Area)

Tak właśnie powstaje tęcza.smile

Pozdrawiam.

• ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 17.08.10, 22:01
                                                    Kolejne notowanie za nami:

6 - "Gare du Nord" - Chartbreakers - Top 100 der WebRadioCharts. ↓

90 - "So Long" - The Friend Vote Indie Top 100 Chart. ↓

3 - "Come On" - Lista Przebojów Radia Egida. →

Dlaczego głosuję?

Na początek „Gare du Nord” (Dworzec Północny - Paryż).
                                                    Stacje kolejowe na całym świecie mają wspólne dwie cechy.
                                                    Potrafią być radosne kiedy przyjeżdżamy i witają nas bliskie osoby, oraz smutne i przygnębiające, kiedy musimy się pożegnać i wyjechać. Chyba każdy z nas doświadczył tego na własnej skórze. O takiej sytuacji pożegnania śpiewa Franka de Mille w Gare du Nord. Śpiewa o Swoich rozstaniach z siostrą, śpiewa dla nas, ale również i o nas. I robi to pięknie, oddając w pełni klimat dworcowych pożegnań. Słuchając utworu, ponownie rozstajemy się z bliskimi, przeżywamy to jeszcze raz. Utwór skłania do refleksji o naszym życiu. Dlatego zagłosuję ponownie do czego i Was zachęcam.smile
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 18.08.10, 15:51
                                                    16.08.2010 r. ukazała się kolejna polska recenzja albumu "Bridge The Roads"!
                                                    Pan Paweł Tryba podzielił się swoją opinią na stronie internetowej portalu ProgRock.org.pl
                                                    www.progrock.org.pl/content/view/6760/55

Szczególnie spodobał mi się ten fragment: big_grin
                                                    "Młoda Brytyjka skomponowała i nagrała wspaniałe piosenki i na dodatek sama je wydała w godnej ich piękna oprawie. Dlaczego sama? Dlaczego Bridge The Roads nie ma szumnej promocji w prasie i radio? Rozumiem, że takie granie jest dziś niemodne, ale w takim razie - do bani z taką modą!"

Na szczęście coraz mniej sama - czego dowodem m.in. owa recenzja i podziękowania na tym forum dla poszczególnych dziennikarzy muzycznych, stacji radiowych, portali. Mam nadzieję, że to, co stało się w Polsce jest początkiem czegoś wielkiego, że daliśmy przykład innym krajom. smile

"Za Bridge The Roads daję wielką piątkę, a artystce dedykuję moją ulubioną pocieszankę: Don't Cry, Sister J.J. Cale'a."
                                                    "Progmaniacy mają tę miłą cechę, że uważnie rozglądają się na boki, szukają nowinek nie tylko na znanym sobie podwórku."
                                                    3 (a może nawet 4) z 4 recenzji albumu "Bridge The Roads", które do tej pory ukazały się w Polsce, są autorstwa progmaniaków. smile
                                                    Podziękowania dla Pana Pawła Tryby oraz portalu ProgRock.org.pl!

Zachęcam do słuchania dzisiejszej audycji "Rockowe Ballady". Pan Michał Kwaśniewski (vel "Goldmoon") prawdopodobnie zaprezentuje kolejny utwór Franki De Mille!
                                                    Program jest nadawany w godz. 22.00-0.00.
                                                    rock.megastacja.net

ginko431, dzięki za post na temat "Gare du Nord". Odskocznia od moich komentarzy o charakterze informacyjnym. wink
                                                    Co do list przebojów:
                                                    "Gare du Nord" - radzi sobie bardzo dobrze,
                                                    "So Long" - to już prawie pół roku na liście,
                                                    "Come On" - jeszcze nie padło ostatnie słowo. wink

Pozdrawiam
                                                  • ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 28.08.10, 21:57
                                                    Sonitus napisał:
                                                    Zachęcam do słuchania dzisiejszej audycji "Rockowe Ballady". Pan Michał Kwaśniewski (vel "Goldmoon") prawdopodobnie zaprezentuje kolejny utwór Franki De Mille!
                                                    Program jest nadawany w godz. 22.00-0.00.
                                                    rock.megastacja.net

Spędziłem dwa środowe wieczory z tą audycją i powiem krótko: POLECAM.
                                                    Przyjaciele Franki de Mille mogli poczuć się usatysfakcjonowani a Ci, którym jest obojętna ( są jeszcze Tacy? ), także mogli poczuć satysfakcję. Już sama nazwa audycji mówi sama za siebie a pan Michał w dodatku dobiera świetny repertuar i jeszcze spełnia muzyczne życzenia. Dziękuję. a Wszystkich zapraszam na kolejną audycję.smile

Trochę z opóźnieniem, ale jednak, listy przebojów:

"Gare du Nord" - niestety spadek o dwie pozycje. Teraz na miejscu ósmym.
                                                    "So Long" - do góry. Miejsce siedemdziesiąte dziewiąte.
                                                    "Come On" - bez zmian. Miejsce trzecie. W przyszłym tygodniu pierwsze notowanie powakacyjne. Wszystko będzie możliwe.smile

Niedługo zawita wrzesień, ciekawe co nam przyniesie...
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 30.08.10, 23:39
                                                    ginko431 napisał:
                                                    > Spędziłem dwa środowe wieczory z tą audycją i powiem krótko: POLECAM.

Podziękowania dla Pana Michała Kwaśniewskiego (vel "Goldmoon")!
                                                    11.08: "Come On".
                                                    18.08: "Birds", "Bridge The Roads".
                                                    25.08: "Fallen", "Gare du Nord" unplugged.
                                                    Franka dzieliła scenę m.in. z takimi wykonawcami jak: Katie Melua, Therion, Sirenia, Moonlight, Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Moody Blues, Carlos Santana, Joe Satriani. Wiem, że szczególnie podobał się występ w towarzystwie The Eagles. smile Możemy tylko próbować wyobrazić sobie, co czuje artysta, gdy słyszy w radiu swoją piosenkę - w sąsiedztwie wielkiego przeboju jednego z ulubionych zespołów.

Dziękowałem trzem Panom, ale... nie podziękowałem Pani...
                                                    Pani Małgorzacie Nadolskiej (vel "Jae"). Okazuje się, że Pani Redaktor umieściła utwory Franki na playlistach kanałów Rock oraz Cafe. Prezentowała muzykę z "Bridge The Roads" również w swojej autorskiej audycji "Noisecafe".
                                                    Czasami tak jest, że nie mamy pojęcia o tym, iż ktoś nas wspiera. Tak było w tym przypadku.
                                                    Wielkie Dzięki! smile

29.08.2010 r. utwór "Birds" był emitowany na antenie Szczecin.fm - audycja "Spoko poranek". Podziękowania dla Pana Emila Kołodziejczyka!

Założyłem ten temat na forum gazeta.pl, by, jako fan, popularyzować muzykę Franki De Mille. Jednak nie był to mój jedyny cel. Uważam, że należy promować również osoby oraz media, które wspierają niezależnych artystów. Stąd moje publiczne podziękowania. Mogłem założyć blog, witrynę internetową etc., ale wtedy musiałbym w pierwszej kolejności promować... owe strony...
                                                    Fanów różnych niezależnych artystów zachęcam do aktywnego działania na rzecz popularyzacji ich twórczości. Jeżeli odkryjecie ciekawą, wartościową muzykę, dzielcie się owymi odkryciami. W mediach można spotkać wielu życzliwych i bezinteresownych ludzi. Pomogą a być może sami dołączą do grona fanów.

Adam Droździk (Polskie Radio Pomorza i Kujaw, 21.07.2010):
                                                    "Bliskość Kraju nad Wisłą i Wysp Brytyjskich to nie tylko kwestia dobrych połączeń lotniczych i wzrastającej z tym emigracji, ale także właśnie rozprzestrzeniającej się przyjaźni muzyków, artystów a czasami osób, które bardzo pięknie reagują na ich twórczość. Tym samym stworzył się pewien pomost pomiędzy Wielką Brytanią i Polską. Pomost, który zbudowała Franka De Mille i jej przyjaciele."

Na deser - komentarz Franki, do tego, co ostatnio dzieje się w związku z obecnością jej muzyki w polskich mediach: big_grin
                                                    "Queen of all the goths, angel of the metal children........gatherer of the lost souls wink"

Pozdrawiam

Utwór "So Long" opuścił listę The Friend Vote Indie Top 100 Chart . Był notowany w okresie 08.03-23.08.2010 i zajął następujące pozycje: 94, 76, 40, 37, 43, 63, 55, 50, 52, 44, 43, 51, 54, 61, 71, 70, 89, 90, 79.

Nadal możemy głosować na:
                                                    13. "Gare du Nord" - Top 100 der WebRadioCharts – Chartbreakers.

• ginko431 Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 06.09.10, 00:08
                                                    Lista przebojów Radia Egida wznowiła po wakacyjnej przerwie swoją działalność.
                                                    Notowanie 35. z dnia 05.09.2010 r
                                                    Franka de Mille - Come On : POZYCJA 1.big_grin
                                                    Dziękuję Wszystkim, którzy oddali Swoje głosy.smile

Zapraszam w każdą niedzielę od 18:00 do 20:30 na notowanie Studenckiej Listy Przebojów Radia Egida. Posłuchaj Studenckiej Listy Przebojów

Nadal możemy mieć wpływ:
                                                    > 13. "Gare du Nord" - Top 100 der WebRadioCharts – Chartbreakers.
                                                    Zagłosujmy.

Życzę Wam pomyślnego tygodnia.smile
                                                    Pozdrawiam.

• sonitus Re: Franka De Mille - Bridge The Roads 15.09.10, 23:04
                                                    Zapraszamy na nowe forum poświęcone twórczości Franki De Mille:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/f,99835,Franka_De_Mille.html

Nie ma technicznych możliwości przeniesienia tematu z forum ogólnego na forum prywatne, ani zamknięcia lub jego zarchiwizowania.
                                                    Zwróciliśmy się do Administracji z wnioskiem o usunięcie tematu z forum ogólnego.

Pozdrawiamy
                                                    sonitus
                                                    ginko431

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka