Gość: kasia IP: *.crowley.pl 23.05.04, 21:46 Czy ktos moglby podac mi nazwy zespolow typu Dead can dance lub Deep forest? Bardzo odpowiadaja mi te klimaty muzyczne i chce je nieco poszerzyc Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cocteau_sa Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. 23.05.04, 22:33 To etniczne nie jest co prawda, ale z DCD cuś wspolnego ma: Cocteau Twins This Mortal Coil Clan of Xymox i Bel Canto ale sie nie sugeruj za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. 23.05.04, 22:36 cocteau_sa napisała: > To etniczne nie jest co prawda, ale z DCD cuś wspolnego ma: > Cocteau Twins ale tylko pierwsze płyty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grimsrund Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 22:38 Francuski duet Uman - dwie piękne płyty: "Purple Passage" (1997) i "You Are Here" (1999). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 10:21 Bardzo wszystkim dziekuje za pomoc. Zaraz siadam do kazy i sciagam te kawalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 11:24 to sprobuj moze polski zespol Karpaty Magiczne (czasem mozna ich znalezc jako Magic Carpathians) - podobno nawet troche znani na tzw. zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. 24.05.04, 14:51 Gość portalu: kasia napisał(a): > Czy ktos moglby podac mi nazwy zespolow typu Dead can dance lub Deep forest? Jeśli chodzi o podobne do DCD, to może solowe płyty Lisy Gerrard. Jeśli chodzi o muzykę wykorzystującą fragmenty muzyki etnicznej, to np: Vas "Sunyata", "In The Garden Of Souls" Natacha Atlas "Gedida", "Ayeshteni", "Diaspora" Transglobal Underground "International Times" Co do muzyki etnicznej, to spróbuj: Varttina "Oi Dai", "Iki", "Ilmatar", "Aitara", "Kokko" Angelite "Fly Fly My Sadness" Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: ETNICZNE KLIMATY ETC. 24.05.04, 16:06 Karpaty Magiczne są świetne, ale to chyba raczej nie w klimatach DCD... Odpowiedz Link Zgłoś