Dodaj do ulubionych

CD w gazetach

05.09.04, 20:04
Co jakiś czas widzę że dołącza się CD do pisma muzycznego. Zwykle jest to
Metal Hammer którego nie czytam ale wyszedł nowy Teraz Rock i kupiłem (bo na
ogół przeglądam tylko u znajomych). Nie żałuję, fajna płyta i sporo ciekawej
muzyki o której nie wiedziałem.

Jakie jeszcze pisma dorzucają czasem CD po rozsądnych cenach? To chyba dobry
sposób na zapoznanie się z nowościami. Potem człowiek wie co może kupić, a
inwestycje przy obecnych cenach są ostrożne smile
Obserwuj wątek
    • kondoreus Re: CD w gazetach 05.09.04, 20:15
      .
      "Garaż" ale tam raczej są zespoły młode, których nagrań nie kupisz łatwo. a do
      tego musisz lubic punk itp klimaty muzyczne.
      .
      • przemas83 Re: CD w gazetach 05.09.04, 20:17
        Dzięki. Po prostu nie znam się na pismach muzycznych więc pytam, wpiszcie nawet
        najbardziej niszowe i co sądzicie o dorzucanych CD.
    • Gość: Miś Teodor Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:41
      Chciałbym podjąć wątek płyty dołączonej do Teraz Rocka. Wg. mnie jest zupełnie nie trafiona. Za dużo heavy metalu, rocka progresywnego i ich różnych pochodnych. Uważam, że wykonawcy których nagrania zostały umieszczone na cd, nie stanowią o sile współczesnego rocka. Niektóre utwory brzmią przerażająco archaicznie. Czy w naszym zacofanym kraju wciąż najchętniej słucha się takiego rocka?
      • kondoreus Re: Teraz Rock 05.09.04, 20:47
        .
        nie wiem czy dostrzegłeś że to już nie jest "TYLKO rock" ale "TERAZ rock" więc
        pewnie z tego powodu pozwalają sobie na szerszy przegląd gatunków muzycznych.
        co zaś do archaizmu rocka jako-takiego to dla mnie osobiście ciekawsze i
        przyjemniejsze dla ucha są właśnie starsze zespoły a nie współczesne (trochę
        uogólniłem tongue_out )
        .
        • piotrek_63 Re: Teraz Rock 05.09.04, 20:56
          Nie kupuje TR ale na ich stronie jest tracklista. Uwazam ze to dobra plyta jak
          na to pismo. Od klasycznego brzmienia jeszcze nikt nie umarl. Pewnie nie kupie
          bo znam wiekszosc tych kapel ale jak ktos nie zna to ma przewodnik.
          • overfloater Re: Teraz Rock 06.09.04, 23:00
            A mi się wydaje że nawet jak na to pismo płyta jest słabiutka.
            • michalgajzler Re: Teraz Rock 09.09.04, 12:09
              Faktycznie. Kupiłem, wysłuchałem. Nic specjalnego. No może upewniłem się w
              niechęci doniektórych wykonawców.
    • haribo_goldbaren Re: CD w gazetach 05.09.04, 22:57
      kupilem se Teraz Rocka, fajne piosenki sa tam.Podobaja mi sie.Nie chce zmiany
      stylu plyt,o ile maja jeszcze byc.
    • Gość: mickotheprick Re: CD w gazetach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 10:16
      Po co ci gazety i z reguły beznadziejne cd dodawne do nich. Za te pieniądze idz
      do kawiarenki internetowej i dowiedz się więcej. Polecam choćby polskie kapele
      z oficjalnymi stronami jak blueraincoat, snowman, usta bilizowane, mezalians,
      goldenboys, czy strone www.emolution.webpark.pl

PrZYjemności
      • przemas83 Re: CD w gazetach 06.09.04, 22:56
        Gość portalu: mickotheprick napisał(a):

> Po co ci gazety

Do czytania. Nie wiedziałeś po co są gazety???

i z reguły beznadziejne cd dodawne do nich.

Jako reklamówka i gadżet do posłuchania, co w trawie piszczy.

>Za te pieniądze idz
        >
        > do kawiarenki internetowej i dowiedz się więcej.

Ale po co mam iść do kawiarenki? Mam net w domu!!!

Polecam choćby polskie kapele
        > z oficjalnymi stronami jak blueraincoat, snowman, usta bilizowane, mezalians,
        > goldenboys, czy strone www.emolution.webpark.pl
        >
        > PrZYjemności

Hm, dziękuję potem zajrzę.
    • overfloater Re: CD w gazetach 06.09.04, 11:07
      Dorzucenie płyty to na pewno fajny pomysł. Przeglądałem tracklistę tej z TR i
      akurat mnie nie zainteresowała (poza 2-3 utworami), ale na pewno znajdzie się
      grono ludzi, którzy znajdą tam coś dla siebie. Ja w każdym razie wolę sobie
      połazić po stronach zespołów, które mnie jakoś zaciekawią i pościągać z nich
      przykładowe utwory, które są udostępnione. Efekt ten sam, a mam większą kontrolę
      nad tym co dostaję.
      • overfloater Re: CD w gazetach 06.09.04, 11:09
        Nie ma to jak brak konsekwencji w wypowiedzi wink Chodzi mi o to, że sam pomysł
        jest fajny, tyle że ja jeszcze nie trafiłem na CD, które by mnie zainteresowało.
        O wink
        • Gość: kkk Re: CD w gazetach IP: *.as.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:14
          a zagladales do Anteny Krzyku ?
          • overfloater Re: CD w gazetach 06.09.04, 22:57
            Nie. Ale jeśli warto, to zajrzę.
    • grace81 Re: CD w gazetach 09.09.04, 18:21
      Ja w gazetach (nie kupuję ich!) widuję najczęściej "5 największych przebojów
      Ricky Martina" itp. Chyba nie o takie chodzi smile)) A na serio: jako reklamówka
      może CD być, oby tylko gazeta przez to nie drożała kilka razy.
    • Gość: crazy seed Re: CD w gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:57
      Jest takie pismo UNCUT ( www.uncut.net/ ), mozna je dostac w Empiku, ale
      obawiam się, ze cena nie jest rozsądna, bo to import - 40 zł. Dodają Free CD do
      kazdego numeru, czasem całkiem niezłe, np. nr 04/2004 "The Roots of Tommy", z
      tym, ze to głownie starsze klimaty. Samo pismo grube i pełne informacji o
      historii zespołow, nowosciach i re-edycjach, także kinie, mnostwo użytecznych
      recenzji - prawdziwy eye-opener, ktory pozwolił mi zdecydowac sie na kilka
      niezłych albumów. Jednak jako regularny zakup, o wiele za drogie - za jeden nr
      mozna by własciwie kupić normalne CD.
    • Gość: fiszka Re: CD w gazetach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:28
      Echh, mowcie, co chcecie, ale mnie tam teskno za plytkami dolaczanymi do
      nieodzalowanej swietej pamieci "Machiny"... To bylo to! Do tej pory slucham!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka