Gość: xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 15:26 Nawet ładne to, wydaje mi się, że z jakiegoś filmu- co to za film?? stary ten utwór?? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Over the hills and far away 23.05.04, 15:49 Utwór pod takim tytułem wykonywał zespół Led Zeppelin. Ale czy o to Ci chodzi - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Over the hills and far away 23.05.04, 17:39 a może Gary Moore Ci chodzi po głowie Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Over the hills and far away 23.05.04, 17:41 ktmajcher napisał: > a może Gary Moore Ci chodzi po głowie Yyy, no bo Nightiwsh to kower Gary Moore'a przecież Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Over the hills and far away 23.05.04, 19:57 no i pewnie tak jest, ale ja nie znam Nightwish Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: Over the hills and far away IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 18:10 Był cały soundtrack zatytułowany "Over The Hills And Far Away", czyli muzyka do serialu o kapitanie Sharpie z Seanem Beanem w roli tytułowej. Ale ona bezpośrednio z LZ, Moore'em i Nightwishem nic wspólnego nie miała. Jej tytuł odnosił się raczej do źródła, czyli tekstu tradycyjnej angielskiej piosenki znanej już w XVII wieku, a dedykowanej osobnikom, którzy za chwilę mieli zadyndać na szubienicy. Zważywszy, że serial opowiadał o przygodach zbieraniny takich właśnie "wyratowanych spod szubienicy" wyrzutków, którzy dokonują w Hiszpanii bohaterskich czynów w bojach z wojskami Napoleona, był to tytuł adekwatny. A Led Zeppelin to wielki zespół był. Odpowiedz Link Zgłoś