kuchnia.pelna.niespodzianek 18.02.04, 00:48 Dzień dobry, panie Wacławie. Dziś w kuchni pełnej niespodzianek będziemy mówić o piosenkach poświęconych je..je..je? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.waclaw Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 00:49 poświęconych jeb...jednak zdaje mi się, że nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
kuchnia.pelna.niespodzianek Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 00:50 poświęconych jedzeniu, panie Wacławie. Na początek niech będzie zespół Misfits w utworze Braineaters. Czekamy na kolejne propozycje, a panu Wacławowi już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
haruko Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 09:58 moje pierwsze skojarzenie: "lollypop, lollypop...ooo...lollypop..." piosenka miala chyba tytul "My boy lollypop", ale kto spiewal, to nie pamietam. Taka pani. oraz: Alien Sex Fiend "Eat!Eat!Eat!An eye for an eye" Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 16:36 haruko napisała: > piosenka miala chyba tytul "My boy lollypop", ale kto spiewal, to nie > pamietam. Taka pani. Śpiewała Millie Small. Wtedy jeszcze niepełnoletnia Odpowiedz Link Zgłoś
haruko Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 10:14 Dead Kennedys "Fresh Fruit for Rotting Vegetables" (co prawda to tytul calej plyty, ale co tam) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 10:57 No Doubt - " A Little Something Refreshing " Odpowiedz Link Zgłoś
haruko jeszcze mi sie przypomnialo:) 18.02.04, 11:20 Alien Sex Fiend "Sample my sausage" Ramones "Eat the rat" Iggy Pop "Dog Food" i "...Watch out where the huskies go, and don't you eat the yellow snow..." Frank Zappa "Don'teat the yellow snow" Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 16:48 Kate Bush - Eat the music The Sugarcubes - Eat the menu, gdzie Bjork śpiewa o jedzeniu różnych dziwnych rzeczy, jak łodzie podwodne czy gąsiennice. Odpowiedz Link Zgłoś
black_lotus Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 17:35 CAT RAPES DOG Eating People Is Fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: piosenki o jedzeniu IP: 81.15.254.* 18.02.04, 19:15 CAN śpiewają wiecznie o jedzeniu: "canibalism' "mushroom" " bring me coffe or tea" "vitamin c" "soup" "spoon"- no może to nie jest bezpośrednio o jedzeniu,ale skojarzenie sie nasuwa Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 19:36 Pink Floyd - Alan's Psychedelic Breakfast Prince - Starfish and Coffee "If U asked her what she had 4 breakfast This is what she'd say Starfish and coffee Maple syrup and jam Butterscotch clouds, a tangerine And a side order of ham" Procol Harum - Bringing Home the Bacon "Bringing home the bacon, tender juicy steaks Breast-fed baby dumpling gobbling up the cakes Milk-fed baby dumpling, slobbering, goo-faced, mean Wet-nursed sour purse spot face, blubbering in the cream Emperor baby dumpling, loaded, bloated curse Mighty baby dumpling, stuffing 'til he bursts" Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Jeszcze parę 18.02.04, 20:04 King Crimson - Cat Food The Beatles (a właściwie George Harrison) - Piggies „Everywhere there's lots of piggies Living piggy lives You can see them out for dinner With their piggy wives Clutching forks and knives to eat their bacon.” Supertramp - Breakfast in America „Could we have kippers for breakfast Mummy dear, mummy dear They got to have 'em in Texas Cos everyone's a millionaire” I o słodyczach Led Zeppelin - Custard Pie Bow Wow Wow - I Want Candy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Jeszcze parę IP: 81.15.254.* 18.02.04, 20:07 było jeszcze coś takiego sugar....o honey honey Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Jeszcze parę 18.02.04, 20:42 Gość portalu: haiko napisał(a): > było jeszcze coś takiego > sugar....o honey honey Było, The Archies - Sugar Sugar "Pour a little sugar on it baby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: piosenki o jedzeniu IP: 81.15.254.* 18.02.04, 20:50 mother love bone-come bite the apple Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: piosenki o jedzeniu IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 18.02.04, 23:03 Disco polo: Kramer - Nie jedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: piosenki o jedzeniu IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 18.02.04, 23:05 dla mnie wszystkich bije quim barreiros, specjalizujacy sie w portugalskim ekwiwalencie disco-polo mianowicie pimba-music. spiewa on piosenke "bacalhau a portuguesa", w ktorej leci taki tekst: "maria, czy moge wejsc do kuchni i powąchać twojego bacalhau'a"? (czyli suszonego dorsza) a teraz konkurs: co innego jeszcze, oprocz twardej jak kamien i smierdzacej ryby, oznacza w port. bacalhau? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.waclaw Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 23:15 Gość portalu: g napisał(a): > a teraz konkurs: co innego jeszcze, oprocz twardej jak kamien i smierdzacej > ryby, oznacza w port. bacalhau? w ramach podpowiedzi proszę o podanie dwóch pierwszych liter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: piosenki o jedzeniu IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 18.02.04, 23:23 uhuhu! ale po polsku to słowo ma wiele wariantów (jak w każdym zresztą). Odpowiedz Link Zgłoś
pan.waclaw Re: piosenki o jedzeniu 18.02.04, 23:30 Trudno. Jestem gotów odgadnąć wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: piosenki o jedzeniu IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 18.02.04, 23:31 jestem pewna, że pierwsza myśl najlepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_coito Re: piosenki o jedzeniu 19.02.04, 16:41 A w hip hopie... A Tribe Called Quest "Ham 'n Eggs" Spearhead "Red Beans & Rice" MC Lyte "Cappucino" ...więcej nie pamiętam, może jeszcze nasz rodzimy Łona ("Kawa") się zakwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś