Dodaj do ulubionych

siouxsie and the banshees-powrót

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 23:38
Siouxsie-wokalistka numer jeden w brytyjskim roku lat 80-tych. Kilka genialnych
płyt ("JuJu", "Tinderbox", "Peepshow", "Superstition") i wreszcie, po 6 latach
wracają na sceny!!! Pod koniec kwietnia planowana jest trasa SATB po USA (7
koncertów). Jest mała szansa, że na jesieni bedą w Polsce. A co Wy sądzicie o
tej grupie?
Obserwuj wątek
    • teddy4 Re: siouxsie and the banshees-powrót 13.04.02, 00:21
      To fajnie, że wracają.Ale ich koncert w Warszawie parę lat temu był tragiczny.A
      może po prostu za bardzo nasłuchałem się "Nokturna"?
      • Gość: greg Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:15
        teddy4 napisał(a):

> To fajnie, że wracają.Ale ich koncert w Warszawie parę lat temu był tragiczny.A
        >
        > może po prostu za bardzo nasłuchałem się "Nokturna"?

Mnie sie ten koncert podobał poza stroną organizacyjną. Biorąc pod uwagę, że
        grali z nowym gitarzystą i tak było dobrze. Był przecież Israel, Dear Prudence,
        Spellbound, genialna wersja Red Light, Killing Jar. No i zaj...ście wyglądająca
        Siouxsie
        • Gość: kruk Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 08:20
          mozna wiedzieć skąd wziąłeś tą informację?
          pozdr.
          • Gość: greg Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 16:26
            Gość portalu: kruk napisał(a):

> mozna wiedzieć skąd wziąłeś tą informację?
            > pozdr.

www.stevenseverin.com, www.thecreatures.com, www.releasemagazine.net (wiadomości
            z marca)...
            pozdrawiam
            • Gość: kruk Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 09:09
              dzięki, znalazłem informacje o trasie po USA ale skąd wytrzasnąłeś informację o
              Polsce, ja znalazłem tylko notki że być może w drugiej połowie 2002 będzie
              jakaś trasa po UK i Europie...
              pozdrawiam
              • Gość: greg Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:44

> dzięki, znalazłem informacje o trasie po USA ale skąd wytrzasnąłeś informację o
                >
                > Polsce, ja znalazłem tylko notki że być może w drugiej połowie 2002 będzie
                > jakaś trasa po UK i Europie...
                > pozdrawiam

Zaznaczam, że napisałem, że jest mała szansa. Zainteresowałem tą sprawą kilka
                niezależnych agencji koncertowych i będą one działaćsmile Może się uda. Przy okazji
                Drogi(a)Kruku: nie znasz kogoś, kto może mieć nagrane jakieś koncerty z trasy The
                Rapture, z naciskiem na polskie koncerty?
                pozdrawiam
    • Gość: kruk Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 09:19
      i kto to jest Knox????
      • Gość: greg Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:36

> i kto to jest Knox????

Knox Chandler-świetny multiinstrumentalista. Grał na gitarze i wiolonczeli z
        Psychedelic Furs na ich ostatniej jak dotąd płycie studyjnej z 1991 roku, grał na
        gitarze w The Banshees na całej trase "The Rapture", na miejscu Jona Kleina,
        który odszedł z The Banshees po nagraniu The Rapture, grał też z The Banshees w
        Polsce w 95 roku. Dalej: nagrywał partie gitary w kilku piosenkach The Creatures
        z "Anima Animus", a obecnie współpracuje z Davem Gahanem z DM przy nagrywaniu
        solowej płyty Dave'a. Także jak widzisz, nie jest to muzyk znikąd.
        • Gość: kruk Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:53
          dzięki bardzo, powiedz mi jeszcze skąd wiesz o prawdopodobnym
          (prawdopodobnych?) koncertach w Polsce
          PS. Byłem z Zabrzu na koncercie SATB ale wstyd się przyznać że nie wiedziałem
          że to właśnie Knox tam grał....
          pozdr.
    • Gość: fantik Re: siouxsie and the banshees-powrót IP: *.amb.bydgoszcz.pl 19.04.02, 18:58
      E, masz może płytę "Superstition"? Zakochałem się w utworze "Ghost In You" i od
      prawie czterech lat nie mogę go znaleźć do skopiowania. Możemy się zgadać w tej
      kwestii ( fantik@o2.pl albo na forum, post "SATB").
      Pozdro.
      P.S. generalnie to lubię Siouxie (Budgie'go też) aczkolwiek nie nazwałbym się
      fanem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka