foxy21 12.02.04, 17:19 Ta swietna plyta zostala doceniona przez sluchaczy, nie tylko Diapazonu, ale rowniez zdobyla nagrode Grammy. Shorter zebral niezla ekipe (min.Patitucci)i powstala z tego perelka Ciekawa jestem jak Wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Re: Baky Ty tez tu? 16.02.04, 10:17 Jazz to moja pasja od wielu, wielu lat, wiec... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
brocha Re: Alegria - Shortera 17.02.04, 12:00 BAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRDDDDZZZZZZZZOOOOOOO sie podobala!!! ale jeszcze bardziej podobala mi sie Michael Brecker Quindectet Wide Angles !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Alegria - Shortera 17.02.04, 12:07 Tez w PORZO! Chociaz wole Blade'a niz Sancheza (na bebnach). Odpowiedz Link Zgłoś
matmos1 Re: Alegria - Shortera 17.02.04, 21:51 A propos Shortera to muszę z przykrością i wstydem przyznać, iż nie znam jego Alegrii. Wciąż jeszcze nie udało mi się jej kupić, chociaż już od dawna zajmuje wysoką pozycję na liście oczekujących. Ale nie o tym miało być Otóż chciałem napisać, że jestem pod ogromnym wrażeniem poprzedniej płyty Wayne'a czyli Footprints-Live. To jedna z tych płyt, którą wciąż odkrywam na nowo. Fenomenalny zespół (szczególne brawa poza liderem dla Blade'a i Perez'a) pokazuje od zupełnie innej strony, te wydawałoby się już znane tematy. Zachwycająca jest gra Shorter'a, bardzo oszczędna, bez zbędnego efekciarstwa. Shorter gra tylko te dźwięki, które są w danym momencie absolutnie niezbędne. To zdecydowanie jazz z najwyższej półki, dowód na to, iż ta muzyka jest wciąż żywa, pod warunkiem, że biorą się za nią ludzie, którzy rzeczywiście mają coś do powiedzenia/zagrania. Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Alegria - Shortera 18.02.04, 11:24 TAK, Panie Przemku, absolutnie zgadzam sie z opinia... Niestety jeszcze nie mam plyty "Live", ale znam doskonale grajacych. Brian Blade O.K., mam go z Hancockiem-Breckerem-Hargrove'm (i nie tylko). Slow szkoda, trzeba sluchac. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś