02.11.11, 07:30
Chciałabym przesunąć guziki w kożuchu. Czy ktoś z Was może próbował zrobić coś podobnego? Może przerabiał sam kożuch? Chciałabym wiedzieć czy to jest w ogóle możliwe z pomocą domowej maszyny. A jeśli tak to w jakie nici i igłę się zaopatrzyć?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: kożuch 02.11.11, 07:42
      Maszynowo raczej nie. Jakie masz guziki? Ja mam kurtke z guzikami na tzw. stopce. Przyszywa sie je recznie nicmi tzw. do guzikow / sa takie grubsze niz zwykle do szycia /. Guzikow z dziurkami tez bym nie przyszywala na maszynie.
      kurskrojuiszycia.blogspot.com/2011/03/nici.html
      Ja we Wloszech kupuje podobne do tych z jedwabiu, w malutkich szpulkach.
      • czeremcha4 Re: kożuch 02.11.11, 19:37
        Wygodnie jest użyć igły do skór - o trójkątnym przekroju.

Ania
        • confused.girl Re: kożuch 03.11.11, 07:44
          Czyli jednak na maszynie przyszywać? Pogooglałam, ale nie mogę znaleźć igły do skór do szycia ręcznego, są tylko takie do maszyn właśnie z trójkątnym przekrojem.
          • czeremcha4 Re: kożuch 03.11.11, 19:45
            Ależ są i do ręcznego szycia:

www.pasgala.com.pl/a/41/igly_do_recznego_szycia
            Ania
      • confused.girl Re: kożuch 03.11.11, 07:43
        dzięki za radę. guziki też mam ze stopką, od spodu dodatkowo jest wszyty malutki guzik z dziurkami. Nie wiem tylko jak zakończyć przyszywanie, żeby guzik nie odpadł. W moim kożuchu wygląda to tak, jakby zrobiono wielki supeł pod guzikiem, ale nie mam pojęcia jak to odtworzyć.
        • linn_linn Re: kożuch 03.11.11, 08:35
          Ja mam takie guziki:
          www.amanmerceria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=52_69&products_id=302
          Skorzane, ale produkuja tez plastikowe / imitujace skore /. Od dolu maja nozke, a od spodu jest zwykly maly guzik z 4 dziurkami. Takie guziki przyszywa sie recznie. Na samym koncu owin nitke kilkukrotnie wokol stopki guzika / to pewnie ten supel masz na mysli /, wbij jeszcze raz poprzez maly guzik pod spodem i umocuj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka