Dodaj do ulubionych

Wasze najlepsze kapele Metalowe

20.09.04, 21:59
ja wymieniam Metallica, Slayer, Tiamat, Sepultura
Obserwuj wątek
    • skynet_00 Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 20.09.04, 22:10
      MM, Sepultura, Slipknot.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 20.09.04, 22:17
        Niestety, mialem tylko jedna, ale kiepska byla, bo nie umielismy grac.
        • lopp1 Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 20.09.04, 22:23
          wink) dobre. pozdrawiam. wink
          • music_is_my_radar Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 20.09.04, 22:25
            deftones. ale niektorzy nie traktuja tego jak metal
            • Gość: Hetebreeder Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.chello.pl 20.09.04, 23:59
              carpathian forest, darkthrone, mayhem, deicide, cannibal corpse, morbid angel,
              behemoth, gorefest, angelcorpse, nasum, extreme noise terror, vader, immortal,
              baltak, death, bathory, suffocation, SATYRICON
              • Gość: spookato Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.ipt.aol.com 21.09.04, 06:17
                poison, bon jovi, europe, scorpions, motley crew, vixen, nelson, great white,
                warrant, white lion, skid row, ratt, heart, rita ford, l.a. guns, carcass
                • piotrek-smierdzipotek Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 21.09.04, 23:31
                  Bon Jowi żadzi. My metalowcy razem pioinismy sie trzymac. I poizon tez jest
                  zajebiste. I scorpionsi tesz. Graba dla metali, Bo my myslimy sluchajonc!!!
                  • Gość: pszemcio Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:28
                    to żart tak??????...........bon jovi.........hehehee........zwijam si ę ze
                    śmiechu...........metal? .............buahahahahahah
                  • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 22.09.04, 19:26
                    big_grin
                    • Gość: As Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 27.09.04, 23:39
                      A ja tam się nie śmieję. Muzyka metalowa czy hardrockowa niejedno ma oblicze, i
                      dla jednego będzie to Slayer i Sepultura, dla innego Iron Maiden i Dream
                      Theater, a jeszcze dla innego Scorpions i Def Leppard.
                      • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 27.09.04, 23:47
                        Właściwie to masz Asie rację. Tyle że w przypadku tego pana nie jest tak
                        oczywiste co ma na myśli. Mnie co najwyżej męczą wizerunki. Nie sama muzyka.
                        Ale śmiech chyba faktycznie jest nie na miejscu.
    • marti64 Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 21.09.04, 15:43
      Podobnie,ale Metallica nr 1.Acid Drinkers,Quo Vadis itp.Marta
    • Gość: Swiechu Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 06:18
      ManOwaR, Iron Maiden, HammerFall, In Flames
    • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 10:37
      Cudowny przekrój...Ktoś tam wymienił pare porzadnych zespołów, a reszta to albo
      hard rock alb coś co pod metal nigdy bym nie podciągnął.

Pare moich faworytów: DarkThrone, Goat Semen, Necrophobic (Polski!), Black
      Altar, Nocturnal Breed, Watain Folk, Hadez, Exxxecutttor, Levifer, Dub Buk,
      Negura Bunget, Hel ( Niemiecki)...dobra straczy i tak 90% populacji metalowej w
      życiu o nich nie słyszała.
    • crusader73 Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 22.09.04, 15:28
      SAXON, IRON MAIDEN
    • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 22.09.04, 19:25
      To by było tak: Paradise Lost (tylko wczesne to metal), Slipknot, Satyricon
      (tylko jeden album znam dobrze, ale to wystarczysmile) Luciferion, Behemot, Lamb
      of God, Machine Head, Fear Factory... i narazie tyle (duuuuże dziury w pamięci
      mam).
      • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 23.09.04, 14:32
        Jeszcze Zyklon i Mayhem. Ewentualnie Killswitch Engage.
    • tasiorka Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 22.09.04, 20:36
      Lubię: The Libertines, Blur, White Stipes, Franz Ferdinand itp.
    • blackened1 S L I P K N O T !!!!!!!!!!! 22.09.04, 23:41
      • Gość: spookato Re: IP: *.slrhc.org 23.09.04, 14:19
        jesli chodzi o black metal to bardzo cenie darkthrone, burzum, immortal, venom,
        celtic frost, emperor, living colour.
        • humbak Re: 23.09.04, 14:33
          Living Colour i blackwink
          • Gość: spookato Re: IP: *.slrhc.org 23.09.04, 14:46
            eventualnie jeszcze bad brains, body count i fishbone - black metal gora!!!!
            • Gość: black metal Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 17:28
              hehehe wszystko cacy ale o tej muzyce to pojęcia nie masz.
              • Gość: spookato Re: IP: *.slrhc.org 28.09.04, 13:52
                traktujesz sprawe bardzo powaznie blackusiu
          • Gość: spookato Re: IP: *.slrhc.org 28.09.04, 13:50
            no ... ewentualnie african american, by byc poprawnym politycznie
            • humbak Re: 28.09.04, 13:54
              Nie znam. Co to za bayer?
              • Gość: spookato Re: IP: *.slrhc.org 29.09.04, 08:31
                zespol anal cunt ma kawalek pod tytulem "living colour is my favourite black
                metal band", chodzi o kolor skory muzykow living colour a nie o styl granej
                przez nich muzyki. ogolnie kawalki anal cunt maja swietne tytuly
                • humbak Re: 29.09.04, 12:44
                  Ehm... Zajarzyłem na opaksmile Zapomnijmy o moim pytaniu.
    • Gość: kinga Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.chello.pl 26.09.04, 14:10
      Mój Boże ... Death i black to taka potworna chała...wystarczy pojść na budowę
      to się usłyszy to samo...co za syf...
      Najlepsze co moze być to Megadeth Helloween Blind Guardian Nightwish. Sepultura
      ma zjebany wokal, Slipknot mają dużo werwy ale mniej zdolnosci Metallica ludzie
      muzyczni ale juz przestarzali (nie mowie tu o takim syfie jak St. Anger bo to
      obciach, czy Load bo to zupełnie nie-metal, tylko o porzadnych albumach:
      Kill'em All etc.)
      Dobry jest jeszcze Moonspell;Rhapsody.
      No ale nie bądźmy śmieszni: KAT; BEHEMOTH to polskie gówno.Nie nadaje sie.No
      przepraszam ale ZERO muzykalności.Jesli ktos tego słucha - wpółczuję gustu z
      całego serca.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 26.09.04, 14:16
        Gość portalu: kinga napisał(a):

> Mój Boże ... Death i black to taka potworna chała...wystarczy pojść na budowę
        > to się usłyszy to samo...co za syf...
        > Najlepsze co moze być to Megadeth Helloween Blind Guardian Nightwish.
        Sepultura
        >
        > ma zjebany wokal, Slipknot mają dużo werwy ale mniej zdolnosci Metallica
        ludzie
        >
        > muzyczni ale juz przestarzali (nie mowie tu o takim syfie jak St. Anger bo to
        > obciach, czy Load bo to zupełnie nie-metal, tylko o porzadnych albumach:
        > Kill'em All etc.)
        > Dobry jest jeszcze Moonspell;Rhapsody.
        > No ale nie bądźmy śmieszni: KAT; BEHEMOTH to polskie gówno.Nie nadaje sie.No
        > przepraszam ale ZERO muzykalności.Jesli ktos tego słucha - wpółczuję gustu z
        > całego serca.

Wspolczuje kultury z calego serca. Mam jednak nadzieje, ze jeszcze masz jakies
        szanse. Chciec to moc, powodzenia.
      • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 26.09.04, 15:29
        O! Widzę że na forum mamy kolejny autorytet totalny. Gratuluje gustu
        absolutnego. I dziękuję za wyrazy współczucia.
      • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 09:57
        Wolę być bezguściem niżli słuchać, powiedzmy kulturalnie "homoseksualistów" z
        Hammerfall'a czy innych "power" metalowych zespołów. Paradoksalnie "power metal"
        nie ma power'a!!
        Kat tylko z pierwszej płyty, Behemoth się sprzedał i nie bardzo chyba wie co
        chce grać.
        Wypowiadasz się również posiadając niestety bardzo znikomą wiedze w tej materii.
        Wnoszę to z ubogiej liczby kapel, które zdołałaś wymieniłaś.
        Poza tym popracuj sobie nad składnią suspicious
        • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 27.09.04, 10:46
          E no! Czemu zaraz się sprzedał. Ja tam bardzo lubię brzmienie, które teraz
          uzyskali. Dlaczego tak twierdzisz?
        • Gość: Vortigern Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.zax.pl 27.09.04, 23:25
          Myslę, że to ty nie znasz się na muzyce metalowej. Twoja wypowiedź na temat
          muzyki power tego najlepiej dowodzi. Myslisz że jesteś starym wyjadaczem??
          Przykro jest czytać wypowiedzi takie jak twoja....
          • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 15:06
            Powiem tak, mojego zdania na temat "power" metalowych kapel nie zmienisz. Za
            długo już w tym siedzę, żeby byle ktoś mi mówił co powinny moje uszy doświadczać
            a czego nie. Uważasz, iż ja się nie znam na muzyce? Dobrze, twoja wola. Z tonu
            moralizatorskiego twojej wypowiedzi wnioskuje, iż znasz się na rzeczy.
            Przynajmniej tak twierdzisz. W takim razie wymienię ci parę płyt. które w jakiś
            tam sposób zwróciły moja uwagę. Ciekawym ile z nich znasz? Tak więc lecimy: może
            rozpoczniemy naszym rodzimym split Infernal War/Infernum, idąc dalej kolejny i
            według mnie niezwykle udany split Black Altar/Vasania (limit 666 kopii, moja ma
            numer 255), Metalmania 87' (Stos/OpenFire, na winylu), Necrophobic - "No More
            Life" (wyszło chyba na CD jak i MC ), teraz parę zagranicznych: Abrumptum - Demo
            (1991), Dub Buk - "Idu na Wy", Falkenbach - "En their medh riki fara",
            Godkiller - "Rebirth of the middel ages" (EP), Ceremonoal Casting - "Into the
            black forest of witchery", Negura Bunget - "From transilvanian forest",
            Varathron - "His majesty at the swamps", Vulcano - "Bloody vengeance" .
            Proszę bardzo, malutka wyliczanka tego co znam i posiadam. Dalej twierdzisz, iż
            nie mam pojęcia o czym pisze? Może to dlatego, że mam w głębokim poważaniu
            zespoły z jak to się zwykło ładnie określać "mainstraem'u".
            • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 15:15
              I to, że znasz te zespoły daje Ci prawo określać jakąś muzykę jako słabą? Nie
              zapominaj, że jesteś słuchaczem jak każdy inny. Poza tym ewidentnie chwalisz
              się swoją wiedzą i się wywyższasz, co nie świadczy o Tobie najlepiej.
              • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 15:26
                Daje mi prawo obiektywnej oceny na podstawie danych, którymi dysponuje.
                Porównuje i oto wyniki moich obserwacji. Słuchaczem? Nie tylko, muzykiem (może
                to za dużo powiedziane suspicious ) ale tez staram się być, choć kształcę się raczej w
                innym zupełnie kierunku suspicious A nie chwale się jeno staram się po prostu otworzyć
                co poniektórym oczy na to ze nie tylko jakieś 3 kapele na krzyż grają ciężka
                muzykę,. Poza tym nie zwykłem przyjmować rad jak i uwag krytycznych, jakich to
                udzielał mi niejaki Vortigern, od kogoś kto nie ma wiedzy w danej materii.
                Kwestia druga: nigdy nie przejmowałem się tym co sądzą o mnie inni. Możesz
                uważać co chcesz, ja się nie zmienię suspicious
                • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 15:33
                  Oki, nie jestem ja tu od reformowania tylko od gadania o muzyce.
                  Z tego że grasz wynika raczej to, że możesz powiedzieć iż zespół jest np. słaby
                  technicznie, czy pod wzgl. kompozycyjnym. Ale takie zespoły też czasem coś
                  fajnego stworzą o dziwo. Tylko nie pytaj o przykłady bo nie pamiętam.
                  W kwestii power pewnie się Vortig odezwie.
                  Ja mam pytanie, czemu ci nie odpowiada ostatnie dziełko kotka Behemotka, bo w
                  tym przypadku jakoś do mnie nie przemawia arg. o sprzedanieu się.
                  • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 15:42
                    Wiesz kwestia techniczna jest w moim ujęciu sprawa drugorzędna. co z tego, że
                    jakiś projekt jest bardzo dobry od tej strony, skoro kompletnie nie ma pomysłu
                    na granie? Wałkuje albo ten sam motyw albo po prostu naśladuje. A jak to
                    powiedział ojciec transcendentalizmu Emerson " Imitation is suicide".
                    Co do Behemoth'a ( i nie kota tongue_out ) to jednak zmiana od "Sława mordercom
                    Wojciecha" do "zoski" to dla mnie nie jest ewolucja. Albo gramy black, sławimy
                    dawnych przodków i brzmimy jak na "Sventevith" albo gramy techniczny death i
                    śpiewamy o "zoskach" i innych bzdurach po angielsku. To mnie głownie odrzuca od
                    tego zespołu.
                    • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 15:52
                      Acha. Rozumiem, że wolisz bardziej surowe i "prawdziwe" brzmienie. Hmmm... mnie
                      taki metal średnio podchodzi. Wspomniany przez ciebie utwór... Te trąby... Poza
                      tym w takiej muzyce trudno jest stworzyć coś nowego nie uważasz? Nie mówię, że
                      to brzmi źle, bo jest to dobra muzyka, ale trochę mało urozmaicona. Być może
                      przez nadane jej tempo.
                      • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 15:56
                        Cofam to. Właśnie sobie przesłuchałem i cóż. Stak bzdur jest w mojej
                        wypowiedzismile
                        • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 16:04
                          suspicious
                      • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 16:03
                        Można przywyknąć smile Czy trudno? Myslę, że na tym polega muzyka i bycie muzykiem.
                        Nie wiem jak stoisz ze znajomością płyt Darkthrone ale jeśli się w nie wsłuchasz
                        to zauważysz, iż pierwsze wrażenie, że wałkują to samo, mija i zastępuje je coś
                        pokroju (przynajmniej w moim przypadku) "cholera, niby to samo a jednak inaczej"
                        Pomysł na granie to podstawa. Polecam przyjrzenie się bliżej scenie ameryki
                        Południowej, szczególnie Peru! Tam chłopaki grają naprawdę niesamowity old
                        school'owy black metal, ale jednak z pewnymi naleciałościami ichniejszej kultury
                        i inaczej niż , dajmy na to, na naszym kontynencie. Przykłady to Goat Semem,
                        Levifer, Hadez, Exxxecutttor.
                        Ostatnio moim konikiem brzmieniowym staje się black thrash. Mieszanka wybuchowa,
                        dobrze to słychać w twórczości kapeli z kraju kwitnącej wiśni, a mianowicie Abigail.

/me away do wieczora
                        • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 16:11
                          Właśnie się zastanawiałem czy hiszpańsko- języczne kraje Ameryki Pd. produkują
                          coś poza jakimiś salsami. Fajnie, że rzuciłeś nazwy. Dzięki.
                          Darkthrone. Oj słabiutko. Odczucia raczej pozytywne, ale przesłuchałem może z
                          raz jakąś płytkęsad
                • humbak Acha. 28.09.04, 15:36
                  To może spróbuje wykorzystać twoją wiedzę. Wiesz coś na temat czegoś takiego
                  jak Wolverine? Jakiś projekt z udziałem Nergala to jest.
                  • Gość: black metal Re: Acha. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 15:51
                    Nie wiem czy ten projekt nie upadł przypadkiem. W jednym z wywiadów jakie
                    przeczytałem, Nergal cos tam brzdąknął chyba ze jakoś im nie idziesmile Ale nie mam
                    żadnych dokładniejszych informacji.
                    • humbak Re: Acha. 28.09.04, 15:53
                      No ja właśnie trafiłem na to w wywiadzie. Chciałem gdzieś to znaleźć, ale jakoś
                      niełatwa to sprawa.
                      • Gość: Vortigern Re: Acha.Behemoth IP: *.zax.pl 04.11.04, 10:29
                        I jeszcze... Behemoth był świetną kapelą do Zios Kia Cultus - tego albumu nie
                        rozumiem. Dla mnie Pandemonic Incantations, Satanica i Thelema.6 były płytami,
                        które zarżynałem kolejno w walkmanie a później w discmanie na około. Demigod
                        nie znam - nie słyszałem jeszcze, natomiast Grom przesłuchałem 2 razy i spoko,
                        lecz nie na dłuższu rajd. Stąd też nie sięgnąłem po wcześniejszy materiał.
                        Generalnie byłem na koncercie Cradle Of Filth (promującego Midian) w Krakowie w
                        Klubie 38, gdzie "rozgrzewaczem" był minn.Behemoth (promujacy Thelema.6) i
                        przyznam się że wtedy to zacząłem tak naprawdę ich słuchać. Na koncercie mnie
                        zmiażdżyli (no nie tak jak Kredki których jestem wiernym fanem od "Dusk..and
                        her embrance" czyli jakichś 8 lat. No i wpaniała Anathema... ale nie o tym była
                        mowasmile Napiszę o Demigodzie, gdy go przesłucham ! Pozdro
                        • Gość: Vortigern Nymphetamine IP: *.zax.pl 04.11.04, 10:36
                          Czy ktoś słyszał "NYMPHETAMINE fix" Cradle Of Filth? GENIALNY UTWÓR!!!
                • Gość: Vortigern Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.zax.pl 04.11.04, 10:12
                  Wszystko sie zgadza, słuchasz tego czego słuchasz, jesteś dumny z posiadanej
                  255 kopi niskonakładowego wydawnictwa... i ok. Ale co z ciebie za "muzykoman"
                  skoro interesuje cie to czy Hammerfall to "homo" czy nie. Kiedyś ktoś tak
                  napisał i owszem o nich w jakimś podrzędnym pisemku, iż są homoseksualistami. I
                  co, uwieżyłeś? Hmmm... a może ty ich widziałeś jak to robią między sobą? Stary,
                  zastanów się nad sobą, bo jak w gazecie napiszą, że masz wrzoda na dupie, to od
                  razu ściągniesz spodnie i sprawdzisz... Ile ty masz lat?
        • dreaded88 Power metal 28.09.04, 18:45
          Chciałem tylko oznajmnić universum, że, eufemistycznie rzecz ujmując, nie
          przepadam za tym stylem. Uzasadnienia nie ma co płodzić.
      • dreaded88 Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 18:51
        Gość portalu: kinga napisał(a):

> Mój Boże ... Death i black to taka potworna chała...wystarczy pojść na budowę
        > to się usłyszy to samo...co za syf...

Posłuchaj sobie z deathu np. Nile albo Vital Remains. Z blacku - pierwszej
        płyty Solefald, Daemonarch czy Samaela. Jeżeli nie będziesz w stanie dostrzec
        różnicy między tym a budową - sugeruję transplantację organów słuchu wraz z
        ośrodkiem nerwowym je obsługującym. Albo obcięcie i wysłanie Zarkawiemu, bez
        bawienia się w transplantację...
    • emilaya Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 26.09.04, 16:59
      Dla mnie na pierwszym miejscu Iron Maiden... a potem cos z innej beczki--> My
      Dying Bride i Anathema (no bo jesli metal no to chyba zdecydowanie dwie pierwsze
      plyty smile)
      pozdrawiam
      • 123core HATEBREED!!!!!!!!!! 27.09.04, 00:04
    • Gość: Krzysiek SEPULTURA IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 27.09.04, 06:05
      • 123core Re: SEPULTURA .....ale ta z stara z MAXEM;))))))) 27.09.04, 08:46
    • Gość: Mimic Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:15
      PSYCHOTIC WALTZ,FATES WARNING,SHADOW GALLERY,itp,itd,genialni sa i tyle
      • Gość: Danka Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:48
        Children Of Bodom
    • Gość: Vortigern Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.zax.pl 27.09.04, 23:16
      Anathema, Riverside, Fear Factory, Cradle Of Filth, Cannibal Corpse i
      Hammerfall...
      • Gość: Medeah Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.autocom.pl 27.09.04, 23:23
        Korn, Moonlight, Closterkeller, Tristania...i ostatnio Anathema...
      • Gość: Vortigern Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.zax.pl 27.09.04, 23:44
        ...i może jeszcze Satyricon (Nemesis Divina), Behemoth (wszystko do Zos Kia
        Cultus), Bruce Dickinson (Balls to Picasso, Tromsnar (rozwijaja się w dobrym
        kierunku), Slipknot, Gorefest (False), Six Feet Under, Pantera, RATM, Kat
        Unleashed, Dismember, Nailbomb, Rammstein, Sinister, Lacrimosa ("Seele in not"
        czy cos takiego - nie pamietam), Diachronia (szczególnie pierwsza płyta),
        Flapjack, Death, Deicide (absolutne wsio), Samael (Ceremony of opposites)...
        Jak sobie coś przypomne to dopiszę big_grin
        • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 27.09.04, 23:49
          Fajnie, że wspomniałeś Nailbomb. Nieczęsto ktoś o tym wspomina. A przecie skład
          znany.
          • Gość: Vortigern Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.zax.pl 27.09.04, 23:56
            Zgadza się... Ale nie pisz więcej, że Hammerfall nie graja power, bo GRAJĄ!!!
            Niestety, nie interesuje mnie też opinia, czy są homo, czy nie. To tak jakby
            nie słuchać Kata, bo maja satanistyczne teksty...
            • humbak Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 00:20
              Ehm... To nie ja?
            • Gość: black metal Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:47
    • nesihonsu Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 28.09.04, 11:12
      ostatnio Mastodon i Old Man Gloom, choć na co dzień gustuję raczej w nieco
      lżejszej muzyce
    • boleyn Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 29.09.04, 22:00
      Paradise Lost :o)
      pzdr

• Gość: CRUELTY Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 06:57
      Takich kapel jest bardzo wiele ... np Limbonic Art, Children Of Bodom, Opeth,
      Megadeth,.... chciałabym również polecić coś z lekko innej beczki : Katatonia,
      Ulver, Type o Negative ...
      • Gość: ajron men Korroziya Metalla rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:55
    • Gość: maryśka Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:00
      Opeth, Metallica, My Dying Bride (najstarsze płyty), Therion, Emperor. A z tak
      zwanego nu-metalu, który dla mnie bardziej podchodzi pod hard rock, to System
      of a Down, ale przede wsyzstkim dwie pierwsze płyty.
    • aerie_avariel Opeth, Opeth, Opeth 04.10.04, 20:49
      A potem cala reszta, ktora zaczyna sie od Samaela.
    • Gość: torquemada Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.chello.pl 04.10.04, 21:06
      King Diamond, Mercyful Fate, Dissection, Death i wiele innych
      • impostor Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 04.10.04, 23:26
        stara metallica
        stara sepa
        vader
        cradle of filth
        maideni
        carcass
        acid drinkers
        mayhem
        death

i w p..du innychsmile
    • metalfredzel Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 08.10.04, 08:01
      No cóż, musze z przykrością stwierdzić, że wiele kapel metalowych zeszło na
      psy, albo rozpadło się, chociażby Immortal czy Emperor... Wielka szkoda. Jako
      słuchaczka metalu od bardzo bardzo dawna uważam, że stare kapele nie są takie
      jak kiedyś...Całe szczęście, że jest parę młodych zespołów, na które można
      zwrócić uwagę - Vesania, Vlad Tepes, Luna Da Noctum... A ze starych kapel
      uwielbiam Samaela (stare płyty), Mayhem, wspomniane Immortal i Emperor,
      Kampfar, Gorgoroth, Impaled Nazarene...
      • Gość: adas Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 10.10.04, 01:36
        Emperor najpierw sie rozpadł czy zeszedł na psy? smile
    • Gość: AGA Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.man.rsk.pl 08.10.04, 10:14
      Ja wychowałam się na JUDAST PRIEST, IRON MAIDEN, KING DIAMOND
      Pozdrawiam
      • Gość: 6SAMAEL6 PUNKS NOT DEAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:05
        Wiadomo co mogę nabazgrolić. KULT rządzi światem lecz są też: KSU, ZIELONE
        ŻABKI, BRYGADA KRYZYS, ZABILI MI ŻÓŁWIA, DEZERTER, ARMIA, POLAND, KNŻ, PIDŻAMA
        PORNO, WŁOCHATY, T.LOVE ALTERNATIVE I bardzo wiele innych. Lecz jest też
        klasyczny gotyk, który reprezentuje CLOSTERKELLER. Respekt dla tych kapel-
        należy im się to.
        • Gość: NECROMANCER BLACK METALM RULEZ IP: *.net81-64-69.noos.fr 10.10.04, 01:09
          Najpierw od poczatku:BATHORY,SODOM,VENOM I MANOWAR ZE SLAYEREM!!!!
    • Gość: kruczyca Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 20:37
      XIII Stoleti
    • jedynyprawdziwykajtos Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe 22.10.04, 22:10
      AC/DC!!!!!!!!!!dlaczego ichnikt nie wymienia? Ja wiem że większośc tu słucha
      przede wszystkim trochę bardziej ekstremalnych brzmień ale historię trzeba
      respektować. To samo z Black Sabbath i Motorhead
      poza tym : Metallica, Iron Maiden i Serpultura(tylko z maxem)
      • Gość: Mononoke Re: Wasze najlepsze kapele Metalowe IP: *.schunter.etc.tu-bs.de 30.01.05, 22:32
        Przede wszystkim Iron Maiden, ManOwaR, a ostatnio Aria. I jeszcze kilka, których
        nie wymienię wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka