Dodaj do ulubionych

Opera - Arnold Rutkowski

06.04.12, 21:07
Już 14 i 21 kwietnia w Deutsche Oper am Rhein wystąpi najlepszy polski tenor Arnold Rutkowski!
Zapraszam na operę "Madama Butterfly" z udziałem Arnolda - w roli Pinkertona.
Tu możecie go zobaczyć i posłuchać: www.facebook.com/pages/ArnoldRutkowski/257161111044944

Arnold często występuje w Niemczech, więc myślę, że warto śledzić jego kalendarz - byłem już na kilku jego występach i zawsze zbierał zasłużone owacje.
Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • marek.zak1 Re: Opera - Arnold Rutkowski 16.06.13, 15:42
      Potwierdzam, jest zdecydowanie najlepszym polskim tenorem. Widziałem go w Carment we Wrocławiu. Był swietny.
      • gucio60 Re: Opera - Arnold Rutkowski 16.06.13, 20:31
        > Potwierdzam, jest zdecydowanie najlepszym polskim tenorem.

Nic przeciw A. Rutkowskiemu ale ja np. lubię tenora X i on dla mnie jest najlepszy.
        Jak do tego doszłeś ? Czy "najlepszych" w operze nie "mierzy się" po międzynarodowej popularności a może masz inne wiarygodne kryteria pomiaru ?
        Ja proponuje wykonywać pomiary wedle długości i ilości braw. Bedzie to od rzeczy ?
        • marek.zak1 Re: Opera - Arnold Rutkowski 16.06.13, 22:41
          Nie jest to sport i rzeczywiscie kryteria sa różne i subiektywne. Pomyliłem sie, najlepszym polskim tenorem jest Piotr Beczala, jeden z pierwszych tenorow MET.
          Zobazc www.beczala.com
          Mierzyh sie wystepem na pierwszych scenach swiata, zarobkami i recenzjami. Tak jak w pilce noznej.
          • gucio60 Re: Opera - Arnold Rutkowski 17.06.13, 08:45
            Zatem cieszmy się z tego co mamy i inni doceniają.
            Beczałe znam i oglądam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka