Dodaj do ulubionych

Czego/kogo sluchacie w tej chwili?

• mietek75 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.11.04, 19:19
      lost tribe - lost tribe (takie sobie)
      • jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.11.04, 10:16
        Lhasa "J'arrive r la ville"...Trzeba słuchać nie tylko jazzu ,moi mili. A tego
        utworu najwspanialej słucha się w teatrze...Tak,tak - w Teatrze Dramatycznym
        można go posłuchać chyba w całości...I naprawdę jest to głębokie
        przeżycie...Siła ,energia prostoty bywa zadziwiająca.
        gardenofdelight.stereo.pl/tytul.php?idt=134491
    • winoman Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.11.04, 23:55
      Przed kilkunastoma minutami Massada String Trio i "Issachar", a teraz Horace
      Silver Quintet "Blowin' the blues away".

Pozdrawiam!
    • gdzieniegdzie_c Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 24.11.04, 16:42
      Stan Getz (Line for Lyons)
      • jazzfoxy Re: Chet Baker 24.11.04, 20:38
        Pochwale sie, zakupilam kilkanascie plyt Bakera
        i teraz slucham. Wlasnie saczy sie "Mister B".
        • jazzbaky1 Re: Chet Baker 25.11.04, 10:24
          Nie będę się chwalić, ale to ja zakupiłem kilka plyt Bakera.
          Ale słucham D.D.Jacksona z CD "Anthem" utw. "Pat", z DeJohnette'm.
          • jazzfoxy Re: Chet Baker 25.11.04, 10:34
            Tez kupiles Bakera? Co za zbieg okolicznosci!
            • jazzfoxy Re: Chet Baker 27.11.04, 12:06
              Chet Baker "White Blues".
    • maks15 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.12.04, 11:38
      Najnowsza, cudowna Patricia Barber. polecam gorąco.
      • jazzbaky1 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.12.04, 12:41
        Buddy Rich and The Killer Force Band "No Funny Hats".
    • out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 03.12.04, 10:23
      Pink Martini "Hang On Little Tomato"
      I marzy mi się koncert.

A płyta do sprawdzenia tutaj:
      3voor12.vpro.nl/3voor12/luisterpaal/luisterpaalmain.shtml
      (omhoog - góra, omlaag - dół)
      • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.12.04, 13:12
        Rachelle Ferrell - Live In Montreux
        • jazzbaky1 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.12.04, 13:46
          Znam. U mnie Airegin w szalonym tempie:Maynard Ferguson z CD "New Vintage"15,20$
          • o_obloczek Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.12.04, 15:39
            madaleine peyroux z albumu "Dreamland" i Peter Cincotti- to tyle na dzissmile
            pozdr;
    • robert_liana Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.12.04, 20:22
      Nana Mouskouri- ,Nana swings''!
      • jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 12.12.04, 23:34
        Właśnie na dwójce Uri Caine hasa na fortepianie ,Paolo Fresu wtóruje mu na
        trąbce,a ja podskakuję na krześle w rytm tej radosnej muzyki.
        Pycha!!!
        • out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 13.12.04, 08:59
          jasiek_natolin napisał:

> Właśnie na dwójce Uri Caine hasa na fortepianie ,Paolo Fresu wtóruje mu na
          > trąbce

Wielka szkoda, że w jakiejś namacalno-dostępnej formie ów koncert nie istnieje.
          Trzeba będzie się zadowolić jakościowo wielce niedoskonałym zapisem kasetowym.
          No ale wciąż jest pięknie smile
    • heure Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 12.12.04, 23:43
      love over gold D.S........
    • out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 14.12.04, 11:11
      !DelaDap ::: Angelo
    • out_to_lunch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 17.12.04, 15:57
      Mr.S ::: Smooth Moments (Bagin Force)
    • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.12.04, 18:38
      Pink Freud
      • jasiek_natolin Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.12.04, 23:58
        Na Starówce warszawskiej zraziłem się kiedyś do muzyków tego zespołu,ale
        zewsząd dochodzą mnie głosy wychwalające ich...Może czas ,żeby czegoś ich
        posłuchać ?
        A przed chwilą słuchałem kwartetu Davide'a Ware'a. W dwóch utworach na
        płycie "Wisdom of Unceartainty" - w "Utopic"i "Sunbows Rainsets Blue" wspaniałe
        introdukcje tworzy Matthew Shipp na forepianie,gra krystalicznie czysto i
        pierońsko mocno zarazem.Nie mogę sobie wyobrazić,jak wygląda jego mariaż z
        hiphopowcami.
        W każdym razie,jak ktoś chce odpocząć od Jarretta,powinien niezwłocznie
        posłuchać Shippa.
        • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 31.12.04, 12:13
          jasiek_natolin napisał:

> Na Starówce warszawskiej zraziłem się kiedyś do muzyków tego zespołu,ale
          > zewsząd dochodzą mnie głosy wychwalające ich...Może czas ,żeby czegoś ich
          > posłuchać ?

Koncertowo miałam okazję zaledwie dwa razy zetknąć się z Pink Freudami i
          muzycznie nie mam im nic do zarzucenia. Z obserwacji pozamuzycznych - pewien
          stopień upojenia niektórych Panów Muzyków, ale tłumaczę to setką dla kurażu,
          więc wszystko ok.
          A posłuchać warto smile

Dzisiaj mało jazzowo, ale też nie samym jazzem człowiek żyje - Flunk "Miss
          World", Massive Attack "Future Proof".
    • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 05.01.05, 16:54
      Lautari - Hoyra
    • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 28.01.05, 12:02
      Nuspirit Helsinki - Subzero
    • pleszka Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 10.02.05, 21:25
      CHARLES LLOYD-THE WATER IS WIDE
      • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.02.05, 07:28
        Urodzinowa plyta - Dexter Gordon "The Panther"
      • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 24.03.05, 21:09
        abdullah ibrahim-yarona
        • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.03.05, 23:07
          a dzisiaj koncert pharoaha sandersa z ljublany 1981r-rewelacja!!!!!
          • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.07.05, 21:01
            Elvin Jones - "YOUNGBLOOD", dawno nie sluchalam tej plyty.
            • zochapotrzebocha Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 20.07.05, 13:41
              Herbie Mann, lata 60' i 70'.
              Pycha
              A " I can't get no Satisfaction" lepiej zrobil od "kamieni w ruch"..
    • za_morzem novi singers 21.07.05, 09:06
      • jazzfoxy Re: John A. 04.11.05, 21:23
        W piatkowy wieczor, przy lampce winka swietnie smakuje
        John Abercrombie "Class Trip".
        • pharoah Re: John A. 05.11.05, 00:24
          jazzfoxy napisała:

> W piatkowy wieczor, przy lampce winka swietnie smakuje
          > John Abercrombie "Class Trip".
          piatkowy wieczor powoli przechodzi w sobotni poranek...okolo polnocy,tez przy
          lampce wina(symbolicznie)slucham...no kogo mozna sluchac o tej
          porze?...oczywiscie THELONIOUSA MONKA.live in london 1965!
    • jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 12.11.05, 02:28
      Stellar Regionis smile))))
      • jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 14.11.05, 09:25
        W tej chwili słucham Hadena Liberation Music Orchestra.
        Najbardziej lubię Song of the United Front i El Quinto Regimento ale cała płyta
        jest odjazdowasmile))
        K.
        • jazzpunk Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 14.11.05, 09:54
          Pharoah Sanders "Wisdom Through Music". Dlaczego Impulse tego nie wznawia?sad
          God bless soulseeksmile
          • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 15.11.05, 22:20
            Na koncercie niestety nie jestem, wiec w domu - Kurt Elling
            "Close Your Eyes"
            • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 16.11.05, 12:26
              Marc Johnson/Frisell/Metheny - "The Sound Of Summer Running",
              jest to jedyna plyta Johnsona, ktora mam, polecacie cos poza nia?
              • jazzpunk Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.11.05, 08:33
                U mnie codziennie rządzi Black Music ( Pat w jednym z wywiadów przyznał, że
                jego muzyka jest "biała"), a w tej chwili słucham Curtisa Mayfielda z
                płyty "Superfly"(deluxe edition), są tam wcześniej nie publikowane
                instrumentalne wersje niektórych nagrań.smile
    • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.11.05, 17:34
      Bill Frisell, Dave Holland & Elvin Jones - Outlaws
      • burczybrzuch Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.11.05, 18:12
        Tinariwen -" The Radio Tisdas Sessions " niezla ekipa z Mali, nadaje sie tez do
        watku o Afryce.Ich bardziej znana plyta to "Amassakoul".
    • pjetrek29 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.11.05, 20:20
      stilo "szukaj!"
      • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.11.05, 19:13
        Count Basie "Complete Decca Recordings". To było prawie 70 lat temu. Czy ktoś
        jeszcze słucha takich archiwaliów?
        • masaladosa Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.11.05, 20:40
          sonny rollins 'a night at the village vanguard'
          co prawda 3 listopada minelo zaledwie 48 lat
          ale to i tak szmat czasu...

mdosa
          • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 19.11.05, 21:15
            u mnie leci w tej chwili najlepszy jazzowy saksofonista wsrod indian ameryki
            polnocnej-jim pepper!i jego najwiekszy "przeboj"-witchi tai to...odkrylem go
            przypadkiem ,dzieki temu,ze na jednej z jego plyt zagral don cherry...od tamtej
            pory jestem jego wielkim fanem...mam juz 5 plyt z muzyka jima peppera-jest
            niesamowity!!!wspaniala muzyka zakorzeniona mocno w piesniach jakich nauczyl
            sie jim w dziecinstwie od swego dziadka i ojca...polecam wszystkim!szczegolnie
            plyty:pepper's pow wowz 1971 i comin'& goin' z 1983(to ta z donem cherry)
            rewelacja!!!"witchi tai to gim-mie rah whoa ron -nee ka whoa ron-nee ka hey
            ney hey ney no wah-water spirit feelings springin'round my head-makes me feel
            glad-that i'm not dead!"-to refren...
            • jazzpunk Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.11.05, 10:07
              James Brown - Soul Pride: The Instrumentals. Maceo Parker daje czadu,że ho ho.smile
              • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.11.05, 20:18
                Don Cherry "Complete Communion". Dziś kupione, dziś testowane. Dzięki Faraonie.
                • jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.11.05, 21:19
                  Coltrane Live in Seattle
                  Ksmile))))
                  • winoman Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 21.11.05, 21:51
                    Pewnie wydam się trywialny, ale Oscar Peterson, Joe Pass, Niels Pedersen "The
                    trio" Genialna płyta genialnych muzyków.

Pozdrawiam!
                  • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 22.11.05, 22:57
                    Carla Bley "Social Studies". Ładne (to odpowiednie słowo). Zwłaszcza tango i
                    walc.
                    • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.11.05, 19:32
                      Wayne Shorter - koncert z Edynburga - MIODZIO!
                      • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.11.05, 21:15
                        Bobby Hutcherson "Dialogue". Świetne, abstrakcyjne granie. Momentami brzmi dla
                        mnie jak podkład muzyczny do Colargola. A poza tym jacy muzycy: Freddie
                        Hubbard, Sam Rivers, Andrew Hill, Richard Davis, Joe Chambers, no i lider.
                        • jazzfoxy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.11.05, 21:29
                          libl napisał:

> Bobby Hutcherson "Dialogue". Świetne, abstrakcyjne granie. Momentami brzmi
                          dla
                          > mnie jak podkład muzyczny do Colargola. A poza tym jacy muzycy: Freddie
                          > Hubbard, Sam Rivers, Andrew Hill, Richard Davis, Joe Chambers, no i lider.
                          Pierwsza liga, czy Tobie wszystko sie kojarzy z misiami?
                          Kto dzis pamieta Colargola? Ten podklad pamietamsmile))
                          • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.11.05, 21:54
                            Nie wszystko, ale jak widać, trochę tego jest... A Colargol to moje dzieciństwo
                            (choć nie przepadałem za nim), więc coś w pamięci zostałosmile
                            • masaladosa Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 26.11.05, 00:36
                              'friendly fire' z 'bending new corners' truffaza
                              i bardzo mi sie podoba
                              taki swirancki kawaleksmile

mdosa
                              • pjetrek29 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 28.11.05, 18:12
                                wiosna "prima aprilis"
                                czy ktoś tu zna ten zespół?
    • sto100 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 29.11.05, 23:08
      Krzysia Komedę.
    • jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.11.05, 16:29
      Tego koleżenstwa słucham:

www.geocities.com/BourbonStreet/Delta/8835/art.html

I powiem że jestem bardziej niż zadowolanasmile)))
      Kran Lewitującysmile
      • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.11.05, 20:51
        Oj, piękne masz koleżeństwo. I dziwnym nie jest, żeś lewitująca. libl
        • patjopek Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.11.05, 21:57
          Ja przed zasnieciem slucham wlasnie "Secret Story" mojego ulubionego PATA
          METHENY"EGO.Dobranoc.Polecam Wam wszystkim Jego muzyke nie tylko przed snem.
          • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 30.11.05, 23:33
            a ja kupilem dzis swietna plyte!!!wyobrazcie sobie,ze wznowiono na kompakcie
            plyte Dona Cherry'ego "Where Is Brooklyn?"liderowi towarzyszatongue_outharoah Sanders-
            Tenor sax,piccolo;Henry Grimes-bass;Ed Blackwell-drums.Powiem tak:there is the
            bomb!a wszystko to za jedyne 35 zl...i sobie slucham....
            • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 01.12.05, 21:29
              BELLS!!!!ALBERTA AYLERA....
              • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 02.12.05, 19:40
                Cecil Taylor with John Coltrane "Hard Driving Jazz"
                • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 02.12.05, 20:01
                  libl napisał:

> Cecil Taylor with John Coltrane "Hard Driving Jazz"
                  niezle,niezle...u mnie tez ostro,w dodatku elektrycznie-Jamaladeen Tacuma &
                  Jean Paul Bourelly-"Brotherzone"
                  • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 02.12.05, 21:07
                    A teraz John Coltrane z Wilburem Hardenem. Nastał czas Coltrane'a. Pojawiło się
                    jego 6 nowych (u mnie) płyt: JC with Dizzy Gillespie Complete Recordings, Trane
                    z Taylorem, z Hardenem ("The Complete Mainstream 1958 Sessions"), "Tranesition.
                    The Complete Paul Chambers Sessions", JC with Art Blakey "The Complete Lee
                    Kraft Sessions" i Miles Davis Quintet with JC "Live in Zurich". No to się
                    ugotowałemsmile Pozdrawiam, libl
                  • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 03.12.05, 19:29
                    Leon Thomas "Spirits Known and Unknown". Pharoah, powinieneś znać tę płytę. W 3
                    utworach gra Sanders, są tam też dwie jego kompozycje. Leon Thomas mógłby się
                    również znaleźć w dziale przeszkadzajki, bo zaiste pięknie szmera na różnych
                    takich. Świetny jest też alcista James Spaulding, który grywał z Freddiem
                    Hubbardem. No i Thomas. Rewelacyjny wokalista. Najlepszy na płycie jest klasyk
                    Gillespiego "Night in Tunisia". Prawdziwe szaleństwo: free hard bop,
                    afrykańskie jodłowanie, wycie i zgiełk. Bomba. Niestety, znam tylko tę płytę
                    Thomasa. Wiem też, że był na płycie Sandersa "Izipho Zam", ale jej nie
                    słyszałem. Czy wiecie może coś więcej? "The Creator Has a Master Plan (Peace)"
                    • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 03.12.05, 23:17
                      LIBL<CZLOWIEKU!!!!? pytasz czy znam te plyte?jasne,ze znam!!!!uwielbiam ja !!!
                      i wlasnie jej slucham....LEON THOMAS JEST WSPANIALY!!!polecam Ci jego inne plyty
                      (z Sandersem beda to min.KARMA,IZIPHO ZAM,SHUKURU,JEWELS OF THOUGHT,OH<LORD,LET
                      ME DO NO WRONG)oraz wlasne FULL CIRCLE,BLUES & THE SOULFUL TRUTH,LIVE IN
                      BERLIN...malo kto wie,ale LEON nagrywal tez z Carlosem Santana,np.plyta WELCOME
                      (ze wspaniala tytulowa kompozycja TRANE'A !)pozdr.faraon.
                      • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 04.12.05, 20:26
                        Pharoah, nie pytałem, czy znasz. Raczej stwierdzałem. Nie wyobrażałem sobie,
                        byś Ty, z Twoja wiedzą nie znał. I nie myliłem sięsmile A może napisałbyś nową
                        encyklopedię jazzową, bo ta Piątkowskiego, to niekoniecznie... Pozdrawiam, libl.
                        • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 05.12.05, 00:26
                          libl napisał:

> Pharoah, nie pytałem, czy znasz. Raczej stwierdzałem. Nie wyobrażałem sobie,
                          > byś Ty, z Twoja wiedzą nie znał. I nie myliłem sięsmile A może napisałbyś nową
                          > encyklopedię jazzową, bo ta Piątkowskiego, to niekoniecznie... Pozdrawiam,
                          libl
                          > .nowa encyklopedie jazzowa?czemu nie? pomozecie?
                          • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 05.12.05, 19:58
                            Pomożemy!
                          • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 05.12.05, 22:27
                            Dziś był Don Cherry "Live Ankara". Ale surowizna! To jest chyba to, co
                            najbardziej lubię! A teraz jest AEOC "Dreaming of the Masters Suite". Też
                            pięknie.
                            • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 06.12.05, 00:13
                              libl napisał:

> Dziś był Don Cherry "Live Ankara". Ale surowizna! To jest chyba to, co
                              > najbardziej lubię! A teraz jest AEOC "Dreaming of the Masters Suite". Też
                              > pięknie.
                              PIEKNIE<LIBL<PEWNIE,ZE PIEKNIE!koncert z Ankary to tez jedna z moich ulubionych
                              plyt...surowizna...to chyba wlasciwe slowo...wspanialy koncert...dzis slucham
                              Coltrane'a,po"Ankare" siegne juz jutro(wlasciwie dzis)ide spac-dobranoc.AEOC-
                              TEZ PIEKNA PLYTA....
                              • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 07.12.05, 23:05
                                Po ostatnim Shorterze "Live at the Village Vanguard Again!" Coltrane'a. Moja
                                ukochana. Jeżeli "Naima" jest miłosną balladą, to kojarzy mi się taki wiersz:
                                My kochać chcemy by nie było bólu,
                                a tu kochanie królestwem bolesnym.
                                • jazzpunk Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 08.12.05, 09:31
                                  Jeżeli "Naima" to tylko z koncertu z Antibes w 1965. To jest ten sam koncert ,
                                  z którego pochodzi jedyna koncertowa wersja "A Love Supreme". Czy znacie
                                  recenzję tego koncertu napisaną przez pana Krystiana Brodackiego.TOTALNA
                                  ŻENADA. Nie wiem kto pozwala na drukowanie takich bzdur. Wielbiciele czarnej
                                  muzy! Wzywam do bojkotu Jazz Forum, szczególnie wypocin panów Brodackiego i
                                  Szachowskiego!!!!!!smile
                                  • jan.kran Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 15.12.05, 15:50
                                    Soft Machine

www.progressiverock-online.com/copertine/SOFT-MACHINE(4).jpg
                                    Tacy to byli goście :

www.nicke.abelgratis.com/nightlife/soft_machine.jpg

Czy ktos jeszcze pamięta...
                                    Kran
                                    • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 15.12.05, 21:39
                                      Pamiętam, choć tak dawno nie słuchane... Właśnie zapodałem sobie "Noisette",
                                      koncert z '70. Zobaczymy, jak to zabrzmi po latach smile
                                      • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 17.12.05, 00:40
                                        tez znam i kiedys lubilem-poszukam i poslucham z przyjemnoscia-to byl calkiem
                                        niezly zespol...przy okazji przypomniala mi sie taka anegdota:panowie z Soft
                                        Machine zagrali kiedys koncert zupelnie na golasa-na ciele mieli jednak
                                        namalowane garnitury...taak...to byl niezly band...ulubiony zespol Jimi
                                        Hendrixa-zagral goscinnie na ich pierwszym singlu i zaprosil ich do udzialu we
                                        wspolnej trasie...smutna jest historia perkusisty-Roberta Wyatta.wypadl przez
                                        okno i musial przesiasc sie na wozek inwalidzki.perkusje zmuszony byl zamienic
                                        na keyboard...na tym keyboardzie dokonywal ciekawych nagran...w jego
                                        repertuarze znalezc mozna np.round midnight(t.monka),chairman mao(ch.hadena),a
                                        takze...miedzynarodowke...
                                        • pharoah Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 17.12.05, 00:54
                                          w tej chwili slucham GREAT BLACK MUSIC-w tej chwili leci plyta angola prison
                                          spirituals,potem wlacze mahalie jackson,potem...jamesa browna,muddy
                                          watersa,howlin' wolfa...a potem chyba ide spac...pozdr.
    • epigrafik Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 17.12.05, 14:57
      Ralph Towner, namiętnie od kilku dni.. w momencie obecnym "Solo Concert", ale moje ulubione "Oracle" z Peacockiem obowiązkowo kilka razy dziennie. wspaniały gitarzysta.
      • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 18.12.05, 20:04
        Fred Anderson Quartet "Dark Day". To jest to, co tygrysy (czytaj dźwiedzie)
        lubią najbardziej smile Wspaniała muzyka, nie tyle biegnie do przodu, ile raczej
        kołuje. Piękne, medytacyjne granie.
    • kod_kreskowy Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.12.05, 10:54
      Roisin Murphy - Through Time
      • masaladosa Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.12.05, 14:19
        'inventions&dimensions' hancocka
        plyta niezwykle intrygujaca-hancock dosc mocno free
        a sekcja troche afro-latynoska
        no i niejaki 'chihuahua' martinez na perkusjonaliach
        pewny kandydat do naszego watku o perkusjonistach
        pono duzy wplyw na ksztalt tej plyty mial davis-to on mial zasugerowac
        hancockowi 'wykorzystanie' dwoch specow od afro-kubanskiej perkusji
        a do tego wszystkiego paul chambers na basie-wiecej chyba pisac nie trzebasmile

mdosa
        • libl Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.12.05, 20:38
          Wayne Shorter "Footprints Live".
        • jazzpunk Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 27.12.05, 23:26
          to musi byc czadsmile
    • brite National Health 31.12.05, 22:37
      i inne cudeńka ze sceny Canterbury.
      • jazzfoxy Re: harry beckett 01.01.06, 12:45
        "Flare Up"
    • delakacpi Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 05.01.06, 15:11
      Depeche Mode: 'Playing the Angel' smile
      Ale jeszcze przed chwilą było: Shirley Horn 'I Remember Miles'

Pozdrawiam.
      --
      www.kawa.webd.pl
    • fernandezi Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 13.10.18, 22:32
      Od jakiegoś czasu zacząłem słuchać nieznanych wszystkim wykonawców i bardzo spodobała mi się ta młoda piosenkarka youtube.com/watch?v=JNh5uyWjB8k&feature=youtu.be
    • lenaskow22 Re: Czego/kogo sluchacie w tej chwili? 25.10.18, 11:16
      Dean Lewis - be alright, uwielbiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka