IP: 212.244.78.* 21.03.04, 16:04
Kto tego jeszcze słucha co poleca z repertuaru !
Obserwuj wątek
    • moore_ash Re: Nirvana 21.03.04, 16:06
      Gość portalu: waldek23 napisał(a):

> Kto tego jeszcze słucha co poleca z repertuaru !

zadko, bardzo zadko...
      wlasciwie to tylko unluggedsmile

pozdr.
      tb

p.s. no i jeszcze ten kolwer goya: "pachnie jak ten spiryt" smile
      • Gość: goosia Re: Nirvana IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 16:12
        kiedys owszem...toz to historia...teraz od swieta.....i co jakis czas na
        probach....ale zawsze miło powracac.....i zawsze miło słyszec.....
    • ruda-kotka Re: Nirvana 21.03.04, 16:48
      Ja zamiast Nirvany polece Pearl Jam albo Soundgarden.
      • Gość: abigail Re: Nirvana IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 23:18
        Nirvana jest wspanialym zespolem... Choc przyznam szczerze, ze nie odbieralam
        Kurta jak jakies guru jak wiekszosc nastolatkow. Dla mnie byl po prostu
        zagubionym czlowiekiem, ktory potrzebowal pomocy... Za to muzyka jaka tworzyl
        jest genialna. Byc moze teraz sa zespoly "ambitniejsze", ale nie mozna
        zapominac, ze to on wlasnie stworzyl Grunge... Ja polecilabym wszystko. Oprocz
        moze "Nevermind", a szczegolnie "Smells Like Teen Spirit", choc piosenke ta
        bardzo interesujaco wykonala Tori Amossmile Warto posluchacsmile Pozdrawiamsmile
        • cze67 Re: Nirvana 28.03.04, 14:34
          Gość portalu: abigail napisał(a):
          Oprocz
          > moze "Nevermind",

Znaczy się, Nevermind nie, bo kiepskie czy co?
          • vulture odp dla cze67 28.03.04, 14:55
            cze67 napisał:

> Znaczy się, Nevermind nie, bo kiepskie czy co?
            >

Bo "Nevermind" jest słuchane przez nastolatki, uważające Cobaina za geniusza.
            • Gość: otherside Re: odp dla cze67 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.04.04, 11:51
              vulture napisał:
              > Bo "Nevermind" jest słuchane przez nastolatki, uważające Cobaina za geniusza.

Jeżeli napisałeś poważnie (a rzadko to Ci się zdaża), to dziwne podejście. "Nie
              będę słuchać tego co głupie nastolatki"
              • vulture ...i dla otherside 11.04.04, 12:04
                Gość portalu: otherside napisał(a):

> vulture napisał:
                > > Bo "Nevermind" jest słuchane przez nastolatki, uważające Cobaina za genius
                > za.
                >
                > Jeżeli napisałeś poważnie (a rzadko to Ci się zdaża), to dziwne
                podejście. "Nie
                >
                > będę słuchać tego co głupie nastolatki"

1. Wcale mi się nie zdarza rzadko pisać na poważnie, ale akurat to jest żart.
                2. Przeczytaj pozostałe wpisy w tym wątku, a potem się do mnie dopierdalaj.
                Dziękuję, Wesołych Świąt.
                • Gość: otherside Re: ...i dla Vulture'a IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.04, 14:18
                  vulture napisał:

> 1. Wcale mi się nie zdarza rzadko pisać na poważnie, ale akurat to jest żart.
                  > 2. Przeczytaj pozostałe wpisy w tym wątku, a potem się do mnie dopierdalaj.
                  > Dziękuję, Wesołych Świąt.

Przepraszam, nie dopierdalam sie, przeczytałam pozostałe wpisy, Wesołych

Chyba tak napisałam dlatego, że mi naprawdę przeszkadza to, że 'nastolatki'
                  ubóstwiają Kurta i że jakieś tam Brava robią z niego swoja gwiazdę...
                  • vulture ...i od Vulture'a 11.04.04, 14:32

Ja też przepraszam, bo się uniosłem, ale chyba eeeee no widać, że to dla jaj (w
                    końcu Wielkanoc jest), hehe. A tak na poważnie, wiadomo, że nastolatkom trzeba
                    odpowiednio zmitologizować postać Kurta C, żeby owe nastolatki wydały na niego
                    pieniądze. Nie żebym umniejszał zasługi Nirvany, ale tego typu praktyki wydają
                    mi się śmieszne.
            • Gość: waldek Re: odp dla cze67 IP: 212.106.158.* 12.04.04, 17:10
              na temat nastolatkówe nie zabieram głosu bo oni wszystko obracają w śmiech
              miłość lub wyzwanie i kochają muzykę jeden dzień a potem!
    • uszczypnij_muzo Re: Nirvana 28.03.04, 13:11
      Nirvana to jedna z większych zbrodni w historii rocka.
      • vulture I don't get the deep side 28.03.04, 13:15
        uszczypnij_muzo napisał:

> Nirvana to jedna z większych zbrodni w historii rocka.

A na czym owa zbrodnia polegała?
        • uszczypnij_muzo To już nie mój problem 28.03.04, 14:27
          I don't get the deep side - czemu mnie to nie dziwi?
          • vulture ... 28.03.04, 14:31
            Nie wiem czemu ma Cię cokolwiek dziwić. Zadałem konkretne pytanie.
            • uszczypnij_muzo Re: ... 28.03.04, 14:33
              A ja dałem niekonkretną odpowiedź.
              • cze67 Re: ... 28.03.04, 14:36
                uszczypnij_muzo napisał:

> A ja dałem niekonkretną odpowiedź.

A wcześniej popisałeś się idiotyczną (według mnie) wypowiedzią.
                • vulture Re: ... 28.03.04, 14:38
                  Chociaż może po niektórych nie ma po prostu czego oczekiwać, na przykład
                  budowania zdań złożonych. Przepraszam za natarczywość.
                  • uszczypnij_muzo Re: ... 28.03.04, 14:42
                    vulture napisał:

> Chociaż może po niektórych nie ma po prostu czego oczekiwać, na przykład
                    > budowania zdań złożonych. Przepraszam za natarczywość.

Świetnie - potrafisz obrażać innych, ale czy masz coś do powiedzenia?
                    • vulture Re: ... 28.03.04, 14:49
                      uszczypnij_muzo napisał:

> Świetnie - potrafisz obrażać innych, ale czy masz coś do powiedzenia?

O to samo mógłbym Cię spytać po Twoim tekście o Nirvanie, ale niestety widzę,
                      jaką trudność sprawia Ci konstruowanie odpowiedzi...
                • uszczypnij_muzo Re: ... 28.03.04, 14:41
                  Zastanawiam się z jakim zespołem kojarzy mi się Nirvana. Chyba z Him'em, mimo
                  iż, Cobain grał grunge, a Him gra pseudometal. Dlaczego zespoły te wydają mi
                  się podobne? Bo są obiektem kultu nastolatek, a ich muzyka jest prosta i nic za
                  sobą nie niesie. S.J. Lec napisał kiedyś, że "błoto stwarza czasem pozory
                  głębi". Błotem owym był Cobain - pseudomuzyk, pseudopoeta uważany
                  przez "znawców" i "koneserów" muzyki za geniusza.
                  • vulture Re: ... 28.03.04, 14:50
                    uszczypnij_muzo napisał:

> S.J. Lec napisał kiedyś, że "błoto stwarza czasem pozory
                    > głębi". Błotem owym był Cobain - pseudomuzyk, pseudopoeta uważany
                    > przez "znawców" i "koneserów" muzyki za geniusza.

A jeśli ja np. nie uważam Cobaina za geniusza, a po prostu podoba mi się kilka
                    utworów?
                    • uszczypnij_muzo Re: ... 28.03.04, 14:58
                      > A jeśli ja np. nie uważam Cobaina za geniusza, a po prostu podoba mi się
                      kilka utworów?

Pozostało mi więc uszanowanie twoich upodobań i zakończenie tej kłótni, bo
                      dyskusją owej "rozmowy" nazwać nie można.
                      • cze67 Re: ... 28.03.04, 15:08
                        uszczypnij_muzo napisał:

> Pozostało mi więc uszanowanie twoich upodobań i zakończenie tej kłótni, bo
                        > dyskusją owej "rozmowy" nazwać nie można.

Pozwól, że zreasumuję: piszesz jakieś zdanie. Jest ono tyleż kontrowersyjne, co
                        głupie. Nie tłumaczysz, a właściwie pokrętnie tłumaczysz o co Ci chodzi. Potem
                        się dziwisz, że ktoś się czepia.
                        Bez sensu.
                    • cze67 Re: ... 28.03.04, 15:05
                      Ja jakoś nie patrzę na muzyków przez pryzmat tego, co kto o nich myśli, czy też
                      jak na ich muzykę reagują np. nastolatki. Mnie interesuje tylko kwestia, czy
                      muzyka, której słucham podoba mi się czy nie. Płyta Nevermind podoba mi się
                      bardzo, pamiętam jak duże wrażenie zrobiła na mnie zaraz po wydaniu. Wydawało
                      mi się wówczas czymś świeżym połączenie melodyjności, niezłych melodii
                      z "brudnym", ciężkim brzmieniem.

Porównywanie tej grupy z HIM jest, według mnie, nieporozumieniem. Chociażby z
                      tego powodu, że Nirvana jest przedstawicielem (nawet jeżeli nie najważniejszym,
                      ale najbardziej popularnym) jednego z ważniejszych dla rocka nurtów jakim jest
                      grunge.
                      • vulture Re: ... 28.03.04, 15:23

Porównanie Nirvany z Himem jest nieco na siłę, jak dla mnie. W ten sam sposób
                        mogę porównać jakikolwiek zespół. Obie grupy, Him i Nirvana, nie mają ze sobą
                        muzycznie wiele wspólnego, słuchają ich ludzie w różnym przedziale wiekowym
                        (Nirvany zwłaszcza, Him rzeczywiście jest skierowany do młodszej publiki), a
                        Nirvana jest sztandarowym przedstawicielem nurtu grunge, który w latach
                        dziewięćdziesiątych zdominował rynek muzyczny. Zespół Him natomiast nie dokonał
                        niczego ciekawego. A idei "zbrodni" jaką jest Nirvana nadal nie pojmuję, ale to
                        nieważne.
                        • wo_rk Odpowiedź na insynuacje dziwaka vultura. 09.04.04, 15:52
                          Piszesz pojebany vulturze, że zespół Mu nie dokonał niczego ciekawego i mylisz
                          się jak zwykle.
                          • vulture Re: Odpowiedź dziwaka vultura. 10.04.04, 08:52

Napisałbym coś merytorycznego, ale nie chce mi się dyskutować z jakimś gównem.
                            • Gość: jakieś gówno Re: Odpowiedź dziwaka vultura. IP: 80.51.244.* 10.04.04, 10:00
                              www.nme.com/features/index.htm#Audio
                      • Gość: Uszczypnij_muzo Re: ... IP: *.toya.net.pl 28.03.04, 15:25
                        Przy okazji - niedawno oglądałem film Koterskiego pt. "Dzień świra".
                        Przypomniała mi się scena przedstawiająca polski sejm i posła mówiącego, że
                        nawet jeśli racja jest "twojsza" to i tak jest bardziej "mojsza" niż "twojsza".
                        Mniej więcej tak samo przebiega większość dyskusji na forum - ty uważasz, że
                        masz rację i ja uważam, że mam rację, a wszelkie próby przekonania kogoś innego
                        do twojej racji jest bezowocne i nonsensowne.

Po odejściu od tematu, ja "który ma trudność z budowaniem zdań złożonych",
                        powrócę do "dyskusji o Nirvanie. Czemu więc istnienie Nirvany jest dla mnie
                        zbrodnią (dla MNIE podkreślam)? Po pierwsze - nie trawię grunge'u, po drugie
                        niektórzy przeceniają według mnie talent i twórczość Cobaina. Oczywiście,
                        szanuję twoje zdanie, masz prawo słuchać Nirvany. Jednakże, nawet gdybyś mówił,
                        że jestem idiotą i nie mam pojęcia o muzyce i, że mam problem z budowaniem
                        wypowiedzi, mojego zdania o dokonaniach Cobaina nie zmienisz.
                        • vulture ___________________________________________. 28.03.04, 15:37

1. Nigdzie nie napisałem, że słucham Nirvany. Podoba mi się kilka utworów.

2. Nigdzie nie napisałem, że jesteś idiotą. Poza tym to Ty się cały czas
                          rzucasz i wściekasz, zamiast po prostu odpowiedzieć na zadane Ci pytanie.

3. Nie interesuje mnie Twój stosunek do Nirvany, tylko uzasadnienie pewnej dość
                          kontrowersyjnej wypowiedzi. Nie umiesz jej uzasadnić i trudno. Bywa.
                  • Gość: zmazik Re: ... IP: *.wi / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 21:35
                    Ciekawi mnie ile masz latek i czego sluchasz , ze smiesz twierdzic ze nirvana
                    jest obiektem kultu nastolatek.Zaloze sie ze rani cie ze twoja kapelka czy
                    czego ty tam sluchasz nie zdobyla takiej popularnosci jak Nirvana .

Z Nirvany polecam wszystkie plyty (w szczegolnosci In Utero) oprocz From the
                    muddy... i ostatniej skladanki.

Aha mozna polemizowac czy nirvana grala grunge i co to wlasciwie jest grunge.
    • Gość: waldek23 Re: Nirvana IP: 212.106.158.* 28.03.04, 20:34
      To znowu ja! Słucham Nirwany od jakiegoś czasu i moim zamierzeniem nie było
      wywołać kłótni na forum ,chciałem tylko poznać opinie innych niekoniecznie
      fanów Nirwany . Mnie się ten zespół podoba [wśród wielu innych] i niezależnie
      od Waszej opini będę go słuchal i nie interesuje mnie czy muzycy i Kurt byli
      tacy czy tacy- ja ich poprostu w sumie lubię i żałuję że już ich nie będzie a
      czy Kurt umiał grać czy nie to ocenią po latach inni!Nie ma znaczenia czy
      słucha go 12 to latek czy 60 latek! każdy ma swój gust! Ja naprzykład nie
      cierpię Michaela i innych bambusów ale to moja sprawa nie wasza!Pozdrawiam?
      • peternurek1 amen 28.03.04, 20:53
        ale czy ktoś się z tym kłuci?
      • Gość: As Nirvana czy Nirwana ?? IP: *.vline.pl / *.vline.pl 28.03.04, 21:27
        Gość portalu: waldek23 napisał(a):

> To znowu ja! Słucham Nirwany od jakiegoś czasu

...

chciałem tylko poznać opinie innych niekoniecznie
        > fanów Nirwany .

Wątek jest o zespole Nirvana, a tu piszesz o jakimś innym.
        • peternurek1 Re: Nirvana czy Nirwana ?? 28.03.04, 21:36
          i z tego zapewne wynikają nieporozumienia, mówimy o rożnych zespołach
          poprostu...
          a to co to ta Nirwana własciwie? bo chyba nie miałem jeszce okazji poznać...
          waldek , powiedz nam
      • dziewczyna_mickiewicza Re: Nirvana 09.04.04, 16:23
        dopoki nie nazywasz nikogo publicznie bambusem, to moze to rzeczywiscie tylko
        twoja sprawa...
    • Gość: kkk Re: Nirvana IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 21:13
      co za debilne pytanie, nawet mnie nie wk***wiaj! polecam: wszystko
      • dziewczyna_mickiewicza Re: Nirvana 09.04.04, 16:26
        nie jestem jakas wielbicielka czy przedstawicielka kultu cobaina i jego
        zespolu, ale kiedys (dobre kilka lat temu) zdarzalo mi sie ich sluchac calkiem
        intensywnie... z tamtego okresu pamietam, ze bylam w ceizkim szoku po
        przesluchaniu unplugged... muzycznie i technicznie to byl koszmar. juz nigdy
        potem nie potrafilam jakos tak bezkrytycznie sluchac nirvany...zawsze wracaly
        wrazenia z tego nieszczesnego unpluggeda... dlatego nie polecam tego fragmentu
        dyskografii. reszta zalezy od gustu.
        pozdrawiam
        -
        • Gość: gracz Re: Nirvana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.04, 02:24
          to zalezy ktory unplugged. wg mnie wersja unplugged Mtv in New York to najlepsza płyta nirvany-jest akustycznie... bez wzmacniaczy...polecam
          • Gość: ta od mickiewicza Re: Nirvana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.04.04, 11:00
            > to zalezy ktory unplugged. wg mnie wersja unplugged Mtv in New York to
            najlepsz
            > a płyta nirvany-jest akustycznie... bez wzmacniaczy...polecam

no wlasnie... i tu sie konczy magia nirvany
            • ihopeyouwilllikeme Jeśli to kogos obchodzi 10.04.04, 14:22
              Nigdy nie lubiłem Nirvany.
              • Gość: As Re: Jeśli to kogos obchodzi IP: *.vline.pl / *.vline.pl 10.04.04, 19:53
                Nirvanę lubiłem mając lat 13, 14 i 15. Później lubić przestałem - znudziła mi
                się. Ale wielki szacunek pozostał.
            • Gość: waldek Re: Nirvana IP: 212.106.158.* 12.04.04, 17:12
              Dzięki już mam to mpg i słucham1Miło posłuchać znawcówi poczytać co mają do
              powiedzenia w skrócie i się nie czepiają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka