piter_ka 16.09.04, 11:03 Co sądzicie o Sunrise? Powrót starego DD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Duran Duran wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:33 Właśnie wysłuchałem promocyjny egzemplarz nowej płyty i moge jedynie napisać, że jest to obok "Rio" najlepsza płyta Duran Duran. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_63 niepotrzebnie 16.09.04, 15:29 Zespol ktory czesto byl symbolem zlego gustu teraz nagle "powraca w legendarnym skladzie". Szum robi sie taki jakby co najmniej The Beatles powrocili. Kupa plastiku, pare popowych przeboikow i tyle, a nie zadna wielka legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: niepotrzebnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 16:21 Słyszałeś płytę? Jeśli nie, to wrzuć na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_63 luz 16.09.04, 16:46 Slyszalem wiekszosc poprzednich plyt DD w skladzie "zlotym" i nie-zlotym i nie widze powodu zeby sluchac najnowszej. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: niepotrzebnie 17.09.04, 01:08 człowieku, jeśli ktoś nigdy nie lubił całego gatunku - w tym przypadku new romantic, bo najwięcej albumów na ten okres przypada - to bez sensu jest by się wypowiadał o poszczególnych zespołach. nigdy nie byłem oddanym fanem dd, ale jeśli chodzi o nr to dd był jednym z prekursorów i przez cały okres trwania mody na ten nurt jednym z najlepszych reprezentantów stylu. 'the first album', 'rio', i trochę słabsze 'seven and the ragged tiger' to klasyka new romantic; jeśli ktoś po tylu latach pałą niechęcią do całego nurtu, to nic nie można poradzić; ale teraz zbyt grubą warstwą patyny się to okryło by nadal mogło spełniać funkcję kiczu nadmiaru kiczu mamy za to teraz - jak nigdy a abstrahując od nr - nikt normalny nie powie chyba że 'the wedding album' z '94 jest symbolem złego smaku, albo że w ogole jest kiepski. 'ordinary world' do dziś jest dla mnie jedną z najbardziej wzruszających piosenek, choć szczególnie uczuciowy nie jestem, 'come undone' też jest mocne. duran duran to zespół, któremu naprawdę należy się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: niepotrzebnie 17.09.04, 02:33 fajnie to napisales! przez dlugi czas nie sluchalam "Rio" w calosci, gdzies tam czasem przewinely sie pojedyncze utwory a jednak jak po wielu latach uslyszalam "Rio" to pomyslalam ze ta plyta nie zestarzala sie i pomimo uplywu czasu dobrze sie jej slucha.. byc moze wielu osobom DD kojarzy sie z wystrojonymi mlodziencami a nie konkretna muzyka..stad takie opinie ze powrot jest niepotrzebny a DD to zespol ktory przez te wszystkie lata nie stal w miejscu, zmienial sie i dojrzewal.. ciesze sie ze nagrali nowa plyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: niepotrzebnie IP: 195.245.217.* 17.09.04, 15:56 > duran duran to zespół, któremu naprawdę należy się szacunek. > Należy się, popieram, ale chyba nie za próbę wejścia po raz drugi do tej samej rzeki. Idę posłuchać sobie "Save a Prayer" Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: niepotrzebnie 18.09.04, 14:53 nie słyszałem najnowszych kawałków - jeśli rzeczywiście miałoby to być wskrzeszanie nieboszczyka (aczkolwiek nadal pociągającego, to popieram. ja posłucham sobie za to mojego ulubionego 'friends of mine' i 'girls on film'. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Duran Duran wraca 16.09.04, 19:47 Nie znam "Sunrise" ale chyba jak przedmówca nie rozumiem szumu wokół DD. Mieli parę hitów, owszem. A w ogóle dlaczego zmienili skład i co się stało z poprzednim gitarzystą? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_63 Re: Duran Duran wraca 17.09.04, 19:08 Duran Duran uwazam za przecietny zespol i jak ktos napisal, dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi. Owszem mieli swoj czas ale dawno temu. Te hity wyzej wspomniane "Ordinary World" i "Come Undone" sa faktycznie niezle ale przeciez z new romantic nie maja nic wspolnego, to zwykly pop, porzadnie zrobiony i wcale nie w klasycznym skladzie DD. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Duran Duran wraca 17.09.04, 19:12 OK, powiedzcie tylko, czy to jest powrót w stylu " Pop Trash ", jeśli tak, to ja serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_ka Re: Duran Duran wraca 19.09.04, 14:09 ihopeyouwilllikeme napisał: > OK, powiedzcie tylko, czy to jest powrót w stylu " Pop Trash ", jeśli tak, to > ja serdecznie dziękuję. Za "Pop Trash" też bym podziękował, ale wydaje mi się ,że nowa płyta bedzie w klimacie dobrego starego "RIO" Odpowiedz Link Zgłoś
wlampart nowa płyta 20.09.04, 19:18 ...jest popowa i taneczna, ale nie w stylu noworomantycznym - jak debiut, ani nawet w stylu Rio. A po składzie można było się tego spodziewać... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Duran Duran wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 15:39 Nie wiem, nie slyszalem jeszcze. ale na pewno jest to jeden z nielicznych zespolow ktoremu nalezy sie szacynek. takie utwoty jak Come Undone, Ordinary World nie pozostawiaja zadnych watpliwosci co do klasy DD. Czapki z głow... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś