Dodaj do ulubionych

DiS Magazine: Summer 2004

05.09.04, 13:13
Pisałem już o tym na innym forum, ale tu też nie zaszkodzi. Fanów muzyki
rockowej i alternatywnej może zainteresuje, że Drowned in Sound wydaje magazyn
muzyczny. Można w tej chwili ściągnąć z ich strony numer na lato 2004 przed
premierą w wersji pdf.

www.drownedinsound.com/articles/10139.html
A w nim między innymi:
* Dogs Die In Hot Cars
* Ash
* The Shins
* Jetplane Landing
* Ikara Colt
* The Constantines
* The Thermals
* Katastrophy Wife
* Seafood

Polecam smile

Swoją drogą zastanawia mnie, czy ktoś kiedyś w Polsce odważy się wydać tego
typu magazyn. I czy w ogóle byłoby zapotrzebowanie no coś takiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: DiS Magazine: Summer 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:07
      overfloater napisał:

> Swoją drogą zastanawia mnie, czy ktoś kiedyś w Polsce odważy się wydać tego
      > typu magazyn. I czy w ogóle byłoby zapotrzebowanie no coś takiego.
      >

A raczej czy ktos bylby tak glupi. Kogo moze obchodzic Ikara Colt lub The
      Thermals? Plyt tych zespolow nie mozna nawet w Polsce dostac, po co o nich
      czytac? Zreszta co ciekawego mozna napisac o dobrym skadinad zespole The
      Constantines? W Polsce powstaje ten nowy magazyn Zine i on wydaje sie byc o
      wiele ciekawszy niz jakis DiS, ktore widze zajmuja radykalna pozycje...
      • overfloater Re: DiS Magazine: Summer 2004 05.09.04, 19:22
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> A raczej czy ktos bylby tak glupi. Kogo moze obchodzic Ikara Colt lub The
        > Thermals? Plyt tych zespolow nie mozna nawet w Polsce dostac, po co o nich
        > czytac? Zreszta co ciekawego mozna napisac o dobrym skadinad zespole The
        > Constantines? W Polsce powstaje ten nowy magazyn Zine i on wydaje sie byc o
        > wiele ciekawszy niz jakis DiS, ktore widze zajmuja radykalna pozycje...

1. Ikara Colt - Chat & Business:
        www.fan.pl/shopping/pe.php?id=121016

2. Ikara Colt - Modern Apprentice (tegoroczna)
        www.fan.pl/shopping/pe.php?id=380155

3. The Thermals - Fucking A
        www.fan.pl/shopping/pe.php?id=382240

To tylko wybrane pozycje, bo mi się wszystkiego nie chciało wklejać. A tę
        pierwszą płytę Ikara Colt kupiłem zresztą w Trafficu za 20 zł. Także w sklepach
        też można dostać, nie tylko wysyłkowo.

Kogo może obchodzić Ikara Colt albo Thermals? Na przykład mnie. Może jeszcze
        parę innych osób. Stąd właśnie zastanawiam się, czy kiedyś ktoś zaspokoi moją
        ciekawość w ojczystym języku, czy jestem skazany na przeglądanie magazynów z
        Wysp. A że DiS jest radykalny. Bardzo dobrze! Jeśli mam za coś takiego płacić,
        to chcę, żeby mnie tam wszystko, albo przynajmniej większość interesowała, a nie
        tylko dwa artykuły na krzyż, jak to jest w Teraz Rocku, a prawdopodobnie będzie
        też w Zine'ie.

Twój post jednak uświadamia mi, że chyba wydawanie takiej gazety w Polsce
        faktycznie mija się z celem.

Pozdrawiam.
        • Gość: kubasa Re: DiS Magazine: Summer 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:11
          O Ikara Colt sie klocil nie bede, ale The Thermals ma termin realizacji 60 dni
          co stawia pod znakiem zapytania jej faktyczna dostepnosc.

Mowisz ze kilka osob to bedzie interesowala, sam wiec sobie odpowiedziales na
          pytanie, ktore zadales. Po co wiec one - nie wiem.

I jeszcze jedna rzecz: caly ten termin "nowa muzyka" jest gowno warty. Nie
          cierpie takiego formatowania: czlowiek nie jest maszyna, ktora slucha tylko
          nowych rzeczy i ktora najbardziej interesuje co do powiedzenia ma basista
          Jetplane Landing. Mi przynajmniej potrzebny jest miszmasz: marzy mi sie gaztea
          gdzie bedzie nie nowa, nie stara, nie metalowa, nie alternatywna, nie
          progrockowa muzyka, ale po prostu DOBRA. Bo naprawde sto razy ciekawsze bylby
          wynurzenia Kevina Shieldsa niz kolejny smetny artykul o kolejne nadziei
          kolejnego malego lub duzego brytyjskiego miasteczka.
          • overfloater Re: DiS Magazine: Summer 2004 05.09.04, 23:52
            Sam wiesz jak w dzisiejszych czasach wygląda dostępność muzyki. Nawet termin
            reazlizacji 60 dni, jak sam kiedyś zauważyłeś, jest górną granicą i nie oznacza,
            że tyle będziesz na płytę czekał. A jak nie chesz czekać, to sobie możesz
            ściągnąć mp3 a potem ewentualnie kupić. I nie zgrywaj ignoranta, bo wiem że
            sobie zdajesz sprawę jakie są realia.

Z drugiej strony co to jest dobra muzyka? Dla Ciebie to będzie jedno, dla mnie
            co innego. Ja bym chciał, żeby się pojawiła gazeta, która omówi wręcz
            _dokładnie_ takich artystów jak DiS. Mnie może nie interesuje w tej chwili co ma
            do powiedzenia basista Jetplane Landing, ale jak już coś w wywiadzie powiedział
            i jakaś gazeta to wydrukowała, to z przyjemnością to przeczytam. I na pewno
            większą niż kolejne wynurzenia Chylińskiej o tym że nienawidzi swoich nauczycieli.
            • Gość: kubasa Re: DiS Magazine: Summer 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:44
              overfloater napisał:

> Sam wiesz jak w dzisiejszych czasach wygląda dostępność muzyki. Nawet termin
              > reazlizacji 60 dni, jak sam kiedyś zauważyłeś, jest górną granicą i nie
              oznacza
              > ,
              > że tyle będziesz na płytę czekał. A jak nie chesz czekać, to sobie możesz
              > ściągnąć mp3 a potem ewentualnie kupić. I nie zgrywaj ignoranta, bo wiem że
              > sobie zdajesz sprawę jakie są realia.

W tym wypadku plyta jest klasycznie za koperta, czyli powiadomia Cie jak beda
              mieli. Nie masz przeciez tam nawet ceny podanej... Juz kiedys cos takiego
              stamtad zamawialem, odpowiedzi nie dostalem.

Sprawa jest prosta: zadajesz pytanie, na ktore odpowiedz doskonale znasz - nie
              ma zapotrzebowania na takie pismo. W tej sytuacji caly watek nie ma racji bytu.

> Z drugiej strony co to jest dobra muzyka? Dla Ciebie to będzie jedno, dla mnie
              > co innego. Ja bym chciał, żeby się pojawiła gazeta, która omówi wręcz
              > _dokładnie_ takich artystów jak DiS. Mnie może nie interesuje w tej chwili co
              m
              > a
              > do powiedzenia basista Jetplane Landing, ale jak już coś w wywiadzie
              powiedział
              > i jakaś gazeta to wydrukowała, to z przyjemnością to przeczytam.

A ja nie. Czytalem bardzo malo ciekawych artykulow nt. nowych zespolow i nie
              sadze by DiS moglo to zmienic.
              • Gość: kubasa Re: DiS Magazine: Summer 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:49

> W tym wypadku plyta jest klasycznie za koperta, czyli powiadomia Cie jak beda
                > mieli. Nie masz przeciez tam nawet ceny podanej... Juz kiedys cos takiego
                > stamtad zamawialem, odpowiedzi nie dostalem.

Poprawka: tu nie jest za koperta.
              • overfloater Re: DiS Magazine: Summer 2004 06.09.04, 07:55

> Sprawa jest prosta: zadajesz pytanie, na ktore odpowiedz doskonale znasz - nie
                > ma zapotrzebowania na takie pismo.

Nigdy nie zadaję pytań, na które odpowiedzi "doskonale znam". Chyba że są to
                pytania retoryczne. W tym wypadku jednak tak nie jest.

> W tej sytuacji caly watek nie ma racji bytu.

Nie Tobie to oceniać. Pytanie było tylko dodatkiem do posta, który miał ludziom
                zwrócić uwagę na magazyn DiS, a nie motywem głównym.

Dziękuję za zabranie głosu w dyskusji.
      • overfloater Re: DiS Magazine: Summer 2004 05.09.04, 19:41
        A, i jeszcze jedno. "Tego typu magazyn" nie oznacza "dokładnie taki sam tylko że
        przetłumaczony na język polski magazyn". Żeby nie było wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka