Gość: Aga IP: *.spray.net.pl 03.09.10, 20:15 Czy cenicie teksty piosenek pisane przez Andrzeja Piasecznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Andrzej Piasek Piaseczny IP: *.spray.net.pl 03.09.10, 22:20 Szkoda, bo moim zdaniem Piasek jest niesłusznie niedoceniany. Teksty do piosenek: I jeszcze, Gdybym nie zdążył, Teraz płacz , Tej nocy, Z głębi duszy są moim zdaniem znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
the.resistance Re: Andrzej Piasek Piaseczny 03.09.10, 22:25 "Na końcu świata tam gdzie stać jak w poczekalni będziesz miał przed pokojem opuszczenia win niepokoju pełen mówię ci pomyślisz tam więc może już na chwilę przed rachunkiem słów uwierzysz w nie i tym tym co już dziś powiedzą ci...: Sorry, nie ogarniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Andrzej Piasek Piaseczny IP: *.spray.net.pl 04.09.10, 11:41 Ja ogarniam. Nie przepadam za piosenkami prostymi i nie wymagającymi myślenia. Przytoczyłeś fragment zwrotki z piosenki Komu potrzebny żal. Bardzo ją lubię. Tytuł zawiera najważniejsze w tej piosence pytanie: „komu potrzebny żal za tymi co odeszli już” dalej poznajemy odpowiedź: „nie mnie”. W zwrotce autor mówi (to oczywiście moja interpretacja), że odpowiedź na to pytanie poznamy i zrozumiemy dopiero pod koniec życia, kiedy dokonywać będziemy swoistego rachunku sumienia. Chociaż inni mówią nam o tym już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
the.resistance Re: Andrzej Piasek Piaseczny 04.09.10, 18:58 OK, kwestia gustu. Choć ja lubię coś bardziej skomplikowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Andrzej Piasek Piaseczny IP: *.tzf.com.pl 08.09.10, 06:54 Haniu, pytałam o ocenę tekstów pisanych przez Andrzeja, a nie o ocenę jego osoby, ani o jego orientację.Nie umiesz czytac ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj. Nie jestem zainteresowana leczeniem twoich frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś