Dodaj do ulubionych

VERTIGO!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 22:18
Właśnie słyszałem 1:30m nowego U2... nie wiem jak oni to zrobili, ale kawałek
jest genialny... "Hello hello, you're in a place called Vertigo" (i proszę mi
nie mówić, że tekst banalny albo cuś bo to tylko dwie linijki
przytoczyłem tongue_out). I ta muzyka... mmm... wink
Obserwuj wątek
    • eirinn Re: VERTIGO!!! 17.08.04, 23:00
      GDZIE TO SŁYSZAŁEŚ??? To nie jest ten sam fragment, co się już wcześniej
      przewijał? A ja słyszałam, że pierwszego singla mają zacząć grać około 24
      września. Jak to, nie wiesz, jak oni zrobili genialny kawałek?! No po prostu,
      po SWOJEMU! A ich najnowsze zdjęcia z sesji w Dublinie widziałeś? Gdyby nie ta
      siwizna Egde'a, można pomyśleć, że właśnie nagrali The Joshua Tree...
      • eirinn Re: VERTIGO!!! 17.08.04, 23:01
        Edge'a, rzecz jasna.
      • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:03
        Poszukaj, w niecie gdzieś na pewno (miliard %) będzie. 1:26 trwa. 24 września
        będzie singiel w sprzedaży, a to jest nagrane na plaży eze, przed domem Bono we
        Francji. To o tym, że nie wiem jak to zrobili to pisałem nie będąc
        poczytalnym wink z resztą nadal nie doszedłem do siebie a słucham tego non stop
        półtorej godziny big_grin Zdjęcia widziałem, szkoda, ze Bono tak łysieje (dlatego ma
        kapelusz wink)
        • eirinn Re: VERTIGO!!! 17.08.04, 23:09
          A niech sobie łysieje, w końcu tyle ma na głowie, każdy by wyłysiał. Dzięki,
          wezmę się za szukanie, pewnie w Interference już to mają.
          • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:13
            bo ja to mam z huba smile ale jest podobno na kilku stronkach U2...

Jak Boniasa zobaczyłem pierwszy raz po wpatrywaniu się w niego na Elevation
            Tour to byłem w szoku co się z nim stało. Starzeje się najsdzybciej z całego
            zespólu.. ale już się przyzwyczaiłem do łysiny 2004 i jest ok, wygląda
            świetnie smile
            • eirinn Re: VERTIGO!!! 17.08.04, 23:37
              Już OK, znalazłam na Interference smile)) Co do starzenia, to po Adamie też widać
              nieubłagany upływ czasu. Ale Larry to chyba coś bierze, nie? Przecież nie można
              przez 25 lat wyglądać tak samo!!!
              • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:49
                Jak to powiedział Bono o koncertowaniu w wieku 60 lat "to okropne mieć te
                wszystki zmarszczki itp., odwrócić się i zobaczyć, że Larry ciągle wygląda na
                14 lat" smile Larry jest dla czasu dosłownie nietykalny. Ciągle taki sam... i jak
                sie podoba Vertigo? smile Na interference jest też tekst do tego kawałka
                • ihopeyouwilllikeme Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 01:07
                  www.stuckinamoment.net/Songs/
                  • ihopeyouwilllikeme Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 01:11
                    Żeby tam jeszcze było coś słychać...
                    • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 01:28
                      Ja słyszę smile O ile na początku najbardziej słychać fale i gadanie, tak ostatnie
                      pół minuty jest naprawdę dla mnie bardzo wyraźne. (trochę też zmieniłem
                      ustawienia korektora dźwięku). Ta podstawowa wersja jest lepsza niż
                      oczyszczone... I cholernie mi się podoba.
                    • peternurek1 Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 01:35
                      > Żeby tam jeszcze było coś słychać...

może i G. słychać, ale po przesłuchaniu pare razy i po przesłuchaniu 'All
                      Becouse Of You" mam wrażenie że to będzie zajebista płyta big_grin big_grin big_grin

a, gdyby ktos zechciał podac link'a do tekstu, byłbym wdzięczny smile
                      • eirinn Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 10:13
                        To brzmi trochę tak jakby 'Electrical Storm' był nagrany na Boy'u. Co mnie
                        niezwykle cieszy, bo zawsze miałam słabość do ich pierwszych trzech płyt.
                        • peternurek1 Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 17:35
                          > To brzmi trochę tak jakby 'Electrical Storm' był nagrany na Boy'u.

trochę tak , ale jest czadowy smile jak Elevation i ostrzejszy od większości
                          rzeczy jakie nagrali

i bardzo bardzo dobrze smile

ps.
                          dzieki za tekst bono-man
                      • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:38
                        teskt prezentuje się mniej więcej tak:

'Hello Hello........HEY! HEY!
                        You're in a place called Vertigo
                        You tell me things you don't even know
                        Buy you, you give me something....
                        I can feel you........!'

'HEY HEY HEY.........VERTIGO!!
                        HEY HEY HEY.....!

All of this was all for you
                        All of this falls from you
                        All of this was all for you
                        Sail away into the night....

CHORUS

'Hello Hello........HEY! HEY!
                        You're in a place called Vertigo!
                        Lights go down, and everybody knows
                        But you, give me something
                        I can feel your love teach
                        NahAaaa................
                        Your Love is....(ends)

mogą być oczywiście błędy bo to jest tylko to co udało się ludziom zrozumieć z
                        tego kawałka, a nie oficjalny tekst smile Ale jak się wsłuchasz to się wszystko
                        raczej zgadza.
                        • eirinn Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 15:53
                          Na stronie u2achtung jest informacja, że Vertigo ma się pojawić w stacjach
                          radiowych 22 września, a singiel będzie w sprzedaży od połowy października.
                          Vertigo to ma byc ponoć tytuł singla, natomiast płyta ma się nazywać How To
                          Dismantle An Atomic Bomb, która to nazwa już się wcześniej pojawiała. Płyta ma
                          podobno zawierać 12 utworów. Strona jest francuskojęzyczna. Nie wiem, na ile
                          mają rację, ale trzeba przyznać, że do tej pory prawie nigdy się nie mylili.
                          Pożyjemy, zobaczymy.
                          • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 16:04
                            Interference z kolei mówi, że singiel Vertigo w sprzedaży od 24 września smile O
                            albumie nic. Zobaczymy co z tego wyjdzie wink
                            • eirinn Re: VERTIGO!!! 18.08.04, 16:20
                              I tym największa radość, że nareszcie zobaczymy. I usłyszymy!
                              • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:59
                                jeszcze nigdy półtorej minuty tak słabej (oczywiście jeśli chodzi o TO
                                konkretne nagranie a nie utwór smile) jakościowo muzyki nie dało mi tyle radości smile
                                • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:03
                                  Miałaś rację, potwierdzono - premiera piosenki - 24 września; singiel w
                                  sklepach - 8 listopada smile
                                  • eirinn Re: VERTIGO!!! 20.08.04, 12:58
                                    Muszę go chyba zamówić, bo w moim pięknym mieście single pojawiają się po
                                    pięciu miesiącach.
                                    • Gość: bono-man Re: VERTIGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:29
                                      heh, poza sklepami internetowymi to chyba taki problem mamy w całym kraju uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka