Dodaj do ulubionych

Duran Duran wraca

16.09.04, 11:03
Co sądzicie o Sunrise? Powrót starego DD?
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Duran Duran wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:33
      Właśnie wysłuchałem promocyjny egzemplarz nowej płyty i moge jedynie napisać,
      że jest to obok "Rio" najlepsza płyta Duran Duran.
    • piotrek_63 niepotrzebnie 16.09.04, 15:29
      Zespol ktory czesto byl symbolem zlego gustu teraz nagle "powraca w legendarnym
      skladzie". Szum robi sie taki jakby co najmniej The Beatles powrocili. Kupa
      plastiku, pare popowych przeboikow i tyle, a nie zadna wielka legenda.
      • Gość: greg Re: niepotrzebnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 16:21
        Słyszałeś płytę? Jeśli nie, to wrzuć na luz.
        • piotrek_63 luz 16.09.04, 16:46
          Slyszalem wiekszosc poprzednich plyt DD w skladzie "zlotym" i nie-zlotym i nie
          widze powodu zeby sluchac najnowszej.
      • blinski Re: niepotrzebnie 17.09.04, 01:08
        człowieku, jeśli ktoś nigdy nie lubił całego gatunku - w tym przypadku new
        romantic, bo najwięcej albumów na ten okres przypada - to bez sensu jest by się
        wypowiadał o poszczególnych zespołachsmile.
        nigdy nie byłem oddanym fanem dd, ale jeśli chodzi o nr to dd był jednym z
        prekursorów i przez cały okres trwania mody na ten nurt jednym z najlepszych
        reprezentantów stylu.
        'the first album', 'rio', i trochę słabsze 'seven and the ragged tiger' to
        klasyka new romantic; jeśli ktoś po tylu latach pałą niechęcią do całego nurtu,
        to nic nie można poradzić; ale teraz zbyt grubą warstwą patyny się to okryło by
        nadal mogło spełniać funkcję kiczusmile nadmiaru kiczu mamy za to teraz - jak
        nigdysmile
        a abstrahując od nr - nikt normalny nie powie chyba że 'the wedding album'
        z '94 jest symbolem złego smaku, albo że w ogole jest kiepski. 'ordinary world'
        do dziś jest dla mnie jedną z najbardziej wzruszających piosenek, choć
        szczególnie uczuciowy nie jestemsmile, 'come undone' też jest mocne.
        duran duran to zespół, któremu naprawdę należy się szacunek.
        smile

• mallina Re: niepotrzebnie 17.09.04, 02:33
          fajnie to napisales!
          przez dlugi czas nie sluchalam "Rio" w calosci, gdzies tam czasem przewinely sie
          pojedyncze utwory
          a jednak jak po wielu latach uslyszalam "Rio" to pomyslalam ze ta plyta nie
          zestarzala sie i pomimo uplywu czasu dobrze sie jej slucha..

byc moze wielu osobom DD kojarzy sie z wystrojonymi mlodziencami a nie konkretna
          muzyka..stad takie opinie ze powrot jest niepotrzebny
          a DD to zespol ktory przez te wszystkie lata nie stal w miejscu, zmienial sie i
          dojrzewal..
          ciesze sie ze nagrali nowa plyte
        • Gość: RunDLL32 Re: niepotrzebnie IP: 195.245.217.* 17.09.04, 15:56
          > duran duran to zespół, któremu naprawdę należy się szacunek.
          > smile

Należy się, popieram, ale chyba nie za próbę wejścia po raz drugi do tej samej
          rzeki.
          Idę posłuchać sobie "Save a Prayer" smile
          • blinski Re: niepotrzebnie 18.09.04, 14:53
            nie słyszałem najnowszych kawałków - jeśli rzeczywiście miałoby to być
            wskrzeszanie nieboszczyka (aczkolwiek nadal pociągającegowink, to popieram.
            ja posłucham sobie za to mojego ulubionego 'friends of mine' i 'girls on film'.
            smile
    • przemas83 Re: Duran Duran wraca 16.09.04, 19:47
      Nie znam "Sunrise" ale chyba jak przedmówca nie rozumiem szumu wokół DD. Mieli
      parę hitów, owszem. A w ogóle dlaczego zmienili skład i co się stało z
      poprzednim gitarzystą?
    • blackened1 Re: Duran Duran wraca 17.09.04, 18:55
      nieeee chceeeeeeee ich !!!!!
      • piotrek_63 Re: Duran Duran wraca 17.09.04, 19:08
        Duran Duran uwazam za przecietny zespol i jak ktos napisal, dwa razy do tej
        samej rzeki sie nie wchodzi. Owszem mieli swoj czas ale dawno temu. Te hity
        wyzej wspomniane "Ordinary World" i "Come Undone" sa faktycznie niezle ale
        przeciez z new romantic nie maja nic wspolnego, to zwykly pop, porzadnie
        zrobiony i wcale nie w klasycznym skladzie DD.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Duran Duran wraca 17.09.04, 19:12
          OK, powiedzcie tylko, czy to jest powrót w stylu " Pop Trash ", jeśli tak, to
          ja serdecznie dziękuję.
          • piter_ka Re: Duran Duran wraca 19.09.04, 14:09
            ihopeyouwilllikeme napisał:

> OK, powiedzcie tylko, czy to jest powrót w stylu " Pop Trash ", jeśli tak, to
            > ja serdecznie dziękuję.

Za "Pop Trash" też bym podziękował, ale wydaje mi się ,że nowa płyta bedzie w
            klimacie dobrego starego "RIO"
            • wlampart nowa płyta 20.09.04, 19:18
              ...jest popowa i taneczna, ale nie w stylu noworomantycznym - jak debiut, ani
              nawet w stylu Rio. A po składzie można było się tego spodziewać... Szkoda.
    • Gość: michal Re: Duran Duran wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 15:39
      Nie wiem, nie slyszalem jeszcze. ale na pewno jest to jeden z nielicznych
      zespolow ktoremu nalezy sie szacynek. takie utwoty jak Come Undone, Ordinary
      World nie pozostawiaja zadnych watpliwosci co do klasy DD.
      Czapki z głow...
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka