Gość: lolo IP: 217.8.179.* 16.05.01, 12:47 CZY SA JACYS "ZBOCZENCY" MYSLACY O SISTERS OF MERCY, MOZE BONN 23-06? czy poza mna i kilkoma znanymi przypadkami (troche zartuje) ktos slucha tego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarq Re: the sisters.of.............. IP: *.ita.pwr.wroc.pl 16.05.01, 12:51 ...owszem, osobiscie znam kilku takich "zboczonych". Może nie jestem maniakiem tej kapeli, ale musze przyznać, że Floodland, swego czasu, nie była wyciagana z mojeko kompaktu przez kilka dobrych dni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: the sisters.of.............. IP: *.unregistered.formus.pl 27.06.01, 15:44 Najlepsza wersja Knocking on hea... to wersja Sistersów - pełen odlot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldritch Re: the sisters.of.............. IP: *.gazeta.pl 24.05.01, 18:48 Ja sluchalem, bo co?! Dobrze wspominam ten zespol i zaluje, ze nie wydal niczego nowego... Trudno byc ich fanem przez tyle lat, skoro nie rozpieszczali sluchaczy nowymi nagraniami. Ribbons, to byl kawalek... A na jednym bootlegu, ech, super grali, az ciarki przechodza. Temple of Love tez bylo dla mnie kultowym kawalkiem. No ale co z tego? Zespolu moim zdaniem ni ma, zniknal, chyba ze wiesz cos innego na ten temat, to powiedz wiecej. Pozdrawiam Gość portalu: lolo napisał(a): > CZY SA JACYS "ZBOCZENCY" MYSLACY O SISTERS OF MERCY, MOZE BONN 23-06? > czy poza mna i kilkoma znanymi przypadkami (troche zartuje) ktos slucha tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: the sisters.of.............. IP: *.toya.net.pl 27.05.01, 20:48 Ja tez naleze do tych "zbokow". Zespol jednak istnieje. Planuja nagranie nowej plyty i jakies koncerty w tym roku. W ubieglym roku tez dali pare koncertow. Polski raczej w swoich planach nie uwzglednia. Moze po wydaniu plyty bedzie jakas trasa ? Odpowiedz Link Zgłoś
andy_ Re: the sisters.of.............. 06.06.01, 10:41 Ja tez sie do maniakow zaliczam...niestety Bonn odpada, wzgledy finansowe i naukowe (sesja( ). A w nowa plyte to przestalem wierzyc 2 lata temu. Chociaz niektore nowe kawalki sa super, np."Summer" czy "Bei mir (bist du schoen)" Pozdrowienia dla wszystkich fanow siostrzyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucretia Re: the sisters.of.............. IP: *.toya.net.pl 14.06.01, 16:16 Ja też jestem takim "zboczencem" )) i wierze, ze w koncu zostanie wydana jakaś nowa płytka sisters. Z sieci mam sciągnięte chyba 13 czy 14 nowych kawałków, wiec swięcie wieże w miłosierdzie pana Eldritcha i wydanie ich na plycie Ostatnio tez usłyszałem o powrocie Fields of the nephilim, co dodało mi więcej wiary w to, ze w koncu kiedys Sistersi tez cos wydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1959 Re: the sisters.of.............. IP: 10.9.33.* 18.06.01, 10:32 Ja tez jestem jednym z tych zbokow. Uwielbiam sistersow i wiem, ze maja juz sporo nowego materiału, np; swietna przerobke piosenki kyle minogue ,,confilde in me" Napewno kiedys w koncu nagraja cos nowego. Trzeba cierpliwie czekac. Zabawiajac sie w proroka, powiem ze pod koniec tego lub na poczatku przyslego roku przyjada na koncert do Polski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: the sisters.of.............. IP: 217.8.179.* 28.06.01, 17:31 do bonn niestety nie pojechalem, chociaz mialem checi (kase o dziwo tez) ale co do nowych nagran, mam bootleg z ich koncertu na festiwalu mera luna 2000 (chyba 12-13.08 2000 niemcy). planowana byla plytka na 20 lecie istnienia kapeli ale nie wyszlo, material generalnie juz maja, muza jest bardziej w kieruku rocka gitarowego (na zywo brzmia nawet nieco heavy-metalowo), w sumie takie rozwiniecie "vision thing". w polsce sie raczej nie pojawia, co nawet potwierdzil adam pearson po rozmowie na koncercie w pradze (09-03-2001) ale w niemczech graja co jakis czas, no to na tyle. pozdrawiam milosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: the sisters.of..a the mission IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 22:04 przy całym szacunku dla Eldritcha /gasnącym szacunku/, wolę The Mission. Hussey NIE MA swoich fanów w nosie, tak jak Eldritch, The Mission gra bardziej energetyczne koncerty niż SOM. Najlepszą okazje do porównania miałem na M'era Luna 2000, gdzie The Mission roz..liło wszystkich a przy Sisters połowa ludzi usnęła a dodatkowo eldritch miał wszystkich w dupie, nie odzywał się, rzucał petami w publiczność. Nowe kawałki poza "Romeo's Down" są do dupy. Niewydawanie płyty przez 10 lat, robienie jakiś dziwnych projektów jak SSV, odpierdalanie szopek na koncertach tak jak rok temu w Portugalii, gdzie powiedział przed koncertem, że on pierdoli gotycka publiczność i nie zagra koncertu dopóki z sali nie wyjdą ludzie ubrani na czarno, jest kpiną. "I still believe in God but God no longer believes in me" jak śpiew Hussey w "Wasteland". Odpowiedz Link Zgłoś
dawnrazor Re: the sisters.of..a the mission 04.09.01, 17:27 ...troche stare te wpisy...ale pozdrowienia dla wszystkich gotów!...ktoś z Torunia może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: the sisters.of..a the mission IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 19:14 Gość portalu: greg napisał(a): > przy całym szacunku dla Eldritcha /gasnącym szacunku/, > wolę The Mission. Hussey NIE MA swoich fanów w nosie > ludzi usnęła a dodatkowo eldritch miał wszystkich w > dupie, nie odzywał się, rzucał petami w publiczność. > Niewydawanie płyty przez 10 lat, robienie jakiś > odpierdalanie szopek na > koncertach tak jak rok temu w Portugalii, gdzie > powiedział przed koncertem, że on pierdoli gotycka > publiczność i nie zagra koncertu dopóki z sali nie > wyjdą ludzie ubrani na czarno, jest kpiną. Eldtrich rzeczywiscie ma ciezki charakter, nie jest tak milusinski jak Hussey, ale ma TALENT- kazda jego plyta to dzielo, a niektore plyty The Mission nadaja sie tylko do smieci, niestety. Wielcy ludzie na ogol maja powalone w elbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: the sisters.of.............. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 18:04 A juz myslalem, ze nie uso nich, jestem fanem od 10 lat, ale Eldtrich nas nie rozpieszcza.... Odpowiedz Link Zgłoś