IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:35
Obserwuj wątek
    • haribo_goldbaren Re: Travis 31.08.04, 14:18
      No Mitch sie wysililes.podziwiam.Teraz chyba z tydzien bedziesz odpoczywal?

O jakiego Travisa tu chodzi, jakis nowy zespol, tworca. No bo chyba nie ten
      soft-pop z anglii.
      • Gość: mitch Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:54
        Zdobęde się jeszcze na wysiłek.

Nie wiem co masz na myśli mówiąc soft-pop, ale chyba jakies bzdury, bo tak się
        składa, że Travis jest ze Szkocji.
        • Gość: zoe Re: Travis IP: *.chello.pl 31.08.04, 15:57
          soft-pop ... a co to, bardziej soft niz pop? nie rozumie, ale mitch o co chodzi
          z tym Travisem ? smile))
          • Gość: mitch Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:01
            "Baby, you've been goin' so crazy
            Lately nothing seems to be going right
            Solo, why do you have to get so low
            You're so as you've been waitng in the Sun too long"
            • Gość: zoe Re: Travis IP: *.chello.pl 31.08.04, 19:50
              no tak, jak moglam sie nie domyslic! :]
              • haribo_goldbaren Re: Travis 31.08.04, 19:54
                Gość portalu: zoe napisał(a):

> no tak, jak moglam sie nie domyslic! :]
                Zoe, widzisz to jakisz maniaksmile, soft-pop wypalil mu mozg
        • haribo_goldbaren Re: Travis 31.08.04, 19:53
          Gość portalu: mitch napisał(a):

> Zdobęde się jeszcze na wysiłek.
          Szkoda...
      • overfloater Re: Travis 31.08.04, 20:05
        W muzyce jest miejsce na różne gatunki, w tym także na Travis. Nie ruzumiem
        dlaczego się czepiacie tego zespołu. Czy ktoś z Was słyszał ich pierwszą płytę?
        Soft-pop? To miało być obraźliwe? Soft-pop to brzmi raczej jak coś w stylu
        Justina Timberlake, Travis jest o kilka klas wyżej.

Ale skoro już wprowadzamy różne odmiany popu, to ja proponuję kilka nowych:
        almost-hard-pop - Evanescence
        rap-rock-pop - Linkin Park, Papa Roach
        pure-pop - Rasmus, Him
        • haribo_goldbaren Re: Travis 31.08.04, 20:08
          overfloater napisał:

> Soft-pop to brzmi raczej jak coś w stylu
          > Justina Timberlake, Travis jest o kilka klas wyżej.
          Wiem, bo Justin to nie muzyka a gowno.

> Ale skoro już wprowadzamy różne odmiany popu, to ja tez proponuję kilka
          nowych:
          > disco-dark-pop- Evanescence
          > prymitywo-niby-metalowo-pop - Linkin Park, Papa Roach
          > pure-pop - Rasmus, Him ->moze byc
        • devilevil321 Re: Travis 31.08.04, 20:26
          jak zwal tak zwal. moze dla kogos kazda spokojniejsza muzyka jest popem. w
          sumie ciekawa klasyfikacja. jeszcze sie z taka nie spotkalamsmile
          co nie zmienia faktu, ze to bardzo dobry zespol. szczegolnie 'the man who'.
          pozwole sobie tez wkleic fragment recenzji "machiny": ""The Man Who" to piękna
          płyta, której smutny powab niechybnie oczaruje wszystkich odpowiednio
          uwrażliwionych." radze szczegolny nacisk klasc na dwa ostatnie wyrazysmile
          • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:46
            jak już się na gazete powołujesz to ja ci powiem, że w tylko rocku napisali, iż
            wokalista śpiewa "jakby mu ktoś zabrał ulubionego misia"...i racje mieli bo to
            infantylne jest baaaardzo
            • devilevil321 Re: Travis 31.08.04, 21:54
              >wokalista śpiewa "jakby mu ktoś zabrał ulubionego misia"
              skoro tak to odbierasz... odsylam do cytatu powyzejsmile (i 'tylko rock' tez)
              • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 17:24
                wiesz żenuja mnie takie teksty typu: ja jestem odpowiednio wrażliwy a ty nie
                więc ja dlatego tobie sie nie podoba........mysle że jestem wrażliwy
                szczególnie na piękna muzykę. uwielbiam mercury rev, radiohead, buckleya,
                elbow, sparklehorse itd...i przy nich travis to muzyka dla gimnazjalistek
                • devilevil321 Re: Travis 02.09.04, 17:31
                  dlugo myslales nad ta odpowiedzia. mogles chociaz cos lepszego wymyslecuncertain
                  • devilevil321 Re: Travis 02.09.04, 17:33
                    zreszta nie chce mi sie o tym juz gadac. sugerujesz, ze jestem gimnazjalistka.
                    to dopiera zenada...byc moze Ihnan tez jest gimnazjalistka. niech Ci bedzie.
                    • ilhan Re: Travis 02.09.04, 18:03
                      devilevil321 napisała:

> byc moze Ihnan tez jest gimnazjalistka.

Być może. A kto to taki?
                      • humbak Re: Travis 02.09.04, 18:05
                        Taki jeden, co chce być Kubasą.
                        • dziewczyna_mickiewicza Re: Travis 02.09.04, 18:06
                          mnie to nic nie mowi. przeciez wszyscy chca byc kubasasmile)))
                          • humbak Re: Travis 02.09.04, 18:13
                            A czy ja napisałem, że zamierzam coś sprecyzować?
                            • dziewczyna_mickiewicza Re: Travis 02.09.04, 18:15
                              alez skadsmile
                        • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:37
                          nie wiem kim jest kubasa.....nie siedze na forum tak czesto jak wy.....chce byc
                          taki jak pszemcio
                          • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:38
                            czy wydaje ci sie ze tylko jakis tam kubasa nie lubi travis???? doprawdy za
                            bardzo cenisz ten zespolik
                      • devilevil321 Re: Travis 02.09.04, 18:50
                        taka jedna... nie znasz jej, to co Ci bede mowictongue_out
                    • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:04
                      możliwe że jestes skoro wszystko odbierasz tak dosłownie.....albo po prostu
                      zgrywasz głupa
                      • devilevil321 Re: Travis 02.09.04, 18:52
                        ani jedno ani drugie. po prostu chcialam Cie wkurzyc.
                        • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:55
                          to ci sie nie udało...jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem
                          • devilevil321 Re: Travis 02.09.04, 18:58
                            to milo
            • ilhan Re: Travis 31.08.04, 21:56
              Gość portalu: pszemcio napisał(a):

> jak już się na gazete powołujesz to ja ci powiem, że w tylko rocku napisali, iż wokalista śpiewa "jakby mu ktoś zabrał ulubionego misia"...i racje mieli bo > to infantylne jest baaaardzo

A słyszałeś "Slide Show", "As You Are" albo "Turn"? Nie jestem (już) fanem tego zespołu, a jedynie drugiego albumu, jednak myślę że ocenianie wyłącznie na podstawie singli typu "Sing" jest dość mało miarodajne. Travis to kiedyś była bardzo dobra kapela - niestety, wybrali nienajlepszy kierunek rozwoju, moim zdaniem. Ale tak to już jest, że jedni wolą podbijać listy przebojów, a inni nagrywać ambitne płyty.
              • przemas83 Re: Travis 31.08.04, 21:59
                "Była dobra kapela" czyli że wybrali karierę ambitną czy singlową?
                • devilevil321 Re: Travis 31.08.04, 22:27
                  czyli, ze wybrali komercje
              • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 17:26
                nie słyszałem tylko debiutu...pozostałe 3 albumy znam dobrze...nie przekonują
                mnie twoje argumenty...w czym taki turn jest lepszy od sing??? to pozostanie
                chyba twoją słodka tajemnicą
                • ilhan Re: Travis 02.09.04, 18:08
                  Gość portalu: pszemcio napisał(a):

> nie słyszałem tylko debiutu...pozostałe 3 albumy znam dobrze...nie przekonują
                  > mnie twoje argumenty...w czym taki turn jest lepszy od sing??? to pozostanie
                  > chyba twoją słodka tajemnicą

Może i w tej chwili jest to zespół dla gimnazjalistek, ale w okresie "The Man Who" na pewno był porównywalny z takim Elbow, którym się tu jarasz (zresztą poniekąd rozumiem, bo to niezła muzyka). Ale co tam, modnie jest jeździć po Travisie - oto kolejny dowód.

Aha. "Sing" to ładna, przyjemna piosenka. "Turn" to hymn.
                  • Gość: pszemcio Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 18:42
                    Ilhanie!!! nie lubiłem travisa gdy była na moda zeby ich słuchać i nie dopinam
                    sie pod zadną modę zjebywania travisa. po prostu nie widze tu nic
                    wartościowego. jeśli porównujessz ich do elbow (co jest według mnie troche
                    karkołomnym zadaniem ) to powiem ci ze przy prosciutkim travisie elbow to
                    baaardzo wielowymiarowa i błyszcząca perła
    • przemas83 ciekawy wątek 31.08.04, 20:29
      Genralnie zespół Travis nie podoba mi się i uważam go za słaby.
    • zoe82 Re: Travis 31.08.04, 21:50
      zostawcie Travisa w spokoju, bardzo dobra kapela!
      • przemas83 Re: Travis 31.08.04, 21:53
        Przecież nie musi mi się podobać! Według mnie właśnie niedobra. Ale niech im
        tam, w końcu nie muszę płyty kupować.
        • zoe82 Re: Travis 31.08.04, 21:59
          przeciez nie narzucam ci wlasnego zdania!nie krzycz tak!!!!!!!! :p
          • Gość: Duncan Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 09:27
            "Love will come through" bardzo mnie sie jeszcze podoba.
            Z jakiej to płyty, bo nie pamiętam ...?
            • aasiek Re: Travis 02.09.04, 18:15
              Z ostatniej, "12 memories"
              • Gość: Duncan Re: Travis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 08:42
                aasiek napisała:

> Z ostatniej, "12 memories"

Dzięks
    • Gość: Szafi Re: Travis IP: 81.15.181.* 10.09.04, 17:42
      a ja lubię tavis chociażby za cudowne teledyski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka