Dodaj do ulubionych

Wstyd mi że tego słuchałem :-)

05.09.04, 10:30
Witojcie!
Zapewne każdy z nas słuchał kiedyś (nawet w dziecinstwie) jakiegoś zespołu
albo wykonawcy, do którego słuchania teraz by się nie przyznał smile
Miejcie odwagę napisać tutaj czego kiedyś słuchaliście :]
Ja na przykład w podstawówce słuchałem (krótko!!!) New Kids On The Block smile))
... takie to były czasy, rok 1986.
A wy macie jakieś takie muzyczne grzechy?
Zobaczymy czy jesteście odważni aby się do nich przyznać smile
Obserwuj wątek
    • titush Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 10:39
      ja też słuchałam New Kids On The Block!!!!!!!!!!!!! to byli moi pierwsi
      idole smile)). mając 5 lat potrafiłam zaśpiewać ich każdą piosenkę [do dzisiaj nie
      wiem jak mi się to udawało?!]. i w cale się tego nie wstydzę i nie uważam tego
      za grzech tongue_out, co więcej mam na kompie kilka teledysków ["step by step" - tańczą
      rewelacyjnie wink)), "tonight", "hangin' tough"] oraz płytę "greatest hits" smile)).
      NKOTB byli wspaniali................................

w podstawówce słuchało się też BB [ekhm...] no i Spice Girls oczywiście. teraz
      jak oglądamy teledyski ze znajomymi mamy niezły ubaw big_grin.
      • eirinn Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 12:57
        Łe tam, ja pod koniec podstawówki uwielbiałam braci Osmondów. Ale byli śliczni!
        • Gość: Zooom ja kiedys sluchalem Radia Zet ale teraz sie wstydz IP: *.aster.pl 10.09.04, 21:33
          co za chlam ta graja, muzyka pop jest dla idiotow,
          problem to ze wiekszosc spoleczenstwa to skonczeni idioci
          • Gość: ktos A RMF FM jest jeszcze glupsze a ESKA IP: *.aster.pl 10.09.04, 21:34
            jeszcze glupsza
            • Gość: Natalia Re: A RMF FM jest jeszcze glupsze a ESKA IP: *.szczecin.mm.pl 11.09.04, 13:28
              Za 15 lat bedziesz się wstydzic tego co słuchasz teraz...
              • Gość: ezomir ja tam niczego sie nie wstydze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:39
                glownie dlatego ze w podstawowce sluchalem bitlesow simona i garfunkela i kogos
                takiego jak cat stevens...
                po prostu nie podobalo mi sie nic co by sluchali rowiesnicy... jakies
                2unlimited doktory albany wspomnieni bekstrici spajsgerlsy czy inni niu kidsi
                na blokach...
                najciekawsze jest to ze zmory podstawowkowych dyskotek mozna uslyszec w pewnym
                nie da sie ukryc porzundnym poznanskim radiu jako "kicz tygodnia"... cale
                szczescie jedna piosenka na tydzien... ale milo uslyszec cos co sie kojarzy np.
                z wycieczek klasowych z zamierzchlych czasow big_grinDDDDD
              • Gość: ktos Natalia: tego ze slucham Bacha to sie wstydzic nie IP: *.aster.pl 11.09.04, 22:50
                bede
              • Gość: harpun [...] IP: 80.51.145.* 12.09.04, 07:01
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: tequill Re: A RMF FM jest jeszcze glupsze a ESKA IP: 213.17.165.* 12.09.04, 16:11
                ja słuchm trojki i jakos sie tego nie wstydze... moi rodzice sluchali jej od
                zawsze i nadal sie tego nie wstydzą... wiec nie koniecznie musisz miec rację
                • profeto Re: A RMF FM jest jeszcze glupsze a ESKA 13.09.04, 14:18
                  Ja też słucham trójki od paru tygodni, bo ma szerszy repertuar muzyczny niż inne
                  stacje (te, które odbieram).
                  • Gość: kamyk Re: A RMF FM jest jeszcze glupsze a ESKA IP: *.raciborsko.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 08:01
                    profeto napisał:
                    > Ja też słucham trójki od paru tygodni, bo ma szerszy repertuar muzyczny niż
                    inne
                    > stacje (te, które odbieram).

Poważnie szerszy? Zwaliłomnieznuk.
                    GOSCIU! To jest jedyna ogólnopolska stacja, która wogole nadaje muzykę (a i to
                    po nocach przeważnie)!.
                    Chyba nie próbujesz nazywać muzyką tych pomyj wylewających się z erefefefemu
                    itp.
          • Gość: giga Re: ja kiedys sluchalem Radia Zet ale teraz sie w IP: *.ingram.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 09:37
            Przedmówca swą wypowiedzią zaklasyfikował się do tej samej paczki, która go
            mierzi - do IDIOTÓW z pierwszego szeregu. Nie chodzi mi o to, czego słuchał,
            ale o to, jak brak mu pokory i zrozumienia, że nawet tacy jak on ROZWIJAJĄ
            SIĘ.Może on nie widzi dla siebie szans.Widzi mi się, że to miłośnik nowych
            trendów, co wnioskuję z młodzieńczej zaciekłości.
            • praptak To degradacja Radia Zet, a nie rozwój słuchaczy 13.09.04, 16:06
              > Przedmówca swą wypowiedzią zaklasyfikował się do tej samej paczki, która go
              > mierzi - do IDIOTÓW z pierwszego szeregu. Nie chodzi mi o to, czego słuchał,
              > ale o to, jak brak mu pokory i zrozumienia, że nawet tacy jak on ROZWIJAJĄ
              > SIĘ.

Rozwój słuchaczy to jedno - zdarza się nawet w najlepszych rodzinach wink , ale
              Radio Zet naprawdę zeszło na psy. Kiedy jeszcze było stacją lokalną dało się
              słuchać - muzyka była zróżnicowana, były jakieś audycje tematyczne itp. Teraz
              tyrania słuchalności doprowadziła do wyrównania poziomu w dół, do tzw.
              niewymagających słuchaczy. 24 godziny na dobę pompujemy hity z kiepskich płyt
              zalegających półki w hipermarketach. Gdyby nie dżingle, to Radia Zet od RMF
              naprawdę nie dałoby sie odróżnić - nawet ich reklamy są takie same! Pozwolę tu
              sobie na banał : co się ma podobać wszystkim, nie podoba sie nikomu.
          • Gość: erg samowzbudnik Re: ja kiedys sluchalem Radia Zet ale teraz sie w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:22
            hip hop to najgorszy chłam, to nie jest muzyka wogóle tylko dutne podrygi na jedno kopyto. łeb przechylony na bok no i to machanie gałęziami.Dno.
          • abrhminus Re: ja kiedys sluchalem Radia Zet ale teraz sie w 12.09.04, 23:52
            skąd ta samokrytyka?
          • abrhminus Re: ja kiedys sluchalem Radia Zet ale teraz sie w 12.09.04, 23:53
            Gość portalu: Zooom napisał(a):

> co za chlam ta graja, muzyka pop jest dla idiotow,
            > problem to ze wiekszosc spoleczenstwa to skonczeni idioci
          • Gość: Olga Ja obstaję przy trójce! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:25
            To radio jest the best!!!!!!!!!! ktos sie ze mna nie zgadza?? ;>
      • Gość: Bebe Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:21
        Ja też słuchałam Spice Girlswink. Nawet na film z nimi (Spiceworld) poszlam... ;p
      • Gość: Dawid Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ceron.pl 12.09.04, 13:19
        no kazdy ma takie muzyczne grzeszki. jak mialem siedem lat to słuchałem mozarta
        chopina i strawinskiego. dobrze ze moge sie z kims z tym podzielic, jeszcze
        lepiej ze anonimowo.
        • Gość: lili Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.bg.pwr.wroc.pl 23.10.04, 09:29
          A ja słuchałam ROXETTE, New Kinds on the Block, a jeszcze wcześniej Fasolki i
          Picolo colo del Antoniano (nie wiem jak to się pisze poprawnie)...Słuchałam
          jeszcze Scorpions...
      • Gość: Pel Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 20:29
        Słuchałem kiedyś papa dance a to przecież straszny obciach, szybko przeżucłem
        się jednak wtedy na mikiego jacksona, a później to już ac/dc metallica i iron
        maiden i jeszcze cieżej. Teraz jest różnie Ale generalnie rock'n'roll nie umarł
      • Gość: nawrócony Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ostnet.pl 12.09.04, 21:18
        Ja słuchałem Backstreet boysów. To dopiero była jazda. Ale większym przegieciem
        są trzy kasety T-raperów znad Wisły (jeżeli nie pamiętacie to byli oni stałym
        fragmentem programu "Komiczny Odcinek Cykliczny" pokazywanego kiedyś w TVP2.
        Chyba przez nich mam taką odrazę do hip-hopusmile)))
      • Gość: zulka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:32
        Ja sluchalam Kaja GOO GOO to dopiero siarasmile
      • portugeze_girl Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 22.10.04, 12:17
        titush napisała:

> ja też słuchałam New Kids On The Block!!!!!!!!!!!!! to byli moi pierwsi
        > idole smile)). mając 5 lat potrafiłam zaśpiewać ich każdą piosenkę [do dzisiaj
        nie
        >
        > wiem jak mi się to udawało?!]. i w cale się tego nie wstydzę i nie uważam
        tego
        > za grzech tongue_out, co więcej mam na kompie kilka teledysków ["step by step" -
        tańczą
        >
        > rewelacyjnie wink)), "tonight", "hangin' tough"] oraz płytę "greatest
        hits" smile)).

a pamietasz może tytuł piosenki z kreskówki z New Kidsami?Taka z dinozaurem
        (kreskówka,nie piosenka)...
        pzdr
      • Gość: fanka metalu Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.11.04, 19:47
        Przepadałam za Magdą Fronczewską, a miałam juz 13 lat! ale to było
        krótkotrwałe ,,zauroczenie".
    • overfloater Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 13:24
      Ja zaczynałem muzyczne fascynacje od nagrań Phila Collinsa smile Potem byli
      Scorpionsi, niestety także ich późniejsze płyty z okresu nagrywania tzw.
      rolniczego rocka smile

Miałem też okres słuchania metalu i nu-metalu. Ale jak mówi popularna maksyma -
      wszystkiego trzeba w życiu spróbować wink Przynajmniej teraz mogę krytykować i
      nikt mi nie zarzuci, że się na tej muzyce nie znam.
    • amused.to.death Re: A mi nie wstyd 05.09.04, 13:27
      Słuchałam (i uwielbiałam) Europe. I mimo, że to już nie mój typ muzykismile, to kiedy słyszę 'The Final Countdown' to miło się tego słucha, bo kojarzy mi się z dzieciństwem.
      • overfloater Re: A mi nie wstyd 05.09.04, 13:28
        To Europe też się trzeba wstydzić? Damn it! smile
        • Gość: 30records http://www.thirtyrecords.republika.pl/ IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 18:37
          Jako lebek sluchalem tylko tego co moj ojciec, czyli Queen, Led Zeppelin, Yes...
          Czyli chyba niezle, gdyz byl to oktes boomu na techno i dance. Troche sie w
          podstawowce wyroznialem.
          No a teraz... www.thirtyrecords.republika.pl/
        • amused.to.death Re: A mi nie wstyd 05.09.04, 23:21
          A nie? wink
          Ale tego, że jeden z tych panów mi się podobał to już chyba powinnam się wstydzić, co?
          smile)
      • Gość: dziecko_activa Re: A mi nie wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 08:27
        a mi sie ta piosenka kojarzy z moim koffanym ACTIVEM big_grinDD (fitness klub w
        szczecinie tongue_out )... dobra wiem ze nie na temat tongue_out
        • Gość: rd Re: A mi nie wstyd IP: *.nitka.net.pl 12.09.04, 03:29
          hehe ja tez bywam w activie i tam leci chyba radio zet... chlam nie z tej
          ziemi, czasami to mi rece opadaja nie tylko ze zmeczenia jak slysze te polskie
          przeboje.... bleee
      • Gość: borewicz Re: A mi nie wstyd IP: 82.160.72.* 13.09.04, 09:54
        no! Jurop to moc, bez kitu teżw 7 klasie tego słuchałem i pet szop bojs...
        aż kolega mi puścił już nie pamiętam co było pierwsze Dezerter czy Moskwa ...
        newermajnd (de bolloks) ...
        ale nie wstydze się tego bo fakt jak słyszę Final ... to mam łzy w oczach, a
        West End girls to naprawde fajny kawałek
      • Gość: Michał Ja też, ja też!!! IP: *.acn.pl 13.09.04, 15:43
        Bardzo lubię "Final Countdown" (a jak się to kojarzy z wojskiej i odliczaniem
        do cywila ... smile). Co prawda nie potrafię nawet wymienić żadnego innego kawałka
        tej grupy, ale to Final... - to było "coś".
        Nie przesadzajmy, że od razu trzeba się wstydzić takiej muzyki. Jest sporo
        grup, które były twórcami tylko jednego dobrego kawałka. Taki Black - ogólnie
        nie daje się słuchać, ale ten ich Wonderfull Live jest ekstra i do dzisiaj go
        lubię. Podobnie jest Chrisem Normanem - większość jego produkcji - to nuda, ale
        Reflections of my Live jest świetne.
        Ja tam bym bardziej się wstydził odwagi cywilnej w przyznawaniu się do
        słuchania niemodnych rzeczy, niż prawdy o swoim słuchaniu. Wiadomo, do muzyki
        tez się dorasta i to nie żaden wstyd.
    • lennox Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 14:03
      Paula Abdul wink Nie wiem do dziś jak mogłem, ale to było dawno temu wink
    • Gość: RunDLL32 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 195.245.217.* 05.09.04, 17:57
      Kiss, AC/DC, Van Halen, Megadeth, Black Sabbath.
      • piotrek_63 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 18:02
        Gość portalu: RunDLL32 napisał(a):

> Kiss, AC/DC, Van Halen, Megadeth, Black Sabbath.

A czego tu sie wstydzic? Bez przesady. Mi by bylo wstyd jakbym sluchal
        Rynkowskiego albo jakichs raperow...
        • Gość: erg samowzbudnik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:28
          Jeden lubi ogórki , drugi ogrodnika córki.
      • Gość: koliber Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 149.156.12.* 13.09.04, 21:25
        Kiedyś słuchałeś niezłej muzyki, teraz (przy 3?) zidiociałeś.
        Chociaz KISS to onciach, a Van Halen muzyka bez duszy.
    • Gość: 30records woy22 IP: *.oskar.net.pl / 212.160.181.* 05.09.04, 18:39
      Jako lebek sluchalem tego co moj ojciec, czyli Queen, Led Zeppelin, Yes
      Czyli niezle jak na poczatek lat 90tych czyli boomu na techno i dance.
      No i troche wyroznialem sie przez to w podstawowce
      No a teraz www.thirtyrecords.republika.pl/
    • zla_siostra_blizniaczka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 19:37
      Jako wczesna nastolatka- Depeche Mode
      A jako dziecię tego co moje starsze siostry, czyli Lady Punk, Combi i Urszuli.
      Chyba nikt tego nie przebije. Dopiero gdzieś od 13 roku życia zaczęłam słuchać
      muzyki.
      • kocica29 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 19:40
        Radiohead i Jeff Buckley. Teraz słucham Rap I Hip Hop. PRzekonałam się, że ta
        muzyka ma duszę ale trzeba poszukać. Nie można brać za dobre to co serwuje
        radio i TV.
        • Gość: BEBE Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:24
          kocica29 napisała:

> Radiohead i Jeff Buckley. Teraz słucham Rap I Hip Hop. PRzekonałam się, że ta
          > muzyka ma duszę ale trzeba poszukać. Nie można brać za dobre to co serwuje
          > radio i TV.

Co Ty dziewczę prawisz...no no....cos sie Tobie pokręciło. Przecież Jeff
          Buckley to geniusz muzyki!!!! A rap...no coż...W TYŁ ZWROT!!! smile)

• overfloater Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 06.09.04, 00:02
            W tył zwrot i cała naprzód! Zrezygnować z Buckleya na rzecz hip-hopu. Skandal. I
            jeszcze ten tekst o serwowaniu przez radio i tv. Przecież słuchanie hip-hopu to
            właśnie pójście na łatwiznę i podążania z modą. Ehhh.
            • Gość: mat Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-)??? mi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:29
              Taaak? a ja np slucham rapu od 12 lat, i tez mam sie tego wstydzic, albo mowic
              o pojsciu na latwizne? stary, co ty gadasz za brednie? hiphop stal sie komercja
              w ostatnich paru latach. kazdy gatunek muzyczny przezywa wzloty i upadki, hh
              definitywnie jest teraz w fazie upadku. co nie znaczy, ze sie tego trzeba
              wstydzic - wprost przeciwnie, jestem dumny z tego ze slucham rapu, i ze od tylu
              lat mi sie nie znudzil, i z tego, ze rozwinalem te zainteresowania, a teraz
              bede pisal prace magisterska o uwarunkowaniach kulturowych zwiazanych z
              czarnymi w USA, z powstawaniem tej muzyki i z tym, co sie przewija w ich
              tekstach (tylko nie tych o dziwkach, pistoletach i lexusach, jak to ostatnio
              jest). peace smile)
              • Gość: ewik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-)??? mi nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:09
                Faktycznie słuchając rapu i hip - hopu bardzo można się rozwinąć - szczegolnie
                intelektualnie....
                • Gość: mat Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-)??? mi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:20
                  rozwinac to sie mozna, jak sie czyta twoje posty.
            • Gość: focheck Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.arkonskie.v.pl 12.09.04, 13:04
              dlaczego obrazasz mnie??? ja slucham hiphopu od czasow kiedy on jeszcze nie byl
              trendi. i wcale nie uwazam ze ide na latwizne. aha slucham takze jazzu, muzyki
              elektronicznej. jesli czegos nie znasz to nie mow ze to jest zle. to tak na
              przyszlosc ok??
          • Gość: hehe Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.09.04, 15:01
            Pewnie to jest jedna z takich dzieczyn, które słuchają tylko tego, co słucha
            ich aktualny chłopak. LOL
          • Gość: Ano Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:26
            Ej no co ty Jeff byl zajebisty
        • collage Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 06.09.04, 08:55
          kocica29 napisała:

> Radiohead i Jeff Buckley. Teraz słucham Rap I Hip Hop. PRzekonałam się, że ta
          > muzyka ma duszę ale trzeba poszukać. Nie można brać za dobre to co serwuje
          > radio i TV.

A od kiedy to, jesli można zapytac, Jeff Buckley jest serwowany przez radio i
          tv? Przeciez w Polsce to całkowite podziemie. W dzisiejszych, uproszczonych
          czasach radio i tv wrzucaja nam do głowy łopatami cos co nie da sie nazwac
          muzyka, czyli rap i hip hop. A Buckley to cudowna MUZYKA przez duze "M".
          Pozdrawiam
          • Gość: Sss Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.retsat1.com.pl 10.09.04, 19:04
            Myślę, że Kocicy chodziło o to, by nie słuchać hh i rapu serwowanego przez TV i
            radio - w 100% się zgadzam!
            • pianka7 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 11.09.04, 16:40
              Zgadzam się-prawdziwy,dobry i ambitny hip-hop oraz rap to nie ten co na okragło
              serwuje nam radio i telewizja.
              • Gość: borewicz Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 82.160.72.* 13.09.04, 10:06
                tylko STASIO!!!! ... a najlepsze prezerwatywy mają smak chuja, a kobiety
                pierwsze dziecko rodzą na czuja ...
                Stasio to gość!!! respekt 66 rok szeroki krok - brawo Stasiu.
                A w polskim HH i tak nigdy nie bedzie kapeli na miarę Public Enemy
          • Gość: martelina Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:03
            rap i hip-hop??!! tego sie bedziesz wstydzil za kilkanascie lat...
            ja sluchalam Spice Girls ale sie tego nie wstydze - smieje sie smile najlepsze co
            zrobily (a raczej co zrobila jedna z nich) to zaspiewanie piosenki z Bryanem
            Adamsem, chociaz dobrze ze ledwo ja slychac... big_grin
        • Gość: koliber Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 149.156.12.* 13.09.04, 21:26
          Kocica w miarę dojrzewania zidiociała. Widac nie rozumiałą tamtej muzyki.
      • Gość: As Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.09.04, 23:14
        zla_siostra_blizniaczka napisała:

>
        > A jako dziecię tego co moje starsze siostry, czyli Lady Punk, Combi

A co to za zespoły? Nigdy o nich nie słyszałem.
        • kondoreus Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 23:59
          Gość portalu: As napisał(a):

> zla_siostra_blizniaczka napisała:
          >
          > >
          > > A jako dziecię tego co moje starsze siostry, czyli Lady Punk, Combi
          >
          >
          > A co to za zespoły? Nigdy o nich nie słyszałem.

.
          aleś Ty niewyedukowany wszycy wiedza że tak się te zespoły nazywały zanim
          przyjęły "nazwy wwłasciwe". obecnie ewoluuja i mamy już Kombii a słyszałem że
          wkrotce usłyszymy o Lady Plumk.
          .
        • zla_siostra_blizniaczka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 06.09.04, 11:37
          Gość portalu: As napisał(a):

> A co to za zespoły? Nigdy o nich nie słyszałem.

Dziecięctwo moje dawno temu było. Wtedy o panach z tych zespołów można było
          jeszcze powiedzieć chłopcy. A zespoły ich nosiły właśnie takie nazwy jak,
          zgodnie z prawdą historyczną, napisałam wcześniej.
      • Gość: Jerofiejew Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:05
        Nadal slucham DM i nie mam sie czego wstydzic. Atorowi bardziej chyba chodzilo
        o artystow tzw jednej piosenki a nie o artystach ktorzy sprzedali kilka
        milionow plyt i nadal slucha ich wielke masa ludzi.
      • Gość: KUBAGAZ TO JEST DOPIERO SIARRRRA!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:51
        SŁUCHAŁEM SABRINY, SAMANTY FOX, DEPCZESZ MOCZ, A NAWET......DISKO
        POLO.....WIECEJ GRZECHÓW NIE PAMIETAM ZA WSZYSTKIE ŻAŁUJE!!!!!!
      • Gość: joaśka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:08
        wcale nie uważam, że Lady Pank to obciach...mi te piosenki kojarzą się z
        bestroskim dzieciństwem..do tej pory je lubię...choć przyznaję, że za ambitne
        nie są
    • haribo_goldbaren Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 05.09.04, 23:02
      Niczego sie nie wstydze. Kazdy sluchal kiedys dziwnych rzeczy.Ja np bardzo
      lubilem Kombi i mialem ich kilka analogow,ale sie tego nie wstydze
      • Gość: master_tosiesla Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:46
        Ja gdy byłem młody słuchałem Norbiego. To dopiero było dno!
    • kondoreus Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 06.09.04, 00:00
      .
      z pewnym zawstydzeniem przyznam że niegdyś sluchałem niejakich pań Fox i
      Sabriny. a może raczej je oglądałem...
      .
    • Gość: jaija Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.09.04, 00:08
      Moim obciachem nie z tej ziemi było Modern Talking w latach 80. Do tego
      dołączyło później Europe. A jeszcze sporo później - KLF, Two Unlimited (chyba
      tak to się pisałosmile)))))))))i jeszcze początki rodzimej twórczości, czyli
      pradiscopolo (Top One, zespoły przerabiające tzw. stare hity naszych rodziców
      na nowych, elektronicznych gadżetach - organkach Casio,
      itpwink))))))))))))))))))))W zasadzie nie ma się czego wstydzić, bo to jest po
      prostu część dzieciństwa. Niektóre zespoły jednak zostają na całe życie, tak
      jest z DM, którzy zagościli w moim gówniarskim światku i zostali na zawszesmile))
      ale dołączyło do nich sporo innych rzeczy, czasem z zupełnie innej bajki.
      • Gość: gronky Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 81.219.192.* 06.09.04, 21:24
        > dołączyło później Europe. A jeszcze sporo później - KLF, Two Unlimited (chyba

Jezeli ktos uwaza, że słuchanie KLF to wstyd - to prosiłbym o wymianę na
        argumenty. Toż to jeden z bardziej progresywnych bandów klubowej muzy z tamtych
        czasów. Co do "Ultimatum Tu" to sie zgodze wink
        • Gość: jaija Gronky IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.09.04, 00:14
          mnie się tzw. muza klubowa w większości nie podoba, więc dlatego wpisałam KLF w
          swoją wypowiedź. A wstydzić się tego, jak też zaznaczyłam, nie wstydzę, bo to
          kawałek gówniarskiej młodości, tyle, że teraz mi to nie odpowiada. I tylesmileBez
          urazy, chłopiesmile
          • Gość: dd Teraz wszyscy mówią klubowa zamist "disco" IP: *.cst.tpsa.pl 14.09.04, 14:39
            wiadomo dlaczego disco ma obciachowy wydzwiek ale to to samo hahahah
      • Gość: kasik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.toya.net.pl 11.09.04, 22:52
        smile ja też słuchałam Modern Talking i w dodatku podobał mi się ten z czarnymi
        bleeee, potem niestety miałam jeszcze epizod z Blue System ( zespół tego
        drugiego z MT), koszmar smile
        a teraz słucham m.in. DM
        • Gość: fanka metalu blue system IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.11.04, 19:54
          tez miałam w wieku 13 lat faze na Blue System. No i byłam zakochana w
          tym ,,blond". Od 15 roku życia słucham ostrego brzmienia, ale na jednej z moich
          mp3 znalazlo sie miejsce dla piosenki Blue System ,,my bed is too big" ot tak z
          sentymentu...Pozdrawiam
      • Gość: Kyjo Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.slask.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 16:23
        shakin stevens,modern talking, c.c.catch, limahl, kaja goo goo... kto to
        jeszcze pamieta?? na szczescie z tego wyrosłemsmilepóźniej był metal i polska
        alternatywa - do dzis tego lubie słuchac(T.Love i "Liceum" echh)
        • Gość: Kyjo Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.slask.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 16:35
          Aha, i nie tak dawno śpiewałem (jak cała Polska zresztą) na całe auto o sępie
          miłości. Boże wybacz....
          • Gość: jaded Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:36
            Gość portalu: Kyjo napisał(a):

> Aha, i nie tak dawno śpiewałem (jak cała Polska zresztą) na całe auto o sępie
            > miłości. Boże wybacz....

Ja też to miałam wink. A teraz metal metala metalem pogania wink. Metallica to dla
            mnie zespół mr 1 smile. Słuchałam też polskiego hip hopu, i wiele innych rzeczy,
            ale w każdym z tych gatunków wytrzymałam najwyżej pół roku wink. A metalu i rocka
            od 2,5 roku i mam się dobrze wink. Choć i do tej pory sięgam po Kalibra czy coś
            innego, co mi się nadal podoba. Nie uznaję, że skoro słucham metalu, to nie
            mogę czego inego wink. Ale dobra, wkraczam już na inny temat wink. Poza można
            powiedzieć, że się wychowywałam na klasycxe, Led Zeppelin, Queen, Black
            Sabbath, z polskich to Perfect. Teraz gdy sobie tak myślę, to cieszę się, że
            spróbowałam wszystkiego, dzięki temu jestem w miarę można powiedzieć
            wyedukowana muzycznie wink. Choć sama się wsytdzę teraz, czego słuchałam i wolę
            się nie przyznawać, to obiektywnie mogę stwierdzić, że wstydzić się nie ma
            czego, a wręcz powinno się cieszyć, że przeszło się przez tyle gatunków i ma
            się za sobą tyle doświadczeń wink. Skończyłam.
          • Gość: fanka metalu semp miłości IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.11.04, 19:59
            eee...u mnie , niedawno pomiędzy plytami iron maiden, czy slayer znalazło się
            Black Eyed Peas. ich kawałki skojazyły mi się z pewnym miłym klubem zobaczyłam
            w sklepie ich płyte...i spontanicznie uzupełniłam swoja płytoteke! I słuchałam
            przez 2 tygodnie. Boze, co mi wtedy odbiło. Do dzis nie wiem!
    • ashton A ja się nie wstydzę niczego. 06.09.04, 09:02
      I dobrze mi z tym wink
    • Gość: jerzyk Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.chello.pl 06.09.04, 21:12
      heh.... Roznych rzeczy sluchalem, ale nie powiem, zebym mial powody do wstydu.
      wiec zastrzegajac, ze sie tego nie wstydze we wczesnym dziecinstwie sluchalem i
      spiewalem smile Skaldow, Czerwone Gitary, Budke Suflera, Niemena, Rodowicz,
      Czerwono-Czarnych, czy nawet Franka Kimono smile
      Poza tym ostatnim do dzisiaj nie uwazam tej muzyki za slaba, choc uwazam, ze
      szybko mozna z niej wyrosnac i ze moze nawet czasami trzeba smile
    • Gość: ppp Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 01:03
      Ace of Base, Natalia Kukulska (w wersji w okularach), New Kids on the Block,
      Jason Donovan (Donovan na pewno ale moze nie Jason big_grin)
      • kalor_god Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 07.09.04, 10:33
        aha..
        to tylko ja słuchałem Milli Vanilli?
        • ramm.stein Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 07.09.04, 13:34
          Samantha Fox... w podstawówce... moja starsza siostra do dziś ze mnie polewa, a
          minęło juz tyle lat! smile))
          A już całkiem niedawno miałam krótkiego, ale ostrego bzika na punkcie Babylon
          Zoo (czy ktoś jeszcze pamięta tę efemerydę?).
          Aha! Zapomniałabym o Scooterze! Boże! smile))))))))))))
          • titush Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 07.09.04, 16:16
            tyie nie smiej, moja kuzynka dostala raz na urodziny singla - "spaceman" wink)
            • cham_i_prostak Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 11.09.04, 15:26
              Babylon Zoo - Spaceman, a czego tu się wstydzić, przeciez to jest świetne.
        • Gość: crazy seed Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:44
          Na to wygląda, pewnie wszyscy inni wiedzieli, że to sciema i chłopaki śpiewają z
          playbacku wink)))
    • jesster Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 07.09.04, 23:03
      Mam jak najbardziej odwagę się przyznać że byłęm wielbicielem zespołu Modern
      Talking, New Kids też posłuchiwałem. I niczego się nie wstydzę. To tak jak bym
      się wstydził tego że kiedyś robiłem siusiu na nocnik-takie są po prostu koleje
      życia i kolejne etapy muzycznej edukacji-raczej trudno w wieku 13 lat słuchać
      King Crimson
    • jackers Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 08.09.04, 09:49
      pink floyd-the wall....alez to kaszana ! nudziarstwo i nadmuchane jak balon...
      dire straits- (oprocz 1-go + BBC live), to kit i mdlaco sie robi...a mialem wszystkie plyty...i Brothers In Arms wydawalo mi sie wielko plyta smile
      sting'a tez sluchalem... ale przeszlo mi bogu dzieki
      za mlodu byla Abba i Boney M. i po latach to wole se wrzucic jakis kawalek "bonka" /belfast np/ niz wypociny Knopflera badz Watersa....
      chyba dowalilem, co ?
      • domin1982 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 10.09.04, 17:12
        jackers napisał:

> pink floyd-the wall....alez to kaszana ! nudziarstwo i nadmuchane jak balon...
        > dire straits- (oprocz 1-go + BBC live), to kit i mdlaco sie robi...a mialem wsz
        > ystkie plyty...i Brothers In Arms wydawalo mi sie wielko plyta smile
        > sting'a tez sluchalem... ale przeszlo mi bogu dzieki
        > za mlodu byla Abba i Boney M. i po latach to wole se wrzucic jakis kawalek "bon
        > ka" /belfast np/ niz wypociny Knopflera badz Watersa....
        > chyba dowalilem, co ?

Eeee, dobrze sie czujesz??? Czy jest na sali lekarz?
        "Wypociny" Knopflera badz Watersa??? Troche szacunku dla MISTRZOW.
        Wstydzisz sie??
        No po prostu no comments z mojej strony. Zatkalo mnie.

Chyba ze to prowokacja to oddaje honor, ale i tak uwazam ze byla marna i
        niepotrzebna.
        • ron_obvious Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 12.09.04, 11:44
          No tak przecież do Pink Floyd i Dire Straits trzeba zawsze z nabożnym
          szacunkiem, najlepiej na kolanach, i w czasie słuchania co chwilę padac na
          twarz krzycząc "niegodniśmy my maluczcy".

Bo kto uśmieli sie w Polsce olewać panów Watersa i Knopflera ten pewnikiem jest
          odszczepieńcem i krypto-fanem Ich Troje.
          • Gość: domin Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:11
            Swietnie zalapales, wlasnie o to chodzilo wink
            A powaznie, kto powiedzial ze z "naboznym" szacunkiem?
            Olewanie olewaniem, nie podoba ci sie to nie sluchasz i juz. Mi tez sie wiele
            rzeczy nie podoba i nie slucham, ale tez szanuje! A postawa typu "nie podoba mi
            sie to jest kit i w ogole wypociny" jest troche bez sensu.
            Tyle ode mnie.
            • Gość: domin Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:19
              Oczywiscie mialo byc tak:
              "postawa typu "nie podoba mi sie WIEC to jest kit i w ogole wypociny""
      • Gość: erg samowzbudnik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:37
        Jackers ty to chyba jesteś wielbicielem Amadeo i Boys
      • Gość: stary Jakers - nie prowokuj IP: 217.8.162.* 13.09.04, 13:10
        jak w temacie
      • Gość: koliber Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 149.156.12.* 13.09.04, 21:42
        Widać przebyłeś uraz głowy.
        WALL, DS i Sting to momentami wielka muzyka.
        Chciałeś zaistnieć tym postem-pokazałeś swoją głupotę.
    • Gość: mechanik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:05
      w 1994 na koloniach wszyscy słychali ace of base, dla mnie to było gówno i
      czułem sie lepszy że słuchałem roxette i meat loaf wink))
    • Gość: TOM'S Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 08:43
      FACET TO TO JESZCZE NIC (MOŻESZ SPOKO SPAĆ).
      JA JAK BYŁEM MAŁY TO SŁUCHAŁEM .......ITALO DISCO !!!!!

TERAZ MYSLĘ SOBIE JAKI JA BYŁEM .....
      OBECNIE MOJE ZAINTERESOWANIA MUZYCZNE SĄ CAŁKOWICIE O 180 STOPNI
      ALE CÓŻ KIEDYŚ ZA KOMUNY TO REPERTUAR W RADIU SKROMNY
    • Gość: fiszka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:53
      1) Moja pierwsza kaseta - MC Hammer (pamietam jak dzis, na koloniach przed IV
      klasa podstawowki!)
      2) Moje kolejne zakupy kasetowe: Dr. Alban, New Kids On The Block, Michael
      Jackson... (mialam zdecydowanie za duze kieszonkowebig_grin)
      3) z boysbandow: Take That - kochalam sie okrutnie, a platonicznie w jednym z
      boysow; najzabawniejsze, ze dzis nawet nie pamietam jego imienia (nie, nie bylo
      to Robbiewink)

Wiecej grzechow nie pamietam, za wszystkie serdecznie zalujebig_grin
      Dzieki za mile, sentymentalne wspominki...smile
      • Gość: Jadzia Re: Wstyd mi z˙e tego s?ucha?em :-) IP: 81.210.83.* 10.09.04, 17:09
        Ja podobnie smile
        Moja pierwsza kaseta byl ICE MC i Black Box! Wcale sie nie wstydze. Ostatnio probowalam
        znalezc te antyki ale niestety sie nie udalo sad Szkoda....
      • Gość: kasik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.toya.net.pl 11.09.04, 23:01
        kurcze! moją pierwszą kasetą jaką sobie sama kupiłam ( będąc na kolonii) też był
        MC Hammer,byłam z siebie bardzo zadowolona wtedy...
    • ja_bez_grzechu Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 10.09.04, 15:51
      Vanilla Ice.
      O matko! Chociaż nikt mnie nie widzi to się pożądnie zaczerwieniłam.
      • Gość: zegarynka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.cemoos.net.pl / 195.116.246.* 10.09.04, 17:09
        Jak mialam 12 lat, ogladalam co tydzien DISCO RELAX na Polsacie. Bardzo lubilam
        kawalek "Olek, Olek, a prezydenta tylko Ty".
        Przyznaje sie pierwszy i ostatni raz.
        • Gość: ka_osięm Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:24
          przeciez kombi to mój najulubienszy z zespolów do teraz!! wink
          a new kids on the block to klasssyka smile)
          nie mam się czego wstydzić. roxette nie sluchalam.
        • Gość: Daniel Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.piotrkow.net.pl 24.10.04, 02:01
          Ja miałem wtedy 16 lat i taki sam odjazd na punkcie disco polo ze
          słynnym "OLKIEM" na czele... Jakie to dziś odległe (muzyka i ideewink)

POzdrawiam Cię ciepło!!!
    • Gość: sz-kra Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:27
      Hello!

Not o jeszcze ja:
      1) Michael Jackson - ze starych czasów to mam jeszcze kasete "Bad" bo jest
      oryginalna i kosztowała majątek w tamtych czasach.
      2) MC Hammer - no comments
      3) Madonna z czasów "True Blue"

A oczy mi sie otworzyły gdy obejrzałem w TV koncert pamięci Freddiego Mercury.

Pozdrawiam wszystkich!!
      • ihopeyouwilllikeme Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 10.09.04, 18:51
        Niczego się nie wstydzę.
        • Gość: lotnil Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ramtel.com.pl 10.09.04, 19:58
          Ja też. I to jest jedyna dobra odpowiedź.
          • Gość: erg samowzbudnik Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:41
            Ale jaednak Karin Stanek to była chała.
            • Gość: Chłopiec z gitarą Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:40
              Nieprawda! (Spojrz na moj nick) smile
    • Gość: miki Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:53
      kelly family.czy jak to sie pisze
      backstreet boys uncertain
      pozdroooooo
    • Gość: Foxy Wstyd mi że to grali-Bolter IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 10.09.04, 20:46
    • Gość: positive Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:48
      Ja kiedyś słuchałem Modern Talking i myślałem, ze to wspaniała muzyka.
      Dopóki nie natrafiłem na nagrania Depeche Mode prezentowane przez
      nieodżałowanego Tomasza Beksińskiego w wieczorach płytowych (świeć Panie nad
      jego duszą...).Takie teksty jak:
      "Nie chcę rozpowszechniać bluźnierczych plotek,
      sądzę jednak, że Bóg ma niezdrowe poczucie humoru
      i kiedy umrę
      z pewnością będzie się śmiał"
      do tej pory sprawiają, że czuje dreszcze.
      Hi, fani DM.
      • Gość: ddd Pamietam te audycje :(((( - to byly czasy IP: *.cst.tpsa.pl 14.09.04, 14:41
    • Gość: Anusia Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ds14.agh.edu.pl 10.09.04, 21:12
      Jason Donovan i Kylie Minogue...Boshshshshseeeeewink)))) (ale krótko)
      • Gość: zibby Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.gdynia.mm.pl 11.09.04, 00:05
        Anusia, z ust mi to wyjelas smile)). Tez tego sluchalem... ale porazka. I do tego jeszcze... Bad Boys Blue smile)).
        • Gość: destroy Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.09.04, 19:53
          JUST 5 no i oczywiście Spice Girls, Britney Spears i HIP HOP
        • Gość: Anusia Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ds14.agh.edu.pl 11.09.04, 20:37
          Nawet miałam serduszko naklejone na jego kasecie, którą kupiłam na koloniach
          nad morzemwink) Masakra jakby się teraz ktos o tym dowiedział, znajomi chyba by
          zyc nie dali, a w pracy to juz w ogólewink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka