Dodaj do ulubionych

PETER MURPHY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:11
5 października wychodzi nowa płyta Petera Murphy'ego "Unshattered" znowu ze
Stathamem. Czy kogoś oprócz mnie to cieszy? smile
Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: PETER MURPHY 14.09.04, 22:25
      Mnie cieszy.
      • Gość: ghlkg Re: PETER MURPHY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:18
        a mnie nie cieszy, bo ja ino Bauhausa slucham
    • bad_seed Re: PETER MURPHY 15.09.04, 10:26
      mnie to bardzo, bardzo, bardzo cieszy!
    • Gość: AgentCooper Re: PETER MURPHY IP: 5.5R2D* / *.pg.com 15.09.04, 11:36
      z przyjemnoscia poslucham, choc znam z jego solowych dokonan znam tylko Deep.
      Cos jeszcze jest godnego uwagi ?
      • bad_seed Re: PETER MURPHY 15.09.04, 12:00
        ja znam jeszcze wild birds
        jest godne polecenia
      • kosz.marny Re: PETER MURPHY 15.09.04, 16:05
        Gość portalu: AgentCooper napisał(a):

> z przyjemnoscia poslucham, choc znam z jego solowych dokonan znam tylko Deep.
        > Cos jeszcze jest godnego uwagi ?

To zależy, co rozumiesz pod pojęciem "godne uwagi" smile

Z własnego, subiektywnego punktu widzenia mogę Ci polecić "Love Hysteria" -
        bardziej stonowana i klimatyczna, ale nie mniej emocjonalna.

Z każdej z pozostałych płyt podoba mi się część materiału, jak dla mnie są za
        bardzo nierówne. Przede wszystkim jest na nich za dużo popu (jak na mnie), a za
        mało tego specyficznego nastroju. Dużo za dużo nastroju (jak dla mnie) jest
        natomiast na "Dust". Ziewam po paru kawałkach.
        • Gość: AgentCooper Re: PETER MURPHY IP: 5.5R2D* / *.pg.com 15.09.04, 17:27
          @ bad_seed & kosz_marny - dzieki za rekomendacje, postaram sie przesluchac.
    • kosz.marny Re: PETER MURPHY 15.09.04, 15:58
      Gość portalu: kruk napisał(a):

> 5 października wychodzi nowa płyta Petera Murphy'ego "Unshattered" znowu ze
      > Stathamem. Czy kogoś oprócz mnie to cieszy? smile

Mnie interesuje. A czy ucieszy - to się okaże, po przesłuchaniu (jak już
      kupię). Niestety do poprzedniej nie byłem się w stanie do końca przekonać.
      Owszem, raz w czasie się zmuszę, żeby posłuchać 4 pierwszych kawałków, ale
      dalej już nie mogę sad

Nie ma to jak "Deep" - tego mógłbym słuchać w kółko. Z resztą "Love Hysteria"
      też miło wspominam. Reszta - różnie.
    • Gość: alienfiend Re: PETER MURPHY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:12
      fajnie, ale pewnie - tak jak z Dustem - nie usłyszę jej przez 2 następne lata sad
      • ramm.stein Re: PETER MURPHY 16.09.04, 16:20
        O rany, to ktos jeszcze słucha szanownego Pana Murphy'ego? I Bauhausu?...
        Ja niestety zatrzymałam się na "Love Hysteria" i "Deep", potem już były tylko
        rozczarowania...
        A kto słucha Tones of Tail? Dwie płyty zgrane na kasety jeszcze z programu św.
        pamięci Beksińskiego to już ledwo, ledwo chodzą smile)
        • Gość: kruk Re: PETER MURPHY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:57
          garść nazwisk współpracujących przy nowej płycie: Tim Pierce, Eric Avery, Steve
          Perkins (Jane's Addiction), Ramy Antoun, Kevin Haskins (Bauhaus), Deon Estus
          (George Michael).
          A Tones On Tail tak właściwie to nagrali tylko jedną płytę - reszta to składanki
          Pozdrawiam
          • kosz.marny Re: PETER MURPHY 17.09.04, 08:39
            A propos resztek po Bauhausie: kto lubi LOVE AND ROCKETS?
            Mam dwie płyty - "Sweet F.A.", która bardzo mi się podoba i "Earth-Sun-Moon", z
            której podoba mi się kilka kawałków, a kilka (zwłaszcza w środku)
            niespecjalnie - takie popowe zapchajdziury. Jakoś nie mogłem się nigdy
            zdecydować na pozostałe płyty - nie wiem, czego się po nich spodziewać i w
            związku z tym czy warto inwestować w CD? Czy ma ktoś jakąś na ten temat opinię?
            • Gość: kruk Re: PETER MURPHY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:37
              ja lubię wszystkie - ale nie chciałbym żebyś mnie przeklął po zakupie.
              polecam "seventh dream of teenage heaven" i trochę inną, bardziej
              elektroniczną "lift". a jeśli podoba ci się "sweet f.a." to polecam także dwie
              pierwsze solowe płyty Daniela Asha "coming down" i "foolish thing desire", bo
              trzecia to także więcej elektroniki.
              pozdrawiam
              • ramm.stein Re: PETER MURPHY 17.09.04, 09:49
                A mnie się wydawje, że Tones of Tail wydali dwie płyty: "Pop" i "Tones of
                Tail". Jeśli jedna z nich to składanka, to... z czego? Są tam zupełnie nowe
                kawałki, płyty się nie powielają.
                • Gość: kruk Re: PETER MURPHY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:04
                  "Tones On Tail" to składanka 3 pierwszych singli uzupełniona tylko 2
                  niepublikowanymi nagraniami - ale jeśli chodzi o pokrywanie się materiału to
                  masz rację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka